Grûnderposten

Fremtiden blir spennende!


God morgen Torsdag! Er det lov å si at energien bobler over om dagen?:) Jeg er så takknemlig for å være tilbake at jeg nesten sprekker! Gleden ved å blogge har også kommet snikende tilbake, for den har vært veldig laber det siste halvåret. Noe dere sikkert har merket. Jeg har slitt veldig med å finne min blogge-Margit igjen og ikke funnet min vei. Denne bloggen startet opp i tiden hvor vi holdt på å planlegge huset vårt og oppstarten av butikken min, deretter fulgte dere meg på husbygger fronten og ikke minst hele veien fra låvebutikk til den store "Drømme" butikken min<3 Innimellom der ble det svangerskap, fødsel, baby i hus, mammarollen, litt mat og trening. 

Flere ganger i uken fylte jeg bilen med interiør og stylet her hjemme. Alt fra soveromsdetaljer, bad, kjøkken og ikke minst stue stæsj. Jeg stylet og fikset, tok bilder og deretter delte jeg inspirasjonen med dere. Hvorfor? For å vise hva jeg hadde i butikk og nettbutikk. Det funket som bare det og solgte bra. Det jeg viste frem i mitt hjemmemiljø solgte best. Enkelt og greit:) Men nå som jeg ikke har butikken lenger så vil det naturligvis ikke bli slik her på bloggen fremover. Jeg kan ikke shoppe ubegrenset for å vise dere, det håper jeg at dere forstår. Interiør vil alikevel være en stor del av bloggen her, for jeg er genuint opptatt av hus og hjem. Fremover vil det bli en litt annen vinkling enn tidligere, så jeg gleder meg:)

Min store passion her i livet er trening og helse. Nå som jeg ikke har butikken min lenger som var både en hobby og arbeidsplass så har jeg mer rom for å fronte dette. Jeg har jobbet som treningsinstruktør i 12år og elsker å inspirere andre til å komme i form. Det siste halvåret har jeg virkelig sett hvor viktig det er å trene og ta vare på helsen sin, så da har denne passion blomstret opp yttligere. Jeg vet at vi bruker mer tid og penger på oss selv, helse og velvære enn noen gang. Så at det er i vinden er det ikke noe tvil om. Fremover vil jeg dele oppskrifter med dere, tips til en bedre helse og trening. Noen som ønsker tips til hjemmetrening? Perfekt for vårt samfunn hvor de fleste er en del av tidsklemma. 

Vi sier vi ikke har tid!


Bare ved å titte rundt på facebook eller andre sosiale medier så finner man mange som klager over at de ikke rekker noe eller ikke har tid. Jeg har ikke tid, sier mange. Men er det ikke egentlig slik at vi har tid til det vi prioriterer? Vi har alle 24 timer i døgnet som vi kan disponere slik vi ønsker. Men vi velger å disponere de forskjellig.

Hvordan rekker du alt har jeg stadig vekk fått høre. For min del har det handlet om å legge en plan, holde den planen, være strukturert og prioritere. Sier man ja til noe så sier man nei til noe annet, sånn er det for alle. Jeg bygget opp butikken min fordi jeg prioriterte den. Mannen i huset har alltid jobbet borte, ungene legger seg tidlig og jeg valgte da å bruke de timene på kvelden når jeg uansett var alene fornuftig. Jeg bygget opp en nettbutikk via blogg og sosiale medier fordi jeg valgte bort TV og sosiale medier.

Jeg møter mange mennesker som har lyst til å starte opp med Forever, men de har ikke tid...  Visste du at gjennomsnittsnordmannen bruker ca 3 timer på mobilen hver dag? Og ser på Tv ca 2,5timer hver dag. Det vil si at vi bruker ca 5,5timer hver dag på TV og sosiale medier. Altså 38,5 timer hver uke, det er mer enn en vanlig arbeidsuke. Er det verdt det? Jeg velger heller å bruke den tiden på å bygge opp min business i Forever. For en ting kan jeg love deg. Den tiden du invisterer i din egen business og deg selv vil gi deg mer enn de timene du velger å bruke på TV og SoMe. Så er det opp til deg hvordan du prioriterer disse 5,5 timene hver dag:)

Jeg har ikke tid sa hun og surfet videre på facebook!


Dersom du også ønsker å bruke disse timene på å bygge opp en business så ta kontakt med meg, så kan jeg vise deg hvordan. mail@drommeverden.no

Å lære av den beste Jan Ruhe!


Hei og hå fra meg! Denne helgen tilbragte jeg i Sarpsborg på kurs. Hællemåne for et kurs, tenk om all utdanning og kurs kunne være som dette. Ja, da ville lærdom vært enklere for alle!

Tror du på utsagnet Du blir hva du spiser? Jeg tror på det og jeg vet at det stemmer. Når det kommer til mat. Men har du tenkt på at dette også gjelder hodet og mindsettet ditt? Det å mate hodet ditt med riktig lærdom og positivitet er viktig. Vi kan gjøre og få til det vi vil bare vi har hodet vårt på plass. På veien kan vi få veileidning og lærdom for å nå målet, men først av alt må du ha troen på deg selv først. 

For andre året på rad er jeg så heldig å få oppleve Jan Ruhe. Hun er selve MLM (multi level marketing) dronningen! Hun startet sin karriere som nyskilt 3-barns mamma med stor gjeld. Hun hadde gjort det dårlig på skolen og stod derfor uten utdanning. Hun tenkte at hun kunne selge produkter hjemmefra, og etter å ha sjekket flere MLM firma så landet hun på ett som solgte pedagogiske leker. Kort fortalt så ble hun den mest selgende MLM forhandleren noensinne, hvor hun og teamet dro inn en halv milliard dollar. Hun har blitt coachet av de beste opp igjennom årene og hennes neste naturlige steg på veien ble å lære opp andre. Hun har coachet flere av toppene i Forever slik som Emma Cooper, Natalie Heeley, Dr. Maria Idigo,  Jayne Leache og min sponsor Torun Nordskaug. Altså de har alle lært av den beste. De er blitt hva de spiser!
Jan Ruhe er ikke som alle andre. Hun er en amerikansk dame med mye glitter, stas, farger og energi. Jeg elsker hennes galskap! Hun bruker mye energi, musikk og bevegelse i kursene sine. Det kan virke som uskyldig moro, men det ligger mye mentalt arbeid bak. Dagene kjennes ut som en berg og dalbane. Hun lærte oss mye om forskjellige personligheter, hvordan vi mennesker er forskjellige men også veldig like. Vi er alle drevet av frykt og angst på en eller annet måte. Den må bort for å nå målene våre. Selv hadde hun et klart mål, og lot ingenting stå i veien for å nå målet sitt. Be fearless! Noe av det viktigste hun lærte bort må være at alle kan få til det de ønsker så lenge de har den riktige viljen og drivkraften. Ikke alle vil utrette noe stort her i livet, men mange vil. Flere enn vi tror. Da gjelder det å sette frykt og usikkerhet til side. 
Jeg gleder meg til å bruke all lærdommen jeg fikk i helgen, og være en god veileder for teamet mitt. Og ikke minst være en god støttespiller for de som våger og vil nå helt til toppen. Legge frykten til side og gasse på. Og sist men ikke minst si: F*CK janteloven!

BE FEARLESS!
 

Ønsker du mer frihet i hverdagen?


Hei fra hjemmekontoret! Her i huset var ungene ute av huset ganske tidlig. Jeg fikk unna styrkeøkt nr 2 denne uken, snakk om bra start. Deretter har jeg fått jobbet en del allerede. Hjemmekontor er så utrolig deilig! Det er mye som skal fordøyes og settes i system etter en slik inspirerende helg. Nå er planene lagt og nye mål satt. Jeg krysser av på to-do lista mi fortløpende her. 

