hits

mai 2015

Kroppen har sagt fra, nok er nok!

Søndag, en dag for hvile og familie sysler. Du skal holde hviledagen hellig sies det. Siden jeg startet Drømmeverden interiør for 4,5år siden har jeg hverken holdt fridager, helligdager, helger, eller ferier fritt for jobb. Jeg er på jobb hele tiden. Enten det er på mail, sosiale medier, nettbutikk, telefon eller blogg. På toppen av dette jobber hodet mitt dag og natt. Jeg lager huskelister, bestillingslister, blogginnlegg og budsjett i tide og utide. 

Min uke består av jobb i butikken på dagtid og kontorjobb/Pc- jobb hver kveld fra mandag til søndag, stort sett. Jeg har flere arbeidstimer enn hva som er vanlig, men slik er det når man driver for seg selv. Alle tjenester koster og ansatte koster fra de kommer til de går. Skulle likt å fått betalt for alle mine arbeidstimer. Da hadde jeg hatt millioninntekt. Minst. Desverre er ikke det en ralitet, men jeg bygger opp min egen bedrift stein for stein. Hvorfor? Ja, si det. Det gir meg energi å bygge noe eget, jobbe med det jeg liker og de fine kundene våre. Ikke en dag har jeg gått på jobb uten et smil om munnen. Det er deilig å ha en jobb man ELSKER♥

Denne uken har det skjedd mye spennende og det samme vil neste uke gi. Jeg har en tendens til å engasjere meg for mye på mange plan. Det stjeler mye energi og tar mye av min tid. Denne uken har kroppen gitt meg et klart signal: Nå MÅ du roe ned og tenke på deg selv. Innerst inne har jeg visst dette lenge. Det vil ikke være mulig å holde et slikt tempo som jeg gjør i lang tid. Derfor har jeg bestemt meg for å selektere ut ting som stjeler min tid og ikke gir noe tilbake. Jeg må ta noen valg. Det er hyggelig å være med på mye, bidra og ikke minst syntes på mange plan. Desverre er jeg bar ett menneske og jeg kan ikke klones. For meg er det viktigst å få bedriften til å gå best mulig så da må jeg velge oppgaver som gir best avkastning i den andre enden. Det gjenstår å se hva jeg må gi slipp på.

Jeg er ikke bare en gründerkvinne, men også en mamma og kone. Det aller viktigste i livet er min lille familie. Da er slike dager som jeg har hatt denne helgen helt innafor. Tid med mine, uten jobb eller jobb-tanker. Idag ble det en fin utflukt med de to små. Pernille på sykkel og Marielle i vogna. Mor selv løp etter storesnupp som syklet som et uvær. Vi møtte en fin gjeng med stor og små venner for leik og moro. En engansgrill, pølser og sjokoladekake satte prikken over ién. Slike dager gir meg energi. Og nok et fint minne er samlet i minneboka♥Det er fint å være sin egen sjef, og for mange er det veldig fristende. Men vit at det er alltid en bakside.


Nå er jeg klar for en ny uke! Håper du har hatt en fin helg.Mannen forlot meg!

Da var det helg igjen, tenk det! For en uke siden var jeg i deilige Spania. Mmmmm?savner varmen. Snakk om kuldefest her hjemme.

Mannen stakk av med a Olga denne helga. Hun trakk det lengste strået. #drittkjerring. Og med mannen bortreist så blir det jentefest her hjemme! Rosa champagne, stettglass og high heels. Høres ikke det ok ut? Det kan friste det, men det får bli med pynten. Vi satser på pysj, barneTV, godis og rødbrus. Jentefest blir det ihvertfall og det med de to søteste små jentene jeg vet om:)

Champagnen og glassene står klare til en annen anledning. Eller vet dere hva? Jeg er redd den blir stående i det uendelige. Barskapet har en solid samling av champagne, cava og prosecco. Vi kjøper og får i gave, men drikker vi det? Nope. Mannen erter meg mye for det der. Jeg skal alltid vente på en passende anledning, han venter enda. Haha! Sist vi spratt champagnen var da grunnplaten til huset endelig var støpt, vi feiret at vi vant byggesaken vår og fikk bygge der vi ønsket. Mulig det blir mer champis nå som jeg har kjøpt glass som er mer egnet. Anyway! Jeg digger den nye champagnekjøleren og for en gang skyld har jeg ikke fylt den med blomster. Finnes her og dere sjekk prisen da! Imorgen må jeg shoppe blomster, det finnes ikke en frisk bukett i hele huset. Jeg MÅ ha friske blomster i heimen♥ Vinkjøler// Sparkling glass// osteklokke

Nå skal jeg pakke ungene, klær og leker i bilen. De skal kose seg hos besteforeldrene mens mor skal jobbe litt. Regn eller ei, det blir en flott lørdag på jobb. Kanskje vi sees? Perfekt shopping og café vær♥

Klem fra champagne-fruen som skal bli bedre på å drikke skumpa:)

Gründerposten #2 : Svangerskapet

Tiden før du starter noe eget kan sammenlignes med et svangerskap. Det tar tid å sette drømmen ut i livet. Det er mye som skal tenkes gjennom, vurderes og reflekteres over. Ideer skapes og forkastes. Helt til du sitter igjen med det beste og det mest gjennomtenkte.

Det er gratis å drømme, men det kan koste mye å sette det til livs. Da er det greit at det meste er gjennomtenkt. Ihvertfall forsøkt. Du skal gå på tryne mange ganger, men forhåpentligvis ikke verre enn at det er mulig å reise seg igjen. Veien blir til mens man går og man lærer underveis. Om veien allerede er gått opp så skaper man jo ikke noe nytt. En grûnder vil skape noe nytt. jeg har ikke troen på å skape noe som allerede noen andre har gjennomført. Copycats kommer ikke langt.

Jeg var heldig å fikk tid hos en bedriftsrådgiver. Hun grillet meg på mange områder og stilte krevende spørsmål. Det ga meg rom for å virkelig tenke gjennom alt. Og ikke minst stille spørsmål og søke råd. 

