hits

juli 2015

Løvinnen feirer år!


Det er min dag i dag, herregud for en herlig dag!

Jepp, i fare for å sette meg selv i scenelyset for mye så skriker jeg det heller ut: JA, JEG HAR BURSDAG:) Og jeg digger om mulig enda mer å ha bursdag nå enn når jeg var liten. Min egen dag er helt ok, når resten av årets dager har fokus på barna stort sett.

Jeg trodde det skulle være skummelt å runde 30år da jeg gjorde det for 2 år siden. Men jeg har fotsatt til gode å kjenne noe på den krisa. Mye mulig det er fordi jeg har kommet meg ganske langt her i livet. Jeg har sikret meg en god utdannelse, 2 barn, mann, egen business og bygget 2 hus. Og janteloven? Den har jeg tråkket på for lengst:)

Med en del livserfaring og en selvsikkerhet jeg skulle ønske jeg hadde som 20-åring så er jeg mer lykkelig nå enn noen gang. Det er ikke ille å bli eldre. Faktisk er det helt ok å kunne fortelle andre at jeg er 32-år. Det er ikke sjeldent jeg får spørsmål fra nye kunder om det virkelig er jeg som driver butikken. Jepp, svarer jeg da stolt. Men du er jo så ung får jeg høre. Ung og ung, jeg er 32-år kan jeg svare nå. Ha!

Over og ut!

Drømmeverden Frokostpannekaker!


God morgen! Frokost er det viktigste måltidet iløpet av dagen. En god start på dagen gir en god dag. Innimellom liker jeg å lage noe annet enn den vanlige frokosten min som består av cottage cheese, youghurt, nøtter og bær. En favoritt her i huset er frokost pannekaker. Oppskriften er utarbeidet fra en variant Wenche viste på God Morgen Norge for mange år siden. Herremin nå savnet jeg GMN kjente jeg. Ja, til vanlige hverdager igjen snart.

Du ttrenger:

1 beger kesam♥ 3 egg♥ 1ts bakepulver♥ 3ss sesammel♥ evt litt kardemomme og sukrin

Bland sammen og stek de som små lapper/sveler i panna. Server med bær, cottage cheese, mango, eller annen frukt. Prøv deg frem:)

Håper du får en fin start på dagen! 

Denne frøkna har bursdag idag så vi får se hva dagen bringer:) Jeg vet ihvertfall at den skal bli fin og feires med min fine familie.

Hjemme alene for en kveld

God lillelørdag til deg! Det har vært så deilig å være på ferie, men det er jammen meg enda bedre å komme hjem igjen. Nå rmannen er inne i sin 4.uke hjemme og ungene likeså så kan det være en utfordring for de fleste. Vi har hatt mange fine dager sammen og opplevd mye. Men jeg skal ikke lyve å si at det er helt faktastisk å sitte helt alene i stuen akkurat nå! Mannen er ute på vift (noe bilrelatert såklart) og ungene sover. Jeg har tent masse lys, fylt glasset med kald pepsi-max (lov idag) og smurt inn magen med wrapping og ansiktet med maske. Hverdagslykke på en vanlig onsdag:)

Dagen startet med en styrkeøkt, godt å pumpe litt igjen. Det ble proteinpannekaker til frokost, oppskrift kommer imorgen. Hele huset fikk smake på vaskefilla og klær vasket. Alt dette før klokken rundet 12.30. Jeg har så mye energi for tiden, jeg elsker det! Trening, sunt kosthold og bra med søvn er oppskriften. I tillegg til noe helt supert som jeg skal dele med dere om litt. Dette er noe alle husmødre må ha, vi skal jo levere på mange plan. 

Nyt kvelden videre!

Jeg har fult opp med planlegging av så mye spennende for tiden at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne nesten. Veldig snart skal jeg dele med dere:)

Klem fra hun som fyller år imorgen:)

Ferie med barn: Krabbefiske i Havna!


En aktivitet vi har gjort flittig i ferien er krabbefiske. Siden været ikke har vært vist seg fra sin beste side mer enn 50% av tiden så må man finne på alternative aktiviter med barn. Jeg for min del kunne fint kost meg inne med en god bok, en kopp kaffe og pledd, eller kanskje tatt en shoppingtur. Men det funker dårlig med to små. Det har blitt lite strandliv, men vi har gjort masse annet kos. Krabbefiske er moro! 

En liten spasertur fra sommer-paradiset vårt ligger Nevnlunghavn. Jeg elsker den lille havna som er så idyllisk! Søte små hus, brygga, iskrembod, fiskebutikk og en gammel rekefabrikk finner man bl.a der. Det er så deilig å sitte på bryggekanten og dingle med bena mens man venter på at en krabbe skal bite på. Barndomsminner:)Nå er vi vel hjemme fra sommer-paradiset vårt etter en fin langhelg. Været har minnet meg mer om høst, men men. Med nok klær og pågangsmot er det utrolig hva man får til. Og ungene? De har stortkost seg, og skjønner nok ikke hva vi voksne klager over dette sommerværet etter. Noe av det kjedeligste med å reise bort er pakkingen før man drar og utpakkingen. Jeg må pakke ut med en gang ellers blir bagasjen liggende lenge, gjerne opptil en uke. Ikke spør meg hvorfor. Ikveld dusjet jeg ungene, pakket ut, satte på klesvask og skiftet på senga vår på under en time. Det er virkelig klapp på skulderen! Haha

 

 

Mykje lys og mykje varme!

