hits

februar 2015

-Bordet er dekket-Helgene er tid for ekstra kos, god mat og tid sammen med de du er glad i. Jeg liker å lage god mat og dekke bordet litt ekstra selv om det bare er "oss" her hjemme. Det er litt hyggeligere å sitte ved et bord og nyte et godt måltid om det er lagt litt ekstra i utformingen. Ofte er det ikke så mye ekstra som skal til annet enn noen fine boller, former, kurver, sausnebb. Ja det meste utenom kjelene rett på bordet. 

Jeg har to favoritter når det kommer til dekketøy som boller og annet tilbehør: Riviera Maison og Greengate. Den første er litt mer klassisk, enkel og tøff mens den sistnevnte er mer romantisk, fargerik, og søt. Sammen er de kjempekule! Idag ble det en god dose med dekketøy fra Riviera Maison. Der finner jeg så mye kjekt kjøkkenutstyr og ting man ofte trenger. Oliven krukken er helt super til fetaost. Det er hull i øsa som følger med. Jeg er ikke glad i fetaost-glassene, det renner olje nedover glasset. Flere som misliker det?

Baguette bowl// Salt kvern// pepper kvern// Olives jar// Home trivet// Fransk bolle// RM vinglass// 

Jeg er så glad i den fine Baguett bollen! Like fin til frokost som til middag.

Imorgen skal vi i barnedåp. Jeg har lagt frem klærne til alle 4. Det er ordentlig deilig! Slippe alt stress imorgen og bare nyte en lat morgen. Skjorta til mannen er ferdig strøket. Jeg kan ikke fordra å stryke. Faktisk har jeg utsatt det lengst mulig idag, da er det trist å se at det tar bare noen minutter når jeg først gjør det. Note to myself! Uansett nå er alt klart og det kan virkelig anbefales. 

Håper du dekker bordet litt ekstra imorgen, det er jo tross alt søndag♥

-Friday Fredag-Hei på fredagskvelden♥

En fredag utenom det vanlige for min del. Freidag fredag er ikke hverdagslig for meg. Jeg elsker å jobbe fredager i butikken, det er akkurat som om forlk har litt mer tid og er i helgemodus. Vi startet dagen tidlig som vanlig, sånn er det med små barn. Ferdig pakket, vasket ut og bilen fylt opp var vi på veien tidlig. Godt å komme hjem igjen etter noen dager på fjellet. Første klesvask var ferdig før klokken var 12- det kaller jeg effektivt:)

Nå er vi tilbake der vi var for kort tid siden. Sol, nesten bare veier og fuglekvitter. Det ble en løpetur sammen med vesla idag. Herremin så deilig det var! Jeg elsker å få sola midt i tryne. Tenk at vi veldig snart kan skrive vår på kalenderen. Det er en milepæl jeg kan leve med kjenner jeg:)Jeg knipset en del bilder idag. Mer kommer imorgen!

GOD HELG til deg♥

-Helt Blå-

Nå er vi skikkelig fjols til fjells:)

Deilig med noen dager fri, selv om været kunne vært bedre. Som de sier: "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær". Nærmest snøstorm på fjellet så vi har kledd oss deretter. Utelek i snøen er moro for det. Ekstra godt for de små med vafler og kakao etter endt utelek. Mor selv ga seg ikke med det. Jeg kledde meg for snøstorm, ja nærmest for en tur over nordpolen. Deretter bar det ut på løpetur. Jeg ble overrasket over hvor deilig det var, ikke var det kaldt og bena gikk lett oppover. Det var helt til jeg skulle starte på veien hjemover. Herremin for en motvind og snøføyke! Snøen pisket i ansiktet nærmest som sandpapir. og jeg følte meg mistet pusten akkuart som et lite barn som blir blåst i ansiktet. Jeg kom tilbake med mascaraen nedi munnvika (dumt med sminke på tur ja) og snørr/slim helt ned på haka. Snakk om å se ut som en idrettsutøver a! Haha! Det skal sies at etter endt tur var det så verdt det og utrolig deilig. Krype nydusjet opp i sofaen med en kopp kakao, og være sånn godsliten. Tips til deg: ta alltid med joggesko på tur!

Været var helt motsatt tidligere i uken. Vi knipset noen bilder av dagens outfit på jobb. Min nye genser fra byTimo er et lite kunstverk. Nydelig strikk i en utrolig myk kvaitet. Sånn man aller helst bare vil kose med:) På siden har den en blonde. Alt i alt er den helt nydelig! 


Genser- By Timo

Imorgen tidlig bærer det tilbake til hverdagen. Godt med ferie, men også deilig å komme tilbake til hverdag og faste rutiner. Jeg passer best til det:)

Nattaklem fra her oppe i snøstormen

-Morgenprat-

Klassisk Lexington pute♥

Hei og hopp!

Her i Villa Drømmeverden skal vi ha et par dager med vinterferie. Ungene har fri fra skole og barnehage og mannen har friuke. Jeg skal unne meg selv noen fridager, noe jeg ikke er altfor flink til. Arbeidsoppgaver hoper seg opp om jeg tar fri, og da er man egentlig ganske langt. Derfor blir det fri fra selve butikkjobbingen, men ikke kontorarbeid og nettbutikk. Macen min er på reperasjon og det tekniske er ikke helt tipp topp, derfor er jeg ikke like tilgjeneglig på mail denne uken. Alle får svar etterhvert, det tar bare noen ekstra dager desverre.