Mine tips til deg:

Forretsningside- visjon og mål: Hva skal du drive med og hvordan skal virksomheten drives? Det er greit å sette seg ned å tenke gjennom. Sett opp en god plan som inneholder en forretningside, hvordan du vil gjennomføre ideen. Dette er greit som et styringsverktøy for deg selv, i tillegg til at du må ha noe å presentere for forretningspartnere, banken, regnskapsfører og andre som du skal presentere ideen din til. 

Selskapsform: Sett deg inn i de forskjellige formene for selskap. Noen firma passer å være et enkeltmannsforetak, mens et annet bør være et AS. Jeg personlig liker best formen AS. Du ansetter deg selv og du får de samme rettighetene som en annen ansatt. Som jeg fikk beskjed om da jeg sjekket rundt: enhver kvinne i Norge som skal starte sitt eget bør starte et AS. Det er trygt i forhold til barn og barselpermisjon, sykdom, og økonomisk. Det er en klar grense mellom din og firmaets økonomi. Ja, det kostet 100.000 kr å starte et AS tidligere, nå ligger det vel på 30.000,- Dette er ikke penger du betaler for firma og kan se på som "borte". Om man starter en butikk kan man bruke disse pengene på innkjøp av varer til videresalg. Altså perfekt siden du trenger en del kapital for å starte en butikk uansett. For varer må man jo ha:)

Budsjett: Sett opp budsjett! Jeg startet med å sette opp et budsjett på hva det ville koste å starte opp. Ta med alle kostander som skilter, lys, hyller, markedsføring, poser, og annet man trenger for å starte. Sett deretter opp et budsjett per måned for hele året. Dette synes jeg var veldig vanskelig siden man ikke vet hva man kan forvente. Men et minimums budsjett for å dekke kostander bør du ha. 

Regnskapsfører: Skaff deg en regnskapsfører tidlig! Få hjelp til å velge selskapsform og opprette firma om du synes det er lettere enn å sitte med det alene. Still spørsmål og samle masse informasjon. 

Jeg synes det viktigste var å tenke gjennom det meste før jeg satte ideen min ut i livet. Tenk på det som et svangerskap, ta uke for uke og ikke forhast deg. Det tar tid å starte noe eget. Drømmeverden er jo min baby nr.3, altså verdt hele svangerskapet.

Gründerposten nr 1 kan du se her.

Håper du finner denne posten nyttig for seg, eller kanskje du kjenner noen som kan ha nytte av den? Del gjerne med dine venner. Husk at sharing er caring:)

Frost Bursdag vol.2

Ikveld smakte go´stolen ekstra godt. det tar på med bursdag-feiring!

Pernille fylte 7år for et par uker siden og da hadde vi Frost bursdag her hjemme, den kan du se her.  Idag var tiden inne for barnebursdag sammen med en klasse-venninne. Samme tema som regjerte idag: Frost. Jeg tror det vil være det samme tema på samtlige bursdager til alle klasse-venninnene dette året:)


Bordet dekket vi enkelt og greit med papirduk, papp og ballonger. Svusj i søpla når festen var over. Vi valgte glass fremfor plastglass for å unngå de helt store brus-utover-hele-duken. Etter pølsefesten serverte vi Frost-sjokoladekake, cupcakes med blå smørkrem, fruktspyd og marsmellows Olaf. Vi fant fort ut at kake og cupcakes var unødvendig, men spyd var populært! Fruktspydene har brun sjokolade og blå sjokolade på. Er ikke Olaf spydene fine? Et kreativt innslag som imponerte meg. Tusjene er spiselige og kjøpt på Panduro. 
(Mange fine bilder av en flott jentegjeng, men siden jeg ikke har spurt om godkjenning fra foreldrene så vises de ikke her)

Det er lov å være blid med Else på Tv, så skal jeg finne køya. Bena verker etter en lang dag som er gjennomført 80% i horisontal retning.

Vi blogges!

-Ramatuelle Summer-Været og temperaturen kan bare bli bedre. Nå tror jeg det går riktig vei. Dagene blir lysere og dagene blir lengre. Det føles som om dagene blir lengre. Jeg elsker denne årstiden. Og om kort tid kan vi virkleig skilte oss med sommer. Min absolutte favoritt?

Så fort vi nærmer oss juni måned må jeg ha rosa i hjemmet. Det finnes ikke noe mer sommerlig enn det. Nå mangler jeg bare en stor bukett med pioner så er alt på stell. Jeg er forelsket i den sommerlige og fine serien Ramtuelle Summer fra Riviera Maison. Første gang jeg så denne var i november da jeg var på innkjøp hos RM i Nederland. Siden da har jeg ventet. Nå er ventetiden over, og den er endelig i hus. Den er like fin i stuen, ved spisestuen eller ute på terrassen. Enn så lenge har jeg innredet med den i stuen, men tror det flytter ut etterhvert.
Free Drinks pute// rosa pute// rosa kubbelys// rosa krukke// Dekkebrikke// telysholder m skjell// servietter

Jeg er klar for Sommer, er du?

 

 

Borte bra, hjemme best!

God mandag! Eller nei, tirsdag. Denne uken kommer til å gå så fort. Da gjelder det å starte dagen bra!

Gå hånd i hånd med den store, lille jenta mi bort til bussholdeplassen. Den koselige samtalen. En deilig løpetur i landlige omgivelser, musikk på ørene, duskeregn i håret. Svetten renner og ansiktet er rødt som en tomat. Deilig! En god frokost før jobb.

Deilig å være tilbake til hverdagen. Godt med ferie, men hverdagene er best.

//Jeg har på meg en sølv jakke lik som denne genseren her. Om du er intr i jakken så har jeg en igjen i str M, send meg en mail på post@drommeverden.no//

Jeg titter innom senere med bilder av en sommerlig stue.

God middag:)

Trøbbel i Paradis!

Da er vår mini ferie ved veis ende. Dagene har gått altfor fort!

