hits

Hage

Bli med meg ut!


Er det bare jeg som savner sommerværet? Det var jo så innmari deilig i helgen, en forsmak på sommeren. Håper jeg. I år ønsker jeg meg en lang, varm og fin sommer. Så vi kan flytte ut og nyte sommeren her ute. Jo mer vi gjør her ute jo mer elsker jeg plassen♥

Vi har laget en "lounge" under tak. Her er det skygge på soldager, så perfekt å slenge seg nedpå om solen steiker for mye. Også har vi deilig kveldssol der så man kan nyte de siste strålene. Denne kroken er perfekt til deilige sommerkvelder. Hellene varmes opp på dagen og gir en utrolig deilig varme på kvelden. Med masse puter og pledd så er dette en skikkelig kosekrok. Vi skal henge en varmeovn i taket over sofaen så blir det virkelig deilig der!

På den andre delen av terrassen har vi et stort, grovt trebord laget av bestefar. Vi har beiset det i fargen drivved. Nå gjenstår det bare å finne de perfekte stolene til bordet. Jeg har lyst på noen i rotting, men det er så mange i velge i. Jeg fant noen med regulerbar rygg her om dagen, men jeg vet ikke helt. Synes de er kjekke, men synes de ikke var så fine som noen andre jeg har sett. I-lands problemer altså. Tips meg gjerne hva dere synes!:) Ved siden av bordet har jeg satt inn disken til butikken min. Så koselig! Den fungerer supert som utekjøkken, og avlastningsbord. I helgen plantet jeg litt krydderurter og salat. Mulig det blir mer. En mini kjøkkenhage. I hjørnet av muren har vi laget en peis. Så utrolig koselig♥


Det å forme en hage tar virkelig tid og mye tanker. Men herremin så deilig det er når ting kommer på plass og vi trives så godt! Vi er ihvertfall på riktig vei♥

En liten smakebit....


God morgen mandag! Jeg stikker bare innom en kjapp tur her på vei ut døren. Igår våknet vi jo til øsende regnvær, en sterk kontrast fra dagen før. Men utover dagen kom solen tilbake så jeg fikk knipset litt bilder til dere. Håper de ble bra for jeg har ikke rukket å se på alle enda. En liten smakebit får du her, og resten ikveld. Vi satte opp denne muren ifjor og jeg er så storfornøyd. Den luner plassen vår og i hjørnet har vi laget en peis. 

Håper solen titter frem og lager en fin dag!
 

Nå bytter jeg yrke!


Jepp, det gjør jeg. Mitt neste yrke blir gartner. Haha! Vel, jeg er redd det ikke er det helt stor å satse på. Jeg har mer rosa fingre enn grønne. Men herremin å koselig det er å holde på i hagen. Ihvertfall når solen skinner!

Denne helgen har bestått av å gjøre det pent og ryddig her ute. Fredag dro vi frem alle møblene og andre ting for å spyle terrassen, rydde og vaske. Lørdag var tiden inne for å plante. Blomsterbed måtte renskes og krukker fylles med blomster. Det er så deilig å ordne på i hagen. Nesten litt rekreasjon. Jeg ønsker meg flere blomsterbed, men vet ikke helt hvor det blir enda. Til tross for at vi har bodd her i noen år nå så synes jeg det fortsatt er vanskelig å finne ut av alt ute. Mulig mer kommer på plass når garasjen som Kristian bygger nå blir ferdig. Da skal vi også fikse opp gårdsplassen og området utenfor inngangspartiet. Vi fikser litt hvert år, så tilslutt blir det ferdig. Dette er andre huset vi har bygget og det er like vanselig med hagen hver gang. Sist gang vi bygget ønsket jeg meg en gammel og ferdig hage. Men når jeg tenker meg om så er vi egentlig ganske heldig som kan designe hagen selv helt fra scratch. 
 

Nå skal jeg fikse ferdig her ute så skal jeg få tatt litt bilder. Det er lite som slå er ren og ryddig terrasse. Jeg ELSKER at ting er på stell. Da får jeg også en indre ro. Når ting er på stell og ryddig så kan jeg konsentrere meg om andre ting:) Føler du at du mangler struktur og orden i livet ditt? Anbefaler deg å dra hjem og rydde. Orden rundt deg gir orden i hodet!

Endelig er tiden inne!