Late morninger, frokost sammen, utelek, grillkos, puslespill/spill, god mat, bena høyt og skiaktivitet er stikkord for disse dagene. Dette er luksus for meg som i hverdagen sjonglerer mellom barn, butikken min, blogg, trening, kontor og hjem. Det er ikke vanskelig å få timene i mitt liv til å gå. Noen ganger kunne jeg ønske jeg bare kunne bruke tiden på en ting. Bloggen for eksempel. Eller bare butikken. Nei, egentlig klarer jeg ikke velge så alt i alt er jeg fornøyd å ha mye å gjøre. Å kun være hjemme med barna hadde jeg ikke klart i lengden, det er eg for rastløs til. Og de ville gått lei de også:)

Beige Lexington puteNå skravler jeg i vei. Sånn er det når jeg først setter igang. Skal ikke forundre meg om jeg skravler i søvne også:)

Flere som har vinterferie? Fortell meg gjerne hva dere skal i ferien? 

Skål med kaffekoppen fra denne kanten♥

-Inn i det aller helligste: tips på soverommet-

God morgen♥

Det er så deilig å våkne til lyse morgener nå! Jeg føler at jeg spretter opp og er klar for en ny dag. Jentene har vinterferie så da blir morningene litt ekstra trege og koselige.  De vokser til og tiden går så fort. Jeg må ta meg tid til å nyte for den kommer ikke igjen. Idag har jeg hjemmekontor, men arbeidstiden blir litt forskjøvet. Vi skal ut og leke♥ 

Soverommet vårt er jeg så fornøyd med! Det er viktig å ha et godt rom å hvile seg på, vi tilbringer tross alt ganske mange timer her. For meg er det viktig at soverommet er ryddig, rent og behagelig å være i. Før vi bygget dette huset har vi hatt mange "stygge" soverom. Det har alltid vært det rommet vi har nedprioritert og ordnet sist av alle rom. I tillegg har soverommet ofte vært et oppbevaringssted for kontorsaker, esker, klær og annet rot. I "gamlehuset" på gården, som vi bodde mens vi bygde, var soverommet vårt malt i okergult, mørkegrønt, og vinrødt med teppe i samme skalaen. Der var det ubehagelig å våkne opp med hangover! Haha:)

Vi har hatt mange soverom og jeg har testet ut mange farger og stiler. Her er mine beste soverom-tips:

♥Sengen: Legg litt penger i en god seng. Den skal du samle energi i, la kroppen hvile og være god for din kropp. Gode sko og seng er noe av det viktigste for ryggen din! Du trenger ikke kjøpe den dyreste, men kjøp den som passer deg og dine behov. Mange senger kan du bestemme fastheten på, fjærtype og sommer/vinter overmadrass. Hør litt rundt og søk etter noen som kan dette! Vi har en wonderland som vi er kjempefornøyd med:)

♥Fargevalg: vi har hatt helt lyst, fargerikt og mørkt soverom. Jeg ELSKER å ha det mørkt. Ikke bare er det fint (synes jeg), men det er så behagelig. Selv på sommeren er soverommet vårt mørkere om natten enn det lyse soverom var. Fargen gir meg en ro og lunhet. Farge og stil er veldig induviduelt. Spreke farger bør du unngå på soverommet om det gir deg energi, det gir motsatt virkning for søvn. Rødt er ikke anbefalt f.eks. Blått gir ro og kan gi en følelse av svalhet.

♥Orden: Jeg kan ikke få presisert nok hvor mye orden kan gi ro og god søvn på soverommet. Det finnes ikke noe verre enn masse rot rundt sengen og du nærmest må bane deg vei for å legge deg. Vi har en walk-in garderobe tilknyttet rommet vårt, da slipper vi klær ol på soverommet. Skal du ha oppbevaring av klær på soverommet bør du samle dette i garderobeskap og kommoder, lukk igjen skuffer og skap så blir du kvitt rotet. Det finnes mye smarte løsninger av hyller, skap, oppbevaringsbokser osv om du må ha klær, kontorsaker eller annet på soverommet.

♥Re opp sengen: Et soverom som er uoppredd er lite innbydende. Det er så deilig å legge seg i en seng som skriker mot deg: kom og legg deg! Hver morgen må jeg re opp sengen med sengeteppe, hotellputer og pynteputer. Samtidig rister jeg dyna og putene så de blir fluffy. 

♥Interiørstæsj: Jeg som er interiørgal må selvfølgelig også pynte litt her inne. Re gjerne opp sengen med hotellputer, pynteputer og sengeteppe. En lampe på hvert nattbord eller på veggen er både koselig og nyttig. Skap stemning med lys, fotorammer/bilder, noe hyggelig fra barna og kunstige blomster (evt ekte). Skap stemning med tekstiler: puter, tepper, sengesett, gardiner. Heng gjerne morgenkåpe/pysj opp på en stor knagg, enkelt og dekorativt. Pelspledd-RM// Pelsputer-RM// Lingardiner med sølvskimmer//  

Håper dette kunne gi deg litt inspirasjon til å fikse opp på soverommet, rydde eller kanskje bare endre litt på det som allerede er:)

Nå får jeg kle på barna og kanskje pakke med noen grillpølser, litt utekos på en onsdag♥

