hits

Mat/baking

Protein-smoothie Bowl: Strawberry & Vanilla for the win!

Det er ikke hver morgen jeg får tid til å lage en smoothie bowl, men nam altså♥ På hverdager lager jeg meg en protein-smoothie som jeg tar med meg på vei ut døren. Innholdet er ofte mye av det samme, men en slik bolle ser jo desto mer fristende ut. Det finnes nesten ikke noe bedre å få i seg på morningen. Jeg føler meg frisk og rask, også vet jeg at jeg har startet dagen på en best mulig måte. 

Jeg synes en smoothie som består av bare frukt/bær og noe væske ikke metter på langt nær så mye som en som er tilsatt proteinpulver. Og vi damer (og menn da!) har så godt av å øke proteinmengden i kostholdet vårt! Proteiner er jo selve byggesteinene i kroppen vår, det metter mer og det er gunstig når vi vil ned i vekt. Så jeg tilsetter proteinpulver i smoothie, pannekaker, vafler, bakst, havregrøt osv for å øke proteinmengden. I tillegg til at jeg spiser mye mat med høyt proteininnhold til hvert måltid slik som kylling, egg, cottage cheese, rent kjøtt, fisk osv. Når det kommer til proteinpulver så har jeg funnet min favoritt. Det har et høyt innhold av protein (hele 23g pr.skje), lavt innhold av karbohydrater (nesten uten sukker) og stappet med både vitaminer og mineraler. Og det beste av alt: smaken! Jeg kan ikke fordra proteinpulver som smaker papp eller veldig kunstig. Jeg bruker vanilje smak mest i smoothie, pannekaker og vafler. Ellers bruker jeg sjokolade smak for å lage ismocca/kaffe mocca. Mmmm! Med andre ord jeg bruker en del av dette og tilsetter det der det passer. Anbefaler deg å gjøre det samme! Forever Ultra proteinpulver finnes HER

Jeg mikser og trikser med innholdet ettersom hva vi har i hus, men min favoritt og den jeg bruker mest nå er denne med jordbær og vanilje. Så enkel, så god og så sommerlig♥

ca.2dl fryste jordbær ♥ 1 scoop Forever Ultra vanilje proteinpulver ♥ 1pose fiber ♥ ca 1dl soyamelk (evt. mandel, kokos, eller vanlig melk)

Toppes med kokos, valnøtter, chia frø og evt bær. Enjoy♥

Noe digg til kvelds? Protein sjokoladekake!

God kveld! Jeg skulle vært innom her mye før, men kvelden forsvant mellom to foreldremøter. Ikveld ville jeg tipse dere om noe jeg stadig vekk lager meg til kvelds, spesielt etter trening eller om jeg er fysen på noe godt❤

Protein sjokoladekake:

1 egg

1 scoop Forever ultra proteinpulver sjokolade

1 scoop mandelmel

1ts kakao

1/2 Ts bakepulver

1 Ts sukrin

1 espresso

Bland alt sammen i en kopp, til en smooth røre. Jeg bruker Greengate lattekopp. Sett koppen i mikroen. Full guffe i ca 1.5min. Hell ut kaken på en asjett. Jeg heller litt sjokolade saus over, den er sukkerfri og ingen kalorier. Fra helsebutikk på nett.

Forever ultra proteinpulver er fra Her

Anbefales❤

God natt✨

-Breakfast obsession-

Hei onsdag!! Hvordan går den første uken med skolestart? Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å være tilbake i hverdagen med faste rutiner. Da fungerer jeg best og ser at barna gjør det samme. Jeg er gressenke hver uke, noe jeg alltid har vært, men merker at ting går litt mer smooth når rutinene holdes. Unger trenger rutiner, regler og ikke for mye av det uforutsette:)

Ikke bare får vi rutiner på gjøremål, men også på mat. Jeg har siden nyttår hatt helt dilla på protein-smoothie til frokost. Det gir meg en frisk og god start på dagen. Jeg merker at kroppen min fungerer bedre, har mer energi og blir ikke så fysen utover dagen med riktig ernæring. Tidligere laget jeg en del smoothie av bær og frukt her hjemme, men det metta dårlig. Nå lager jeg noe av det samme, men tilsetter protein pulver. Da holder jeg meg lenger mett og får en mer næringsrik frokost.