 


God kveld i stua! Mange som har brent i peisen denne helgen? Det ser slik ut på facebook. Kanskje ikke så rart med tanke på det regnfallet vi har hatt denne helgen og lite som minner om at vi er i slutten av juli. For meg er juli en varm og fin måned. Idag våknet vi til at det bøttet ned. Jeg sparket meg selv ut døren for å få unna ukens 6 og siste treningsøkt. Der og da skjønte jeg ikke helt hva jeg drev med, men etter endt løpetur var jeg så fornøyd. Jeg følte meg så frisk og rask, det er deilig å løpe i regnvær. Det aller beste må være den dusjen etterpå og pakke seg inn i varme klær, etterfulgt av en god frokost. Mmmm? Søndagsmorninger altså <3

Med to små og et par utålmodige foreldre kan slike regnfulle dager bli litt av en utfordring. En halvtime ute kan ofte være nok, både for store og små. Vi pakket badetøy og dro til badeland. Begge jentene var nærmest elektriske! Mor selv er ikke altfor begeistret for slike felles bad, men hva gjør man ikke for ungene. Jeg er så tøysete når det kommer til lo og hår som svømmer rundt på gulvet overalt der inne. Jeg lukket øynene og koste meg med de små. Begge jentene er så tøffe i vannet, moro å se. Etter over 4timer var vi helt utslitte alle mann:) 

Dobbel hurricane// Tau lys// St.Barths stor pute// St.Barths beige pute// Rottinglykt liten// Rottinglykt stor// Classic Hurricane


Her om dagen byttet jeg om i stuen igjen. Jeg gikk tilbake til jordfarger: beige, hvit, brun og drivved. Måtte bare teste det ut! Mulig det er følelsen av høst som tok meg i et svakt øyeblikk. Det blir en egen ro over sofakroken synes jeg. Rosa og corall er ikke tatt helt bort enda, men mulig det forsvinner mer og mer. Nå fremover er det lunere stil, mer tekstiler og tente lys som gjelder. Hva synes dere?

Varme klemmer herfra! 

Et nytt kapittel venter!


Hei fredag kveld! Lysene er tent og jeg har slengt meg ned i godstolen etter en effektiv og aktiv dag. Jeg startet dagen med en løpetur i deilig solskinn, det var godt å kjenne at solen varmet så tidlig på morgenen. Dagen på jobb bare fløy avsted. Etter jobb ventet et spennende møte. Dette har jeg ventet en god stund på.

Nå sitter jeg her med mange tanker og sommerfugler i magen. Samtidig har jeg en indre ro. Jeg har jobbet, tenkt og brukt mye tid på dette den siste tiden. Nå er avgjørelsen tatt og jeg er klar! Denne høsten blir spennende, slitsom og en av de beste. Herremin som jeg gleder meg til å fortelle dere. Desverre må dere vente til neste uke før jeg kan avsløre noe. Jeg er klar, og du skal få være med!

Som om ikke dette er nok. Igår startet jeg opp med noe nytt og spennende. Jeg skal lære, teste og bli mer erfaren før jeg skal introdusere dere for det. Jeg er heldig som skal få oppleve og være med på så mye spennende fremover. Lucky wife, lucky life:)


Jeg vet at det er kjedelig at jeg ikke kan si så stort mer akkurat nå, men samtidig er det ganske gøy å være hemmelighetsfull. Det aller beste med dette er at jeg har så mye spennende å vise, fortelle og dele med dere fremover. Jeg skal levere!

Over og ut:)

Time to hit the GYM!


God morgen fine folk! Har dere sovet godt? Det har jeg, og det beste er at jeg våkner før klokken og er skikkelig uthvilt. En av grunnene til det er en aktiv livsstil og nok søvn. I tillegg er det en annen grunn, men mer om det om litt. I hele sommer har jeg trent på morningen, nesten hver dag og uten unntak. Det er så deilig å trene før dagen starter med alle dens planer og gjøremål. Ikke bare er det greit å få det unna, men det gir meg masse energi resten av dagen.

Det siste året har jeg fått skikkelig smaken på styrektrening, Jeg har trent jevnt med styrke på treningssenter de siste 10-15 årene, ja til og med før det var "in" for jenter. Jeg har ofte vært den eneste jenta foran speilet. Nå er jeg så glad for at det er flere jenter som har fått smaken på styrketrening. I januar 2014 hadde jeg en prolaps i ryggen som satte meg veldig ut av spill, på mange plan. Jeg fikk et treningsprogram for å styrke opp både rygg og resten av kroppen, dette var veldig lett-vekts trening. Jeg hatet det, men bet tenna sammen. Idag 1,5år senere er jeg sterkere enn noen gang. Gradvis har jeg økt vektene og fått mange nye øvelser. Jeg føler meg bedre enn på lenge! 

De to siste dagene har jeg kjørt styrketrening igjen, etter nesten 2 uker uten. Det har kun vært løpetrening og litt enkel styrke på ferie. Det var så deilig å kjenne styrke og litt smerte igjen:) Nå har jeg satt meg noen delmål utover høsten. Dette er rette tiden for å sette seg mål, kanskje du har noen mål også? Jeg vil dele litt mer trening med dere fremover. Alt fra øvelser, tips, treningsmote og kosthold. Kanksje dere også får se meg som instruktør i sal igjen? 

Jeg digger GIRLPOWER! Er du med? Send meg gjerne motiverende trenings-snaps, så kan vi motivere hverandre. Snap: drommeverden.

 

 

 

Litt over halvveis!

(hvite sandaler som jeg nærmest bor i finnes her)


Nå er vi over halvveis i sommeren 2015. Det har gått så fort! Når jeg ser tilbake på hva vi har gjort denne sommeren så er det mer enn det føles som. Selv om været ikke har vært på topp (vi har vel alle forrige sommer friskt i minne) så har vi hatt noen fine dager også. Jeg er dårlig på å like regnfulle sommerdager, men jeg ELSKER skikkelige sommerdager. Slik som denne: summer moments!

Om en uke har jeg bursdag, sommerens høydepunkt. Ihvertfall pleide det å være det. Jeg elsker fortsatt bursdager altså. Hva vi skal gjøre og oppleve på dagen min legger jeg i hendene på mannen og barna. Jeg vet du titter innom her Kristian:) Det er ikke så ofte han er hjemme på selve dagen min, som oftest er han tilbake på jobb. Men ikke i år, da skal vi ha ferie alle mann faktisk. Jeg har noen dager med ferie til gode som jeg skal ta neste uke. Tvi tvi for fine dager!

Sommeren er på langt nær over, vi har HELE august igjen osgå! Det gledes!

Helt skjelven!