Idag har ikke været vært så bra. Våkne opp til overskyet og duske regn, hva gir du meg? Denne dagen var satt av til bare kos og avslapping, eller til fri disposisjon som det så fint kalles. Planen var å ligge i vannrett stilling fra morgen til ettermiddag, men slik ble det ikke. Det er ikke lov å regne i paradis er det vel? Vi er vel alle av samme oppfatning: det regner aldri i syden? Vel, vel det var bare å brette opp ermene og ta imot dagen slik den kom. Å tusle langs strandpromenaden, titte i butikker, ta en matbit og bare kose seg med fine folk. Det er en deilig søndag det også:)

Siste kvelden er nå over og vi er klare for å køye. Bussen går kl. 05.00(!) imorgen. Greit med noen timer på øyet. Det har vært deilig med en liten ferie, men nå savner jeg senga mi. Fy så vonde senger det er her, og ingen dyne. Jeg elsker å sove med dyne! Den største gleden med å komme hjem må være de to små håpefulle. Noen dager uten de er mer enn nok. Mammahjerte gleder seg♥

Desverre er det ikke blitt så mye blogging, nettet her faller ut hele tiden og da går jeg lei. Jeg har flere bilder på lur. Kveldens outfit ble en deilig mønstret bukse og glitter topp. Buksen finnes her og toppen her.


Jeg har stylet om til sommer hjemme. Gleder meg til å vise dere imorgen. Nyt bonus-mandagen:)

Gamlebyen Malaga

God morgen? Alt bra hjemme i Norge?

Dagen igår gikk i ett fra morgen til kveld. Et lite avbrekk midt på dagen som vi tilbragte på solsenger. Jeg elsker varmen! Kunne ligget slik i mange mange timer. Eller nesten ihvertfall. Kjenner at jeg til tider blir så rastløs, og slik var jeg ikke før. Mye mulig det er mamma-genet som spiller meg et puss:) 

Vi var i gamle Malaga by og der var det vakkert. Flotte bygninger, smale gater, frodige og rent. Maten vi spiste var så som så. Jeg gledet meg så til å spise tapas, men mye mulig tapas her er anderledes enn det vi er vant til? Her fikk vi mye fritert fisk, og det meste av maten var fritert. Og litt smakløst. Serrano skinken var det som smakte best:) 
En deilig morgen-løpetur er tilbakelagt. Nå skal vi spise frokost før solen kaller. Ser ut til å bli en varm dag idag også:)

God pinseaften dere!

1 uke på 3 dager!!!

God morgen♥ Denne uken har gått altfor fort og hatt altfor få timer. Prøv å jobbe inn en uke på 3 dager. Det har jeg gjort.

Om det gikk? Nja, nesten. En super effektiv uke ble det og nå tar jeg en velfortjent ferie. Alt på jobben skal nå være på stell, det samme gjelder for heimen. Koffertene er pakket og vi er på vei ut døren. Spania next!

I en travel hverdag er frokosten noe av det viktigste for at jeg skal fungere bra. Jeg går aldri ut døren uten frokost i magen. Min favoritt er en blanding av bær, youghurt, cottage cheese og nøtter. Men innimellom er det godt med noe annet også. Slik som disse Banana Oatmeal cookiesene. De inneholder både banan og havregryn, noe som metter godt og gir god næring. Jeg har delt oppskriften tidligere her. 

Jeg får hive i meg siste kaffeskvetten og komme meg ut døren. Pernille skal følges til bussen før vi durer av gårde. Ja, også må vi innom og nusse litt på veslemor. Hun sover hos besteforeldrene, greit med en unge mindre på akkurat denne morningen. Jenete skal være hjemme og bli skjemmet bort:) Nei, nå maser mannen om at jeg må raske på. Jada, jada?..

Vi blogges fra Spain! 

 

-Kom Mai du skjønne milde-

God kveld♥ Dagen igår var så utrolig fin. Små og store koste seg og sovnet med et smil om munnen. Jeg la meg tidlig til en forandring. Herremin så deilig å være uthvilt etter en slik dag. Det skal jeg bli flinkere til. Legge meg tidlig. 

Mai måned er en utrolig fin måned. Det begynner å spire og gro rundt oss, liker at det blir grønt. Utesesongen starter for fult. Eller la meg legge til en rettelse, den pleier å starte. Er det bare meg, eller har denne mai måneden vært mye kaldere enn mai pleier å være? Jeg tror det. Året 2008 tilbragte jeg den første uken i mai på terrassen før jeg fødte 11.mai. Nå krysser jeg fingrene for mer sol og varme veldig snart.

For min del blir det mest sannsynlig sol om bare 2 arbeidsdager. Gleder meg til å reise bort.

Krysser fingrene for sol snart. Eller hva sier du?
HIPP HIPP HURRA!

Gratulerer med dagen kjære lesere♥

Barnetoget med våre to fine er vel overtsått. Pernille gikk i tog med klassen sin, stor stas for en liten jente. Marielle skjønte ikke så mye av hva dette gikk ut på, men flagg skulle hun ha. Hipp Hipp Hurra! Vel tilbake på skolen ble det is, pølse og brus. Men fy så kaldt! Heldigvis ikke noe regn, men det gjaldt å holde seg i aksjon:)

En liten pause hjemme med bena høyt mens lillesøster sover. Neste stopp er russetoget, før vi skal grille hos venner ikveld. En fin dag altså.

Nyt dagen videre, det skal vi♥

-Ocean Blue-

Bølgeskvulp. Vannet skylles mot land. Det er helt stille, bare lyden av havet og måkene. Føttene som varmes av den varme sanden. Tærne omringes av myk sand. 

Mitt Sommer-paradis♥

Denne herlige følelsen har jeg forsøkt å ta med meg inn. Inn i hula vår. Vi storkoser oss på camping, store som små. Jeg har forelsket meg sånn i fargen turkis. Ikke den mørke turkise som var inn for 15 år siden, men fargen som minner om klart turkis vann. Mer sommer enn det skal man lete lenge etter.