Hei fra terassen! Idag nyter jeg solen ute, den steker jo skikkelig! Perfekt for meg å sitte ute og jobbe på macen. Jeg nyter det til det fulle nå for jeg husker hvor mye jeg ønsket ut i finværet da jeg hadde butikken, husker jeg var så misunnelig på de som jobbet i barnehage. Hihi:) Nå straks skal jeg pakke litt varer her ute til dere kunder, samtidig som jeg får opplæring via nettet. Jeg er alltid sugen på mer kunnskap om helse, produktene våre og businessen så da er det perfekt med slike videoer. Nå er det flere nye forhandlere på vei inn i teamet og jeg vil være up to date så jeg blir deres beste støttespiller på veien. 

Jeg drømmer meg bort i disse inspirasjons-bildene fra Artwood, en leverandør av Drømmeverden. Vi må fikse opp her på terrassen nå, tror jeg skal begynne til helgen. Vi bor rett ved skogen så det er nok av barnåler og løv som skal spyles vekk. Vi har en stor terrasse av heller så det er enkelt å freshe opp, frem med høytrykkspyleren. Ifjor fikk vi et stort og massivt trebord laget av min bestefar, nå trenger vi bare nye stoler. Ønsker meg slike i rotting. Jeg skal piffe opp sofakroken ute med puter, pledd og blomster. Ellers skal krukker og blomsterbed freshes opp. Kjøkkenbenken ute må oljes og stæsjes opp.Herremin som jeg gleder meg til å fikse opp her! 


Et svømmebasseng står også på ønskelisten, men redd det må vente litt til. Eller for alltid heter det vel. Men en sånn solseng står øverst på min ønskeliste!

Har du begynt å ordne til på terrassen? 

En jentes lekestue drøm!


Hei mandag og ny uke! Vil du være med inn i lekestua? Velkommen skal du være, men ta av deg skoene først. (hilsen Pernille:)

Lekestua til jentene våre er ikke så veldig stor, men den inneholder alt den trenger og litt til. Vi har malt den hvit innvendig med grått gulv. Gardinene er mine tidligere kjøkkengardiner, stoffet er fra Tilda/Panduro, vi har bare sydd de om og laget små søte gardiner. Pappa har snekret kjøkkenbenk til jentene, og foran har vi hengt en gardin. Kjempekjekk for å fylle med diverse kopper og kar. På veggene henger noen små hyller, alle er loppisfunn som vi har malt en en sukkersøt rosa farge. Lekestua har hems og der oppe koser de seg voldsomt. Vi har lagt en madrass der oppe, trukket med rosa stretchlaken. Nå mangler det bare å sy eller evt kjøpe noen rimelige rosa puter. Vi har innredet en kjøkkenkrok, en sitteplass, en babykrok/stellekrok og hems. Så her leker de rollelek som bare det. Jentene har fått være med og bestemme farger og interiør så de er kjempestolte. Jeg personlig synes dette er en skikkelig jentedrøm!Nå mangler det bare en liten platting ved inngangsdøren og blomster i kassene under vinduene. Jentene har ihvertfall flyttet inn og stortrives♥

Helgebliss!


En skikkelig familie helg er vel overstått. Vi har vasket og fikset lekestua i hagen, så nå er jentene så fornøyd. De har lekt ute i hele dag, måtte dra de inn for å bades og fores. Herremin for en fin tid vi har nå med sol og varme. Og bedre blir det! 

Jeg hopper innom for å ønske dere en fin start på den nye uken. Selv skal jeg ut på nye eventyr og oppleve noe helt sprøtt! Mer om det kommer. 

Vil du være med inn i lekstua? Ja, så stikk innom imorgen. Da deler jeg bilder med dere♥

Easy like Monday Morning!


Fuglene kvitrer, solen varmer og stillheten kan man ta og føle på. Jeg slenger meg ned i soafen med bena oppi og en varm kopp kaffe i hånda. En mer behagelig start på dagen skal man lete lenge etter. Det lukter sommer ute, gresset er nyklippet. Solen varmer opp leggene mine. Det er sommer det! 

