hits

Pappa slo meg!

En gråtkvalt liten kropp. Tårene renner. Hun strekker armene opp til pappa. Han trøster så godt han kan. Frem med kos og smokk, tryggheten selv. Pappa slo meg, kommer det mellom gråt, snørr og hikst. 

En liten 2-åring som har lært seg å snakke i setninger. Ikke fullstendige setninger. Pappa slo meg, som da betyr pappa jeg slo meg. En setning som kan vekke stor oppsikt i dagens samfunn. Både på godt og vondt. Lille jenta vår prøver bare å ordlegge seg så vi skal forstå henne. Den ene gangen blir det pappa slo meg, den andre kan det være mamma slo meg, eller Pæmille slo meg. Vi forstår hva hun vil. Opp på armen, litt trøst og kanskje et plaster. Plaster er veldig viktig. Helst rosa!

Desverre er dette hverdagen for mange barn. Vold i hjemmet, gjerne fra de som står de nær. Jeg blir uvel og kvalm av tanken. Tenk at voksne mennesker kan påføre en liten uskyldig kropp vondt. De kan ikke forsvare seg. Bare ta imot. Jeg får vondt i mammahjerte mitt bare en av jente får et skrubbsår. Heller meg enn dem! Klamrer de til meg, koser på ryggen, vugger frem og tilbake, synger favorittsangen og nusser de på kinnet. Det er jo slik det skal være!

Nå går vi mot sommerferie, noen har allerde begynt. For de fleste betyr det hygge med familien, utflukter, is, sol, strand og kos. Tid sammen. For noen barn betyr det redsel, krangling og vold. Hele dager med foreldre som ikke ønsker barnets beste. I noen tilfeller blir de etterlatt på egenhånd. Fyll og bråk. Sommeren er høytid for alkohol. Sol. sommer og fri. 

-Alle skulle hatt en storesøster til å trøste-

La oss sammen følge litt ekstra med i sommer. Ser vi noe som ikke er greit så meld fra. Ikke la barn være offer for voksnes dårlige handlinger!

Jeg utfordrer deg til å si fra! Del gjerne innlegget for å minne andre på det samme. Sammen er vi sterke!

Klem fra Mamma-Margit

14 kommentarer

Fin blogg👍🏼

Veldig viktig tema du skriver om, men tenkte litt over det du skrev på slutten av innlegget. "La oss følge litt ekstra med i sommer".. Jeg opplevde selv å bli slått i oppveksten av stefaren min, og det var like ille samme hvilken tid på året det var, beruset eller edru.

Jeg blir glad hvis man følger med litt ekstra uansett når det måtte være :-)

Men supert at noen/du setter lys på det :-)

For et fint og reflekterende innlegg! Dette er så absolutt noe vi burde bli litt mer årvåken for.

Uff, slike folk må man bare unngå. Vokste selv opp med en forferdelig stemor og det påvirket meg lenge i ettertid.

Sunniva: Så trist å høre! Jeg er takknemlig for at hverken jeg eller noen som står meg nær har opplevd noe slik. Men jeg synes det er viktig sette lys på dette. Fin kveld til deg:)

Maren Helgemo: Ja, dette er noe jeg synes er viktig å sette lys på. Desverre er det for mange dette gjelder.

Kristine: Ja, det har du rett i Kristine! Det er viktig at vi følger med hele året. Jeg ønsket å sette lys på et så viktig tema akkurat nå ifm sommerfeien. Men som sagt det er viktig hele året. Takk for at du deler <3 Selv har hverken jeg eller noen nære opplevd dette, men som mamma selv kan jeg ikke forstå at noen voksne kan påføre barn slikt.

Ja sant så sant. Viktig å se barn både våre egne og andre! Veldig fint innlegg! Jeg vil dele det på fb!

Yvonne: takk;) ja, dette er viktig!

Hei,

Hvorfor velger du å skrive "pappa slo meg" i overskriften når forskning viser at mødre slår barna sine oftere enn far?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/familievolden/moedre-slaar-barn-mer-enn-fedre/a/10016566/

http://www.nrk.no/norge/mor-slar-oftere-enn-far-1.4142309

http://www.aftenposten.no/meninger/Er-det-bare-menn-som-slar-barna-sine-her-til-lands-6833091.html

Med vennlig hilsen

LikestillingForFedre.no

Liketilling for Fedre: er det det du synes er det viktigste i denne saken her? For meg spiller det ingen rolle om det er far eller mor som slår, det er IKKE greit uansett hvem som slår et barn! Hvis du leser hele innlegget mitt så viser overskriften min hva vår datter sa. Hun sa: pappa slo meg (selv om hun egentlig mente pappa jeg slo meg). Altså var det pappa hun henvendte seg til for å få trøst. Men som jeg skrev at andre ganger kan det fort være mamma slo meg, eller pæmille slo meg.

Et viktig innlegg! Jeg er selv mamma til ei på to år, og vet at setninger/ord kan komme litt "feil" ut. Som du skriver er dette hverdagen for mange, dessverre. Vi må følge med, og stå opp for de som ikke kan stå opp for seg selv!

:)

Cathrine Narum: Ja, ikke sant. De prøver å ordlegge seg så godt de kan:) Vi voksne har en plinkt til å følge med og stå opp for de stakars små dette gjelder.

Skriv en ny kommentar