Kort fortalt så blander jeg en shot aloe vera, en pakke fiber, forever ultra pulver og bær/frukt/grønt. En skikkelig næringsbombe altså! Noen ganger tilsetter jeg argi+ som jeg tar hver dag oppi også for å spare tid. Jeg har testet ut masse forskjellige mikser av bær, ananas, mango, eple, grønnkål, spinat, avokado osv. I tillegg har jeg laget vafler, pannekaker, sjokolade kake osv med dette protein pulveret. Så mye sunt og godt!!

Jeg lager nå en samling av alle disse oppskriftene og sender med til de som bestiller minimum 2 poser Forever Ultra. Sjekk ut Nettbutikk her.

Ønsker den en strålende dag☀

Vanilje Protein Pannekaker....Mmmmmm!


Det nærmer seg helg og for de fleste betyr det mer tid til frokost og gode måltider med familien. Her i huset har vi fått en ny favoritt; vanilje pannekaker. Ikke bare er de gode, men de er også sunne og stappfulle av proteiner. Disse kan spises med bær, syltetøy eller hva med sjokolade-saus... Testet de ut med cottage cheese, bær og litt nøtter på også, det var ikke så dumt. Bare la fantasien bestemme:)

Oppskrift for 1 person:

2 egg ♥ 1 scoop Vanilje Ultra shake ♥ 1/2 ts bakepulver ♥ Røres sammen og stekes i stekepanne. Mmmmm...... Proteinbomber! 

Ultra Shake finne HER.
Idag ble det en ekstra styrkeøkt på meg. Planen var en løpetur, men regnet høljer ned. I utgangspunktet så liker jeg å løpe i regnet, luften er da så ren og lukten nydelig. Men siden det har kommet mye nedbør de siste dagene så er det veldig vått i skogen, så da prøver jeg heller imorgen eller i helgen. Nå er bena skikkelig sure og armene tunge, det ble en bra økt med andre ord. Protein pannekaker står nå på menyen til lunsj før jeg må fortsette her. Ting gjør seg ikke selv:)

1 av 4 sommeravslutninger (på en uke) står nå for tur idag. Det er bare å hoppe i det. Juni= sommeravslutninger:)

 

(Protein) VAFFEL søndag!

Denne søndagen altså❤ Jeg trodde det å flytte klokka frem skulle gjøre denne dagen kort, men nei da.

Vi våknet til ferdig kaffe og frokost idag, storesnupp hadde fikset. Så flink og god den jenta der! Ungene var ute og rullet på sparkesykkelen litt over kl.09. Og siden var vi ute hele dagen. Løpetur i sola, vasking av bilen, vasking av vinduer og vaffelsteking i sola er noe av det jeg har gjort idag❤

 

Og dere, jeg testet ut noe nytt idag. Protein vafler! Jeg tok alt på slump for å teste, og de ble så gode! Ny favoritt, faktisk smakte de veldig likt vanlig vafler. Jeg kjenner på meg at disse skal jeg lage flere ganger fremover. Vil du ha oppskrift?

Protein vafler: gir 5-6 plater

❤ 3 egg ❤ 2 måleskjeer forever ultra vanilje ❤ 1ts bakepulver ❤ 1ts fiberhusk ❤ 1dl melk ❤ mandelmel (tilpass til en fin røre)

Ultra protein pulveret bruker jeg mer eller mindre daglig. Ikke bare er det god på smak, men det har så mange bruksområder. Jeg bruker det til en rask Shake etter trening, i protein smoothie bowl til frokost eller kvelds, smoothie, til kaker og bakst, pannekaker og nå til vafler. Et must å ha i skuffen med andre ord! En livsstilsendring trenger ikke å være vanskelig eller kjip. For hvem fikk ikke lyst på denne vaffelen? Mmmm❤

Håper søndagen deres har vært like fin! Nå er jeg klar for en ny uke!