God kveld! Har du noen gang gjort noe du ikke hadde lyst til? Har du utfordret deg selv for å se om du tør? Det har jeg gjort ikveld. Jeg ble utfordret og fortalt at dette måtte jeg bare være med på. Med frykt og klamme hender lot jeg meg overtale. Nå er jeg glad for at jeg turte og lurer på om jeg skal prøve det en gang til?. Adrenalinet strømmet på og jeg var helt skjelven etterpå. Kamera mitt hadde selvfølgelig flatt batteri så da må jeg nok gjøre det en gang til for å ta bilder til dere. Ja, det må jeg ja:) *nervøs*


Ikveld har jeg tent masse lys i stuen. Jeg vil minnes denne dagen som vi aldri glemmer: 22.juli. Denne dagen skal ikke glemmes, ei heller de som ikke overlevde eller de som overlevde. Er det noen som skal glemmes så er den forferdelige gjerningsmannen som er årsaken til alt. Jeg velger å ikke skrive hans navn, vi vet alle hvem det er men han skal ikke nevnes. Er det noe han ønsker så er det å bli husket, nevnt og få navnet sitt på trykk i media. Vi må slutte å skrive om han for det er det han ønsker- i mine øyne er han død! Jeg er så lei av å lese om at han ønsker ditt og datt ellers sulter han seg osv. La mannen sulte! 

Tenn lys du også<3 

Vil jeg elske babyen i magen like mye?


Sommeren for 3 år siden var jeg gravid med barn nummer to. Jeg husker så godt alle joggeturene den sommeren, turene hvor jeg reflekterte mye og "løste problemer". Jeg tenker alltid mye når jeg løper, det er min terapi. De magiske 12 ukene rundet jeg i sommerferien og alt ble mer virkelig. Vi skulle bli foreldre til et barn til og pernille skulle bli storesøster. Jeg skulle bli to-barnsmamma. 

Jeg tenkte mye på den lille som vokste i magen min. Blir det en gutt eller en jente? Jeg tippet mye siden vi ikke ville vite kjønnet gang nummer to heller, men egentlig spilte det veldig liten rolle. Ville vi få et friskt barn? Det var en ganske stor bekymring, men etterhvert som magen vokste ble jeg mindre bekymret av en eller annen grunn. Kan ha vært magefølelsen. Spørsmålet som bekymret meg veldig mye fra start til mål turte jeg ikke å spørre noen om: ville jeg bli like glad i barn nummer to?

Det var først etter at jeg ble mamma første gang at jeg forstod dette med morskjærlighet og mammahjerte. Mange snakker om at kjærligheten til et barn ikke kan beskrives, og det er sant. Det finnes ikke noe rett ord for det. Den er så sterk og enorm at den kan ikke forklares. Kjærligheten til Pernille var så inderlig og sterk, det hadde den vært fra første dag. Jeg klarte ikke å forestille meg at jeg kunne få en like sterk kjærlighet til babyen i magen. Ville den kjærligheten jeg hadde for Pernille fortsette, måtte den deles, eller ble barn nummer to en god nummer to? Jeg tenkte, funderte og drøftet mye rundt dette. Redselen for å ikke elske barn nummer to like mye var definitivt til stedet.

Idet den lille babyen endelig ble født etter en forferdelig lang fødsel og lagt på brystet mitt møtte jeg et par øyne og fikk en følelse jeg aldri glemmer. Blodet bruste i kroppen og jeg kjente en lykke og kjærlighet som ikke kan beskrives. Den sterke mammakjærligheten jeg følte for Pernille måtte ikke deles, men jeg fikk den samme til Marielle. Jeg har gått fra en stor mammakjærlighet til to store mammakjærligheter. Det er definitivt det man kan kalle dobbel lykke!

Det er så godt å kjenne på denne mammakjærligheten. Begge jentene mine betyr like mye for meg, de betyr alt! Det er også så flott å se kjærligheten mellom de. Pernille er en kjempesnill storesøster som virkelig passer på lillesøster og ønsker henne alt godt. Marielle ser opp til storesøster og vil gjøre som henne. De leker ganske godt sammen og leier gjerne:)Er det flere enn meg som var redd for å ikke elske det neste barnet like mye som den førstefødte? Eller kanskje omvendt også?

Jeg er heldig som får være mamma til to så fine jenter!

Mamma-Margit

Tilbake i Drømmeverden


God mandagskveld! Har den nye uken startet bra? Det har den for min del. Dagen min startet med en treningsøkt før jobben kalte. Da jeg låste meg inn i Drømmeverden så lyste en ny stylet og fresh butikk mot meg. Alle utsillingene var nye, alt var flyttet om på og butikken skinte. Jeg er heldig som har en så driftig og flink dame som tok vare på babyen min slik jeg liker. Marianne du er råååå! Ja, flinke ansatte fortjener skryt. Snart er vi enda flere i Team Drømmeverden, jeg ansetter denne uken og kanksje også nærmere høsten. Ja, for dette skal bli den beste høsten ever:) *hemmelighetsfull*

Jeg bare MÅTTE knipse noen bilder på vei hjem fra jobb idag. Full rulle har det vært idag. Mange fine kunder, et spennende møte, nettbutikk pakking delux, og utpakking av varer. Moro å være tilbake med masse ny energi!

Etter jobb fikk huset seg en skikkelig omgang, godt å få alt på stell igjen. Vaskerommet tømmes sakte men sikkert for skittentøy. Herremin så mye det blir etter en liten ferie. Jeg som vanligvis vasker en maskin hver dag for å holde kurvene på et vist nivå er ikke vant til så mye skittentøy på engang. Iløpet av morgendagen er vi nok på stell igjen:) Det er deilig å være på ferie, men det er vel så godt å komme hjem igjen. Det var ren nytelse å komme hjem til senga mi!

 

Free Drinks and Good Food Only!


God kveld og hei lørdag!