Siden jeg er min egen sjef så har jeg en unik frihet. Jeg var også min egen sjef tidligere da jeg hadde butikken, men på grunn av åpningstidene så betydde det liten frihet. Frihet for meg er å bestemme når og hvor jeg vil jobbe, ja og med hvem. Nå kan jeg legge opp dagene mine etter med selv og familien. Minstemann kan ha fri fra barnehagen når hun eller jeg føler for det, jeg er hjemme når skolejenta kommer hjem med bussen og jeg kan hente tidligere de dagene det er aktiviteter på kveldstid. Jeg kan heller ta igjen litt arbeid etter deres leggetid, istedenfor å se på TV eller sosiale medier. De gangene det er planleggingsdag, foreldresamtaler, lege/tannlege time osv så trenger jeg ikke å sette hele verden i bevegelse for å få det til. For ikke å snakke om syke barn dager, det var et mareritt tidligere. Heldigvis er vi alle lite syke. *bank i bordet*

Denne friheten verdsetter jeg så høyt. Tiden hvor ungene er små går altfor fort og jeg vil nyte denne tiden. Jeg vil vite at jeg var her 100%. Dette er nok den største grunnen for at vi er mange småbarnsmammaer som jobber med Forever. Vi har alle kjent på tidsklemma med små barn. Veldig mange velger å bli forhandler mens de er gravide eller hjemme i mammapermisjon. En ekstrainntekt kan hjelpe på for å utsette barnehage start eller slippe å komme tilbake i jobben etter endt mammaperm. Vi er også mange som har begynt ved siden av en annen jobb, bygget oss opp og deretter satset fult. Felles for oss alle er at vi ønsker friheten til å styre jobben vår etter livet istedenfor livet etter jobben (slik mange lever idag). 
Jeg får en del spørsmål om hvordan man blir forhandler, hva kreves, hvor mye tid tar det og kan jeg jobbe fult med dette?

Jeg åpner nå opp for å utvide teamet mitt. Nå fremover har jeg mulighet til hjelpe, coache og veilede 3 stykker. Ønsker du å jobbe hvor du vil, når du vil og med hvem du vil? Har du ekstra stå på vilje og liker å jobbe mot mål? Er du glad i mennesker og liker å hjelpe? Har du sans for helse og velvære? 

Hvis du vil ha mer info, lurer på om dette kan være noe for deg eller bare er nysgjerrig så send en mail: margitshelse@gmail.com. Det er helt uforpliktende! Kanskje vi skal jobbe sammen:)

Hard work pays off!Jeg er målrettet, har store ambisjoner og vil så mye. En indre kraft gir meg styrke til å gjennomføre de målene jeg setter meg. Ihvertfall stort sett. Det kan både være negativt og positivt. For jeg har opplevd begge sidene. De sier at hard work pays off, men det er ikke alltid positivt. Etter 6 år som butikkeier og driver av Drømmeverden så møtte jeg veggen. Jeg kan vel si at hard work paid off i stor grad, men ikke slik jeg ønsket. Det kostet meg mer enn det smakte for å si det sånn. 

Jeg vat at mange kjører seg selv altfor hardt og møter veggen selvom de ikke driver selvstendig. Det er ofte store krav, deadlines og dårlig lederskap som er med på å skape denne trenden. For man vil jo ikke skuffe sjefen og ledelsen? Jeg kan fortelle deg en hemmelighet: ingen takker deg den dagen du ligger nede. De er mer interissert i når du kommer tilbake, og om de må erstatte deg i mellomtiden. Så igjen: hard work pays off.

Det er en annen og mer positiv måte å se hard work pays off på, og det er å få anerkjennelse etter å ha gjort en god jobb. Får du det i jobben din? De fleste får desverre ikke det, annet enn en klapp på skulderen og bra jobba! Hvis man er ekstra heldig så får man en flaske vin eller en blomst. Men da er sjefen jammen god:) Jeg synes altfor mange ansatte blir tatt for gitt. Det er greit at man skal levere og gjøre en god jobb, man får jo tross alt betalt for det. Men en liten påskjønnelse når man gjør en bra jobb, gjør noe ekstra eller når nye mål hadde vært på sin plass. Det gir mer enn det koster. Alle liker å bli satt pris på! 

For meg var det nytt å bli feiret og hedret slik jeg har blitt i Forever. Jeg husker et av mine første eventer jeg dro på hvor jeg skulle opp på scenen og få min diplom, pin, blomster og stående applaus. Det var langt utenfor min komfortsone, men likevel så kult! Og ikke minst så uventet. Jeg dro hjem med et stort smil om munnen og en giv etter å gjøre en enda bedre jobb. Og der har dere nøkkelen kjære ledere: gi ansatte litt ekstra og de gir dobbelt tilbake! 

Igår var også en slik dag. Jeg og over 70 andre fra hele skandiniva har jobbet oss opp til manager nivå. Det ligger mye jobb bak, men når jobben er så morsom så har reisen dit vært så spennende. Vi ble feiret med brask og bram fra morgen til kveld. Jeg har aldri opplevd makan! Jeg har bare en ting å si: Hard work pays off. Og denne gangen på den riktige måten som gir meg et stort smil om munnen:) 
Lag deg en fin lørdag. Nå skal vi skikkelig igang med Scandinavian Gathering! Flere tusen forhandlere fra hele skandinavia samles. Vi skal høre på dyktige forelesere, bl.a topp-forhandleren i UK. Ikveld er det dinnerparty hvor tema er Hollywood classic. Woho!

All you need is wifi and a dream!


Nå er det litt over et år siden jeg registrerte meg som forhandler av Forever Living. I utgangspunktet gjorde jeg det for å kjøpe produktene til redusert pris for jeg hadde noen favoritter, og tenkte at dette skal være en del av min hverdag i lang tid. Det tok ikke lang tid før jeg solgte en del produkter til venner, familie og mennesker rundt meg. Ikke fordi jeg pushet det på de, men de ville vite mer om produktene jeg brukte og så min entusiasme. Etterhvert så veiledet og coachet jeg andre som ville starte opp. På kort tid krøp jeg oppover karrierestigen. Det var moro, det ga meg energi, bedre økonomi og det tok ikke opp masse av tiden min. Jeg bygget opp en business i Forever på kort tid ved siden av butikken min. Jeg var min egen sjef, men også en del av et fantastisk team.

Jeg jobbet som helse- og karriere veileder ved siden av butikken. Desverre stjal butikken mer og mer av tiden min, og den stjal energien min istedenfor å gi meg energi. Forever ga meg en stor karrieremulighet, men jeg var stuck i hamsterhjulet med butikken min, jeg fikk ikke utfoldet meg nok. Det er ikke bare å si opp som butikkeier, det innebærer en stor avgjørelse. Kroppen min sa stopp og den avgjørelsen ble dermed enklere å ta (du kan lese hvorfor HER)

Veien min videre blir spennende. Jeg står nå i et veiskille hvor jeg kan ta den veien jeg vil. Den gangen jeg registrerte meg som forhandler så så jeg en karrieremulighet også. Jobben gir meg en frihet jeg har lengtet etter. Jeg kan jobbe når og fra hvor jeg vil, for ikke å snakke om med hvem jeg vil. Det er en jobb som passer med kroppen min, min familie, og livet vårt. I tillegg så ønsker jeg, i likhet med de fleste andre, en økonomisk frihet. Det er jo ganske trist å gå rundt i livet å drømme, istedenfor å legge en plan og jobbe seg mot den drømmen.

Jeg er heldig som får hjelpe mennesker med å bedre hverdagen og helsen sin. Mange ganger så er det ikke så mye som skal til. Trening, riktig kosthold og ikke minst tilskudd kan gjøre så utrolig mye. Får man litt ekstra velvære på toppen der så blir livet komplett:) I tillegg så veileder jeg mange ut av hamsterhjulet. Enten det er snakk om å tjene noen ekstra tusen i måneden, en heltidsjobb eller karriere. Mulighetene er der, du må bare gripe den♥
Tenker du at du er klar til å gripe en ny mulighet eller er nysgjerrig? Send meg en mail så kan jeg gi deg mer info. Margitshelse@gmail.com. Du trenger bare wifi. Mye av opplæringen, veiledningen og oppfølgingen skjer via nettet så bosted er ikke vesentlig. Har du drømmen din klar så kan jeg hjelpe deg med å legge en plan for å nå den drømmen. Livet er for kort til å ikke leves!

Jeg hadde ingen grenser!


Sier man ja til noe, må man si nei til noe annet!

Det gjelder stort sett alt her i livet. Velger man å si ja til overtid så sier man nei til barna sine, den zumba timen eller noe annet som var planen. Alle bestemmer over sitt eget liv, og vi må selv sette grensene. 