Riviera Maison lever set med denne herlige turkisfargen. St.Barths serien minner om sommer, sol, bølgeskvulp og turkis vann. Like fint inne som ute på terrassen. Jeg har forelsket meg helt! Denne nydelige serien har jeg fått inn i butikken. *glede*

Finnes her: St. Barths lykt// St.Barths pute// Turkis pute// Turkis krukke 

Apropo sjø og sand, vi reiser til Spania om noen dager. Herremin som jeg gleder meg. Sol på kroppen har jeg ikke blitt bortskjemt med dette året. 

Klar for morgendagen? Her har vi bena høyt og snurrer film.

Hurra for 17.mai og spis masse is:)

Deilig Ostekake! #sunn

16.mai og dagen før dagen♥ Har du alt klart? Vi er på vei hjem fra sommer-paradiset vårt. Alt er klart for morgendagen, var flink å fikk alt unna før vi dro på tur. Jeg vil dele en fantastisk god ostekake med dere. Ikke bare har den en utrolig syrlig limesmak, men den er også en sunn variant. Fri for sukker og hvetemel, altså en lavkarbo vennlig kake. Perfekt å lage utover nå, eller kanskje til imorgen?

Du trenger:
1 boks seterrømme ♥1 philadelphia ost, naturell♥1 lime ♥3dl fløte♥ 2 plater gelatin + vann♥2 ss sukrinmelis 

300g mandler♥100g meierismør♥ 1ts kanel

Slik gjør du: kjør mandlene i stavmikser/blender, smelt smøret og bland dette sammen med kanel. Legg dette i bunnen av en rund kakeform. Klem det "hard" slik at det utgjør en kakebunn. Legg gelatinen i varmt vann, la det løse seg opp. Pisk fløten og bland inn rømme og philadelphia osten. Rasp litt av skallet av limen, del den i to og skvis ut saften. Både raspet og saften tilsettes i osteblandingen sammen med sukrinmelis og gelatinen. Hell blandingen over mandelbunnen og sett formen til avkjørling. Kaken er klar når osteblandingen har" stivnet".

Lag den i kveld og den er klar til imorgen:)

 


Trist med regnvær, men en god unnskylning for å holde på inne.

-Sommer i spisestuen-

God morgen? Fridag for de fleste idag. Da kan man ikke klage. Mai måned er en så fin måned, men desverre går den altfor fort. Mulig alle de røde dagene bidrar til den følelsen. 


Jeg har sagt det mange ganger før, men det kan ikke gjentsas for ofte:) Jeg ELSKER fargen corall. Enten det gjelder på klær eller interiør. Hele livet har jeg vært veldig svak for rosa, men det siste året har jeg falt mer og mer for corall. Rosa er fortsatt favoritt, men coralle er jo en variant av rosa så. 

Det er ikke så mye som skal til for å skape et nytt uttrykk i interiøret. Jeg bytter ut noen ting, tekstiler og blomster. Gjerne etter sesong. Nå som det er mai måned vil jeg ha mer farge og gjerne innen rosa sjiktet. Her hjemme har vi møbler i linfarget stoff og drivved treverk, som tilsammen gir en enkel og ren base å jobbe med. Tilføy noen fargede puter, brikker, telysholdere og blomster. VOILA!Noe av interiøret som er brukt: Strikket corall pute// Zic Zac pute// Corall dekkebrikke// RM hurricane// Corall lykt// Sølv boller// Double Hurricane

 Vi er klare for en langhelg her i heimen, og avslutter med fullspekket 17.mai. Jeg er klar for roadtrip og har med masse fint stæsj i bilen. Litt styling med nye sommer farger. Dere skal få se:)

Jeg har fått tak i en kjempegod oppskrift på en kake som er perfekt til 17.mai. Den er super på flere måter, titt innom senere så deler jeg.

Tut og kjør!

 

-På fødestua-

Tusen takk for alle bursdaghilsninger til prinsessa vår igår. En slik dag bringer meg ofte tilbake i tid. Til en av de største dagene i mitt liv. Første møte med en liten jente.

Jeg husker dagen som om det bare var noen uker siden. Det var lørdag og hagen utenfor vårt nybygde hus stod for tur. Jeg hadde gått ut i permisjon bare noen dagen før og begynte allerede å bli utålmodig. Vi dro tidlig til Plantasjen og handlet masse blomster, grønt og jord. På veien hjem hentet vi et tilhengerlass med ferdigplen. Solen skinte og det var sinnsykt varmt. Dagen tilbragte vi ute i hagen. Mannen la ferdigplen mens jeg plantet i krukker, kasser og laget blomsterbed. Magen var i veien og jeg stønnet mer enn vanlig. Smerter i ryggen plaget meg.

Invitasjon fra naboen dumpet inn. Grillings på kvelden var helt innafor etter en slik hagedag. Halve plenen var ferdig og nesten alle blomstene var i jorden. En koselig kveld hos naboen som jeg ikke kommer til glemme. Min nabovenninne mente jeg begynte å se klar ut. Hva nå det betydde, tenkte jeg der og da. Men hun skulle ha mer enn rett! Etter endt grillkveld tuslet vi de få meterene hjem. En annen nabo hoiet over, de satt ute og fristet med en kald øl. Vel, ikke til meg, men min bedre halvdel. 

Vel hjemme på sofaen og jeg var utslitt. Ryggen var vond, bekkenet verket og magen strammet seg ofte. Jeg ble liggende på sofaen den kvelden og natten, noe jeg aldri gjør! Husker så godt den grusomme filmen jeg ble liggende å se på. Flaggermus-film. Nå er jeg livredd flaggermus:) Grytidlig på morgenen tuslet jeg i seng, søvnen tok meg.

Jeg våkner av at jeg står ved siden av sengen og kjenner det renner nedover bena mine. Jeg hører meg selv si: "Jeg tisser ikke!" Klokken er 08.00. Mannen reagerte litt kjappere enn meg. "Er vannet klart?" Han var med på svangerskapskurs noen uker tidligere. Haha! Jeg forstod først da at vannet hadde gått og nå var tiden inne. Men jeg hadde jo 14 dager igjen til termin!?