Jeg lovet dere bilder av uteplassen vår. Vi har en stor rottingsofa som jeg er så glad i. Den er digg å ligge på, spesielt på kvelden med et teppe over seg og bare nyte sommerkvelden. Før vi dro på ferie piffet jeg kroken opp litt ekstra. Laget den mer sommerlig og klar for en kveld i lougen:) Sjampisen står klar. God mat og drikke er vi vel alle glad i når det er sommerferie? Her i huset er det intet unntak. 
Ramatuelle fat// Rosa potte// Something else vase// tau lys// Free drinks pute// Stripet pute// Party cooler// Champagne glass// Good food brikke//

Sommerferie er deilig. For min del er det bare en dag igjen før det er tilbake til jobb. Denne uken har jeg koblet helt ut, det har vært deilig. For ikke å snakke om at det var høyest nødvendig. Jeg var nok mer sliten og lei enn jeg visste selv. Hodet kverner konstant rundt jobben/butikken min hele tiden og noen ganger kan det bli for mye. En uke hvor jeg bare har hatt ferie og ikke ofret butikken så mye som en tanke har vært på sin plass. Og vet dere hva? Nå er jeg så giret for å komme tilbake til jobb! Jeg har mange nye planer, ideer og påfunn som dere skal få se utover høsten. Håper å se deg til uka om du bor i nærheten!:)

Pssst! For å gi meg selv enda mer å gjøre til mandag så kjører jeg tilbud i nettbutikken som gjelder fra nå og frem til midnatt imorgen søndag. Siste frist søndag 19.juli kl.23.59. 

20% på nesten alt i nettbutikken ved å bruke kode: summersunday 

Styling er risiko-sport!

er
God torsdag og hurra for mannen idag! Begynner å bli voksen mann nå:)

Mye av min jobb med butikken min og denne bloggen består av å style hjemme. Skifte ut puter, interiør og blomster. Det tar mye tid, mer enn man kanskje tror. Mye mer enn jeg trodde selv også. Det ene tar med seg det andre og så er man igang med å bytte ut nesten alt. Jeg elsker jobben min! Stylingen er det morsomste, både hjemme og i butikken. Ofte får jeg kreative ideer og rara påfunn. Noen bedre enn andre, og det er ikke alltid det går som tenkt?.
Ideen her var god! Bruke et stativ til å sette fatet på, men desverre knakk stativet. Tenk ingenting knuste, bare litt jord og rot. Haha! Vil du se det ferdige resultatet? Det kommer i neste innlegg. Fatet mitt ble litt ødelagt da, men superlim funker som bare det. Godt at favorittfatet ikke ble ødelahgt. Det er så fint ute på terrassen. Finnes her. 


 

Nå er det dyreparken i Kristiansand som står for tur. Ungene er nærmest elektriske! Vi skal se sabeltann showet ikveld. Mor gleder seg like mye som storesnupp:)

Sommerklem

Sommerferie: Barn er ikke så vanskelige!


God kveld til deg! For en nydelig dag det har vært! Sommernorge har vist seg fra sin beste side. Sol, bading, strand og sand over alt. Akkurat slik det skal være. Tror jeg til og med har blitt litt brent tross i smøring og smøring. Kjennes varm ut nå ihvertfall.

Vi var en tur på fjellet i helga for å se til bua vår og titte litt rundt. Barna var så fornøyde når vi kom opp. Fant hver sin bøtte og spade og utforsket området. Litt sand, jord, kongler og maur var alt som skulle til. Med en engangsgrill og en pakke pølser så var lykken komplett:)

Jeg og Kristian ble sittende å snakke mens barna lekte så fint med hverandre. Det var så lite som skulle til før de storkoste seg og vi kunne senke skuldrene. Vi ble enige om at det var så lite som skulle til for å tilfredsstille barn. De er ikke så veldig kravstore. Jeg tror det er vi foreldre som mener at barn må taes med på hotellturer, sydenturer, i alle mulige parker, på shopping og i det hele tatt i sommerferien. Selvfølgelig er det koselig å ta de med på noe, men det trenger ikke være så stort og flott. Det er vel heller de voksne som ønsker dette. Sommerferien trenger ikke å være full rulle og aktiviteter hele tiden. Det gjør barn slitne og grinete og foreldrene blir irritert og lettere irritert. Vi har vel alle opplevd noen slike i ferien?

Ofte er enkle det beste. Tid sammen med foreldene, rolig tempo og masse tid sammen er gull for barna. Barn er ikke så vanskelige å tilfredstille i forhold til oss voksne.

Når endrer det seg?

 

Imorgen blir det utenlandstur på oss. Vi skal ikke så langt da. Haha!

Sommerklem fra denne kanten

Sommerferie: Morgenøkt!

//Inneholder adlinks//


Jeg elsker å starte dagen med en treningsøkt! Sommerferie er intet unntak. Om man til hverdags ikke får til en treningsøkt på morningen, så er ferien en fin tid å teste det ut. Det er så deilig å svette og våkne på denne måten. Men det aller beste må være å ha hele dagen foran seg og vite at man er ferdig trent. #denfølelsen

For min del er den enkleste og beste treningen på ferie å løpe en tur. Gjerne etterfulgt av litt styrke. Her i vårt paradis har jeg den fineste utsikten på turen. Jeg har lagt opp en løype som inneholder både skogssti, landevei, kyststi og havneområde. En perfekt miks. Ja, også passerer jeg mange fine hus og hager som gir meg litt inspirasjon. På veien hjem stopper jeg innom baker´n og tar med ferskt brød til de som sover hjemme (mann og barn).

Jeg har funnet meg treningstøy som passer fint nå om sommeren. Litt lettere tøy er godt når det er varmt. Shortsen min er perfekt! Mange shortser på markedet er så innmari korte, og passer ikke meg som har passert 20år for lenge siden. Denne sorte shortsen med rosa tights under er perfekt, og ikke for kort! Finnes her. Matchende singlet med tilhørende sort treningsBH under finnes her.

Trener du på sommerferie? La meg høre fra deg i kommentarfeltet. Sammen kan vi inspirere hverandre:)


 

Tusen takk til alle fine hilsninger fra dere angående feriestengt neste uke. Det lettet veldig på den dårlige samvittigheten min. Vi skal kose oss med ferie og det håper jeg du også skal:)

Margit

Butikken min stenger!


God morgen! En herlig morgen fra denne kanten. Jeg sitter oppe med eldstejenta og ser på barne-TV, mini sover enda. Det skal sies at hun ikke var trøtt igår kveld og sovnet ikke før sent, godt hun tar det igjen nå. Kaffe og litt blogging på meg. Solen skinner og varmer godt allerede, det er lykke for meg!