Selv hadde jeg ingen grenser når det kom til jobb. Det var ikke sjeldent jeg stod opp før hanen gal for å sitte med mail/kontorarbeid eller trene. Deretter skulle ungene ordnes, mat smøres, sekker pakkes og ungene leveres. Hvis jeg ikke hadde trent før ungene stod opp så trente jeg en kjapp økt før butikken skulle åpnes. Stort sett gikk dagene i ett og lunsjen ble inntatt stående, gjerne over macen. Jeg lovte meg selv å gå hjem litt tidligere noen dager i uken siden vi overlappet hverandre i butikken, men jeg kan vel telle på en hånd hvor mange ganger jeg faktisk gjorde det. Etter jobb hastet jeg innom SFO og bhg for å hente ungene. Hjemme ventet middagslaging, lekser og gjerne en aktivitet. Hver kveld satt jeg med macen og jobbet, stort sett til klokken ble altfor mye og jeg måtte tvinge meg selv i seng. Slik gikk hele uken... Da helgen kom dyttet jeg inn flere arbeidsøkter på macen og var det noe som måtte ordnes i butikken så dro jeg ned etter at ungene var lagt. Det er ikke få kvelder og søndager som er tilbragt i butikken. Jeg burde vel benyttet meg av den deilige oppredde sengen som stod der. Haha! Så fort jeg fikk litt fri for meg selv prioriterte jeg jobben. De siste årene har ungene reist på vinterferie og høstferie uten meg. Da jobbet jeg 24/7. Det er kjempemoro å være grûnder, men det er også ufattelig mange timer. Mange timer som ingen ser. Jeg var aldri ajour med det jeg skulle og hadde mange baller i luften samtidig. Alltid. Alltid på. 

Men en dag sa det STOPP!

Takk for at du leste♥

-Styled By Me-


Hei på denne fine solskinnsdagen! La dette været fortsette i lang ting, noe så deilig da. Selv om jeg stort sett jobber inne hele dagen så blir jeg så glad og full av energi når solen skinner. For ikke å snakke om varmen, deilig å nyte kaffen ute før jobb.

Idag våknet jeg rett før klokken var halv fem. Da klarte jeg ikke å sove mer og hjernen min hadde allerede begynt å jobbe. I tillegg til butikken min så står det en ny styling på gang denne uken. Det er så moro å få style leiligheter og hus. Det er mye tenking, bæring og sjauing, men det passer meg midt i blinken. Og her får jeg virkelig brukt interiørgenet mitt:) Og dere, jeg har slått meg sammen med en dyktig, flink og superskjønn dame. Sammen er vi et super team når det kommer til styling-jobbene. Trenger du hjelp med boligstyling? Vi tar på oss alt fra rådgiving ift oppussing o.l  til full styling av boliger ved salg. Send mail post@drommeverden.no

Idag vil jeg vise dere bilder av en visnings leilighet jeg stylet for litt siden. Dette var en av mange leiligheter i ett bygg hvor alle skulle selges. Selger ville ha den ene leiligheten stylet litt for å gi et inntrykk til kjøperne når det kommer til størrelse og innredning.
Ønsker deg en fin dag, i solen eller ikke:)

Det har gått 5 år, vil du være med på reisen videre?


Det har gått 5år, tenk det. 5år siden jeg hoppet i det og åpnet min egen butikk. Min Drømmeverden. Veien har vært lang, men alikevel kort. Tiden har flydd av sted selv om mye har skjedd. Butikken har hatt 4 forskjellige adresser, fra 30kvm til 200kvm+. Mange produkter har blitt solgt over disk, mange leverandører er blitt testet ut, noen bomkjøp har det blitt, men mest av alt gode varer som har solgt. Selv har jeg overlevd et husbyggerprosjekt og et svangerskap med etterfulgt permisjon innimellom disse årene. Det har vært mange tøffe tak, tunge stunder, våkennetter, frustrasjon og nervepirrende perioder iløpet av disse årene. Selv om det alt i alt har vært fine år. Det er tøft å drive noe eget og ikke minst starte opp noe nytt hvor man må skape en etterspørsel som man ikke vet om finnes der. 

Selv har jeg vokst mye på disse årene. Det er mye mere verdt enn min bachelor grad i økonomi. For unansett hva fremtiden bringer så har jeg gått en lang vei som ingen utdanning kan gi meg. Nå er det faktisk lov å være fornøyd over egn innsats. Men jeg hviler ikke på laubæra for det, for det er ikke noe hvilehjem å være grûnder. Jeg bretter opp ermene og er klar for å ri den neste stormen som måtte komme min vei!

Jeg søker nå etter en ekstrahjelp. Er du god på salg og kundebehandling og har en stor interresse for interiør og klær så kan du være den rette. I første omgang er det snakk om 1-2 lørdager i måneden samt noen ettermiddager i uken. Og du må kunne jobbe noe i sommer. Send søknad og CV til post@drommeverden.no

Tusen tusen takk til alle kundene våre som besøker butikken i Åmot, eller som handler i nettbutikken. Uten dere ville jeg ikke kommet dit jeg er idag. Vi har plass til enda flere, alle er hjertelig velkomne♥

Vi feirer torsdag- fredag og lørdag så det er verdt å følge med!

Hvordan skal man lykkes?


Hei tirsdag og  godt igang med ny uke! Har helgen vært fin? For min del ble det jobb i Drømmeverden på lørdag, etterfulgt av venninne bursdag. Søndag var ENDELIG tiden inne for at jeg skulle på scenen og motta min Manager-pin. Et symbol for hard og målrettet jobbing. Det er viktig å få annerkjennelse for jobben sin. Desverre er ikke det en selvfølge for alle bransjer. Enten det er et klapp på skuldra, en koselig hilsen, en blomst/gave eller et symbol. Det var STORT å stå på scenen foran 300 kollegaer som klappet og heiet. Ikke bare fikk jeg pin og anerkjennelse, men jeg snakket også foran så mange mennesker. Jeg liker ikke å snakke foran mange, ihvertfal ikke når jeg står på en scene. Men det gikk jo så fint, og etterpå var det godt å kjenne at man turte. Et lite kick!:)

Jeg har alltid hatt mål her i livet, enten på det ene eller andre området. Det driver meg mot det jeg vil og holder meg on track. For meg er det viktig å ha et mål. Og enda viktigere er det å ha et mål etter at man har nådd et mål. Hvor skal man videre? For å nå målene mine trenger jeg inspirasjon. Jeg klarer ikke å inspirerer meg selv hele tiden, og da gjelder det å fylle på. Mennesker som har nådd sine mål er ren inspirasjon for meg! Hør på de som har gått veien før deg, og gjør det på din måte. 

Mitt aller beste tips for å lykkes er å jobbe med de som er bedre enn deg. Ja, rett og slett så enkelt. Man skal ikke frykte de som er bedre for de har gjerne mye bra å komme med. Søker man etter de som er dårligere enn deg i noe så vil de ikke få deg til å strekke deg litt lenger. Jeg spurte engang en mann som hadde en stor bedrift og hadde lyktes stort: Hva er din beste egenskap som leder? Jeg har ansatt folk som er flinkere enn meg, svarte han. 
Jeg er med på å hjelpe mennesker til å starte sin egen business og utvikle seg til å bli ledere. Det gir meg masse energi og glede! Jeg elsker å hjelpe, og jeg lærer også mye tilbake. Alle er vi gode på noe. Dette bruker jeg også i min jobb som butikkeier. Snakk om å få det beste fra to verdener:)

Vil du starte ditt eget og bli din egen sjef? Jeg ser alltid etter nye mennesker som vil bli med på reisen sammen med meg. Send meg en mail for mer info: margitshelse@gmail.com

Jeg får brette opp ermene her og pakke ut mer varer i butikken. Nå er det vår og det merkes:)

-Working from home-


Hei Onsdag og lillelørdag! Hva skal du bruke dagen til? Her i huset var ungene ute av huset tidlig som vanlig og jeg har fått jobbet en del allerede. Hjemmekontor er så digg! Ting krysses fortløpende fra to-do lista mi og skuldrene senkes i tankt med at lista blir mindre. Innen arbeidsdagen er over så svever jeg vel på en rosa sky. Haha! 

Jeg er så heldig å få styre min egen hverdag. Det er virkelig en god grunn for å starte sin egen business. I tillegg til å få styre min egen hverdag så får jeg det beste fra TO verdener. Det er 5år siden jeg fulgte drømmen min og åpnet Drømmeverden, butikken min som bugner av det fineste inne interiør og klær. Her får jeg utviklet min kreativitet og sans for interiør. En annen stor del av meg er helse og trening. Jeg har vært opptatt av sunn mat og trening så lenge jeg kan huske. Idag får jeg jobbe med kvalitetsprodukter innen skjønnhet, velvære og trening. For ikke å snakke om at jeg er så heldig å få være leder for et fantastisk team. Jeg er med å utvikle nye ledere. Kanskje min neste leder er deg?

