hits

september 2016

Petrol Fredag!


Hei Fredag! Her i huset går vi en rolig helg i møte. Jeg skal være alene hjemme med jentene siden mannen skal kjøre sitt siste rally for i år. Sa jeg rolig helg? Hmmm.. det gjenstår jo å se med de to små. Men i utgangspunktet har vi ikke de helt store planene:)

Når høsten banker på døren så elsker jeg lange cardiganer, skjørt og kjoler. Enkle, klassiske strikke kjoler er perfekt! De kan brukes både til hverdags og til hyggelig lag, alt ettersom hva man har til. Nå er det ikke lenge til jeg også må dra på meg strømpene under, men jeg tviholdt så lenge det gikk. Det er mye petrol denne høsten og jeg faller mer og mer for denne fargen. Den fremhever både blå, grønne og brune øyne. Perfekt for så og si alle da! Og kombinert med sort eller beige til så blir det ekstra lekkert. Kjole HER, skjerf HER.GOD HELG!

Slik ble jeg kvitt min opplåste mage!


Hei Torsdag! Det nærmer seg helg og jeg feirer med et glass rødt:) 

"Jeg føler meg slank til frokost og gravid til lunsj." Flere som føler det slik? Jeg har hatt problemer med magen og vært oppblåst daglig i mange år. Det er frustrerende å ha en mage som ikke spiller på lag. Det hjalp en del da jeg nærmest kuttet ut karbohydrater for 4 år siden, da helst raske karbohydrater. Jeg har tatt det opp med legen min flere ganger, men han mener jeg ikke har noen allergier eller feil. "Det er mange kvinner som sliter med magen," sa han. Og det skal være sikkert og visst! 

De fleste av oss har fått med seg fordelene av å bruke Aloe Vera på solbrent hud. I tillegg til at planten har flere bruksområder innen hud og skjønnhet har den også flere bruksområder og vært brukt siden tidenes morgen. Visste du at man kan drikke Aloe Vera? Det visste ikke jeg for litt over ett år siden, da jeg testet det for første gang etter anbefaling fra ei venninne. Aloe Vera drikke har forskjellige bra egenskaper og det er en grunn for at mange millioner mennesker drikker dette hver dag. Nå har jeg tatt en shot med Aloe Vera Gel hver morgen siden august 2015 og har knapt vært oppblåst siden. Magen fungerer og det er en stor lettelse. Det er noe med det jeg hørte på et helse-foredrag for en stund siden: spiser du mat hver dag så skal du gå på do hver dag! Ikke en gang i uken!

Vet dere hva jeg glemte igjen hjemme da jeg var i Spania? Jepp, aloe vera drikken min. Det var først da jeg virkelig så hvor mye bra den gjør for meg og magen min. Jeg ble oppblåst, hadde smerter og var også litt småkvalm til tider. Og det er ikke anbefalt å gå 4 dager uten å komme seg på do.... Jeg kunne ikke komme meg fort nok hjem fra Gardermoen for å helle nedpå halve dunken. Haha:) Og da skal jeg si magen fikk fart på seg også!

I don´t LOVE it because I sell it. I sell it because I LOVE it. 

Jeg ble forhandler av Forever Living for 1 år siden for å kunne kjøpe denne gull-dunken til innkjøpspris, siden den raskt ble en del av min hverdag.  Når man er så fornøyd med noe så anbefaler man det til andre også.  På dette året har jeg solgt utrolig mange slike dunker og har mange faste brukere av Aloe Vera. Vi er mange kvinner som sliter med magen, akkurat som legen min indikerte for noen år siden. Hvorfor ha det slik når man kan gjøre noe med det og få et bedre liv? 

Ønsker du også å prøve Aloe Vera gel? Send meg en mail på margitshelse@gmail.com eller bestill her: http://myaloevera.no/margitshelse/nb/shop/category/tilskudd (finnes i 3 smaker). Husk at det er 90 dagers fornøydhetsgaranti så hvorfor ikke prøve?
 

 

 

 

KNOCk KNOCK who´s there?