(Ultra shake finnes i nettbutikken HER, vanilje eller sjokolade smak) 

-Tropical Dream-


God mandag! Har dere startet uken bra? Eller er det mange blåmandager der ute kanskje? Jeg for min del er allerede ferdig trent, dusjet og har allerede fått unna noen timer bak macen. Deilig å komme igang tidlig og få den beste starten på uken. 

Jeg har fått mer og mer sansen for å starte hverdagene med en digg smoothie. Dette er et fullverdig måltid fordi jeg propper den full av gode byggesteiner. Jeg velger å kalle min en protein smoothie for den inne holder ikke bare frukt/bær, men noe som metter litt mer. Slike måltider er gull verdt både fordi du kan proppe den full av alt kroppen din trenger, det er raskt å lage og den er super å ta med seg på vei ut døra. Morningen kan jo være veldig stressende. Og det beste med å starte dagen slik er at jeg føler meg ekstra sunn!

Nå som det går mot lysere tider så merker jeg at det er ekstra deilig å lage en frisk sak, jeg har kalt den Tropical Dream: ♥1dl Aloe vera gel ♥1pk forever fiber ♥1pk Argi+ stick ♥fryst frukt av ananas, mango og papaya ♥1 mål Forever Ultra vanilje, proteinpulver  (mye av dette kan bestilles HER)

Vi våknet til snø ute idag, men nå skinner solen. Fantastisk! mest lyst til å komme meg ut, men det får bli senere idag. 

Jeg ønsker deg en fantastisk fin mandag videre!

Sunnere julesnacks: Drømmeverdens fløtekarameller


NAM♥ 

Endelig har jeg klart det! Herved må jeg få presentere verdens beste karameller. De er myke, smakfulle og av den sunne typen. Jeg ELSKER karameller og har forsøkt å lage de rette karamellene i flere år nå. Disse er perfekte å nyte ved siden av en kaffe, til og med en liten bit hver dag er ok:)

Drømmeverdens Fløtekarameller (lavkarbo) : 

4dl kremfløte ♥ 80g sukrin ♥ 25g fibersirup ♥ 20g meierismør ♥ 1/2 ts vanilje pulver 

Bland alt i en kjele, la det småkoke i ca 40min på middels varme. Rør i kjelen ved jevne mellomrom, oftere de første 15min. Røren blir etterhvert karamell-brun og ganske tykk. Hell røren i en form på 15x20cm. Sett formen i kjøleskapet og la det stivne. Skjær opp i passe biter og nyyyyyt!

Kjenner du noen som liker karameller? Del oppskriften da vel:)

Deilige mandag og Verdens beste Proteinrundstykker!


Hei mandag og ny uke! Jeg er blitt så glad i mandager, nå ligger en helt ny uke foran oss. Så lenge man gjør ting man liker og trives med så er mandager velkomne. Tidligere var jeg ikke så glad i mandager, den gangen alt var en kamp etter klokken. Tiden før jeg ble grunder. Alt avhenger også av hvordan innstilling man har. Tenker man at uff, nå er det lenge til helg. Ja, da bør man gjøre noe med tankesettet sitt eller kanskje endre kurs når det gjelder jobb. Det er trist om man bare går og teller ned til helg. For det er flere hverdager enn helg. La oss gjøre mandag til en BRA dag dere:)

Mandag er for mange starten på noe nytt og dagen for å starte fresht. Så hva passer vel bedre enn en oppskrift på verdens beste Protein rundstykker? Disse har jeg bakt jevnt i ett år nå, saftige og mettende. Og ikke minst sunne!

