hits

Fra tiger til skilpadde!

11.01.2017 - 15:20 5 kommentarer

Dere er jo bare de beste♥ Etter at Nettavisen ringte meg og ville dele saken min så var det bare å hoppe i det. Tusen tusen takk for alle lykkeønskninger, hilsninger og ikke minst historier dere deler med meg. Vi er mange i samme båt. Desverre. Men det bekrefter for meg at jeg gjorde det riktige med å dele, vi må få dette opp på agendaen og ikke minst få mer kunnskap om dette. Så ikke flere havner i samme båten.

Vi lever i et samfunn hvor alt skal gå så fort, forventningene er høye  og vi har ikke rom for mye hvile. Eller nytelse. Mange opplever å være slitne til tid til annen. En liten timeout eller ferie er gjerne det som skal til. Men når man går rundt sliten hele tiden og en ferie ikke får deg overnpå igjen så kan det være du er på vei feil vei. Det er stor forskjell på å være sliten og være utbrent. 

Så hvordan føles det å være utbrent? Vel, veien nedover veien for å bli utbrent og eventuelt å kollapse er lang, gjerne 1års tid. Kroppen sender gjerne ut en del signaler underveis, men det gjelder å catche de. Eller ignorere de slik jeg gjorde for jeg hadde ikke tid til å kjenne etter. For min del gikk jeg fra å være en tiger som var sulten på alt og klar for enhver utfordring, til å bli en skilpadde. Det meste gikk nå i sakte tempo. 

Kroppen trengte hvile og tid på å bygge seg opp igjen. Det som hadde vært de enkleste hverdagsoppgavene tidligere og som jeg utførte i en feil ble til tiltak. Og jeg sneglet meg avsted. Ihvertfall føltes det slik. Det var på høy tid å jobbe med kroppen og ikke imot. For det så jeg jo hvordan gikk: det smalt! Kroppen vår er egentlig ganske unik sånn sett. Den drar ut kontakten når man har dratt strikket for langt og ikke catchet signalene den har forsøkt å gi deg. 

Jeg måtte begynne å skynde meg sakte!

Jeg vil fremover dele veien nedover og de forskjellige fasene med dere. Og hvilke signaler man bør ta underveis. Min erfaring og kunnskap kan kanskje hjelpe noen som er på feil vei. 

5 kommentarer

Trine

11.01.2017 kl.18:20

Flott og modig gjort og dele 😃👍

Drømmeverden // Margit

11.01.2017 kl.21:33

Trine: Takk:)

snekkerpike

12.01.2017 kl.18:20

Kjenner meg så igjen. Takk for at du deler. Selv noe sånt som et koselig prosjekt som jeg tidligere ville hevet meg over ligger nå og støver ned. Skynde seg langsomt....det er ikke alltid så lett når du har vært tiger det meste av livet og nå må se det hele fra en skilpaddes synspunkt. Ha en fin helg:)

Drømmeverden // Margit

12.01.2017 kl.20:54

snekkerpike: det er ikke lett å gå fra tiger til skilpadde, men lærerikt er det.

snekkerpike

12.01.2017 kl.21:19

Det har du helt rett i:-)

Skriv en ny kommentar