H.Ø.S.T.E.N!!

Er det bare meg eller banket høsten virkelig på idag? Kaldt i luften, vind, regn og mørkt ute. Jeg har tent lys i de fleste krokene i stuen mens jeg sitter å jobber. Det sildrer vann nedover takrennene. Koselig rett og slett! Jeg liker denne delen med høsten. Det er tid for å tulle seg inn i pledd og drikke tea. Jeg drikker bare tea på høsten og vinteren, rart det der:) September har vært utrolig flott, så deilig vær. Men nå er det helt ok at høsten melder sin ankomst. Hvor ble forresten september av? Oktober er jo rett rundt hjørnet. 

Nei, nå er koppen min tom. Jeg får hente meg en ny tea-kopp før jeg fortsetter her. 

God tirsdagskveld til deg:)
 

Alle trenger en Time-Out!


Mandag igjen alt! Jeg synes det nettopp var mandag og jeg pakket det siste for Spania turen min. Imorgen er det en uke siden jeg satte nesen sydover. Selvom jeg bare hadde 5 dager på tur, hvorav 2 ble reisedager og 3 ble soldager, så passet det meg ypperlig. Akkurat nok til å senke skuldrene, nyte tiden og sole meg. Det ble noen fine dager med sol, god mat, drikke, latter og opplevelser. Sa jeg at solen stekte hele dagen og det ikke var behov for langermet selv på kvelden? ÅÅåååå♥

Det var to små tupper som ble så glad da de våknet søndag morgen og jeg lå i senga vår. Mange gode koser før vi stod opp. Det må være noe av det beste med å reise bort og så komme hjem. Gleden og kosene fra de små! Jeg tror det er sunt at vi mammaer reiser bort på husmorferie. Samler energi og kommer tilbake som enda bedre mammaer. Vi trenger en time-out fra hverdagens faste gjøremål:)
 

Snaps og sol!

God morgen fra Spania! Første dagen her nede har jeg bare kost meg fra ende til annen. Sol, kald drikke, vannrett stilling, god mat og latter. Ja, for vi ler så magemusklene knapt henger på. For en gjeng;)

Jeg snek meg ut tidlig idag for en løpetur. Snakk om terapi! Helt stille, sola er fortsatt lav, bølgeskvulp og svette. Mer ber jeg ikke om. Og dere, det er perfekt å legge inn litt styrke, bare finn en benk. Triceps, bryst, rumenske utfall, gående utfall, ja bruk fantasien eller sjekk på nett.

Nå er jeg klar for nok en dag på stranda. Dusj og litt frokost først. Perfekt å kunne være sin egen sjef og jobbe fra hvor man vil❤

(Litt bilder fra snappen min Drommeverden)

En anderledes mandag!


Det er mandagen sin det! Jeg er glad i mandager, starten på en ny uke. Ny uke, nye muligheter. Hver uke starter jeg med en god plan for hele uken. Jeg elsker lister og planer. Skal man få noe gjort må man ha en plan:) Forskjellen på idag og andre uker var at alt måtte unna på en dag, altså idag. Jeg reiser til Spania imorgen tidlig. Det er ganske mye som skal på stell både for meg, businessen, ungene og huset før jeg reiser. Og for første gang er alle punktene på listen min krysset ut, på bare en dag. Herremin så deilig! 

NÅ tar jeg ferie med god samvittighet. Dette har vært en gulrot for meg lenge. Sommeren min ble ikke som planlagt og egentlig ganske kjip. Det å legge ned en butikk var ikke gjort på 1-2-3. Jeg valgte å avbryte ferien min for å få det unna. Det angrer jeg ikke på, selvom det var kjedelig der og da. Nå som alt har roet seg litt mer og alt er på stell så tar jeg en velfortjent husmor-tur. Ja, jeg skal reise vekk fra hus, barn og mann i noen dager. Sol, sommer, latter, god mat og drikke venter meg sammen med to flotte damer. Bena høyt og hvilepuls♥


Noen bilder av den nye sofa kroken. Jeg mangler noe på veggene, I know. Det er så mye enklere å innrede og style hos andre. Jeg vet hva jeg vil ha, men så var det dette med denne ommøbleringen da. På den mørke veggen pleier vi å ha TV. Ønsker meg både et speil, malerier og bilder. Vi får se:) 

Forandring fryder!