-Lykke på en mandag-En sen oppdatering fra denne kanten. Jeg elsker mandager, ny start på uken og følelsen av å komme igang igjen. Men hva skjer med været? Igår var det skikkelig vår ute og idag banket kong vinter på døren igjen. Jeg måtte ta meg selv skikkelig i nakken for å ikke bli sur og la det ødelegge resten av dagen min. Følelsen av vår lurte oss denne gangen, men snart er den her for fult! Jeg står klar med åpne armer♥

Ser du hvem som er hjemme igjen? Oh yeah, mine to små er vel hjemme igjen fra fjelltur. Minstemor hadde ikke ro i rompa til å bli med på bildet. Hun hadde mye hun måtte se over her hjemme. Mamman min, skrek hun da jeg kom hjem fra jobb og ga meg en gooooood klem♥ Så søt! Det ble både tid til bading, lesing og litt lek før de sovnet på et blunk. Det har vært deilig med noen dager alene, men det kan ikke sammenlignes med tiden sammen med disse to♥Maskin nummer 3 er ferdig hører jeg. Jeg må få den opp på snora og komme meg i seng. Kan tenke meg det er to små kropper som kommer krypende oppi senga vår imorgen tidlig. Vinterferie fra skolen gir rom for ekstra hygge på hverdager. Felles frokost alle 4 står på planen imorgen tidlig. En dag til med jobb så blir det noen dager med vinterferie på denne frua også. Kan ikke huske når jeg hadde det sist. Da jeg var student kanskje?

Klem fra denne kanten! 

 

-Ikke etter planen-God søndagskveld til deg♥

Håper helgen har vært topp? Jeg for min del har jobbet mye siden jentene er bortreist på vinterferie. Planen min var å jobbe mye med nettbutikken idag, men den planen gikk i vasken. Igår sa macen min STOPP! Den vil ingenting, så imorgen skal jeg innom elektrobutikken. Tvi tvi!

Idag var det bare å tenke i andre baner for en dag på rompa orket jeg ikke. Når jentene er bortreist så har jeg en trang til å få unna mye som jeg ikke får gjort ellers. Vårt kjære walk-in har stått nesten ferdig siden vi flyttet inn. Så idag var dagen. Jeg skrudde opp flere hyller, flyttet oppheng og har kastet klær. Noe klær som er tilbake til den gangen jeg var 18-22år har sett sine bedre dager. Jeg måtte prøve og mimre litt- herremin har jeg gått med noe av det der! Moro:)

Været disse dagene er jo ikke til å tro! Jeg får skikkelig påskeferie følelse, godt det ikke er så altfor langt unna. En løpetur i solen gjorde susen idag. Måtte det nydelige været vare:)
Etasjefat-Riviera Maison

Nå har jeg fått fikset en PC som er litt avdanket. Stolt av meg selv som ikke er så teknisk:)

God mandag til deg!

-Lekent og lett-Når det blir lysere ute har jeg en trang til å kle meg i lettere klær og mer farger. Pasteller er min favoritt, da aller helst rosa. Støvlettene byttes ut med nette sko, converse eller ankelstøvletter. Småsko på bar asfalt♥

Jeg viste denne buksen for kort tid siden på instagram (@drommeverden_no), men da sammen med grå ulljakke og topp. Nå har jeg byttet ulljakken ut med vårlig cardigan,  selvfølgelig rosa. Buksen er multicolored og kan matches med rosa, grå, blå, mint, corall, hvit, sort?.ja i det hele tatt det meste. Stilig, edgy og cofy på en gang. Alt etter hva man mikser den sammen med. Idag ville jeg være litt leken:) 

Da har jentene reist på en mini vinterferie og jeg flytter inn i butikken for noen dager. Nesten ihvertfall. Sånn er det å drive for seg selv, innimellom må man bare. Ingen gjør jobben for meg. Men for all del, jeg klager ikke! Dette er bare gøy- nå skal jeg gjøre ting jeg ikke kan. Litt som pippi. Tror kanskje jeg skal ta dere med på jobben. Ja, det tror jeg:)

Multi bukse// cardigan// lintopp

God fredagkveld til deg♥

-Vår i Luften-Mild luft, bar asfalt, det drypper fra takrenna, det er LYST lenge♥

Jeg elsker å kjenne at energien nesten sprekker i kroppen. Et ekstra gir setter inn og smilet sitter løst. Idag har jeg virkelig kjent på følelsen av vår, og jeg er nok ikke den eneste. Tenk nå er det ikke lenge igjen til 1.mars og vi kan si at det er vår!

Idag tok jeg med Marielle ut på løpetur før klokken var 09. Solen tittet frem, asfalten var bar mange steder og flere steder rant vannet. Herremin det var deilig! Det boblet nærmest inni meg, og svetten rant. Det har det nesten ikke gjort i hele vinter. Jeg har blitt varm, men ikke så veldig svett. Vel hjemme var det bare å ta for seg skafferiet. Ut med papir/papp, tomflasker, glass og metall. Fylte opp bilen og rett i søpla. Mannen skal bygge noe i skafferiet til helga og da er ikke jeg sen med å gjøre klart, det var dealen:) 


Med en fornemmelse av vår måtte jeg style om stuen til skikkelig vår. Jeg synes det er så deilig med rene, duse farger nå før pasteller og mer farge kommer inn i heimen. Innerst inne vil jeg nok ha rosa allerede nå, men siden det er min ultimate sommerfarge får det vente. Noen duse rosa lys er helt innafor:)