Jeg tok en dusj, følte meg så skitten. Fant det største bindet i skuffen, sånne man pleide å få med kvinnerblader før. #bleie Maskara måtte på, deodorant og parfyme. Viktig å føle seg vel. #herregud Vi nøt en god frokost sittende ved kjøkkenbordet. Mannen begynte å ta tiden mellom riene, men ingen stress enda. Vi hadde fått beskjed på kurset om å ta det ro. Først da ringte jeg føden. De ba meg komme inn for en sjekk. 

Mannen leverte meg i vestibylen og dro for å parkere. Fortsatt hadde vi god tid:) Jeg vurderte å ringe mamma, men bestemte meg for å vente til jeg visste mer. Mannen fulgte meg opp. Han tok bilder på vei inn i heisen, utenfor føden, da jeg hilste på jordmor, plassert til observasjon osv. Han ba til og med barnepleieren om å gå inn på føden igjen for så å komme ut igjen. Han skulle ha riktig bilde. Ler.

Her står jeg utenfor føden. Vi venter på at noen skal møte oss. Jeg krysser bena og prøve å skjule at jeg har en ri. (kan ikke tro at jeg poster dette bildet, men det gjelder å være litt raus)

 
Formen min er fortsatt fin og smertene svake. Jeg blir lagt til observasjon inne på et lite kott. Denne maimåneden har vært veldig varm og fin. Det lille rommet er kjempevarmt og varmen begynner å plage meg. Vinduet er litt åpent, men ikke nok. Smertene blir verre og vi kaller på jordmor. Jeg er livredd for smerter og har tidlig bestemt meg for å få det jeg kan av smertestillende. Hun sjekker meg før hun kan gi meg noe. Det viser seg at jeg har nærmest full åpning og de må klargjøre en fødestue. Jordmor blir veldig stresset og blar gjennom papirene mine. "Dette er for tidlig, sier hun." Da blir jeg skikkelig stresset. Det viser seg at hun tror dette er prematur for magen min er liten. Men 14 dager før termin er innafor. Jeg rekker ikke å få hverken epidural eller noe annet. Lystgass hadde de ikke på Ahus den gang.

Selve fødselen var veldig fin. Jeg husker at jeg til stadighet ventet på verre smerter, men de kom aldri. Mannen masserte korsryggen min med hasselnøtt olje (mener jeg å huske?). Jeg slappet av mellom riene, lukket øynene og pustet dypt. Det ga meg energi til å jobbe meg gjennom riene. Klokken 14.00 fødte jeg. Jeg spurte etter kjønnet nesten før babyen var ute. Vi var så spente. En liten jente kom til verden. Hun veide bare 2540g.

Et lite mirakel! Jeg er så utrolig stolt. Ikke bare har jeg født en velskapt liten jente, men jeg fødte uten smertestillende. Og jeg som var så redd før fødselen. Tenk hva vi kvinner klarer! Mannen filmer meg og den lille rett etter fødsel. Han spør om hva jeg føler nå. Mitt svar: "dette skal jeg gjøre igjen!" Snakk om å være omtåket og full av adrenalin da. Jeg har fått høre det mange ganger i ettertid:)

Idag valgte jeg å dele en veldig personlig historie. Jeg hadde en flott opplevelse♥ Neste fødsel skulle vise seg å ikke bli like fin. Kanskje jeg skal dele den en annen dag. 

Imorgen kommer det mer interiør inspirasjon fra meg.

-Riviera Maison summerlook-

Dagen idag bare forsvant i en rasende fart, slik som de fleste dager. Trening, jobb og tilslutt feiring med store og små. Et etterpålag litt på sparket med gode venner er så utrolig koselig, men devserre altfor sjeldent. Ungene lekte så fint og vi voksne skravlet. Godt å bli kvitt litt kaker, det blir alltid så mye igjen.

Vet dere nå pakker vi ut de lekreste nyheter fra Riviera Maison. Vi snakker pasteller, skjell, sommer og sol. Og serien med acryl produkter som vinglass, boller, lemonadeglass, drikkeglass og champagnekjøler som er supert til utebruk eller på camping, i båten, på hytta. Ikke bare er det praktisk, men også fint. Til å være plast. Alt det nye kommer på løpende bånd ut i nettbutikken og butikken. Jeg ELSKER Riviera Maison.

Bildene tatt i Amsterdam får snakke for seg:)

Jeg gleder meg til å fylle posene og style her hjemme, gled dere:)

Nå må denne kroppen lades. Ny dag med jobb og utpakking imorgen. Hurra!

 

-7 år siden-

For 7 år siden ble jeg mamma for første gang. Den største, beste og mest skremmende dagen i hele mitt liv♥

Hipp Hurra for Prinsesse Pernille som fyller 7år idag. Takk for at du er den snilleste, mest omtenksomme jenta jeg vet om. Og at du valgte meg som mamma. Du kom uten bruksanvisning, men sammen har vi funnet en fin middelvei på det meste. Nesten 5 år gammel ble du verdens stolteste storesøster. Og den oppgaven takler du med stor glans. Jeg vet ikke om noen som er mer stolt av lillesøsteren sin, og som vil ha henne med på alt. Du hjelper, forklarer og leier lillesøster. 

Pernille vil helst bo i en av sine mange prinsessekjoler. Helst med en tiara på hodet. Sjokket var stort da du fikk lov til å ha på prinsessekjole på skolen idag. Men fornuften rådet. Hun kunne ødelegge den i lek så da ble det ingen kjole på. Den ligger klar til bruk når hun kommer hjem idag:)Mamma er kjempeglad i deg♥

 

-Frost bursdag og ingen bakemester-

Endelig var dagen her. Eller dagen er ikke før imorgen, men idag var det duket for feriring. Det viktigste kanskje for et barn?Pernille fyller 7år imorgen. Hun hadde vondt i magen før gjestene kom, men det gikk like fort som det kom. Jeg tror det var sommerfuglene som gjorde henne et puss:) Tema for bursdagen har vært bestemt lenge. Som veldig mange andre jenter på denne alderen er Frost det store. Spesielt Elsa. 