Hei Fredag! Jeg synes jeg akkurat skrev at det var fredag, min favorittdag. Uken består snart bare av fredager og mandager. Vel, så sant dagene fylles med noe godt og noe som gir deg energi så er vel det det viktigste. For min del har uken vært veldig fin, og nå ser jeg frem mot helg. 

Jeg og jentene er alene hjemme denne helgen siden mannen har reist på rally. Vi skal kose oss, ordne på hjemme her også har vi noen planer. Ikveld skal de sove i min gamle lekestue hos mine foreldre. De elsker å sove der, nesten som å være på tur:) Den er ganske stor, isolert og med strøm/varme. Jeg har tilbrakt mye tid og sovet mange netter der selv. Minner for små barn♥

Tidligere denne uken flyttet jeg om i stuen, her ser dere bilder fra før flyttingen. Idag tar jeg bilder for å vise hvordan det ble. Jeg elsker at vi har mulighet til det, eller vi har mange muligheter. Jeg har valgt å ha to sofaer og 2 stoler i samme serie, det gir meg mange muligheter. I tillegg har vi en kjøkkengruppe og en spisetue, hvor begge kan flyttes hit og dit. Enkel og rimelig fornying av stue og kjøkken. Det gleder et interiørhjerte. 
Nå får jeg servere skolejenta mi litt mat mens hun koser seg med tegning. For hei, det er jo leksefri idag:) Hun får leke og roe ned før cheerleading trening senere idag. Og mor selv, ja hun skal på jentekveld. Mer energi!!!

100 dager igjen!


Det er nesten ikke til å tro! Tenk at det bare er 100dager igjen til jul. Den koseligste tiden på året. Jeg gleder meg masse. Ventetiden, julekosen, pynting, juleverksted, baking og pakke inn gaver. Jeg elsker ALT med julen♥

Men først skal vi kose oss med høsten. Den er også en koselig tid og bygger opp til jul. Jeg er så glad for at vi har alle disse årstidene. Viser dere noen bilder fra kjøkkenet vårt forrige jul. Noen røde innslag for å skape julestemning. Fin fin kveld til deg!

En liten titt...


Høsten sniker seg på her hjemme. Høstfarger, skinn og kongler er stikkordet. Jeg har også gjort om i stuen, typsik meg når det går mot mer innetid:) En liten sneak peak her altså. Jeg kommer tilbake med mer bilder. Men først en dag i hovedstaden for min del. 

Innom for å ønske dere en fin fin torsdag, snart helg igjen!
 

Jeg er heldig!


Hei onsdag!

Jeg er heldig som har en hjemmebasert jobb, og er min egen sjef. Det gir meg ekstra med rom for å følge opp jentene mine. Selvom jeg synes det er trist at unger generelt har lengre arbeidsdager enn oss (se forrige innlegg), så har jeg valgt å fokusere på å forholde meg til realiteten og gjøre noe med det. Lekser er enn så lenge en del av hverdagen vår og vi må forholde oss til det. Pernille er ikke på SFO hver dag, men tar buss hjem 2-3 dager i uken. Det gir oss tid til å gjøre lekser sammen før lillesøster kommer hjem. Litt mat, drikke og helt ro. Men desverre så er ikke dette hverdagen for de fleste...

I de fleste småbarnsfamilier så jobber både mamma og pappa ute av hjemmet og ungene blir levert før jobb og hentet etter endt arbeidsdag. Da blir det middagslaging og lekser paralelt, før eventuelle aktiviteter. Frem til i sommer drev jeg butikk og var aldri ferdig på jobb før 16, da hadde jeg akkurat med tid til å hente begge jentene før stengetid 16.30. Vel hjemme så stod jeg over grytene, Pernille gjorde lekser på kjøkkenøya så jeg fikk bidratt litt og Marielle lekte på gode dager og sutret og hang i benet mitt på dårlige dager. Her var det rom for fullstendig kaos, om jeg ikke holdt hodet kaldt og støynivået nede. To dager i uken var vi på aktiviteter, en dag hver. For de av dere som har fulgt bloggen min lenge så vet dere at mannen er ukependler og jobber borte hele uken. Jeg kjente tidsklemma godt under huden, helt klart!