Mitt beste interiørråd når det kommer til sesong og de ulike årstidene så må det være tekstiler. Bruk et knippe puter i duse farger, gjerne med forskjellig tekstur eller mønster. Disse kan være din base gjennom året. Min base består av puter i beige og hvitt. Tilsett et par puter etter sesong eller årstid. Da blir uttrykket helt forskjellig. Eksempler kan være rødt til jul, corall til sommeren, burgunder/lilla til høsten. Med blomster, kubbelys og noen telysholdere/lykt i samme farge som putene så har man den rette stemningen. Det er en rimelig måte å endre i heimen uten å blakke seg helt. Jeg liker å ha en clean base når det kommer til veggfarge, farge på møbler og det meste av tekstilene. Gøy å leke seg etter årstid, sesong og humør♥

Puter fra venstre: Lin med metalltrykk// Blomstret m metall// zic zac- Lexington// Strikket hvit// Diamant- Lexington// Linpute med sølveffekt// Annet interiør: Rottingkurv- Riviera Maison// Logopute-Lexington// Vase-Riviera Maison// Double Hurricane- Riviera Maison// zic zac Lattekopp

Idag har jeg tilsatt pute nr.3 og 5, Lexington logoputen, friske tulipaner og rosa kubbelys. Det andre er en del av basen min. Faktisk blir disse nye putene en del av basen min fremover også, beige og hvitt!

Ungene sover, teakoppen er laget og jeg skal "flytte inn" i nettbutikken. Den fylles opp daglig og ordrene strømmer på. Hard work pays off. *tusen takk*

Titt innom imorgen for mer inspirasjon♥

-Bissi Bee-Uken min startet som den ofte gjør. En ny uke ligger foran meg med mange nye muligheter og mål. Noe av det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å lage meg en to-do liste for den kommende uken. Deretter tar jeg fatt på uken. Dagen løp av gårde og før jeg visste ordet av det var den over. Jeg kom i mål med mange oppgaver og brukte kvelden til å jobbe med nettbutikken. En ganske vanlig dag i mitt liv. Skikkelig bissi bee:)
Det nyeste i garderoben min er en nydelig strikkejakke i beige med gulltråder. Den passer til alt! Jeg liker plagg som kan brukes mye og har det lille ekstra. Litt glam er ikke meg imot. 
Jeg får drikke opp kaffen min og ta minstemann under armen. Turbomamma it is:)

-Verdens største hoppbakke-

 

Jeg kjenner jeg blir stolt bare av tanken. Vi har verdens største hoppbakke i kommunen vår, Vikersundbakken. Den lyser opp der den ligger så fint oppi åsen. Helt fra jeg var liten har jeg tittet bort på den, den syntes godt fra stuen i barndomshjemmet mitt. Igår ble det satt ny verdensrekord på 250 meter, allerede idag ble den overgått. Er det mulig!

Idag har vi tilbragt dagen der oppe, en koselig familiedag. Det var litt ekstra for barn idag. En koselig dag med ansiktsmaling, tegning, lek, se på hopp, spise niste ute og kjøre buss. Sistnevnte var nok det største for Marielle. Hun vinker hadet til bussen og Pernille hver morgen, men har aldri kjørt buss selv. Hun satt helt stille, rett i ryggen, tittet ut vinduet og var verdens stolteste♥
Jeg avsluttet dagen med en løpetur ute i det fri. Det ble ganske mørkt innen jeg rakk hjem. Jeg liker ikke å løpe når det er mørkt, er så redd for å møte på elg eller andre dyr. Glemmer aldri den gangen jeg så elg like ved der jeg skulle løpe, da måtte jeg ringe pappa og få han til å kjøre foran meg. For jeg skulle ihvertfall ikke gi meg! Haha:) 

Tidlig i seng her. Huset er ryddet, klær funnet frem, klesvasken hengt opp og brød er tatt opp fra frysen. Jeg er klar for ny uke og planen er å stå opp tidlig for en treingsøkt. 

Nattaklem fra meg:)

-Ekte Kjærlighet-

Forventningene- Usikkerheten- Spenningen- ventingen

Morskjærligheten alle snakket om. Du har ikke opplevd ekte kjærlighet før du har fått barn fikk jeg høre mye før jeg selv ble mamma. Jeg kjente stolthet og en inderlig forelskelse så fort den lille bylten ble lagt på brystet mitt. Hun var så liten, jeg var klønete og visste ikke helt hvordan jeg skulle holde henne. Jeg tittet bort på mannen og kjente jeg ble nyforelsket og enda stoltere. Hun var et tegn på vår kjærlighet♥

Etter noen uker vokste forelskelsen seg over til ekte kjærlighet, morskjærlighet vil jeg kalle det. Kroppen hadde vært gjennom en tøff prosess og vi var ikke ferdig der. Nå var det amming, knipeøvelser, våkennetter, gulp og altfor mye hormoner jeg skulle komme meg gjennom. Jeg var kjempetrøtt, men ble sittende å se på den lille bylten som sov. Aldri hadde jeg sett noe vakkert og fredfult før♥