4 egg ♥ 400g cottage cheese ♥ 400g havregryn ♥ 2ts bakepulver

Bland alt i en bolle. Bruk stavmikser og kjør alt til en ganske glatt masse. Deigen blir litt klissete. Rull de til rundstykker og stek de i ca 15min på 200 grader. Oppskriften gir 12-14 stk. Jeg lager stort sett dobbel oppskrift og fryser de ned. Geniale å ta opp på morningen så er de klare til lunsj. Perfekte i ta med i veska på farten. Mandager er også deilig for vi har ingen aktivitet etter barnehage og skole. Det gir oss ekstra tid til lekser (for nesten hele uka), leking, kos og barne-TV. Her har vi sett på snøfall, Nrk sin julekalender. Litt usikker på om den falt helt i smak, vi må nok se noen episoder til før vi kan uttale oss. For meg er skomaker´n favoritten:) 
 

Når en pepperkaker baker...


Hei søndag kveld og 2.søndag i advent! Vi har hatt en så fin førjulshelg. Pepperkake baking, gløgg, mølje, julefilm og familieselskap er bare noe av det har helgen har inneholdt. Vi baker alltid pepperkaker første helgen i desember, for en koselig tradisjon. Jeg smeller sammen verdens beste deig fredag kveld og vi baker lørdag, same procedure as last year:)
Ekstra stas å ha med Marielle i år. Endelig har hun knekt koden med kjevling og stikke ut kaker. Den ivrigste av de alle var henne. Hun koste seg så veldig og var siste mann til å forlate bordet♥

Jeg lovte dere å dele Verdens beste pepperkake oppskrift med dere:

♥2dl Vann ♥ 1 dl sirup ♥ 5dl sukker ♥ 2ss kanel ♥ 1ss ingefær ♥ 1ss nellik (Alt varmes i en kjele)

♥300g margarin ♥ 1ss natron (tilsett smøret litt etter litt i kjelen) 

Alt i kjelen avkjøles

♥900g hvetemel  tilsettes til deigen blir fin. Sett deigen i kjøleskap til dagen etter.

Stekes på 170 grader i ca.10 min 

 

Min favoritt Frokost!

God morgen fra denne kanten! Frokosten har landet godt i magen og jeg er igang med to-do lista mi for idag. Jeg lager en liten liste for hver dag så det ikke føles så uoverkommelig. I hovedsak har jeg en liste for hele uken, men den deler jeg opp per dag. Man kan bli ganske umotivert av lista for hele uken. Dagens liste er ganske lang, men overkommelig siden jeg ikke skal ut av huset før ungene skal hentes. Kun avbrutt av en løpetur midt på dagen, det er bare godt for hodet:)

Jeg har fått helt dilla på havregrøt med kanel og honning. Mulig det har noe med årstiden å gjøre. En super og holdbar frokost! Jeg er ikke så stor fan av kremete honning på glass oppå grøten. Favoritten er flytende honning. Jo mørkere den er jo lavere GI har den. Min favoritt er desidert denne Bee Honey. Om jeg er fysen på noe søtt så tar jeg litt på en skje og nyter......:)

En kopp kaffe til nå så er det bare å fortsette her:)

Goood Tirsdag til deg!

En god mandagsstart!


Hei mandag! Jeg er så klar for en ny uke. En rolig helg med mye familiekos er lagt bak oss, og det gir energi til en ny uke. Jeg vet at mange starter litt på nytt hver mandag. Helgens utskeielser skal trimmes vekk og den sunne maten skal frem igjen, Noen som kjenner seg igjen?:) 

Den beste starten på uken, eller hver dag, er en god frokost. Jeg bytter på flere varianter. Men en safe start når vi har dårlig tid er protein smoothie. Rask å lage og kan også bli med i bilen. Jeg blander protein pulver, soyamel og bær. Noen ganger tilsetter jeg avocado eller banan også. Jeg tar litt det vi har i kjøleskapet og freser det sammen i maskinen. Voila!

God mandag og sørg for en fin start på uken!
 