Jentene våre var på en liten mini-ferie i to dager hos besteforeldrene. Akkurat nok til at Kristian fikk gravd og gjort alt klart til den nye garasjen han skal sette opp, og jeg fikk ryddet og ordnet for de siste dagene som Drømmeverden skulle være åpent. Det var deilig å få morningene for seg selv, i fullstendig stillhet. Når livet er temmelig hektisk til vanlig så er dette ren lykke på jord♥


♥Ta vare på de små øyeblikkene♥

Jeg har flyttet!


Hei fredag og snart helg! For et deilig sommervær vi har nå. Kveldene nytes ute for min del, jeg har flyttet ut. Etter at ungene er lagt og jeg kan hente meg inn etter en travel dag. Det finnes nesten ikke noe bedre enn å sitte ute og kjenne på varmen, høre på fuglene og nyte noe kaldt. Jeg er så glad i sofaen vi har ute, spesielt å krype opp i hjørnet er deilig! De siste årene har jeg brukt corall-rosa puter og stæsj her ute. I år har jeg oppgradert med litt mørkeblått også. Jeg er glad i den maritime stilen, men føler at det ikke passer å kjøre den fult ut her hos oss. Nå fant jeg en fin overgang med den rosa og blå puten. Perfekt!!

Marienblå pute her // Happy Hamptons rosa pute her// 

Noen timer til i butikken idag før jeg og Anne Marie skal ut på befaring. To nye leiligheter som skal styles. Vi er så glade og takknemlige for at oppdragene kommer som perler på en snor. Dette er gøy!:)

Happy Fredag til dere alle!!
 

My kind of Monday


Hei og hopp! Jeg er så fornøyd med at vi er tilbake i hverdagen jeg. Faste rutiner og daglige gjøremål. Ungene ser ut til å like det godt også. Det er godt med ferie, men hveradgene er aller best:)

Beste starten på uken for min del er når alt går smooth hjemme, alle er blide og fornøyde og jeg får kicket igang med en treningsøkt. Tidlig opp for å rekke alt, men det er det verdt. Det merkes godt at høsten er godt igang. Skikkelig fryser-kaldt på morningene. Jeg må gå gjennom skuffer og skap hjemme for å sjekke at sokker, vanter, luer osv passer. Det er så typisk at det ikke skulle være i orden den dagen man virkelig trenger det. Slikt blir jeg strassa av:) *liker orden*

Trappa fikk seg en shings i helga også mens vi holdt på. Sommerblomstene er byttet ut med lyng. Jeg elsker lyng på denne tiden av året!!! Tror jeg må hamstre inn enda mer.Arbeidsdagen i butikken er akkurat ferdig og jeg får kommer meg hjemover. Barn skal hentes, mates og eldstejenta skal spille kamp. Jeg og mini skal heie fra sidelinja. Heie heia!

Fin kveld til deg:)

DugnadsHelg!


Åååå Søndag Kveld! Denne kroppen er skikkelig god sliten. Helt døsig i armer og ben, og rødblussende kinn. Vi har holdt på ute lørdag og søndag. Jeg fikk ikke vært med før etter jobb lørdag, men dagen gikk jo i ett. Endelig var tiden inne for å gjøre litt ute her. Det har desverre ikke vært rom for det tidligere. Jeg blir så happy når ting kommer på stell! 

Vi har bygget hus med murfasade og det meste rundt skal også være i stein/betong. Vedlikeholdsfritt, helt fantastisk! Forrige huset vi bygget var trehus med litt for stor terrasse med rekkverk. Mye beising! Nå har vi terrasse og inngangsparti som er hellebelagt. Rundt huset blir det kulestein og heller. I helgen har vi satt opp en stor mur/levegg på terrassen og startet på en liten mur ved inngangspartiet. Det blir så fint:)
Gleder meg til å lage en skikkelig koselig spiseplass bak muren:) Jeg har planene klare for den intime kroken. Benker, grovt bord, rottingstoler, store lykter og urner, puter og skinnfeller. Det gjenstår en del jobb fortsatt, men nå er vi i så god gang. Ved inngangspartiet skal jeg lage en koselig sittebenk med puter og skinn. Godt å nyte en kaffekopp her når det stormer på som værst inne:) Litt sånn jeg-går-ut-med-søpla-nå! Haha!

Håper helgen deres har vært like fin som vår! Små og store har kost seg ute mer enn vi har vært inne♥

 

Reker i det fri!