Jeg er så glad i disse turkise detaljene. Sammen med hvitt og grått blir det så rent. Minner meg om klart vann i sydligere strøk. Noen ganger er det så deilig å sprite opp det ellers så rene lerretet jeg omgir meg i. Sand, skjell, drivved, turkis og hvitt så er du der. Vi skal plukke mer skjell på stranda for å pynte opp i krukker, huriccanes og på fat. Enkelt og rimelig.

Neste uke har jeg sett meg nødt til å stenge butikken min. Planen min er ikke blitt som jeg trodde, sånn er det innimellom desverre. Det er mye positivt med å være sin egen herre, men også noe kjipt. Jeg har bestemt meg for å ta neste uke fri sammen med mann og barn, og da ble dette eneste mulighet. Men fortvil ikke den stenger ikke for evig og alltid. Uke 30 er vi på plass igjen. Så om du kommer til stengt dør i uke 29 og blir irritert, så tenk på at to små barn får ha ferie med mammaen sin som allerede ofrer veldig mye for jobben sin. Jeg gleder meg ihvertfall til å kose meg med mine og skal prøve å ikke tenke så mye på dette. Valget er tatt! 

St.barths turkis pute// Turkis pute// St.barths lykt// Turkis potte

Nettbutikken holder selvfølgelig åpent og kanskje skjer det noe spennende der:) Følg med!

Sommerferie klem fra denne kanten

STOPP! Vi kan ikke slanke barna!


På vei hjem fra utflukten vår igår satt jeg å scrollet rundt på teleonen. En tur innom facebook og den samme saken lyste mot meg flere ganger. Facebook kokte, og det kan jeg forstå. Malina på 9år hadde vært på rutinekontroll hos helsesøster. Hun var veid og målt. Lengde 136cm og vekt 34,5kg. Resultatet ligger over anbefalt vekt. I brevet stod det at foreldrene kunne ta kontakt med helsesøster etter sommerferien ift oppfølging av aktivitet, kosthold og evt. utredning. Pappaen hadde også lagt ut et bilde av Malina. Det viste en normal jente uten et gram for mye på kroppen. Jeg er målløs!

Er det dette vi skal la barna våre vokse opp med? Jeg som mamma til to jenter er allerede bekymret for de ift samfunnet og kroppspresset som allerede finnes. Idag er det om å gjøre å prestere på alle arenaer og i tillegg skal alle ha A4 kroppen. Jeg er veldig bevisst på at vi ikke snakker om store mager, slanking, ikke spis godteri for da blir du feit osv. Her i huset har vi et sunt kosthold og begrenser godteri og søtsaker til lørdag/helgene. Jeg viser de gjerne at jeg er aktiv og skjuler ikke treningen min. Mange ganger er de også med meg på løpetur ved hjelp av joggevogn og sykkel. Men jeg snakker aldri om at trening er bra for å slanke seg, gå ned i vekt eller for å unngå å bli overvektig. Nei, jeg legger vekt på at det er sunt å være i aktivitet og ha en sterk kropp. Også er det så deilig å svette litt:)

Hva er vitsen med at jeg som mamma prøver å være bevisst på slike ting ovenfor jentene mine om samfunnet og myndighetene jobber mot meg? Resultatet Malina fikk var ut fra anbefalingene til Helsedirektoratet. Der mistst jeg siste respekt jeg hadde for de. Det sies at det er for høy prosent av unge som sliter med spiseforstyrrelser og at det knapt er plass til de som virkelig trenger hjelp for dette. Vel, myndighetene kan vel bare takke seg selv.

Jeg synes oppriktig synd på barn som skal vokse opp i dette samfunnet hvor man skal passe inn i alle skjemaer og skalaer. Det må være rom for skjønn. Siden denne jenta ligger over anbefalt vekt lurer jeg på hvordan barna som ligger på anbefalt vekt ser ut, eller under anbefalt vekt for den saksskyld. Skremmende! Tenk at myndighetene er med på å påvirke i denne retningen? Saken ligger også ute på Nettavisen her

Jeg blir provosert og nekter å sitte og se på dette skjer!

Mamma-Margit

 

Sommertid


Fridagene flyr av sted, allerede torsdag over. Jeg synes hverdagene går fort, men ferien kjennes ut som går enda fortere. Vi nyter late dager som vi tar slik de kommer. Jeg jobber litt på macen og trener, ellers er dagene ganske frie og late. Akkurat slik ferie skal være. Jentene leker godt sammen, stort sett hele tiden. Gøy å se de knytte så sterke bånd. Lillesøster henger med så godt hun kan og storesøster forklarer og hjelper til.

Huset vårt har en gjennomgående rød tråd av sommer. Når jeg tenker meg om så er mye av det rosa:) Som her i stuen hvor jeg har spritet opp det hvite og beige med lyserosa. Jeg er så glad i denne serien fra Riviera Maison. Perfekt sommer-look! 


Free drinks pute// lyserosa pute// rosa potte// rosa lys// Good Food brikke

Det er fortsatt ikke for sent å pynte opp med rosa inne eller ute. Vi har jo såvidt begynt på sommeren:)

Over og ut! Margit

 

Dream Big!


Sett noe så vakkert? Stillheten. Lyset. La tankene fly. Finne løsning på de ubesvarte spørsmålene. 

Noen ganger er det deilig å bare være. Sette seg ned og høre på stillheten. Tenke hvor man er i livet og hvor man vil. Jeg vil så mye. Målene er store og drømmene er mange. Det er viktig å ha drømmer og mål her i livet. Hvis ikke blir livet ganske ubetydelig. Ihvertfall for min del.

Jeg har realisert en av de største drømmene mine. Drømmeverden, min drømmeverden. Jeg gikk lenge å drømte om å være min egen sjef, gjøre interiør til et levebrød, starte noe eget. Drømmen var lenge bare en drøm, men en dag bare tok jeg steget og hoppet i det. Jeg skal være den første til å tilstå. Det har ikke vært en dans på roser og det kommer det heller ikke til å være i fremtiden. Utfordringene er mange og hele tiden nye. What doesn´t kill you, makes yoy stronger. Jeg drømmer stort og vokser underveis.