Hovedfargen i frost er turkis-blå, så da ble det det. Føltes som jeg skulle dekorere for en fremmed. Blått er nytt her i huset, jeg har jo tross alt 2 små prinsesser. Ifølge de selv ihvertfall. Jeg koste meg med å kjøpe inn og fikse til burdag. Dette er helt innenfor min Drømmeverden:)

Kakene bakte vi selv denne gangen. Jeg angret bittert underveis da jeg kjevlet ut marsipanlokket for 3.gang og forsøkte å flytte det over til kaken. Sprekker og hull. Mor selv koker innvendig, frustrasjonen stiger og det smeller fra bursdagsbarnet: "mamma du er ikke så veldig flink til å bake!" Jeg valgte å ikke svare på den, men konsentrerte meg om å få det hersens marsipanlokket på kaken. Pernille laget mange turkise blomster og snøkrystaller. Hun skal visstnok bli baker sier hun. Etter å ha fått en del pynt på kakene steg humøret og vi fniste og lo. High five og ny kommentar fra Pernille: "Mamma, du er kjempeflink til å bake!" Den er helt innafor. Haha! 


Lyseblå sizoflor løper- blå ballonger- Elsa servietter og lyseblå RM lys. Desverre var det lite bilder av bursdagsbarnet. Hun var mer ute enn inne. Byttet flittig mellom Anna kjole og olabukse outfit. Ny sykkel i gave gjorde sitt. Hun kunne ikke sykle i kjole:)

To slitne foreldre som ligger rett ut på sofaen. Litt Tv titting så er det lading til morgen dagen. Så mye fint som skal pakkes ut i butikken imorgen. Weee! Vi snakker sommer interiør♥

En liten jente sovnet med et smil om munnen, det er det aller viktigste. Imorgen er det enda mer feiring!
øl

-Leather & Glam på soverommet-

 

Sponset produkt

Happy Søndag♥

Soverommet har fått en liten touch up. Mai måned, solen skinner og vi nærmer oss sommer. Da er det deilig med forandring og lysere farger.

Rommet i seg selv har ikke fått noen forandring. Jeg er så fornøyd med den mellombrune tapeten vi har i hele rommet. Veggen bak sengen har et mønster med touch av sølv. Fint med litt glam:) Det er rimeligere og letter å gjøre om ved hjelp av tekstiler. Jeg har sagt det før og sier det igjen: tekstiler gjør utrolig mye med uttrykket!

Jeg er så heldig å ha fått en ny griselekker sengegavel. Den er trukket i hvitt imitert skinn og har diamant knapper. Jeg digger at den er så glam, akkurat som jeg liker. Denne sengegavelen og andre lekre sengegavler finnes hos Trendy Living til rabatterte priser.  Den hvite sengegavelen lager en sommerlig touch på soverommet sammen med hvite tekstiler, litt rosa og sølv. 

Sengeteppet med klassisk diamant mønster er fra Lexington. Jeg synes det er så vanskelig å finne et fin sengeteppe. I nesten 6år hadde vi et midlertidig brunt sengeteppe, ble altså litt lenger enn planlagt det. I vinter kledde jeg soverommet i vinterdrakt med puter og pledd i pels, men det måtte nesten vike nå som det er sommer. Greit med et sommer teppe og et vinterteppe:) Lexington sengeteppe finnes her.


Jeg får kaste i meg kaffekoppen og komme meg ut på løpetur. Idag skal eldste jenta feires, hun fyller 7år imorgen. Det meste gjorde jeg klart igår, nå er det kun dekorering av marsipankaken igjen. Det ville hun være med på:) Koselig å få litt hjelp. 

Det siste døgnet har vi brukt på bilkjøring og klargjøring av sommercampingen vår. Nå er vi klare for sommer og sol:) 

Bursdagen har et tema, bestemt av bursdagsbarnet såklart. Bilder skal dere få.

Lag en fin søndag, jeg får komme meg ut.

En titt inn

 

Så gøy med så mange fine tilbakemelinger på Grûnderposten min. Dette var bare en liten introduksjon av posten. Det vil komme flere innlegg fremover med forskjellige tema, erfaringer osv. Husk at det er lov å stille spørsmål. Det hjelper meg bare med hva jeg skal ta opp, for det er ikke like lett å vite hva dere vil lese om.

Jeg rakk aldri en tur innom igår. Dagen ble tilbragt på jobb fra tidlig til sent, moro med damenes aften. Jeg har stylet soverommet vårt, en touch av sommer. Vil du se mer? Ta en tur innom senere så deler jeg flere bilder. Nå skal jeg ut på roadtrip:)

Fredag fredag fredag! *Lykke*

Gründerposten: Fulgte drømmen og skapte min Drømmeverden

Jeg har lenge tenkt på å lage en egen spalte her på bloggen. En stor del av mitt liv vier jeg til Drømmeverden. Ikke denne bloggen med samme navn, men min butikk. Butikkens navn kommer fra blogging, visste du at jeg har blogget i snart 7år? Nei, tenkte meg det. Jeg startet en blogg da storesøster var liten og jeg var i permisjon, det var da jeg fikk utløp for min interiørinterresse. Nybygget hus i en alder av 25år, en kreativ sjel og mange ledige timer gjorde sitt. Jeg sydde gardiner, puter, malte møbler, snekret, flyttet rundt på møbler og laget blomster dekorasjoner. Det var den gang jeg hadde tid til å være kreativ.