Noe av det beste jeg vet på sommeren er å frotse i reker! Jeg får nesten ikke servert noe bedre enn det på en deilig sommerdag. Ja, for det må være på en dag hvor solen skinner. Slik som idag:) Og aller helst skal det være ferske reker, ikke de fra frysedisken.

Tenk, nå er sommeren skikkelig her. Endelig, sier jeg. Det er fantastisk deilig å kjenne at solen varmer kroppen. Jeg skulle gjerne hatt mer sol da jeg hadde ferie, for nå er jeg stort sett inne på dagtid. Men det er godt å ha døren åpen til butikken og kjenne at varmen siger inn. På ettermiddagen spiser vi middagen ute. Akkuart slik det skal være♥

Måtte det vare evig!

Dere, jeg er så spent på hvordan den nye butikken blir jeg! Nå sitter jeg med tegninger og "innreder" den nye butikken. Plasserer hyller, disk, møbler, klær og osv. Jeg tror og VET at dette blir griselekkert! Butikken vil inneholde mye mer enn den gjør idag, gleder meg til å vis dere. Jeg skal ta dere med på flyttelasset:) det vil komme bilder fra den tomme butikken og frem til den er stylet, innredet og klar for åpningsfest. Er du klar til å bli med? Om alt går etter planen så begynner jeg så smått om 1 måned. Juhuuuuu!

Imorgen er det tilbake til the real life på alle måter. 2.klasse står for tur for Pernille, og rutiner skal innarbeides igjen. Det skal bli hardt, men utrolig godt!

Lets take it outside!

God kveld! Nå som sommeren endelig er her så er det bare å flytte ut! Vi har en stor terrasse rett utenfor kjøkkenet vårt som er under tak, det er bare å ta med seg maten rett ut. Der har vi en stor lounge rottingsofa som blir flittig brukt. I tillegg har vi en stor terrasse uten tak hvor tanken min er å ha en stor spisestue. 

Nåvel den spisestuen lar vente på seg. Jeg har fått laget et kraftig, stort bord som jeg skal beise i drivved farge. Det er målet mitt for sommerferien, da har jeg nok litt mer tid enn nå. Men stoler har jeg ikke. Eller jo vi har et bord med 4 hvite plastikkstoler der nå. Det er grisestygt! Haha? Tanken er å finne noen gode, fine rottingstoler til det kraftige bordet. Jeg har falt veldig for stolene både til Riviera Maison og Artwood. Tror det må bli en av de. Eller har du andre forslag?

Litt sånn ser jeg for meg:


Jeg har samlet noen av mine favoritt hagemøbel-bilder. Alt er fra Artwood, et merke jeg også fører i butikken. Så er det noe du liker så hyl ut!


 

Det skjer så mye om dagen at jeg holder meg bare fast og henger med på karusellen. Masse positivt og jeg gleder meg til å dele med dere:)

Klem fra Margit

 

Jeg drømmer om en lekker hage!

Hei søndag!

Her i huset var vi ute på tur ganske tidlig idag. En fin søndagstur på 2 timer er tilbakelagt. Det er så fredelig og deilig ute i skogen på denne tiden av året. Gøy å se hvordan alt kommer til liv. Ungene løper, finner steiner, kaster kongler i bekken, finner huler i trær og ikke minst gull (stein med kråkesølv)


Jeg drømmer om en skikkelig lekker hage. Desverre er jeg ikke like god på hage som interiør. Eller, det var feil. Jeg kan ingenting om hage. Ihvertfall føles det slik. Jeg vet hva jeg liker når jeg ser det, men vet ikke hvordan vi skal komme dit. Nå skal jeg samle inspo bilder av alt jeg liker så får vi se om det hjelper på. Jeg liker klare grenser mellom gress, bed og gårdsplass. Gjerne stein eller lignende som skiller av. 

Vi har en fin steinlagt terasse og inngangsparti, så et godt utgangsparti er der. I tillegg har vi en stor grønn plen forann huset og rundt husets 3 sider. Da var det bare resten igjen:) 

Ifjor kjøpte vi oss en fin stor rotting sofa, den har vi fått på plass idag. Til uka skal den styles. Jeg har fått et stort trebord som er hjemmesnekret, mener å huske at det er mange meter langt. Det skal jeg beise og kjøpte stoler til. Ønsker rotting-stoler, men vet ikke helt hvem jeg liker best. De skal være gode å sitte på ihvertfall! 