Jeg tillåter meg å ha disse drømmene mine, de holder meg og hodet mitt levende. Idag har jeg en god helse og kan utrette mye. Hvem vet hva fremtiden bringer? Livet er til låns og det er skjørt. Ta steget og realiser drømmene dine, ikke sitt på gjerdet og vent.  Det er min anbefaling til deg! Jeg har flere store drømmer akkurat nå, og om alt går etter min plan så vil flere av de realiseres iløpet av høsten. *kiler i magen* 

Det er bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort.

JEG LEVER!-Nydelig solnedgang på fjellet hos tante-


 

Vi er vel hjemme igjen, kun for noen dager. Idag skal vi på roadtrip. Spennende!

Klem fra denne kanten og remember: Dream Big! 

 

Kaster inn håndkle!Jeg er ikke den som vanligvis gir opp og kaster inn håndkle. Men nå er det nok! Ihvertfall for denne gangen. 

Jeg har sett frem til sommerferie lenge nå. Det skal bli godt å roe ned, få sol på kroppen, ha tid med familien og lande alle baller. Men jeg er ikke flink på å ha ferie har jeg funnet ut. Aller best er jeg når jeg har mange baller i luften, mange tanker i hodet, stålkontroll på rutinene og noe å gjøre hele tiden. Vi har hatt 2 dager med ferie og jeg er allerede utålmodig. Idag vender vi snuta hjemover fra campingen.

Du vet når du ikke vet hva du skal finne på, kroppen er rastløs og du ikke finner roen. Slik har jeg det. Det har ingenting med de rundt meg å gjøre eller campingen for den saks skyld. Nei, jeg er rett og slett DRITTLEI av dette sommerværet. Jeg som lovte meg selv å ikke snakke om været eller la det påvirke meg. Jeg har altså latt meg påvirke. Igår var det stort sett skyet, det blåste katter og hunder og til tider regnet det. Og det på campingen. Det er aldri dårlig vær i paradis, ihvertfall var det alltid bikinivær der når jeg var liten. 

Nå blir det noen dager hjemme. Passer meg egentlig fint. Jeg har ett par baller i luften som jeg vil få landet før jeg kan ta helt ferie. Det blir altså litt jobb på meg noen dager så prøver vi å ta ferie igjen neste uke. da ønsker jeg meg tropesommer. OK?


Gleder meg til et bad og litt hjemmespa når vi kommer hjem. Det er ikke så gæli at det ikke er godt for noe:)

Klem fra værsyke Margit

Trope og en rosa tilværelse!


Igår kveld og inatt var det helt trope. Jeg hadde glemt hvor fælt det egentlig er, og jeg som har ventet på det så lenge. Vi åpnet det som var av dører og prøvde å lage gjennomtrekk, men det var ikke mulig. Jeg elsker sommeren, men når luften står stille på natten blir det nesten litt for mye. Jeg sovnet tilslutt, men det tok sin tid.

Satt litt på kjøkkenet igår kveld, det ble for mye mygg og sånn ute. Slang meg ned på sofaen, siden den står rett ved terrassedøren. Perfekt å sitte der å jobbe på kvelden. Jeg er så fornøyd med kjøkkenet for tiden. Det å flytte sofaen dit var helt genialt. For tiden kjører jeg rosa detaljer, helt i min gate. 
Rosa Pute// Pute emblem// Hvitt pledd RMRosa potte// Rosa lys// Good food brikke


 

Det ble ingen løpetur idag. Jeg kom utenfor huset og møtte regnværet. Da ble det en tur til gymmen istedenfor og en skikkelig god styrkeøkt. Det kan bli en liten stund til neste så da var det greit å få inn en skikkelig økt nå. 

Pretty Woman på skjermen, jeg elsker den filmen:)

Blåsebort klem fra Margit

Litt galskap er gøy!


Hei Mandag og ny uke! Tenk nå er det ferie på denne fruen, den skal nytes til det fulle. Vi tyvstartet litt på ferien denne helgen. Jeg og mannen satta nesa mot Nesbyen så fort jeg var lukket døren i butikken på lørdag. Der møtte vi jentene våre som hadde vært hos tanten min siden fredag. Da var det klart for årets Hallingmarken.

Ungene stor koste seg, ja det gjorde vi voksne også. Pernille tok den ene karusellen etter den andre, jo høyere jo bedre. Hun er blitt så tøff! Marielle ville ikke ta noen ting, men jeg lurte henne med å kjøre tog. Det kjørte opp og ned i stor fart, en slags mini berg og dal bane. Da var det gjort, hun ville mer og mer:) Tivoli er så gøy! Jeg tok det flygende teppe (ihvertfall kalte vi det før) sammen med Pernille. Vet ikke om det var mor eller datter som hylte mest. *Ååååå minner* Tror jeg tok den 10 ganger et år da jeg var sånn ca 17år. Haha! Kvelden avsluttet vi med Kurt Nilsen konsert og litt mat. Kurter´n leverer hver gang, fantastisk! Det var to slitne jenter som sovnet på ett blunk da vi kom opp på tantes hytte. 

Det var ikke liv på hytta før kl.10 idag. Det er ytterst sjelden at de sover så lenge, men kvelden før tok nok på. Dagen tilbragte vi på fjellet med bare avslapping. En liten dukkert i fjellvannet for jentene. Litt for kaldt for min del. Utrolig deilig med en slik avkobling.


 

Nå står ukens første treningsøkt for tur. En løpetur før solen varmer for mye. Er du med på sommertrening? Kommeter gjerne under her så kan vi holde hverandre motivert gjennom sommeren:)

Ferie-klem fra Margit

Hold deg Fit i Sommer!

                                    

Det er sommer, solen steker og mange har ferie rett rundt hjørnet, eller kanskje ferien er igang? Ferien er en super tid for å trene. Tross i late dager er det så deilig å få til en liten treningsøkt, ihvertfall noen dager i uken. Mitt beste tips er å ta med deg treningsklær og sko i kofferten, og kom deg ut tidlig på trening. Da har du hele dagen foran deg. Den følelsen av å ha trent tidlig er så deilig!

Igår fikk jeg meg en løpetur, men fy så varmt det var! Da slo det meg at ingen av shortsene jeg har egner seg for dagslys. Det er på høy tid å få seg litt nytt sommer treningstøy. Løpetightsen jeg brukte igår dro jeg så langt opp på leggen som det var mulig, det var nesten så jeg ikke fikk blodgjennomstrømming. Er det mulig:) Denne fargerike shortsen og toppene skal jeg bestille meg. 