Tusen takk for alle fine kommentarer, delinger og tilbakemeldinger på forrige innlegg. Det er godt vi er flere som føler at samfunnet er på feil vei. Det er jo utrolig hva man kan få til med gode skjønnhetsprodukter, trening og riktig mat. Også så mye sunnere a gitt:)


Vil du vite mer om hvordan du kan jobbe hjemmefra, være din egen sjef og bli min neste leder? Jeg har oppskriften så heng deg på. Send meg gjerne en uforpliktende mail for mer info: margitshelse@gmail.com

Jeg sender en energiklem til hver og en av dere!
 

-Ikke tid til å være mamma-


Mange ønsker å bli gründer for å bli herre over eget liv. Jeg er en av de. Herre over min egen virksomhet, bestemme alt, ta alle valg, jobbe for min egen lykke og ingen skal fortelle meg hva jeg bør/skal gjøre. I utgangspunktet tror mange at man er herre over sin egen tid også, eller frihet i hverdagen som det så fint heter. Hvis det er det du ønsker så må du ALDRI åpne egen butikk eller annen virksomhet med satt åpningstid. 

Det er aldri moro å være foreldre når barna blir syke uansett yrke man har, men som selvstendig så er det ekstra kjedelig. En av godene ved å være ansatt er at man har syktbarn-dager. Som arbeidsgiver må jeg betale en ansatt som er så snill å hjelper til, i tillegg til min egen lønn. Det skal sies at dette er ikke det kjedeligste ved sykdom, det verste er nok all den dårlige samvittigheten og alt som skulle vært gjort. Drømmeverden er meg og når jeg blir satt ut av spill så er det mange oppgaver som havner på vent. De går ikke fra meg, men må gjøres så fort jeg er tilbake. Jeg vet at dette også gjelder for mange andre foreldre som er ansatt i en bedrift, men ofte er det da flere ansatte som kan bidra på de områdene det brenner mest.  For en liten bedrift som min butikk så kan dette være veldig negativt. Jeg ser at omsetningen går ned om jeg ikke er aktiv på markedsføringsfronten, kunder kan bli sure om de ikke blir fulgt opp godt nok på mail, bestilling av varer lar vente på seg..... Ja, som de sier liten tue kan velte stort lass!

Idag har veslemor vært syk og jeg blir satt ut av spill. Butikken har blitt tatt godt vare på idag, det er minste bekymring. Men samvittigheten min er ikke god på slike dager. Jeg skulle bare ha sjekket mail, jeg skulle bare ha lagt inn de varene på nettbutikken, jeg skulle bare ha fulgt opp sosiale medier, jeg skulle bare ha tatt den bestillingen som jeg ikke rakk igår, jeg skulle bare ha fulgt opp de kundesakene på lista mi.... Ja, listen min er lang over ting som skulle vært gjort.

På den andre siden så knyter det seg i magen. Jeg vil helst ligge på sofaen ved siden av den pjuske lille tulla mi, holde rundt henne og kose håret hennes. Kjenne de små hendene som holder rundt mammaen sin. Den lille, varme kroppen som sovner i armkroken min. Lese boken du er så glad i, sitte på gulvet å pusle frost puslespillet og være med å leke med barbiene dine. Det er på slike dager jeg aller helst bare vil være en MAMMA♥

Det å drive butikk sies å være en livsstil, og det kan jeg bekrefte at det er. Akkurat idag hater jeg den livsstilen for jeg gir meg ikke selv tid til å være mamma. Jeg ønsker meg frihet i hverdagen og det skal jeg jobbe for å få.

Idag triller tårene mens jeg skriver for jeg vil aller helst være en mamma og ha tid til å være mamma♥ #mammahjerte #dårligsamvittighet

Never give up. Great things take Time!


God kveld♥ Jeg håper mandagen har behandlet dere bra. For min del var det deilig å komme tilbake på jobb. Butikken jeg elsker og masse oppgaver å ta fatt på. Masse nyheter kommer på løpende bånd fremover nå så da gjelder det å være klar. Jeg har planer om en liten omgjøring i lokale allerede,etter vare 4mnd så må det endringer til. Typisk meg! Men det skaper liv og mye moro.

Nå er det 5år siden jeg åpnet dørene i Drømmeverden, min drøm. Det har vært flere opp og nedturer på veien. Aller mest moro, men også en del tøffe tak. Det er tøft å drive eget. Det koster mye på mange plan. Men herremin så mye moro jeg får være med på. *Takknemlig*

Her om dagen hadde jeg møte med min mentor som betyr så utrolig mye for meg. Hun er en driftig dame med en stor business og suksess. Jeg DIGGER grunderdamer!! Det viser at vi damer også kan, det var ingen selvfølge bare for noen tiår tilbake. Vi har lagt planer for min fremtid. Store planer og store drømmer. Jeg trenger konkrete mål å jobbe meg mot. Ikke bare skal jeg jobbe mot at Drømmeverden blir enda større, men min personlige business skal også vokse inn i skyene. Jeg er så heldig som får jobbe som coach og veileder for mange driftige kvinner. Dette er kvinner som har startet sin egen business og skaper sin egen arbeidsplass, Norge trenger mange slike! Går du også med en grunder-spire i magen kanskje?Bukse Minus// T-shirt Rich & Royal

Jeg slang meg akkurat ned på sofaen etter en deilig Step og styrke time. Jeg startet opp igjen som treningsinstruktør og det gir meg så utrolig mye:) En kopp tea og litt kveldsjobb nå så tenker jeg at denne kroppen snart finner senga.

God natt:)

 

Velvære i en fei!


Hverdagen er igang igjen for fult. Jula er vasket ut av huset her hjemme, nå gjenstår bare å få vasket det ut av kroppen også. Det er deilig når det står på, men hverdagene er absolutt best. Mine hverdager går i ett, men slik er det vel for de fleste? Det går i jobb, skole, barnehage og aktiviteter, middag, trening og lekser på kveldene. Da blir det lite tid til meg selv. Flere som kjenner seg igjen?

Jeg trenger enkle, kjappe og gode løsninger for å få litt velvære og egenpleie. Det beste jeg vet er produkter og løsninger som er 2 i 1, eller 3 i 1. Jeg kan ikke ha for mange produkter i skuffen, da ender jeg opp med å bruke halvparten og resten blir bortkastet penger. Luksus for meg er å sette av tid til en hårkur. Perfekt når man kan bruke conditioneren som hårkur! 

(Annonselenker) Shampoo// Conditioner 


Nå sitter jeg med bena høyt i sofaen med en kopp tea i hånda. Kroppen er deilig sliten etter en god treningsøkt etterfulgt av en varm dusj. Ikveld har vi hatt et GetforeverFit arrangement. Moro at flere av dere vil kickstarte kroppen nå i januar. Gleder meg til vi er igang alle sammen:) Vil du også bli med? Ta kontakt med meg på margitshelse@gmail.com

Nattaklem!

Min nøkkel til en effektiv hverdag!


God morgen♥ Her i huset har vi vært oppe mange timer allerede. Litt kos i sofakroken med barna-Tv før vi spiste god søndagsfrokost. Alle tusler rundt i pysjen enda, akkurat slik en søndag skal være. Jeg skal øyeblikkelig ta med meg minstemor ut på en løpetur så hun får hvilen sin. Etterpå blir det litt jobb i butikken for meg og eldstemann. Hun er alltid med meg på jobb siste søndagen før jul. Litt julekos♥

Det har gått litt hurra meg rundt i noen uker nå. Fortsatt har jeg mye på timeplanen før jeg tar juleferie, men det hjelper å ha full oversikt. Jeg er ajour med alt som må gjøres før jul, det eneste som gjenstår er julemathandlingen og pynting av juletre. Handlingen kunne jeg vært foruten, men pyntingen blir bare kos♥


Jeg finner en indre ro når alt er i orden og på stell. En Todo-liste ble satt opp for 2 uker siden, jeg liker å sortere tankene mine. Nå er frysern ryddet, gammel mat kastet og all isen på kantene er fjernet. Husvask, klesvask og annen vask er i rute. Tomme flasker er pantet, Tv stuen er ryddet og det er også alle rom. Det er mye lettere å fokusere om man har fått unna ting som har hengt på skuldrene en stund og det er orden. Både hjemme og på jobb har jeg full kontroll, det er gull verdt for meg. Jeg har det så mye bedre med meg selv om jeg har fått unna alt som "plager" meg. Faktisk er jeg 10kg lettere!

Orden rundt meg gir orden i hodet! 