Vi solgte huset, flyttet "hjem" igjen og startet prosjektet Villa Drømmeverden som vi nå bor i. Jeg sa opp den trygge jobben med ganske god lønn, spennende utfordringer og muligheter for å vokse seg oppover i markedet. En bachelor i økonomi hadde jeg fått meg mens vi bodde utenbys og jobbmulighetene var der. Men var det det jeg ville? Jobbe på kontor, jobbe for andre, jobbe med økonomi. Nei, jeg hadde en drøm i magen. En dag ville jeg starte mitt eget og det skulle innebære interiør.

Start egen butikk, sa mannen. Ordene festet seg og jeg klarte ikke legge det fra meg. Drømmen spant videre og jeg startet å undersøke kostnader, leverandører, muligheter, lokaler. Jeg fant fort ut at det ble dyrt og risikoen ganske høy, låne penger for å bygge opp noe nytt er ikke nødvendigvis det beste. Hva gjør man for å unngå de største kostnadene? Jo, man starter butikk i fjøset hjemme. Lave faste kostnader er gull. Høsten 2010 så butikken i fjøset dagens lys etter mye oppussing og vasking. Det hadde jo tross alt vært dyr i fjøset en gang. Reisen avsluttet ikke i fjøset, det var bare starten. Jeg har utvidet butikken to ganger etter det. 

Butikkens navn er mannens ære. Jeg var innom det meste av navn før han foreslø Drømmeverden. Bloggen min hadde den gang noe med Drømmeverden å gjøre, men han mente også at jeg levde i min egen Drømmeverden. Jepp, min egen rosa lille interiør Drømmeverden:)

Drømmeverden har ikke bare vært en Drømmeverden, det kan jeg love deg. Det er beintøft å starte noe eget, og ingenting kommer gratis. Du må stort sett gjøre alt selv, det meste av tjenester og hjelp koster penger og det er det ikke rom for i økonomien. Det meste av fritid går med til jobb, ihvertfall i starten. Det er derfor man sier at det blir en livsstil. Liker du ikke å jobbe mer enn du må så er ikke dette livet for deg. 

Fjøset før oppussing:

Nesten ferdig oppusset:

Disken i gårdsbutikken på åpningsdagen:)

Min nye spalte her på bloggen som jeg har døpt Gründerposten vil omhandle livet som gründer. Jeg vil dele mine erfaringer, oppturer og nedturer, reisen så langt og noen tips på veien. Kanskje du går med en gründer i magen? Ja, da håper jeg dette kan hjelpe deg. 

Jeg håper denne posten kan nå ut til flest mulig ved at du hjelper meg. Del gjerne dette på din facebook side:) (del det direkte rett under her)


Idag har jeg stylet en del her hjemme. Soverommet har fått seg en light oppussing. Jeg viser deg i neste innlegg. 

Imorgen torsdag gjentar vi suksessen fra ifjor med Damenes Aften i Åmot kl.18-21. Mange holder åpnet for deg med mange gode tilbud. Jeg lover gode tilbud i Drømmeverden. Håper vi sees?

Lille-lørdag klem fra denne kanten♥

Mitt morgen gull!

Huset er helt stille. Regnet pisker mot vinduene, kaffe er varm og jeg er salig i kroppen♥

Jeg har sendt eldstejenta på bussen. Idag ble hun hentet av mommo for lillesøs sover enda og jeg er alene hjemme med jentene. Jeg henter en kopp med varm kaffe, slenger bena opp i stolen og tillater meg selv 10 minutter med morgenkos. Hver morgen går i ett fra vi står opp til vi forlater huset. Frokosten inntar jeg stående mens jeg smører mat til jentene. Å sitte slik en morgen midt i uka er luksus!

Ready- Set- Go! Kaffe er mitt morgen gull.

Etter ti mintter: "Maaaammmmmaaaa!" 

Helt ok å bli vekket ut av bobla mi for å kose litt med den fineste lille kosemose klumpen jeg vet om♥

Dett blir en fin dag. Møte, trening, jobb, styling her hjemme, baking og regnskap. Ja, det er bare å få sving på stompen, ting gjør seg ikke selv:)

Fin onsdag til deg! 

Innred med farger

God kveld♥

En liten tur innom for å gi dere et lite tips når det kommer til farger i hjemmet!

Jeg har laget en sak om dette sammen med Side 2. Kjempestas å bli spurt, tusen takk! Saken kan du lese her.

Vi valgte å bruke enkle, lyse og rene farger da vi bygget huset. Alle rom i huset går i hvitt, grått og beige. Jordfarger. Dette gir meg sammen med møbler i hvitt, drivved og linstoff et rent lerret å jobbe med. Puter, gardiner og tekstiler er holdt i samme skala: hvitt og lin. Om man ikke gjør noe mer ut av hjemmet enn dette synes jeg det fort kan bli litt tamt og kjedelig. Derfor innreder jeg med litt farger i tillegg.

En enkel, rimelig og grei måte å innrede med farger på er å endre noe ting etter sesong og humør. Tilføy 1-3 puter, en brikke/løper, telysholder/kubbelys og blomster i en farge. Det utgjør en stor forskjell. Jeg bruker gjerne blått til vinteren, rødt til jul, burgunder/lilla til høsten, rosa til sommeren osv. Og gjerne en pute med mønster i samme skala. Sofakroken vår endres etter sesong/høytid. 

Noen bildet fra det siste året for å illustrere.


To slitne jenter som sovnet på et blunk her i huset. Vi har vært på sirkus. Jeg blir så imponert over store deler av showet! Har ikke vært på sirkus siden jeg var liten. Minner. Vesla var veldig flink, satt stort sett stille med store øyne. Ved veis ende begynte hun å turne og herme etter akrobatene. Herremin så skjønn:) Storesøster var i 100 under hele showet, hun elsker sirkus. Det var i over 2 timer og det synes jeg ble litt i lengste laget. Men men.. 

Nattaklem fra denne kanten

-Take time to smell the roses-

Sekunder blir til minutter, minutter til timer og timer til dager. Dagene blir til uker som igjen blir til et år. 52 uker. Vi er alltid på vei et sted, fra det ene til det andre. Men er vi flinke til å nyte her og nå?