Det siste året har jeg trent en god del styrke. Etter skiveprolapsen i ryggen så måtte det til. Jeg fikk øvelser av fysioterapeut og etterhvert kunne jeg trene mer på egenhånd. Etterhvert så har styrken økt og jeg har fått nye treningsprogram på gymmen. Følelsen av å øke i styrke og kjenne at vektene blir lettere er fantastisk! Jeg har aldri vært så sterk som nå og det har jeg ikke tenkt til å kaste bort i sommer. Jeg har bestilt meg litt treningsutstyr så nå blir det styrketrening ute i det fri etter en god løpetur. 

 


Jeg har funnet alt hos Gymgrossisten. De har et skikkelig stort utvalg av treningstøy, treningsutstyr, protein-produkter, bakeprodukter osv osv. Alt du trenger for en sunn livsstil. De har et supertlbud nå: kjøp for minimum kr. 300 og få kr.100 i avslag. Tilbudet varer ut imorgen søndag, så her er det bare å hive seg rundt! Ta turen innom Cuponation for å finne rabattkode. (der finner du også utrolig mange andre supre rabattkoder)

Husk å pakke med treningssko og treningstøy så er du med meg? We can DO it!

Rosa klem fra Margit

Blodpropp i svangerskapet skal man ikke kimse av!Torsdag 14.februar 2008 var en forferdelig dag for meg! Selveste Valentines dagen. Jeg var forelsket, gravid i uke 26 med mitt første barn og alt var slik det skulle. Denne torsdagen skulle vi ha salgsmøte på jobben, det var alltid dager vi så frem til. Mye å lære, hygge, latter, god mat og en fin dag med de beste kollegaene. På kvelden skulle vi ut å spise i Oslo. Jeg var 25 år, nyutdannet, hadde fast jobb i favorittfirma (DIOR!) og nybygget hus. Livet smilte.

Den natten sov jeg dårlig. Det ene benet mitt verket, babyen i magen var livlig, jeg var mange ganger på do og søvnen uteble. Klokken ringte grytidlig da mannen skulle på jobb. Jeg klaget over et vondt ben og fant ut at jeg skulle stå opp sammen med han, ingen vits i å ligge mer i sengen og håpe på søvn. Etter å ha haltet meg ut fra soverommet og bort til trappen ble jeg stående der. Tårene trillet, benet verket og jeg hadde ingen sjans til å ta et steg ned i trappa. Det endte med at Kristian måtte bære meg ned. Akkurat da så jeg at alle planene for den dagen ble skrinlagt! Du ringer legen så fort han åpner, sa han bestemt. 

Kristian måtte komme hjem fra jobb og kjøre meg til legen. Etter kort tid der inne fikk jeg en beskjed jeg aldri trodde jeg skulle få. Du har nok blodpropp i benet, vi sender deg til Ahus med en gang. Blodpropp? Hallo, jeg var 25 år, sunn og sprek. Det er sånn man hører gamle mennesker får. Resten av dagen er ganske vag for min del, tror jeg har fortrengt mye. Natten måtte jeg tilbringe på Ahus sammen med 3 andre veldig gamle damer. Jeg lå våken mye av natten, tenkte, vare redd og ekstremt ensom. De 3 andre damene lå på ryggen med hendene foldet, snorket og innimellom ble det helt stille. Døde hun nå? Jiisess for en opplevelse det var!

Dagen etter fikk jeg UL for å sjekke at alt var bra med den lille i magen. Kristian kom på besøk og hadde med seg tevann, te, favoritt tekoppen min, cookies og et helt nytt magasin. Rart jeg elsker han? Vi hadde en lang samtale med legen og ble litt tryggere. Ingen fare med fosteret eller meg. Jeg skulle bare ta Fragmin sprøyter (blodfortynnende) i 6mnd fremover og bruke støttestrømper i 2 år(!) Det var litt av en barriere å bryte da jeg skulle sette første sprøyte i magen. Jeg kaldsvettet og prøvde sikkert 100 ganger før jeg tilslutt stakk meg selv...

Det skulle vise seg at jeg hadde en gen-mutasjon som sammen med graviditeten min utløste blodpropp. Jeg har ingen varige men annet enn at jeg fikk meg en støkk og må ta noen forhåndsregler. Det er anbefalt for meg å være aktiv, ikke overvektig, ikke røyke og ta sprøyter ved lengre flyreiser eller svangerskap. I svangerskapet med Marielle tok jeg Fragmin. Siden jeg har denne gen-mutasjonen er det økt fare for blodpropp ved bruk av p-piller og lignende prevensjonsmidler. Her om dagen skrev Caroline Berg Eriksen om naturlig prevensjon. Mange har vel kanskje fått med seg debatten rundt dette? Jeg vet for lite om dette og skal ikke anbefale hverken for eller imot. Men en ting vet jeg: dette er noe jeg trygt kan bruke! Skal ikke se bort fra at jeg faktisk skal teste det ut også, det skader ikke:)

Fin fin fredag til deg!

Lets take it outside!

God kveld! Nå som sommeren endelig er her så er det bare å flytte ut! Vi har en stor terrasse rett utenfor kjøkkenet vårt som er under tak, det er bare å ta med seg maten rett ut. Der har vi en stor lounge rottingsofa som blir flittig brukt. I tillegg har vi en stor terrasse uten tak hvor tanken min er å ha en stor spisestue. 

Nåvel den spisestuen lar vente på seg. Jeg har fått laget et kraftig, stort bord som jeg skal beise i drivved farge. Det er målet mitt for sommerferien, da har jeg nok litt mer tid enn nå. Men stoler har jeg ikke. Eller jo vi har et bord med 4 hvite plastikkstoler der nå. Det er grisestygt! Haha? Tanken er å finne noen gode, fine rottingstoler til det kraftige bordet. Jeg har falt veldig for stolene både til Riviera Maison og Artwood. Tror det må bli en av de. Eller har du andre forslag?

Litt sånn ser jeg for meg:


Jeg har samlet noen av mine favoritt hagemøbel-bilder. Alt er fra Artwood, et merke jeg også fører i butikken. Så er det noe du liker så hyl ut!