2.etg fat// Dobbel Hurricane// Sølvtrær store og små// RM vase

Jeg er over gjennomsnittet glad i å ha det ryddig rundt meg og vite hvor alle ting befinner seg. Jeg klarer ikke orden-i-rotet metoden. Nei, jeg må ta en rufs innimellom med å sortere i skuffer, kaste det vi ikke trenger, vaske kjøleskapet, legge bort for små klær osv. For meg er dette nøkkelen til et effektivt liv. Jeg har alltid mange baller i luften, mange gjøremål og mye ansvar både på jobb og hjemme. Orden er min nøkkel til suksess! (og en indre glede:)

Flere som føler det slik?

Min JULESPEED!

//inneholder annonselenke//


Energien, kroppen og hodet er ikke helt i vater etter at jeg lå i vannrett stilling en HEL dag. Men det kommer seg. Jeg er så vant til at kroppen virker som den skal og farten går i 110 nærmest hele dagen fra tidlig til sent. Idag hadde jeg min andre dag på jobb denne uken og da merket jeg at tempoet stiger og begynner å komme seg. Ja, for det MÅ det nå som juleshoppinga er igang for fult. Både på nett og i butikk. Kommer vi til å ha varer igjen til jul? Det kommer stadig vekk påfyll og nyheter også, men mye går ut. Bra for meg som hater vareopptelling til nyttår! Haha:)

I disse tider er jeg avhengig av å fungere som jeg skal og ha et godt tempo. Jeg trenger overskudd. Desember er en måned som er koselig, ja faktisk den koseligste måneden. Men det er også den måneden vi skal mest. Juleavslutninger, juleshopping, julevasken, julegavene, julebaksten, lutefisk-lag, pinnekjøtt-lag, julebord, gløgg-kos, ja hva er det vi ikke skal rekke iløoet av desember? Og aller helst skal alt dette rekkes FØR 24.des. Og innimellom alt dette så skal vi rekke å ta litt vare på oss selv og alle de hverdagslige gjøremålene åre. Ja, også for å ikke glemme jobben vår også da. For min del er dette MIN arbeidsmåned, det er nå det virkelig gjelder. 

I sommer testet jeg ut Argi+ for første gang. Det tok ikke lang tid før jeg kjente en kjempeeffekt! Siden har jeg brukt dette hver dag. Jeg skjønner godt at denne røde boksen blir kalt "Husmorspeed på boks". Vi mødre trenger dette:) Du kan lese mer om Argi+ Her og her.


Tusen takk Argi+ for at du har gjort livet mitt enklere♥ 

Anbefaler deg å teste ut Argi+. Det er 90dagers fornøydhetsgaranti, så hvorfor ikke prøve? Du kan bestille HER, eller send mail med spørsmål/info til post@drommeverden.no, eller kom innom butikken min og snakk med meg:) 

God kveld!

 

Dreams Do come true?..


Det er en uke siden jeg entret et nytt nivå her i livet. Jeg liker å sette meg mål og jobbe meg strukturert og målrettet mot det målet. Denne gangen nådde jeg målet MYE tidligere enn jeg trodde var mulig. Jeg har derfor valgt å kjenne litt på gleden og bare nyte det litt alene. Men nå er tiden inne for å skrike det ut:

MANAGER! Jeg er blitt manager i Forever Living. I august begynte jeg så smått som forhandler fordi jeg selv likte produktene og snakket ivrig med venner, kjente og kunder i butikken om disse fantastiske produktene jeg hadde testet. Jeg solgte bra og etterhvert introduserte jeg denne business muligheten til flere. På kort tid er vi blitt en fin gjeng som kaller oss Team Dream. Mange av disse snakker jeg med daglig og de er også blitt gode venner:)

Jeg hadde ingen store planer da jeg startet i Forever Living. Butikken min tar veldig mye tid, tanker og min energi, ja den er en livsstil og en stor business. Jeg har derfor ikke mye tid å legge i andre ting. Men med gode produkter som nærmest selger seg selv og mye moro på veien så går salget av seg selv. Jeg jobber litt med Forever hver dag og jobber strategisk. Jobben jeg har lagt ned alene og sammen med teamet har gjort at jeg har blitt Manager. Nå er jeg kommet meg opp til et leder-nivå og det gir meg også en fin inntekt ved siden av jobben jeg har i butikken. For det å drive butikk er desverre ingen gullgruve.

Jeg er så stolt, ydmyk og glad for hvor jeg er kommet idag. Men dette er bare begynnelsen. Jeg vil hjelpe flere med å få sin egen business i Forever og vi ønsker flere kollegaer i Team Dream. Ser du etter en deltidsjobb, heltidsjobb eller karriere? Ønsker du å jobbe når du vil og fra hvor du vil? Ønsker du mer frihet? Bilbonus og reiser? Alt du trenger er litt tid hver dag. Og kan jeg så kan DU! Jeg står klar til å hjelpe deg mot dine mål. Send meg en mail til post@drommeverden.no.

-SMIL-

 

 

FOR en dag!BLACK FRIDAY!!!

For en fantastisk dag på jobb idag! Det har gått i ett fra dørene åpnet til vi stengte kl.19. Langåpnet med andre ord. En periode var jeg både tørr i munnen og magen skrek etter mat. Det er ikke fritt frem for å spise og drikke når man vil om man jobber i butikk. Desverre ikke så sunt, men det går en gang i blandt. Utrolig mye folk ute på shopping i Åmot idag. Takk for at dere velger å handle lokalt. Det setter vi små lokale bedrifter så uendelig stor pris på! Uten dere så vil ikke de fine butikkene bestå og vi vil få et dødt sentrum. Så Tusen Takk! 

Desverre har rabattkoden for nettbutikken ikke fungert optimalt idag. Altfor stor pågang. Jeg slenger koden ut her: blackfriday15. Nå skal den virke og jeg lar den stå helt til lørdag kl.14. Høres det ok ut? Koden gir deg 20% på masse varer som greengate, barneartikler, klær, sko, julevarer?. Ja, shop til you drop:)

Jeg klarte ikke å la være, nå er jeg hekta!

//sponset behandling//


Jeg hadde bestemt meg for å ikke teste det ut. Innerst inne så visste jeg hva som ville skje.  Jeg elsker enkle og bra løsninger, da er jeg solgt! Men så bød sjansen seg og jeg klarte ikke å la være. Nå må jeg bare inrømme det: jeg er hekta! Hekta på vippeextensions!!

Det er nå litt over en uke siden jeg la meg ned på benken, kjempespent! Og bittelitt redd. Jeg har hørt noen skrekkhistorier om infeksjon på øye, vonde vipper og skader på øynene. Men jeg visste før jeg la meg ned at jeg var i hendene på en av de beste. Selve prosessen med å sette på vippene var ikke vond eller ubehagelig. Nesten så jeg sovnet faktisk:) Første blikket i speilet og jeg var solgt! Så utrolig ekte og fint. Det som har overrasket meg mest er at jeg ikke kjenner de. Livet er blitt så utrolig mye enkelere, nå er jeg nesten klar til å fly ut døren med en gang jeg har stått opp. Perfekt for mitt hekstiske liv:)

Vippene har jeg fått satt på hos flinke Malene. Hun er utrolig dyktig og holder også kurs i vipper. I tillegg er hun make-up artist og negldesigner. Hun driver egen salong som du finner her.  Jeg digger unge og flinke grûnderkvinner!!! Bestill deg en time allerede idag da vel:)♥I´m in love with my false lashes♥

Ille STOLT!


Nå har jeg jobbet fra morgen til kveld den siste uken og vel så det. Det merkes på kroppen, men jeg er still going strong. Lokale er ferdig, hyller er oppe, varer er plassert og 1 tonn med varer kom igår (vekta er faktisk sant). Mye av varene fikk vi opp igår, resten pakkes ut idag. Da gjenstår bare styling og siste finpuss. Det er helt utrolig! Jeg kan med hånden på hjerte si at dette blir den fineste butikken jeg kunne tenke meg. ILLE STOLT, gleder meg til å vise♥

Midt i tunge løft, papp-helvete (vet du hvor mye papp som kommer med interiørvarer???) og utpakking av varer tikket det inn en melding på telefon min. Jeg har blitt Supervisor i Forever Living! For de som lurer så har jeg nådd første målet mitt av kompetansetrappen. Men dette er bare starten. Jeg jobber med Forever Living ved siden av  eller parallelt med butikken min. Først tenkte jeg at det har jeg absolutt ikke tid til ved siden av all annen jobb, men når det er produkter man selv elsker så selger jeg uten å tenke over det. Forever Living kan tilby frihet, jobb når du vil, ekstrainntekt ved siden av jobb eller som heltidsjobb, bilbonus, gratis turer, fantastiske produkter og bonuser! 