-Verdens beste Müsli-


God morgen fine lesere♥ Først må jeg si tusen tusen takk for alle gode ord og koselige hilsninger på innlegget mitt igår. Innimellom er det veldig godt å lette litt på sløret. Bloggen min er et fristed og et sted for inspirasjon innen interiør, trening, helse, mote og mammarollen. Jeg får ofte høre at jeg må være superwoman med så mange jern i ilden, at jeg lever et drømmeliv i perfekt omgivelser. Jeg er lykkelig i livet mitt og velger stort sett å vise det, men livet er ikke alltid en dans på roser. Og det er viktig å påpeke innimellom. 

Dagen min starter aldri helt før jeg har fått i meg en god frokost. I den hektiske hverdagen liker jeg stort sett å ta en proteinshake/smoothie on the go, hvis ikke er min store favoritt youhurt og cottage cheese med musli og bær. Og jeg lager verdens beste müsli selv:) Vil du prøve den ut?

1dl solsikkekjerner- 1dl linfrø- 1dl sesamfrø- 1dl valnøtter- 1 dl mandler- 1dl hasselnøtter- 1dl kokosmasse- 1dl olje- 1,5dl vann

Bland alt sammen og legg på et stekebrett. Stekes i ovnen i 15min på Idag er jeg tilbake på jobb sammen med en liten assistent på 3år. Ikke like effektivt, men hyggelig selskap er det♥

NÅ er det fylt opp!


Jeg har tenkt på det lenge. Det burde vært gjort, det burde vært gjort. Sånn har ukene gått. Inntil igår, da tok jeg meg tid. Etterpå er det så utrolig befriende og jeg blir så glad. Ja, og selvfølgelig kommer tanken: hvorfor gjorde jeg det ikke før?


Slik har jeg det ofte. Tenker på alt jeg burde gjort, men så tar jeg meg ikke tid til det. Nå er endelig krukker og kar fylt opp her hjemme. Jeg har endelig fått laget hjemmelaget knekkebrød, til og med 3 brett! Hjemmelaget musliblanding er også fylt på krukke. I tillegg så er frysen full av protein-rundstykker og boller uten mel og sukker. For ikke å glemme hjemmelaget bounty sjokis. Nam!! Alt er uten sukker og mel. Det er så mye lettere å leve sunt når man har laget opp slike "tørrvarer" som er lurt å ha på lager. Billigere enn å kjøpe ferdig er det også. Føler meg nesten 10kg lettere bare nå:)

Apropos sunt, det er mange av dere som har spurt hvordan det gikk da jeg gjennomførte C9 programmet. Vet dere, det gikk såååå bra! Jeg har fått mye mer energi, kuttet sukker, spiser mindre måltider, drikker ikke pepsimax og tar de gode valgene. Og som en bonus gikk jeg ned 5kg. 
(annonselink) genser finnes her//

Note to myself: Når det nærmer seg tomt skal jeg diske opp med nytt!

-Fastelavensboller med god samvittighet-


Hei Fastelavenssøndag♥ Ikveld blir det fastelavensboller for alle i familien. Jeg har bakt vanlige boller og boller uten mel og sukker, mest for min egen del. Magen min er så lite glad i hveteboller så da blir det sånn! Og disse bollene uten sukker og mel er også litt bedre for samvittigheten:)

Boller:

160g mandelmel- 100g smør- 2 egg- 4ss sukrin- 2ts bakepulver- 2ss kardemomme- 3ss fiberhusk

Pisk egg og sukrin sammen. Tilsett deretter alt det tørre og smeltet smør. Form runde boller og legg på et brett. Stekes på 180grader i ca 20min. NAM♥

Her har søndagsfølelsen stått i høysete idag. Jeg har labbet rundt i en deilig ullkjole og tøfler store deler av dagen, samme har barna. De har lekt sammen i over 2timer, for en fryd. Med hver sin dukke og vogn har leken gått så lett. Jeg ble stående på kjøkkenet mer eller mindre alene å bake boller, knekkebrød, musliblanding og bounty sjokolade. 