Hun kommer uten bruksanvisning, vi må lære hverandre å kjenne. Vi skal forme henne, lære, ta vare på og gi omsorg. Tenk for en rolle vi blir tildelt som foreldre! Den beste gaven jeg har fått. Dager med grin, hyl, bæsjebleier, snørr, gulp, trass og motstand blir fort glemt når du får et smil og en jentunge som kaller deg "mamma". Det er ekte kjærlighet det♥Lykken ble dobbel da vi fikk jente nummer to. Tenk å få oppleve å bli mamma en gang til! Kjærligheten til førstemann var så sterk at jeg innerst inne var usikker og redd for at jeg ikke ville elske nestemann like høyt. Usikkerheten ble borte så fort den lille kroppen ble lagt på brystet mitt. Hun løftet hodet (!) og tittet opp på meg. Jeg var forelsket igjen! Første møte mellom jentene er noe som sitter friskt på netthinna, det var sterkt. Jeg var så stolt at jeg holdt på å sprekke. *tørker tårene*

Mannen kom hjem med blomster idag. Jeg er heldig♥

Happy Valentines dag til deg♥

-Helgekos og pepsi-max-

♥Fredag♥ min absolutte favorittdag i uken. Helgen ligger foran oss og fredagskveldene hjemme er hellige. Bena høyt, god drikke, litt snacks på bordet og de faste programmene på TV. For min del er det hallaluja å drikke pepsi-max, ukas høydepunkt:) Etter jul har jeg vært så utrolig flink. Kun pepsi-max i helgene. Jeg bestemte meg til jul at nå var det nok! Før jul drakk jeg pepsi-max mer eller mindre hver dag, spesielt på jobb og på kveldene. Med jobbing nesten dag og natt var det lett å ty til favoritt-drikken. Den første uken etter januar hadde jeg dundrene hodepine i 3 dager, ikke vet jeg men jeg følte det var pepsi-max stoppet som gjorde det. DET er skremmende. Jeg har ikke noe mål om å slutte helt, men drikke litt på kveldene i helgen synes jeg er helt innafor. 

Jeg var hekta, er du?

FOR en dag det har vært på jobben idag! Skikkelig energiboost. Det har vært konstant kunder innom og varene har nærmest flydd ut. Imorgen tidlig må jeg tidlig på jobb for å fylle opp hyllene igjen. Luksusproblem:) Det merkes at våren pirrer mange og vi selger mye varer i deilige farger. Rosa, mint, blå og corall har fått ben å gå på. Vi er sugne på farger i hverdagen vår igjen. Lysere dager og snart banker våren på døren♥ 

Rosene fra morsdagen står enda, men de begynner å henge litt med hodet. Jeg blir ikke lei meg for en ny bukett:) *hint hint til mannen*

God helg til deg og dine! Happy kjærlighetsweekend♥

-Hjemmebakte knekkebrød-

God morgen fredag♥  Her startet jeg dagen grytidlig, en time på spinningsykkelen før jeg vekket jentene. Mannen er reist på jobb for helgen så da må jeg klare meg selv. Det er deilig å starte tidlig og få ting unna. Det betyr at jeg kan nyte sofa og gullrekka ikveld. Planen er å kose meg med knekkebrød med litt attåt slik som her.

Jeg har bakt disse knekkebrødene i over 3år nå. De er så sprø og smakfulle! Disse er sunne, hjemmelagde og fri for mel. Mitt kosthold består av lite karbohydrater så disse passer meg perfekt. Slik har jeg levd de siste 4 årene og det gjør kroppen godt. Ingen magevondt, oppblåst mage og et gjevnt blodsukker.

Oppskrift på Margits knekkebrød:

200g solsikkekjerner♥ 100g linfrø♥ 100g sesamfrø♥ 100g hvetekli♥ 2ss fiberhusk♥ 2ts salt♥ 9-10dl vann

Bland sammen frøene og det andre tørre. Hell i vannet og rør om. La det svelle i 15min på kjøkkenbenken. Fordel massen på 3 stekebrett som er dekket med bakepapir. Smør det utover hele stekebrettet og del det opp i ruter med en pizzarulle. Jeg pleier å lage 16 biter per brett. Sett alle 3 brettene inn i ovnen på 160g varmluft.  La det steke i 35 min, da bytter du om på rekkefølgen på stekebrettene. Stek ca 30min til, følg med på slutten så det ikke blir brent i kantene. skjær det opp i ruter med engang du tar de ut av ovnen, helst i de samme sporene som du laget før du stekte de. Legg på rist, la de "tørke" og deretter putt de i en tett boks. Enjoy!Nå må jeg drikke opp kaffen og komme meg ut døren sammen med vesla. Barnehagen og jobben kaller:)

La en deilig fredag♥

 

Lets Fake it!

Ja, hvorfor ikke?

Jeg har valgt meg navnet Drømmeverden. Eller faktisk var det mannens ide da jeg skulle åpne butikken for 4 år siden. Jeg digget navnet da og gjør det fortsatt, flere ganger i uken får jeg høre fra kunder at butikken har et så fint navn. Det er stas! Drømmeverden har blitt meg og ER meg. Ikke bare er butikken unik og helt meg siden jeg har håndplukket alt, har jeg ikke trua kommer det ikke inn døra. Men denne bloggen med samme navn er meg, og en stor del av min hverdag.