I dagens samfunn er det svært vanlig at begge foreldrene jobber, da også fulltid. De fleste jobber for å ha råd til hus, bil, mat og det som trengs for å leve. Ja, vi har bedre råd generelt nå enn før, men de færreste av oss har råd til en masse dyre ting. For noen kan det være en mulighet å jobbe litt mindre for å ha mer tid til barna, men det koster å etablere seg. 

Jeg er ikke helt uendig i at lekser kan være bra for barna for å øke læringen. Men desverre så er ikke samfunnets normal tilpasset dette med tanke på at begge foreldre stort sett er ute i jobb. Da blir fort lekser en ekstra faktor for stress for de fleste småbarnsfamilier. Jeg tror ikke kvaliteten på arbeidet blir like bra når barna er slitne etter en lang dag. Lekser kan være god læring for de eldre som skal lære seg ansvar for egen læring, har fritimer hvor de kan gjøre leksene og noen kortere dager. Utdanning og skole er kjempeviktig, men bidrar lekser til å skape et positivt syn på dette for de små?

Gøy å lese og få mange tilbakemeldinger fra dere! Jeg elsker engasjementet. Det er tydelig at noen er for og noen imot lekser, akkurat slik det skal være:)


Tiden som butikkgrûnder var flott på mange måter, men kostet meg desverre altfor mye. Jeg er glad jeg ga opp den drømmen og tok en annen retning i veiskillet. Nå får jeg mer tid med barna, jobber når jeg vil, jobber fra hvor jeg vil og med hvem jeg vil. Jeg kan legge opp dagene mine selv og være tilstede når det trengs, som ved leksearbeid. Vi er mange mammaer som har valgt denne retningen og fått et bedre liv. Ønsker du en forandring? Vil du jobbe inne helse og velvære? Drømmer du om mer frihet i hverdagen? Kanskje dette kan være noe for deg også. Send meg en mail margitshelse@gmail.com for mer info. Gleder meg til å høre fra deg♥

La barna få leke!


Jeg så på God Morgen Norge mens jeg ventet på at mini skulle våkne. Hun er sliten og jeg lar henne sove til hun våkner. Det er fordelen med å jobbe hjemmefra. De tar opp et tema som får meg til å tenke på noe jeg har hatt lyst til å ta opp lenge. Men desverre så blir det vel som å banne i kirka for vi skal bare akseptere. For sånn har det alltid vært.....

Mange barn begynner arbeidsdagen sin før mammaen og pappaen, siden de må levere barna før de selv drar på jobb. Og de avslutter dagen etter foreldrene siden de ikke får hentet barna før de selv er ferdige på jobb. 5 dager i uken. Dette utgjør gjerne en halvtime før og etter jobb, tilsammen 5 timer på en uke. En vanlig arbeidstaker jobber 37,5 timer, mens barna kan fort ha en arbeidsuke på 42,5timer. De er altså på skole og SFO lengre enn foreldrene er på jobb. Etter endt skoledag er det hjem til lekser.

Lekser. Bare ordet gjør meg fortvilet. Jeg gjorde meg alltid flid med leksene mine, for det var forventet av meg. For mange barn er det ikke mye tid for avlapning eller lek etter endt arbeidsdag. Da er det tid for lekser. Gjerne samtidig som foreldrene lager middag. Hvis de er heldige så blir det litt tid for lek før det er kveldsstell, barne-Tv og leggetid. (Ikke de dagene det er treninger.) Det er viktig å legge seg tidlig for å være opplagt til dagen etter. Ikke nok med at barna har lange arbeidsdager, men de skal i tillegg ta med seg arbeidsoppgaver hjem. De fleste av oss avslutter arbeidsdagen når vi stenger døra til jobben bak oss. Hvem ville akseptert å bli lesset ned med arbeidsoppgaver som vi skulle gjøre hjemme på kvelden, etter endt arbeidsdag? 