Nydelig strikket genser med blonde detaljer finnes her

På jobb idag snakket vi om at tiden flyr så fort. Ja, den flyr rett og slett ifra oss. I mine uker synes jeg det stort sett er mandager og fredager. Starten på en uke og starten på hgelgen. Noe som hendte for veldig kort tid siden viser seg at skjedde i august. Faktisk! Og før vi vet ordet av det så er august her igjen. For ikke å snakke om julen. Jeg grøsser nesten litt med tanken. Ikke det at jeg gruer meg til jul, for en mer juleglad kjerring skal man lete lenge etter. Men jeg er ikke klar for jul. Ihvertfall ikke enda. La oss ha en fin sommer først.

Jeg prøver bevisst å holde igjen tiden litt og nyte gode stunder. Eller #hverdagslykke som jeg liker å kalle det. Det kan være så enkelt som nytraktet kaffe på morningen, en liten kropp som vil sitte på fange og lese en bok, frokost sammen med familien, en skogtur, en god samtale med jenta mi, nye varer i butikken, en koselig mail fra fornøyd kunde. Ja, listen min er lang.

Tenk om en uke har jeg en jente som fyller 7 år. 7 ÅR! Jeg synes det ikke er lenge siden jeg hadde en liten jente og skolestart var langt der fremme i det fjerne. Nå er hun snart ferdig med første skoleår og har lært seg å lese. Jeg husker den siste graviditeten som om det var igår, nå er hun 2 år og skal klare alt selv. Det er når man får barn at man virkelig ser hvor fort tiden flyr.Nyt øyeblikkene her og nå. Min oppfordring til deg: Take time to smell the roses!

Vi må minne hverandre på dette i en hektisk hverdag. Del dette innlegget med dine facebook venner for å minne på!

<3 Butikken min <3

En deilig langhelg er ved veis ende. Det har vært rom for mye tid med familien, litt hvile og masse kos. Tross i en fin helg er jeg veldig klar for en ny uke med jobb. Jeg gjorde om en del i butikken forrige uke. Nå skal jeg gjøre meg helt ferdig så alt blir perfekt! Nyheter strømmer på og skal ha sin plass, og mange pakker skal sendes imorgen. Jeg jobber med mange nye planer for butikken som er så spennende. Håper jeg klarer å gjennomføre det:) Å herremin, DA blir det bra da. Dere skal såklart får være med på reisen.

Denne uken skal sovrommet vårt få seg en lett oppussing, sommer feelingen skal skapes. Jeg gleder meg til å style og vise dere:)

Tidlig i seng idag, jeg skal være super-duper opplagt imorgen. Jeg er klar for en ny uke!

Jeg drømmer om en lekker hage!

Hei søndag!

Her i huset var vi ute på tur ganske tidlig idag. En fin søndagstur på 2 timer er tilbakelagt. Det er så fredelig og deilig ute i skogen på denne tiden av året. Gøy å se hvordan alt kommer til liv. Ungene løper, finner steiner, kaster kongler i bekken, finner huler i trær og ikke minst gull (stein med kråkesølv)


Jeg drømmer om en skikkelig lekker hage. Desverre er jeg ikke like god på hage som interiør. Eller, det var feil. Jeg kan ingenting om hage. Ihvertfall føles det slik. Jeg vet hva jeg liker når jeg ser det, men vet ikke hvordan vi skal komme dit. Nå skal jeg samle inspo bilder av alt jeg liker så får vi se om det hjelper på. Jeg liker klare grenser mellom gress, bed og gårdsplass. Gjerne stein eller lignende som skiller av. 

Vi har en fin steinlagt terasse og inngangsparti, så et godt utgangsparti er der. I tillegg har vi en stor grønn plen forann huset og rundt husets 3 sider. Da var det bare resten igjen:) 

Ifjor kjøpte vi oss en fin stor rotting sofa, den har vi fått på plass idag. Til uka skal den styles. Jeg har fått et stort trebord som er hjemmesnekret, mener å huske at det er mange meter langt. Det skal jeg beise og kjøpte stoler til. Ønsker rotting-stoler, men vet ikke helt hvem jeg liker best. De skal være gode å sitte på ihvertfall! 

Dette er helt min type stil:

 

Nå skal vi ut å spise middag. Jeg får hive meg rundt før skyssen kommer. Tut og kjør:)

Søndagsklem

#MØKKAKJERRING

En altfor sen hilsen til dere♥ Har fridagene til nå vært fine? Jeg tok helt fri igår fra alt, det var jo arbeidernes dag:) 


Jeg har ikke ligget på latsiden av den grunn. Her har det vært full fart i svingene. Bokstavelig talt. Jeg og jentene har vært å sett på pappa´n kjøre bakkebilløp med a Olga. For de som er nye her inne så er Olga navnet på rallybilen. Hvorfor? Det var det navnet jeg først kom på i fult sinne da den rullet inn i garasjen første gang. Eller den rullet ikke inn for det som kom inn var et tomt karosseri. Han har brukt litt mange timer i garasjen for å bygge opp bilen, til tider for mange. Kremt kremt! Olga er en gammel dame i 40 åra med brede hofter. 

Noe av det som har vært mest stas for vesla var å ta bussen, satt så stolt ved siden av storesøster. Hun passet på, satte på setebeltet og ba lillesøster sitte helt stille. Hun tar bussen hver dag til skolen, så dette var hennes område. Jeg tar mange bilder hver dag, naturlig nok er en del av de av jentene. De smiler, stiller opp og liker seg foran kamera. Nå vil Pernille også lære og tar gjerne bilder av meg. "Mamma, ta av deg solbriller og smil, da er du finest!" Snakk om å møte seg selv i døra.

Olga i farta!Ser du logoen på panseret? Jepp, Drømmeverden er hovedsponsor. Haha! 

Nå skal jeg legge meg sammen med mannen. Han er endelig min igjen, ihvertfall for en liten stund. Før Olga skriker etter kjærlighet og omsorg. #møkkakjerring :)

Wee! Bonus søndag imorgen, det kan jeg like!