 

Det skjer så mye om dagen at jeg holder meg bare fast og henger med på karusellen. Masse positivt og jeg gleder meg til å dele med dere:)

Klem fra Margit

 

1.juli: en hyllest til sommeren i Norge!


WOW!
Idag er det skikkelig wow!!! Vi har entret den beste måneden i året, synes jeg. Juli betyr for meg sommer, ferie og ikke minst bursdag. Jeg har alltid elsket juli! Været har vist seg fra sin aller beste side, måtte dette være fasiten for resten av sommeren. Begge jentene har vært hjemme idag. De sov lenge så jeg rakk å jobbe en del på macen før de våknet. Deretter har dagen bestått i vann, vann, vann. De har badet, sprutet, lekt, hatt latterkrampe og spist is. Jeg har luftet bikinien for nesten første gang i år, sett bort fra dagene i Spania. 

En annen ting som er wow idag er all responsen jeg har fått på bloggen denne uken, og spesielt idag. Jeg fant akkurat ut at innlegget om vold og barn er delt på side2 og Nettavisen. For første gang er bloggen min vist på nettsiden og det synes jeg er kjempestort. Takk til alle som har lest, lagt igjen kommentarer, sendt mail, delt og likt på facebook. Jeg har aldri sett på meg selv som en blogger. Mange lever av bloggen sin, men for meg er dette et fristed og en hobby. Siden jeg driver butikk sånn ca hele døgnet så blir denne bloggen bare en bi-jobb. Det skal sies at det tar mye tid å blogge, men herremin så gøy det er. Tusen tusen takk til alle som følger meg og mitt, jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det er stas med høye lesertall. Det gir meg energi til å gi full gass.

Ja, for jeg er jo en blogger:) Og det skal jeg jammen meg være stolt av også!
Dagen ble avsluttet med en løpetur med lille i vogna og storesøster på sykkel. Idag ble det en helvetes-tur! Kroppen min kjentes ut som bly og bena var så tunge, det var forresten vogna med lille oppi også. Pernille freste på og jeg hang på så godt jeg kunne. Vel hjemme var vi sprutrøde i ansiktet begge to:) 

Sommerklem fra Margit

Gründerposten 4: Skatt, moms og slike kjipe greier!

 

Bare ordene skatt og moms (merverdiavgift) skremmer de fleste!

Det gjorde det for meg også da jeg startet opp Drømmeverden. Jeg visste lite om hva det innebar selv om jeg hadde hørt ordene utallige ganger. Skatt, moms og offentlige avgifter. Negative ord som mange klager over. I Norge er avgiftene altfor høye, hører man ofte. Ja, det er kjedelig at vi har høye avgifter i landet, men slik er det nå bare og fornuften min sier at det er sikkert vel og bra for oss alle. Velferdsstaten Norge. Det er kjipt som privatperson å betale moms på varer, men jeg skal love deg at det er enda kjipere å betale moms som bedrift. Hvorfor? Here it goes!

Er du en av de som tenker at den 1000-lappen du legger igjen i butikken går nesten uavkortet til firma, og ikke minst eieren? Da skal jeg love deg at du tar grundig feil. 25% moms går rett til staten og en stor % av 1000-lappen går med til å kjøpe inn nye varer. Den lille fortjenesten du sitter igjen med av 1000-lappen skal da være med å dekke faste utgifter som husleie, strøm, lønn osv. De fleste skjønner da et du må ha inn mange 1000-lapper iløpet av en måned skal man få at til å gå rundt. 

Som privatperson betaler vi moms på varer, men tenker du så mye over det? Summen man får i kassa eller prisen som står på varen er inklusiv moms. En og annen gang tenker man kanskje over hva momsen var på en faktura, men det blir med den tanken. Som bedrift får man alle priser opplyst uten moms. Man må alltid legge på momsen for å se den reelle kostnaden man får når faktura skal betales. Riktignok får vi momsen igjen fra staten, men det er først om noen måneder. 

Momsoppgjøret. Annenhver måned må bedrifter gjøre opp et momsoppgjør. Kort og enkelt fortalt så legger vi sammen det vi har tatt inn av kroner og øre iløpet av to måneder, de danner tilsammen noe vi kaller en termin. F.eks januar og februar. Denne omsetningen trekker vi momsen ut i fra. (omsetning på 400 000,- vil utgjøre en mva på 80 000,-) Dette er moms vi skal betale til staten. Riktignok blir den litt redusert siden vi trekker fra momsen vi skal ha igjen fra staten, fra fakturaene på varekjøp og andre kostnader. Det er kjedelig å betale moms, men om et firma ikke betaler moms og heller får igjen moms så vil det si at det ikke går bra. Da handles det mer inn enn det selges ut. 

Personlig synes jeg moms er utrolig kjipt. Vi som driver en bedrift jobber veldig hardt for å selge og få penger inn. På den andre siden sitter staten og hover inn momsen sin uten å løfte en finger. For nei det er ikke stort bedriften min får igjen av staten av andre goder. Jeg vet at vi som bedrift samler inn momsen for staten og må se på det som penger som skal videre til den rette eier. Det er vi som må forvare at en vare koster det den koster og jobbe med å selge den til kunden. Hadde varen kunne vært solgt uten moms så hadde den virket rimeligere for kunden og kanskje vært enda lettere å selge? 

Min perfekte verden som butikkdriver er uten moms:) 

Skatt skal jeg ikke si så mye om annet enn at det stiller seg i kø av kjipe utbetalinger fra en bedrift. Kort og godt betaler man skatt av årsresultatet på bedriften. Skatt og moms er noe vi bare må forholde oss til og gjøre opp ellers har man ikke bedriften så lenge. Dette er ikke kostander man lar være å betale!
Flere Gründerposter finner du her.

Idag ble det mye tekst og litt tungt stoff, men det er nettopp det skatt og moms er. Vi får bare smile og la det stå til. Solen skinner og livet er bra. Dagen skal nytes med begge barna hjemme. Jeg fikk unna en del jobb idag tidlig og skal jobbe mer ikveld. Godt med noen dager utenom det vanlige.

Fin sommerdag til deg!