Lekser kommer fra en tid da barna hadde kortere skoledager, SFO ikke var et alternativ og mammaene var hjemmeværende. I dagens samfunn jobber stort sett begge foreldrene og barna har lange dager. Tidsklemma er et kjent fenomen for de fleste familier. Skole, Sfo, middag, trening/aktivitet, lekser og kveldsstell. Ikke en ukjent dag for mange. Hvor er det rom for lek, kos og de gode samtalene? Barna skal lære så mye mer enn bare matte, engelsk og norsk. Det er ikke rom for å gå en tur i skogen, bake, formingsaktiviteter, leke med venner, eller rett og slett bare senke tempo. De trenger det innimellom. Vi følger klokken stort sett hele dagen, en kamp mot klokka. Er det rart barn blir stressa?

Jeg stiller spørsmål om hvor mye barna lærer av lekser?  Siden tiden er knapp for de fleste så blir kvaliteten der etter. Det blir viktigere å bare få det gjort enn å forstå og lære. I tillegg blir ofte leksene gjort da barna er slitne, og prestasjonen er da dårligere. Nei, jeg har mer tro på å holde slik lærdom til skoledagen hvor det er lærere med fagkunnskap, så kan vi foreldre lære barna våre om selve livet. Ja, for livet er litt mer enn lekser!

Hva synes du om barnas lekser? Bør den knappe tiden etter endt arbeidsdag være kos og lek? Del innlegget om du er enig:)

Akkurat som det skal være!


♥F♥R♥E♥D♥A♥G♥

For en fiiiin dag! Startet dagen med frokost på skolen med hele familien. Ekstra stas for minstemann å få være med, hun gleder seg jo sånn til å begynne på skolen. Det er bare 3 år til...haha! Deretter bar det til tannlegen. Pulsen stiger alltid ekstra når man entrer døren og kjenner den særegne lukten. Denne gangen var jeg ekstra spent siden jeg startet med nye produkter siden sist besøk. Det var ingenting å bekymre seg for. Jeg fikk skryt for ekstra blanke tenner og god tannhygiene. Tidligere har jeg hatt en del tannsten, men nå var det knapt noe. Mulig tannlegen min lurte en del da jeg skrek ut YES!

Jeg avsluttet en effektiv og spennende dag som jeg ikke kan si så mye mer om nå, med en løpetur sammen med minstemann. Hun elsker å være med på løpetur! Bare så synd det ikke vil vare evig♥ Hjemmelaget pizza med la familia og fredagen er akkurat som den skal. Fredag er nok den beste dagen i uken, helgen ligger ubrukt foran oss.

Nå er vi klare for gullrekka, ikke en fredag uten Thomas og Harald. Herremin hvor mange år har det gått på skjermen? På tide å føle seg gammel:) Neida! 

God helg da dere!

Gi deg selv litt luksus i hverdagen!

//Inneholder annonselenker//


Jeg er avhengig av glattbarberte legger hele året, samt armhuler. Det er så kjedelig å plutselig oppdage kaktus under armene når man allerede har kledd seg i singlet. Glattbarberte legger gir meg en god velvære-følelse. Som mamma med litt for liten tid til meg selv så prioriterer jeg ihvertfall dette, selv om jeg må innrømme at jeg glemmer det innimellom. Det er jo en kjapp og en enkel vei til velvære, kombinert med dusjen. De siste årene har jeg blitt mer bevisst hva jeg bruker på huden. Siden det man smører på seg trekker inn i huden så prøver jeg å unngå for mye kjemikaler og benytter heller rene råvarer. Aloe Vera er naturens egen medisin og like bra innvortes som utvortes bruk. Aloe Shave har Aloe Vera som hovedingrediens:)