Jeg lever i min rosa boble og den vises her på bloggen. Det betyr ikke at mitt liv og hverdag er en dans på roser. Bloggen viser min drømmeverden, resten egner seg ikke på trykk:) Mange spør om det alltid er så rent, ryddig og perfekt hjemme hos oss. Det er det selvfølgelig ikke! Men jeg inspireres ikke av rotete hjem, derfor vises jeg ikke slike bilder her. Det er MIN blogg. Når det er sagt så må jeg innrømme at hjemmet vårt stort sett er rent og ryddig. Mor selv rydder litt hele tiden så det ikke hoper seg opp. Jeg kan ikke fordra å reise hjemmefra når oppvasken står på benken. Støv på hjernen kan man vel kalle det:)

Jeg prøver ikke å fake min hverdag, men det er viktig å skille mellom å by på seg selv og privatliv.  Butikken er en stor del av min hverdag og mitt liv. Jeg ønsker nå å dele mer av denne biten med dere. Da tenker jeg ikke bare på alle de fine varene, men selve driften. Oppturer, nedturer, feiltrinn, gode valg osv. Jeg er stolt av å være en grûnder som turte å ta en sjanse og følge min drøm. Jeg skapte min Drømmeverden! Kanskje jeg kan inspirere andre til å følge sin drøm? 


Så over til overskriften. Jeg må ha friske blomster i hus, gjerne nye hver uke. Blomster er en stor del av interiøret og skaper en god stemning. Hortensia er en av mine favoritter, ihvertfall på denne tiden av året og utover sommeren. Desverre dreper jeg den etter kort tid. Nå har jeg løst det problemet, fake it is. Eller silkeblomst som det heter, for all del ikke plastikk. Jeg har lett lenge etter en som ser ekte ut, endelig kan jeg si mission completed. Perfekte å ha i vinduene også når solen begynner å varme litt for mye og kverker det som er.

Hortensia // Double Hurricane-RM // Rosa pute- Lexington// Rosa pledd- Lexington// 

Jeg gleder meg til å ta dere med på jobb etterhvert. Gjør du?

Jeg har laget en ny runde med knekkebrød. Håper å få tatt noen bilder imorgen, så titt innom for oppskrift:)

-Blue Kitchen-

Hei mandag? Fikk du kommet igang som planlagt idag? Jeg startet dagen halv seks idag, en time på spinning sykkelen før jeg vekket jentene. Nå begynner jeg virkelig å komme inn i en god morgenrutine. Den kan bare bli enda bedre nå som vi gåt mot lysere tider. Det gledes!

Igår skinte solen og laget så herlig stemning på kjøkkenet. Jeg fortet meg med styling, fikk frem litt nytt og knipset bilder før vi løp ut døren. Godt lys er viktig og gjør meg så glad. Den nydeligste blåfargen har inntatt kjøkkenet. Himmelblå vil jeg kalle den, minner meg om at våren er rett rundt hjørnet. Blått er så fint på kjøkkenet, jeg begynner å se hvorfor Ola Normann elsker blått på kjøkkenet.

Blå oppvasksåpe-Greengate// Rutet tøyserviett-Lexington// Stripet kjøkkenhåndkle-Lexington// Organizer kurv-RM// kitchen rollholder-RM//

Nå vil jeg egentlig bare slenge bena i sofaen og se på TV, men jeg har noen oppgaver hengende over meg. Deadline imorgen så da gjelder det å henge i.

Nyt kvelden dere♥

 

-Mammas hjørne-

Gratulerer med dagen alle mammaer♥

Det er ganske unikt å få en egen dag! Den dagen i året de fleste av oss får servert frokost, en koselig hilsen fra de små håpefulle og blir satt litt ekstra pris på. Det er også den dagen vi reflekterer litt ekstra over det å være mamma, og kjenner oss ekstra takknemmlige. Innimellom kan rollen som mamma føles ekstra tung, håpløs og utilstrekkelig. Men husk: ingen er en bedre mamma for dine barn enn deg selv♥

Jeg vil heller VÆRE en god mamma enn å prøve å fremstå som en god mamma. En sokk av hver en dag er ingen krise!

Nå har jeg laget meg et hjørne på kjøkkenet, en kosekrok. Det ble litt ekstra med plass etter at vi flyttet spisestuen ut i stuen. Jeg er veldig glad i kjøkkenet mitt, og nå kan jeg sitte her og bare nyte. Det mangler et lite bord, jeg har ingen steder å sette fra meg kaffe/tea koppen. Det må til om man skal krype opp i stolen under pleddet. Dette er også en sone fri for TV, god det også. 

Se hva som ble mitt før helga♥ Rosa! jeg har flere tepper, men det er ingen pledd som slår ullpleddene fra Lexington. De er ikke altfor tykke og stikker ikke slik mange ullpledd gjør. Dette er mer likt et mykt ullskjerf. Rosa må til i mammas hjørne:)

                                                                                                 

                                                            -Noen stjal plassen min-

Pledd-Lexington// Pute-Lexington// Trelykt-RM

Nå skal vi kles i ull hele gjengen, ut på tur:)

Søndagsklem fra Margit

-Fredagskos for 1-God fredagskveld♥

Jeg elsker fredager, nå ligger hele helgen ubrukt foran oss. Det skal bli så deilig med helg, mer enn noen gang. Denne uken kjennes i alle muskler og ledd i kroppen. Jeg har vel aldri før shauet, løftet, pakket ut, pakket ned og stått på så mye som denne uken her. Vi har fått inn så mye nye varer, veldig mye er nå ute på nett, kontorjobben er ganske a jour og mange kunder har fått med seg mye fint i posen hjem. En hektisk uke med andre ord:) Det er deilig å kjenne at man lever!