Vil du jobbe med meg? Ønsker du mer frihet? En ekstra inntekt eller fulltidsjobb? Bli med i teamet da vel:) Kontakt meg: post@drommeverden.no for info eller en uforplitende  samtale.

Ny Dag, Nye muligheter. Jeg får komme meg på jobb igjen. Idag får jeg også spennende besøk!

På Flyttefot!


Jeg titter fort innom her før ferden går ned i butikken igjen. Denne helgen har vi flyttet nesten hele butikken, varer og innredning. Det er girlpower det!!!! De neste dagene nå skal vi plassere, style, montere og pakke opp mengder med nye varer. Jeg kan ikke si annet enn at NYE DRØMMEVERDEN blir kjempeLEKKER!! Nå tar jeg butikken til nye høyder, et er det ingen tvil om. 

Jeg skal se om jeg rekker å ta bilder underveis og dele med dere, men timene nå er dyrebare. Følg med på snap: Drommeverden. Der deler jeg litt av porsessen:)

Førr ei Dame!

På søndag var jeg på et veldig spennende event. Jeg skal fortelle mer om det om kort tid. Dette er noe nytt og spennende jeg har begynt med. Men dere, på eventet hadde Trine Grung et sinnsykt inspirerende foredrag. Førr ei dame! Stappfull av energi og sprudlende humør. Hun holdt et foredrag om bruken av facebook, blogg og andre sosiale media for bedrifter Jeg lærte mye og skal nå prøve å samle det hun formidlet og faktisk bruke det. Jeg lærer aldri nok:) 

Trine Grung kjører nettkurs så om du vil lære mer så søk det opp. Lærerikt! 


Imorgen bærer det inn til hovedstaden. Denne uken er det moteuke i Oslo og jeg skal på diverse innkjøp. Noen nye klesmerker kommer utover. Jeg storgleder meg, det håper jeg dere gjør også. Om alt går i boks så kommer en del av det allerede til nyåpningen i høst. Herremin nå sa jeg det; NYÅPNING!!!! *sommerfugler i magen*

Fortsatt fin tirsdagskveld til deg!

Derfor er jeg REDD!


Magen er fylt med sommerfugler, og innimellom kjennes det ut som store ørner. De flakser rundt og lar meg ikke være i fred. Signaler sendes fra magen og opp i hodet. Det føles som jeg snart tørner GAL! Tanker sorteres, tenkes gjennom og legges til side en etter en. Usikkerheten kommer snikende. Men så tar iveren og gleden over. Planene er store, de tenkes gjennom og skal gjennomføres. Ja for det skal jeg! Ørner eller ikke i magen??.

Slik føles det innimellom å være günder. Spesielt i disse tider. Jeg har tatt et valg som jeg har fundert på lenge frem og tilbake. Nå er alt signert og det er ingen vei tilbake. Jeg har også skreket det ut, og da er ikke jeg typen som tar halen mellom bena og trekker meg tilbake. Om et par måneder skal jeg flytte butikken min Drømmeverden. Det er ikke det at flyttingen er så stort i seg selv. Riktignok blir det nytt lokale, "kollegaer" i de andre nabobutikkene og ny beliggenhet. Drømmeverden får et lokale som ligger rett ved veien, noe som kommer til å gjøre den enda mer synlig og tilgjengelig. Det er kjempepositivt. Det som er skummelt er at butikken blir MYE større i areal og det krever sitt. 

En større butikk krever mer varer og større utvalg. Det betyr at mer penger må invisteres. Det er SKUMMELT det! Jeg er økonom og halvt halling og det betyr at jeg har en innebygget forsiktighet når det kommer til penger. HAHA! Jeg har tidligere skrevet om økonomi ift butikkdrift og det er ikke heldig å låne masse penger for å starte noe eget. Da kan fallet bli stygt. Jeg har invistert gradvis i firma etterhvert som butikken har økt, altså en sunn vekst. Nå er neste steg, og et naturlig steg for meg og butikken og utvide mer.

Jeg skal satse og utvider butikken. Åpningstidene utvides også. Totalt betyr dette en større kostand for firma. Dette håper jeg kundene setter pris på og fortsetter å besøke butikken min. I tillegg ønsker jeg meg enda flere kunder i butikken og på nett. Liker du butikken min, inspirasjon fra meg og det jeg jobber med? Ja, da håper jeg du vil benytte deg av Drømmeverden♥

Foreløpig har jeg tegnet kontrakt og lagt planer for Drømmeverden for noen år fremover. Jeg kommer til å ta en vurdering når denne tiden går mot slutten. Har vi ikke hatt en stor nok vekst innen den tid så har jeg lovet meg selv og finne på noe annet her i livet. Hvorfor? Jo, jeg leker ikke butikk:) Og skal være dønn ærlig med deg: det er mye jobb å drive butikk og hvis man ikke kan ta ut en normal lønn så er det ikke liv laga. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd der jeg er idag og håper det vil fortsette i all sin tid så Drømmeverden kan bestå i mange mange år!


Louise skjørt// Haura Genser

Jeg er kjemperedd, men herremin som jeg gleder meg! Butikken min kommer til å bli griselekker. Og med så bra beliggenhet så har jeg stor tro på en super vekst. Har du trua? Liker du Drømmeverden? Da håper jeg du snakker med alle du kjenner for å spre viten om min butikk og nettbutikk, og del gjerne dette innlegget med alle dine venner. 

Takk for at du leste♥

 

Jeg skal Flytte på Meg!


Mange av dere har lenge vært nysgjerrige på hva jeg har drevet med den siste tiden. I mange måneder nå har jeg vært hemmelighetsfull. Prosessen har vært lang, slitsom, usikker og krevende. Etter mange uker med mye tanker så tok jeg tilslutt valget. Et valg som fortsatt er veldig skummelt, men også deilig å ha tatt. Det berører flere mennesker så vi har valgt å holde kortene tett til brystet. Nå som alle berørte parter er informert så kan jeg skrike det ut:  NÅ BLIR DET FLYTTING!

Jeg skal ikke flytte, men butikken min skal. Nå blir det større butikk med mange vinduer i front. Jeg har tegnet og laget meg mange planer for den nye butikken. Drømmeverden skal bli enda større, flottere og et enda bedre utvalg. Nå er jeg kjempespent, det er ganske skummelt. Men herremin som jeg gleder meg! 

Butikken skal flytte inn i Pyramiden, ta over lokalene etter Herreavdelingen. Så hva tror dere, blir ikke dette bra?

Jeg skal ta dere med på reisen med flytting, oppussing og fiksing av ny butikk. Og for dere som nå forventer dere Flyttesalg: det vil ikke bli noe særlig flyttesalg for jeg flytter en allerede flott butikk som bare skal bli større og bedre. Derfor er det ikke noe poeng i å selge ut varer som er basic eller nye. For ja, nå renner det inn av nyheter fra nå og utover. Høstnyhetene er jo så moro:)

Gründerposten 4: Skatt, moms og slike kjipe greier!

 

Bare ordene skatt og moms (merverdiavgift) skremmer de fleste!

Det gjorde det for meg også da jeg startet opp Drømmeverden. Jeg visste lite om hva det innebar selv om jeg hadde hørt ordene utallige ganger. Skatt, moms og offentlige avgifter. Negative ord som mange klager over. I Norge er avgiftene altfor høye, hører man ofte. Ja, det er kjedelig at vi har høye avgifter i landet, men slik er det nå bare og fornuften min sier at det er sikkert vel og bra for oss alle. Velferdsstaten Norge. Det er kjipt som privatperson å betale moms på varer, men jeg skal love deg at det er enda kjipere å betale moms som bedrift. Hvorfor? Here it goes!

Er du en av de som tenker at den 1000-lappen du legger igjen i butikken går nesten uavkortet til firma, og ikke minst eieren? Da skal jeg love deg at du tar grundig feil. 25% moms går rett til staten og en stor % av 1000-lappen går med til å kjøpe inn nye varer. Den lille fortjenesten du sitter igjen med av 1000-lappen skal da være med å dekke faste utgifter som husleie, strøm, lønn osv. De fleste skjønner da et du må ha inn mange 1000-lapper iløpet av en måned skal man få at til å gå rundt. 