Siden barberhøvelens behandling er en påkjenning for huden og hårsekkene, er de takknemlige for produkter som skjemmer dem bort med et vell av pleiende ingredienser. For ikke å snakke om irritasjon og røde prikker. Barbergel og lunkent vann gjør at hårstråene mykes opp og blir lettere å skjære av. Aloe Shave frisker opp og fukter huden og gir den en herlig mykhet, samt lindrer irritasjon. I tillegg til hudpleiende Aloe Vera inneholder også Aloe Shave fuktighetsbevarende og mykgjørende glycerin og aminosyren arginin, som bidrar med sine hudpleiende egenskaper. Den inneholder ingen tilsatte konserveringsmidler. 

Den gjennomsnittlige mannen barberer seg rundt 20 000 ganger i løpet av livet og kvinnen enda flere. Unn deg selv litt luksus og skjem deg bort. Barbering i særklasse! Bestill denne nå i september og få med en gave, sjekk ut HER. (sendes i hele Norge) Passer både til mannen og kvinnen. 

Jeg elsker den ikke fordi jeg selger den, men jeg selger den fordi jeg elsker den♥

På tide å gjøre det cozy!


Høsten er herlig! Det er så koselig å tenne lys inne igjen. Det blir tidlig mørkt og det nyter jeg til det fulle. Tente lys i alle kroker♥

Jeg leker med tanken om å gjøre om hjemme her igjen. Enn så lenge så står spisebordet og diningsofaen på kjøkkenet. Vårt runde spisebord står i stuen. Det er typisk meg på denne tiden av året. Akkurat som jeg må lage det ekstra cosy når det blir høst og innetid. Kanskje det er typisk å ha en sommer-innredning og en vinter-innredning? Jeg vet ihvertfall at vi trenger ekstra plass rundt terrassedøren om sommeren og en luftigere innredning. Nå vil jeg bare ha det cosy. Ikke bare innredningen, men også masse puter, pledd og saueskinn.Høsten er fin!

Ulljakke og frisk luft!


Nå er vi godt igang med september allerede og det vil si at høsten er her. De siste dagene har været vært helt topp og solen har varmet. Men det er alikevel et lite kaldt drag i luften. Selv elsker jeg høstlufta, så frisk og god! Det er tid for strikk og gode jakker. Jeg elsker lange jakker til ethvert antrekk♥

En ny favoritt har flyttet inn i garderoben. Nå bruker jeg den til skjørt og singlet siden solen varmer. Etterhvert som høsten kommer tydeligere frem blir denne fin sammen med bukse og langermet skjorte eller topp. Eller jeg kan ta på meg grovstrikket strømpebukse til dette antreket. Jakken som inneholder 50% lammeullfinnes HER.  Inni har jeg en topp med blonde som er både behagelig og fin, finnes HER. Nytt favoritt skjørt i sort med skråskjæringer som gir den perfekte silhuetten. Finnes HER. Jeg er superklar for høsten. Ja takk! Tulle seg inn i en god ulljakke og puste inn den friske luften.


 

Karuseller, orden og reda!


God morgen mandag! Vi har hatt en så fin helg. Ikke bare har været vist seg fra sin beste side med sol, men vi har kost oss masse. Lørdag var det Marielle sin tur til å ha en alenedag med meg. Dagen inneholdt karuseller, is, lek og kos. Hele jenta var et eneste stort smil! Hun løp fra karusell til karusell, jeg hadde kastet opp av mindre. Gøy å se hvor selvstendig og tøff hun er. Veslejenta er ikke så liten lenger. På vei hjem hang hun med hodet, helt utslitt:)

Skuffer og skap her hjemme har fått en skikkelig opprydding. Ting er satt i system og det er jo en fryd. Nå finner jeg igjen det jeg leter etter. Vi har en lang liste over ting som skal ryddes, fikses og små prosjekter denne høsten. Nå er vi godt igang! Elsker å kunne krysse av på listen. Det gir meg mer ro og orden i hodet også. Flere som kjenner det til? Ting som henger over en blir fort til belastning og stress.

Mandag og nye muligheter. Jeg elsker mandager og en ny start!