Jeg dumpet endelig ned i sofaen etter ukens 5 treningsøkt. Jeg kan si meg fornøyd. Vet dere jeg hadde aldri klart å gjennomføre en så hektisk hverdag som jeg har om det ikke hadde vært for treningen. Den gir meg ekstremt mye ekstra energi og hjelper meg med å klarne hodet. Tro det eller ei! 5-6 økter i uken gir meg mye mer enn det tar. Ja, det går med mye tid til det, men alt handler om prioriteringer. Jeg vil derfor fremover dele litt treningsmotivasjon, øvelser, tips og kanskje litt treningsoutfits med dere. 

Smørklokke-RM // Bolle-RM // Glassklokke-RM // Rottingbrikke-RM // tøyserviett- Lexington

                                                                                                 -All out of butter: Please refill! -

Nå skal jeg krype enda lenger opp i sofaen med et utrolig mykt pledd og et glass rødvin. Knaske litt knekkebrød og bare nyte denne alene-fredagen. Det blir ikke det samme uten mannen hjemme, men imorgen kommer han endelig hjem. Alle hjerter gleder seg i heimen♥

Fredagsklem fra Margit
 

 

-Å bli holdt utenfor-

God morgen kjære deg♥

Igår kveld ringte mannen meg som han gjør hver kveld. Slik han har gjort i de 13 årene vi har vært sammen og han har jobbet borte. Han hadde lest en sak på facebook som fattet min interresse. Vi diskuterte, synset og reflekterte over saken. Det handlet om ei jente som ikke ble bedt i bursdag til ei klassevenninne, som en av få. (les saken her) Jeg får helt vondt i magen av slike hendelser♥

Jeg brenner ekstra for denne saken siden jeg har to små jenter og kan lett sette meg inn i saken. Pernille begynte på skolen i høst og allerede på første foreldremøte ble denne problematikken tatt opp. Skolen ønsket ikke at vi leverte innbydelser på skolen om ikke alle barna av samme kjønn ble bedt. Det er greit nok det, mer kan ikke skolen forlange. Men det gjør det ikke mer godkjent å be nesten alle om man levere innbydlesene i postkassen/SMS/mail, altså levere de privat. Barna snakker om bursdagen på skolen, de gleder seg og kanskje skal de rett i burdag etter skolen. De som ikke blir bedt vil føle seg like mye utenfor uavhengig av om innbydelsen leveres på skolen eller privat. Jeg er glad vi ble enige på foreldremøte vårt at man uansett skal be alle av samme kjønn eller hele klassen.

Det vil alltid være hvis og spørsmål ved en slik ordning. Ikke alle har plass, råd eller mulighet til å be mange. Men det finnes alltid løsninger, så la oss som foreldre være løsningsorienterte. Når det kommer til plass er det flere muligheter. For det første så trenger ikke barn så stor plass som vi voksne kanskje tror. Det er helt utrolig hva man får til om man vil. Flytt på sofa, sett inn noen enkle bord til langbord, la barna sitte i en ring på gulvet å spise blant tepper og puter (som en liten piknik). Vær kreativ! Vi har vel alle vært på vorspill i en knøttliten leilighet med masse folk? 

En bursdag MÅ ikke koste skjorta! Det er vel strengt tatt vi som foreldre som legger den lista, og i mange kretser settes den altfor høyt. Bak en stor sjokoladekake, server saft og lag rebusløp. Barna trenger ikke design kaker, godteposer, klovner, hoppeslott eller bursdag på lekeland, McDonalds eller svømmehallen. Skattejakt i hagen er supergøy om man som forledre engasjerer seg. Barna ønsker bare å samles, spise kake og leke sammen! 

Jeg klarer ikke å se hverken kostnad eller plass som en unnskyldning for å ikke be alle. Det er ikke en god nok grunn for å holde noen utenfor! Vi som foreldre må tenke og være gode forbilder. Vi engasjerer oss i mobbingen, men da må vi også handle der etter. Mange skoler, barnahager, forsamlingshus ol låner ut lokale gratis eller for en liten sum om man vil. Gå sammen flere foreldre å lag spleisebursdag. Det er både moro, mindre jobb og rimeligere.

 Men hva med de barna som er slemme? Det kan være et stort dilemma, og spesielt om det er en eller flere som plager ditt barn. Skal man be de osgå? Jeg ser at det er en utfordring. Aller helst vil man kanskje la være å be de og la de føle på det å bli holdt utenfor. Men hjelper man da på et allerede eksisterende problem, eller skal man heller være raus å se om det hjelper? Jeg må dele en hostorie med dere når det kommer til dette. En liten gutt ble mobbet på skolen. Foreldre fikk vite dette fra gutten og tok det opp med skolen. Etter noen samtaler og forsøk på å få slutt på dette sa plutselig gutten en dag til mammaen sin: "Mamma, nå vet jeg hvordan vi skal få slutt på dette. Jeg skal be han hjem til meg så vi kan bli venner. For man mobber jo ikke vennene sine." En liten gutt med et stort hjerte dette altså, tenk å være så raus. Og det beste er at det endte som han trodde. De er idag venner og blir med hverandre hjem:)
Bilder fra bursdagen til Marielle for et par uker siden. Hun elsker Upsy Daisy. Rimelig å pynte med leker vi allerede har!