Nå er jeg klar for en avslappende kveld med litt jobb på macen. Kroppen er godsliten etter en løpetur i regnværet. Men først får jeg sjekke ut jentene som bades av mannen. Tror det blir vått på badet:)

En deilig søndagskveld ønskes deg!

HONEY, it´s snow outside!


Jippi! Julestemning på topp! Idag våknet vi til et hvitt lag ute, snøen er endelig her. Ungene var helt i hundre, mammaen også forøvrig. Kan vi finne frem skiene nå, mamma? Nåvel, det kom ikke så mye, men litt er bedre enn ingenting.

Dere idag er det 1 uke igjen til julaften. En liten uke. Den skal nytes til det fulle. Hele året går jeg å venter litt på julen. For jeg er en skikklig julejente. Elsker ALT ved julen. Til og med frokosten min lager jeg litt julete:) En skikkelig arbeidsfrokost bestående av havregrøt med kanel og honning oppå. Ja, også en klementin ved siden av, det må til. Jeg har fått dilla på honning i det siste. Brukes til mat og i drikker. Jeg er ikke så glad i den tykke honningen til å ha på brødskiva, men jeg liker den som er mer rennende på flaske. Forever Bee Honey er favoritten♥ 

Deilig, mørk ravfarget honning som vi henter fra verdens mest ettertraktede honningprodusenter i Nord-Spanias fjellområder. Takket være sitt høge fruktoseinnhold har honningen lavere GI enn vanlig sukker. Det gjør den til et bedre alternativ til søtning av drikker og bakverk.

Vil du også prøve denne honningen, ha mer info om den eller bestille så send meg en mail post@drommeverden.no. Jeg har den på lager:)Jeg vil ønske deg en fin torsdag. En ny dag i butikken venter, det er kos det! Julestemning i verdens beste interiørbutikk!

 

 

Tilbake til gode rutiner!


God morgen onsdag og skolestart! Selv om jeg allerede har jobbet noen uker nå så føles det som en ny start idag. Eldstemann begynner i 2.klasse og skoleferien er over. Barna har vært litt i barnahage og SFO de siste ukene, men stort sett har de blitt levert senere enn vanlig. Sånn sett er jeg heldig som driver butikk. Jeg MÅ ikke være på jobb veldig tidlig, men kan gjøre papirarbeidet på kveldene istedet. Ihvertfall for en periode. Men nå kjenner jeg at det er helt ok å komme tilbake til de gode rutinene og hverdagen. Nå starter dagen tidlig for alle og jeg får tid til å gjøre litt i butikken før den åpner. Ingen barneTV kos eller sene frokoster mer. Det blir forbeholdt helgene. Det er viktig å skille på hverdager og helg/ferie. Da setter barna mer pris på det ekstra♥

Jeg starter dagen min med en sunn og næringsrik frokost. Cottage cheese med bær og nøtter, kaffe, aloe vera gel og Argi+. Jeg skrev litt mer om hva Argi+ er og hva det gjør for meg i et annet innlegg her.  I hele sommer har jeg testet ut dette kosttilskuddet fordi jeg var nysgjerrig. Ved gjentatte ganger har jeg fortalt dere at jeg tester ut noe spennende, at jeg har funnet noe som gir meg masse energi og at dere skulle få vite om noe spennende veldig snart. Jeg vil ikke anbefale noe jeg ikke kan gå god for selv og derfor ville jeg teste det ut over 1mnd før jeg fortalte. Dette er heller ikke en annonse som jeg får betalt for å skrive, bare en 100% ærlig mening fra meg. Argi+ gir meg masse energi og overskudd, noe de fleste av oss kanskje også trenger litt ekstra av i hverdagen? Anbefaler alle å prøve ut dette! Ganske nylig ble jeg selv forhandler, selv om jeg egentlig ikke har tiden til noe mer.  Men når jeg har falt for noe så ønsker jeg å tilby dette til mine lesere og kunder. Du finner Argi+ her.
Jeg får komme meg avgårde på trening. Styrke står på planen idag, juhuuuu! 