Dette er helt min type stil:

 

Nå skal vi ut å spise middag. Jeg får hive meg rundt før skyssen kommer. Tut og kjør:)

Søndagsklem

Ikke etter planen!


God morgen♥ Her er dagen godt igang og vel så det. Mannen har reist på jobb, eldtstemann på skolen og jeg er hjemme sammen med vesla. Det er planleggingsdag i bhg. Skikkelig urutt synes jeg. Nå har vi hatt ferie så lenge at jeg gjerne skulle kommet igang med jobb igjen. Ting gjør seg ikke selv desverre. Jeg jobber en del hjemmefra idag, ihvertfall det som lar seg gjøre. Imorgene er det bare å brette opp ermene og ta i et skikklig tak. Gleder meg:)

Planen denne våren og sommeren var å få gjort en del i hagen. Nå er det på høy tid å få opp blomsterbed, hekk, stein langs veggene, plante trær, en murvegg på terrassen. Ja, ønskelisten er lang. Desverre er jeg redd det blir en drøm. Jeg får en restskatt som ikke låter bra i mine ører! Hvert år har jeg fått igjen en del på skatten, noe jeg også antok i år. Pengen var allerde øremerket hagen. Jeg har akkurat fått vite hva som gjorde at jeg fikk denne flotte restskatten, og jeg kjenner meg rasende! I utgangspunktet kunne jeg ikke forstå hvorfor det gikk feil vei i år siden ingenting er endret. Nå bår jeg vet grunnen så blir jeg bare så sint. Mulig jeg deler det med dere senere for dette kan faktisk gjelde flere. 

 
Inspirasjonsbildene har jeg samlet i mappen min hage og der kan de forbli enn så lenge. Det blir hage en gang, bare ikke i år. 

Det er en gledelig nyhet å se på blogglisten idag. Bloggen min ligger ganske høyt oppe. Tusen takk til alle som titter innom. Jeg skal gjøre mitt for å prøve å inspirere dere♥

Nå blir det tur ut med vogna, vesla vil ut på tur. Selv er jeg så snørrete og bjeffer som en hund. Forkjørelsen har hengt i over en uke nå. Nå kan den gjerne takke for seg og fly videre. 

Margitklem♥

Hagen..

God morgen!
 Da er det ingen tvil at høsten er her. Ikke bare har vi trådd inn i september, den førtse høstmåneden.
Våknet idag tidlig at jeg var kald på skulderen og det var bittelitt rim på bilruta. 
Herlig at høsten er her, synes jeg.
 Når man endelig er ferdig med å bygge hus, står det gjerne en uberørt hage rundt. Uten plen, trær, blomster, singel osv..
Vi har iløpet av den korte tiden vi har bodd her fått både plen/hage og uteplass av heller. En stor hellelagt plass uten tak som vist over og en litt mindre plass under tak, rett utenfor kjøkkenet. 
Bildene er ikke bloggifisert, men 100% realitet. Se bort fra rotet da dette er under prosessen. *smiler*

 


Jeg synes vi har kommet et godt stykke på vei. 
Nå legges redskapen på hylla, klare til å bli tatt frem igjen til våren. Da skal blomster plantes og nye møbler på plass!
Vi ser for oss et stort spisebord og solstoler på den store plattingen++, og en sofagruppe under tak. Der kan vi lage det cosy!

Slik startet det hele:

Etter noen timer foran dataen med mailer og nettbutikk er jeg klar for å reise ned i butikken min
Jeg drukner snart i pappesker og nyheter! Som jeg koser meg! Jeg får mange mailer om det å drive interiørbutikk, være selvstendig osv. Kanskje jeg skal lage et innlegg på det etterhvert, den rene sannheten!? Det er ihvertfall ingen 8-16 jobb med kos og dilling:)

God Torsdag Folkens!


I hagen....

...har vi et flott kirsebær-tre!
Det gir en deilig og lun stemning i hagen. Vakkert nå som det blomstrer!
Lurer på om jeg kan snike det med meg bort på tomta..åneida, jeg må nok plante et nytt der.
Håper å få laget noe deilig av kirsebærene i år. Ifjor var hele treet ribbet før jeg rakk å blinke. (av fuglene vel og merke)

GOD HELG, folkens!

Den skal nytes!
Klem klem