Som privatperson betaler vi moms på varer, men tenker du så mye over det? Summen man får i kassa eller prisen som står på varen er inklusiv moms. En og annen gang tenker man kanskje over hva momsen var på en faktura, men det blir med den tanken. Som bedrift får man alle priser opplyst uten moms. Man må alltid legge på momsen for å se den reelle kostnaden man får når faktura skal betales. Riktignok får vi momsen igjen fra staten, men det er først om noen måneder. 

Momsoppgjøret. Annenhver måned må bedrifter gjøre opp et momsoppgjør. Kort og enkelt fortalt så legger vi sammen det vi har tatt inn av kroner og øre iløpet av to måneder, de danner tilsammen noe vi kaller en termin. F.eks januar og februar. Denne omsetningen trekker vi momsen ut i fra. (omsetning på 400 000,- vil utgjøre en mva på 80 000,-) Dette er moms vi skal betale til staten. Riktignok blir den litt redusert siden vi trekker fra momsen vi skal ha igjen fra staten, fra fakturaene på varekjøp og andre kostnader. Det er kjedelig å betale moms, men om et firma ikke betaler moms og heller får igjen moms så vil det si at det ikke går bra. Da handles det mer inn enn det selges ut. 

Personlig synes jeg moms er utrolig kjipt. Vi som driver en bedrift jobber veldig hardt for å selge og få penger inn. På den andre siden sitter staten og hover inn momsen sin uten å løfte en finger. For nei det er ikke stort bedriften min får igjen av staten av andre goder. Jeg vet at vi som bedrift samler inn momsen for staten og må se på det som penger som skal videre til den rette eier. Det er vi som må forvare at en vare koster det den koster og jobbe med å selge den til kunden. Hadde varen kunne vært solgt uten moms så hadde den virket rimeligere for kunden og kanskje vært enda lettere å selge? 

Min perfekte verden som butikkdriver er uten moms:) 

Skatt skal jeg ikke si så mye om annet enn at det stiller seg i kø av kjipe utbetalinger fra en bedrift. Kort og godt betaler man skatt av årsresultatet på bedriften. Skatt og moms er noe vi bare må forholde oss til og gjøre opp ellers har man ikke bedriften så lenge. Dette er ikke kostander man lar være å betale!
Flere Gründerposter finner du her.

Idag ble det mye tekst og litt tungt stoff, men det er nettopp det skatt og moms er. Vi får bare smile og la det stå til. Solen skinner og livet er bra. Dagen skal nytes med begge barna hjemme. Jeg fikk unna en del jobb idag tidlig og skal jobbe mer ikveld. Godt med noen dager utenom det vanlige.

Fin sommerdag til deg!

 

 

 

Gründerposten #3: Økonomi og regnskap!

Noe av det viktigste ved et firma er økonomi. Det starter allerede i startfasen; hvordan skal du finansiere å starte en bedrift? Ikke alle bedrifter trenger mye startkapital, det kommer helt ann på hva du skal jobbe med. Et kontor eller salong er ikke sikkert trenger like mye ved oppstart som en varehandel. Oppussing og innredning kan koste mye og gi lite avkastning tilbake, det kan være lurt å tenke på ved planlegging. Kanskje man kan finne en rimeligere mulighet? Da jeg åpnet butikken min kjøpte jeg hyller, bord, stoler og reoler på loppis. Ved hjelp av hvitmaling ble det veldig sjarmerende:) Dette fungerte som en flott innredning for vareplassering. Det ville kostet mye med å kjøpte reoler fra en leverandør.

Hvordan skal du finansiere å starte et firma? Det er ikke bare å starte et firma, ihvertfall ikke en varehandel. Du trenger varer og det koster penger. En butikk burde ha et godt utvalg allerede ved oppstart, en "tom" butikk frister lite. Store lån for å starte opp noe nytt kan være veldig risikabelt. Man vet aldri hvor mye man klarer å omsette for. En butikk har gjerne en del faste kostander som husleie, strøm, lønn og generelle driftskostander, sett opp et budsjett for å få en oversikt. Om man da skal ha store avdrag til lån kan det fort bli for mye utgifter. Få gjerne hjelp av en regnskapsfører.

Jeg startet en liten butikk i låven hjemme med egne midler. Her hadde jeg ikke de store faste kostnadene, så all fortjenesten ble brukt til å øke varelegaret sakte, men sikkert. Etter ett år åpnet jeg en større butikk mer sentralt. Her vokste butikken seg større over 2 år. Da flyttet Drømmeverden til Åmot sentrum i et enda større lokale. De faste kostnadene har jeg hele tiden forsøkt å holde nede. Nå etter 2 år i sentrum har jeg en stappfull butikk! Jeg har tro på å vokse sakte, men sikkert. Step by step. Det er en sikker måte å vokse på. Men jeg skal ikke påstå at det har vært lett!

Ett par år med minimal eller ingen lønn, bekymringer og usikkerhet er bare noe av baksiden. Ett år i butikkbransjen går opp og ned som en berg og dal bane. Til tider selger man veldig bra og livet smiler, andre perioder går det trått. Noe som er sikkert er at man må kjøre på 5.gir hele veien. Legger man seg ned og er fornøyd så tror jeg man ikke har noe mer i bransjen å gjøre. Det gjelder å være sulten på noe mer!Slik har jeg sittet igår og idag. Regnskap er noe herk!

Jeg vil skrive litt mer om tema økonomi ved en senere anledning. Men i fare for at dette skal bli for langt så stopper jeg her:)

Jeg er ingen eksepert, men deler av min erfaring.

Regnskapsklem♥

Kroppen har sagt fra, nok er nok!

Søndag, en dag for hvile og familie sysler. Du skal holde hviledagen hellig sies det. Siden jeg startet Drømmeverden interiør for 4,5år siden har jeg hverken holdt fridager, helligdager, helger, eller ferier fritt for jobb. Jeg er på jobb hele tiden. Enten det er på mail, sosiale medier, nettbutikk, telefon eller blogg. På toppen av dette jobber hodet mitt dag og natt. Jeg lager huskelister, bestillingslister, blogginnlegg og budsjett i tide og utide. 

Min uke består av jobb i butikken på dagtid og kontorjobb/Pc- jobb hver kveld fra mandag til søndag, stort sett. Jeg har flere arbeidstimer enn hva som er vanlig, men slik er det når man driver for seg selv. Alle tjenester koster og ansatte koster fra de kommer til de går. Skulle likt å fått betalt for alle mine arbeidstimer. Da hadde jeg hatt millioninntekt. Minst. Desverre er ikke det en ralitet, men jeg bygger opp min egen bedrift stein for stein. Hvorfor? Ja, si det. Det gir meg energi å bygge noe eget, jobbe med det jeg liker og de fine kundene våre. Ikke en dag har jeg gått på jobb uten et smil om munnen. Det er deilig å ha en jobb man ELSKER♥

Denne uken har det skjedd mye spennende og det samme vil neste uke gi. Jeg har en tendens til å engasjere meg for mye på mange plan. Det stjeler mye energi og tar mye av min tid. Denne uken har kroppen gitt meg et klart signal: Nå MÅ du roe ned og tenke på deg selv. Innerst inne har jeg visst dette lenge. Det vil ikke være mulig å holde et slikt tempo som jeg gjør i lang tid. Derfor har jeg bestemt meg for å selektere ut ting som stjeler min tid og ikke gir noe tilbake. Jeg må ta noen valg. Det er hyggelig å være med på mye, bidra og ikke minst syntes på mange plan. Desverre er jeg bar ett menneske og jeg kan ikke klones. For meg er det viktigst å få bedriften til å gå best mulig så da må jeg velge oppgaver som gir best avkastning i den andre enden. Det gjenstår å se hva jeg må gi slipp på.

Jeg er ikke bare en gründerkvinne, men også en mamma og kone. Det aller viktigste i livet er min lille familie. Da er slike dager som jeg har hatt denne helgen helt innafor. Tid med mine, uten jobb eller jobb-tanker. Idag ble det en fin utflukt med de to små. Pernille på sykkel og Marielle i vogna. Mor selv løp etter storesnupp som syklet som et uvær. Vi møtte en fin gjeng med stor og små venner for leik og moro. En engansgrill, pølser og sjokoladekake satte prikken over ién. Slike dager gir meg energi. Og nok et fint minne er samlet i minneboka♥Det er fint å være sin egen sjef, og for mange er det veldig fristende. Men vit at det er alltid en bakside.