Vi som forledre har et ansvar! Ikke vær en del av denne mobbingen og tenk over dine handlinger. Vi er de største forbildene til våre små håpefulle, de liker å gjenspeile seg i oss. Hvis vi lærer de at det er greit å holde noen utenfor det seg være burdag eller andre ting så lærer vi det at det er greit. Vi har en mulighet til å forebygge mobbing i tidlig alder. 

Håper dere kler dere godt å tar var epå dere selv i denne kulda. Brrr! Jeg fyrer i peisen og styler i butikken idag. Verdens beste arbeidsplass♥

Margit

 

-Spring News-

Fy så kaldt det har vært idag! Jeg er så fornøyd med å hatt en mild og ganske snøfattig vinter så langt. Minus 14 kjennes ikke så deilig ut. Men da er det deilig å omringes av vår inne. Jeg er så fornøyd med fargene denne våren med rosa, rooooosa, råååååsa, blått og jordfarger. Helt i min skala♥

Jeg forelsket meg fullstening i ullpleddet fra lexington i en vakker rosafarge da jeg var på innkjøp i høst. Det er kommet i butikk nå og veldig snart havner det i min handlepose. Og den matchende puten må jeg også ha. Jeg er så svak for rosa! Tanken er å kombinerer de med putene i beige toner. Det må jo bli perfekt i sofaen vår. -Little Princess-

Bilder fra innkjøp av Lexington spring 15. Alt finnes her.

Ser du noe som kan passe på din ønskeliste?

Margit

 

-En god start på dagen-

God morgen♥

Morgenstund har gull i munn! Jeg har vært våken siden halv seks, det kjennes som en evighet allerede. Det man ikke rekker før kl er 12 rekker man ikke, har jeg hørt i mange år. Og det er faktisk noe i det. Jeg elsker å få ting unna tidlig så får man så mye mer ut av dagen. Dagen min startet med en time på spinningsykkelen med inetrvaller. Med meg hadde jeg en episode av Downton Abbey, perfekt treningsfølge:) At jeg ikke har tenkt på det før. Timen fløy unna på et blunk! Med musikk i ørene fikk jeg også fart på bena. Tidlig trening+en god serie å holde deg med selskap= Anbefales!

Etter en deilig dusj, stelling av barn, smøring av frokost/matpakker og levering på bussen hadde jeg fortsatt god tid. Jeg og lillemor koste oss med barnetv og blogging for min del. Vi tegnet, danset og lekte med duploen hennes. Harmonisk og koselig morgen for alle♥


Mitt tips til deg: stå opp tidligere enn vanlig og få mer ut av dagen. Og ikke minst litt ekstra tid! 

Det er viktig å skape gode hverdager, det er de det er flest av:)

Margit

-Bissi Monday-

Ble starten på uken slik du ønsket?

Min mandag har vært helt gull! Å legge seg kjempetidlig på en søndag er undervurdert. Jeg våknet halv seks, helt uthvilt og klar for en ny uke. Dagens treningsøkt ble gjennomført før barna våknet, det skal gjentas! En harmonisk morgen med barna før skole og jobb. Det kan jeg ikke skryte av at vi har hver morgen. Kremt..

Det er vinter ute, men butikken min oser av vår. Jeg elsker at det dumper inn masse deilige farger. Jeg er svak for blått, og denne dressjakken siktet jeg meg ut allerede på innkjøp. Det mønsteret er så vakkert. Denne blazeren har vi hatt flere sesonger nå, men i forskjellige farger og mønster. Den har så god stretch så man ikke føler seg så "stram" som man oftest gjør med dressjakke. Jeg har ikke vært så glad i dressjakker før jeg oppdaget disse.


Dressjakke Carmen// Lin t-shirt

En episode med Downton Abbey på Netflix nå så er det kvelden. Flere som ser på den serien? Herremin jeg er hektet! 

Klem fra Margit

-Når kroppen sier stopp-

Hei på søndag og lenge siden sist♥

Denne uken har regelrett flydd av sted og jeg har ikke rukket å svinge meg rundt. Mandagen var ekstra tøff etter en lang helg med innkjøpsmesse og bursdagsfeiring av Marielle på søndagen. Jeg møtte mandagen som en skikkelig blåmandag. Etter det fikk jeg aldri kommet meg helt til hektene igjen. Da merket jeg hvor viktig det er med litt avslapping for meg siden jeg har så mange jern i ilden hver dag. Onsdag ble sykedag her hjemme med Marielle som våknet med vannkopper. Det var bare å forvente siden storesøstern hadde vannkopper et par uker tidligere. Men nå er vi ferdig med det og godt er det♥

Butikken bugner av så mye nyheter at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal starte. Jeg prøver å få ut mest mulig ut på nettbutikken. Bare å følge med, og mye er allerede lagt ut. Denne helgen har jeg ladet opp til de grader. En tur til fjells har gjort underverker:) Og en skikelig langkjøring med joggevogna idag var perfekt avslutning på helgen. Energilageret er fylt opp!!

Bilder fra vår/sommer nyheter som kommer til butikken etterhvert. Herlige farger♥ Ser du noe du liker kasnkje?

 

Hurra for ny uke. Jeg er superklar til å ta fatt på en ny uke alene hjemme med de to små, hjemmet vårt, butikken min og alt som hører med:)

Klem fra Margit