Nå er jeg klar for en ny uke! Håper du har hatt en fin helg.Gründerposten #2 : Svangerskapet

Tiden før du starter noe eget kan sammenlignes med et svangerskap. Det tar tid å sette drømmen ut i livet. Det er mye som skal tenkes gjennom, vurderes og reflekteres over. Ideer skapes og forkastes. Helt til du sitter igjen med det beste og det mest gjennomtenkte.

Det er gratis å drømme, men det kan koste mye å sette det til livs. Da er det greit at det meste er gjennomtenkt. Ihvertfall forsøkt. Du skal gå på tryne mange ganger, men forhåpentligvis ikke verre enn at det er mulig å reise seg igjen. Veien blir til mens man går og man lærer underveis. Om veien allerede er gått opp så skaper man jo ikke noe nytt. En grûnder vil skape noe nytt. jeg har ikke troen på å skape noe som allerede noen andre har gjennomført. Copycats kommer ikke langt.

Jeg var heldig å fikk tid hos en bedriftsrådgiver. Hun grillet meg på mange områder og stilte krevende spørsmål. Det ga meg rom for å virkelig tenke gjennom alt. Og ikke minst stille spørsmål og søke råd. 

Mine tips til deg:

Forretsningside- visjon og mål: Hva skal du drive med og hvordan skal virksomheten drives? Det er greit å sette seg ned å tenke gjennom. Sett opp en god plan som inneholder en forretningside, hvordan du vil gjennomføre ideen. Dette er greit som et styringsverktøy for deg selv, i tillegg til at du må ha noe å presentere for forretningspartnere, banken, regnskapsfører og andre som du skal presentere ideen din til. 

Selskapsform: Sett deg inn i de forskjellige formene for selskap. Noen firma passer å være et enkeltmannsforetak, mens et annet bør være et AS. Jeg personlig liker best formen AS. Du ansetter deg selv og du får de samme rettighetene som en annen ansatt. Som jeg fikk beskjed om da jeg sjekket rundt: enhver kvinne i Norge som skal starte sitt eget bør starte et AS. Det er trygt i forhold til barn og barselpermisjon, sykdom, og økonomisk. Det er en klar grense mellom din og firmaets økonomi. Ja, det kostet 100.000 kr å starte et AS tidligere, nå ligger det vel på 30.000,- Dette er ikke penger du betaler for firma og kan se på som "borte". Om man starter en butikk kan man bruke disse pengene på innkjøp av varer til videresalg. Altså perfekt siden du trenger en del kapital for å starte en butikk uansett. For varer må man jo ha:)

Budsjett: Sett opp budsjett! Jeg startet med å sette opp et budsjett på hva det ville koste å starte opp. Ta med alle kostander som skilter, lys, hyller, markedsføring, poser, og annet man trenger for å starte. Sett deretter opp et budsjett per måned for hele året. Dette synes jeg var veldig vanskelig siden man ikke vet hva man kan forvente. Men et minimums budsjett for å dekke kostander bør du ha. 

Regnskapsfører: Skaff deg en regnskapsfører tidlig! Få hjelp til å velge selskapsform og opprette firma om du synes det er lettere enn å sitte med det alene. Still spørsmål og samle masse informasjon. 

Jeg synes det viktigste var å tenke gjennom det meste før jeg satte ideen min ut i livet. Tenk på det som et svangerskap, ta uke for uke og ikke forhast deg. Det tar tid å starte noe eget. Drømmeverden er jo min baby nr.3, altså verdt hele svangerskapet.

Gründerposten nr 1 kan du se her.

Håper du finner denne posten nyttig for seg, eller kanskje du kjenner noen som kan ha nytte av den? Del gjerne med dine venner. Husk at sharing er caring:)

Gründerposten: Fulgte drømmen og skapte min Drømmeverden

Jeg har lenge tenkt på å lage en egen spalte her på bloggen. En stor del av mitt liv vier jeg til Drømmeverden. Ikke denne bloggen med samme navn, men min butikk. Butikkens navn kommer fra blogging, visste du at jeg har blogget i snart 7år? Nei, tenkte meg det. Jeg startet en blogg da storesøster var liten og jeg var i permisjon, det var da jeg fikk utløp for min interiørinterresse. Nybygget hus i en alder av 25år, en kreativ sjel og mange ledige timer gjorde sitt. Jeg sydde gardiner, puter, malte møbler, snekret, flyttet rundt på møbler og laget blomster dekorasjoner. Det var den gang jeg hadde tid til å være kreativ.

Vi solgte huset, flyttet "hjem" igjen og startet prosjektet Villa Drømmeverden som vi nå bor i. Jeg sa opp den trygge jobben med ganske god lønn, spennende utfordringer og muligheter for å vokse seg oppover i markedet. En bachelor i økonomi hadde jeg fått meg mens vi bodde utenbys og jobbmulighetene var der. Men var det det jeg ville? Jobbe på kontor, jobbe for andre, jobbe med økonomi. Nei, jeg hadde en drøm i magen. En dag ville jeg starte mitt eget og det skulle innebære interiør.

Start egen butikk, sa mannen. Ordene festet seg og jeg klarte ikke legge det fra meg. Drømmen spant videre og jeg startet å undersøke kostnader, leverandører, muligheter, lokaler. Jeg fant fort ut at det ble dyrt og risikoen ganske høy, låne penger for å bygge opp noe nytt er ikke nødvendigvis det beste. Hva gjør man for å unngå de største kostnadene? Jo, man starter butikk i fjøset hjemme. Lave faste kostnader er gull. Høsten 2010 så butikken i fjøset dagens lys etter mye oppussing og vasking. Det hadde jo tross alt vært dyr i fjøset en gang. Reisen avsluttet ikke i fjøset, det var bare starten. Jeg har utvidet butikken to ganger etter det. 

Butikkens navn er mannens ære. Jeg var innom det meste av navn før han foreslø Drømmeverden. Bloggen min hadde den gang noe med Drømmeverden å gjøre, men han mente også at jeg levde i min egen Drømmeverden. Jepp, min egen rosa lille interiør Drømmeverden:)

Drømmeverden har ikke bare vært en Drømmeverden, det kan jeg love deg. Det er beintøft å starte noe eget, og ingenting kommer gratis. Du må stort sett gjøre alt selv, det meste av tjenester og hjelp koster penger og det er det ikke rom for i økonomien. Det meste av fritid går med til jobb, ihvertfall i starten. Det er derfor man sier at det blir en livsstil. Liker du ikke å jobbe mer enn du må så er ikke dette livet for deg. 

Fjøset før oppussing:

Nesten ferdig oppusset:

Disken i gårdsbutikken på åpningsdagen:)

Min nye spalte her på bloggen som jeg har døpt Gründerposten vil omhandle livet som gründer. Jeg vil dele mine erfaringer, oppturer og nedturer, reisen så langt og noen tips på veien. Kanskje du går med en gründer i magen? Ja, da håper jeg dette kan hjelpe deg. 

Jeg håper denne posten kan nå ut til flest mulig ved at du hjelper meg. Del gjerne dette på din facebook side:) (del det direkte rett under her)


Idag har jeg stylet en del her hjemme. Soverommet har fått seg en light oppussing. Jeg viser deg i neste innlegg. 

Imorgen torsdag gjentar vi suksessen fra ifjor med Damenes Aften i Åmot kl.18-21. Mange holder åpnet for deg med mange gode tilbud. Jeg lover gode tilbud i Drømmeverden. Håper vi sees?

Lille-lørdag klem fra denne kanten♥

Vakrekaker+Drømmeverden= RÅÅÅÅSA booble

Ja, hva skal man si?
NU KJØR VI!
De som har fulgt meg her inne i noen år, en stund eller kjenner meg godt på privaten vet at min favorittfarge er RÅÅÅÅSA!
Da er det helt på sin plass at min nye kompanjong også er helt RÅÅÅSA:)
Fargerike Anne Kat har laget en skikkelig rosa boble av et kakebakeri.
Jeg skal snike meg til flere bilder av kakebakeriet så fort det er helt ferdig, dette blir stilig.
 
Ute på terrassen fortsetter den rosa tråden.
Et lite hint ser dere her:
Det er langt fra ferdig som dere ser, men vi er på god vei. Og snart i mål!
Det haster jo litt å få det ferdig for vi åpner jo allerede på:
Førstkommende LØRDAG!
 
Da blir det stort utvalg av kaker fra Anne Kat i kaffebaren!
Gled dere og håper å se dere.
Det arrangeres olabilløp i Åmot samme dag kl.12 så da blir det livlig i sentrum.
Vi sees!:)
 
Klem fra

hits