Hipp Hipp Hurra for den beste pappaen min idag! Ikveld skal vi feire:)

Håper du får en fin onsdag og er kommet tilbake til dine rutiner:)

Livet som gressenke er ikke så værst!


Nå sitter jeg her god og mett i godstolen. Idag ble det middag for 1,  etter at ungene var i seng. Det er luksus det! De hadde allerede spist da jeg hentet de idag så vi brukte ettermiddagen på lek og kos ute. Hageslange og trampoline var det store idag. Vel og merke sammen! De hylte og lo på trampolina, og jeg var dommer. De hoppet en og en så ingen skulle skade seg. #hønemor

Sommerprogram på TV, iskald pepsi-max i glasset og italiensk pizza. Slik ble min kveld etter kvelds treningsøkt. Nå har jeg slengt bena oppå puffen og skal se om jeg finner en letttspist film. Perfekt sammen med litt jobb på macen. Typisk gründerlivet med nettjobbing. Og dere, den perfekte enmannspizzaen lager jeg slik:

1stk tortilla lefse (helst grov), litt tomatsaus, ost, løk, skinke, tomater og frisk oregano. Anbefaler å legge osten på før skinke og tomat! Mmmm?.Bedre blir det ikke:) Nesten?.

Livet som gressenke er ikke så illle. Men når det nærmer seg dagen hvor mannen kommer hjem så gleder jeg meg. Denne gangen var det helt ok at han skulle dra på jobb etter 4 uker hjemme?. Ferie sammen 24/7 er ikke alltid en dans på roser. Men nå gleder vi oss store og små. Velkommen hjem imorgen kjære♥

GOD HELG!

Drømmeverden Frokostpannekaker!


God morgen! Frokost er det viktigste måltidet iløpet av dagen. En god start på dagen gir en god dag. Innimellom liker jeg å lage noe annet enn den vanlige frokosten min som består av cottage cheese, youghurt, nøtter og bær. En favoritt her i huset er frokost pannekaker. Oppskriften er utarbeidet fra en variant Wenche viste på God Morgen Norge for mange år siden. Herremin nå savnet jeg GMN kjente jeg. Ja, til vanlige hverdager igjen snart.

Du ttrenger:

1 beger kesam♥ 3 egg♥ 1ts bakepulver♥ 3ss sesammel♥ evt litt kardemomme og sukrin

Bland sammen og stek de som små lapper/sveler i panna. Server med bær, cottage cheese, mango, eller annen frukt. Prøv deg frem:)

Håper du får en fin start på dagen! 

Denne frøkna har bursdag idag så vi får se hva dagen bringer:) Jeg vet ihvertfall at den skal bli fin og feires med min fine familie.

-Foodporn-


Noen ganger snakker maten til deg! Se denne herlige kombinasjoenen av farger. Jeg tror ingen mat har blitt så mye fotografert før som denne. Sånn er det når en gjeng med bloggere er på fotokurs:)

Dagen igår var så fin. Jeg tok toget inn til Oslo for å kunne jobbe litt på veien. Noen ganger er det deilig å slippe å ha med bilen, ihvertfall når man kjører alene. Kontor på toget funker det og. Første møte var innkjøp av vår 2016 klær. Ja, det er lenge til, og jeg gleder meg allerede til de flotte fargene og snittene! Men først kommer høstnyhetene, og etter å ha bli minnet på alle de fine plaggene der så er det bare å glede seg. Kjapt innom på et annet møte før fotokurs stod for tur.

Jeg synes foto begynner å bli mer og mer moro! Veldig mange nye triks og info fikk jeg, og gjentagelse av mye av det jeg kan. Nå gjelder bare å praktisere og lære seg alt jeg nå har lært. Herremin dette er så moro! Etter at jeg kjøpte meg nytt kamera i våres har interressen virkelig satt skudd. Utstyret har en del å si, men det er det tekniske som må læres og sitte. Fikk en bok som skal leses i sommer:)


Behind the scenes når mange bloggers samles:)Ønsker deg en fin lillelørdag:)

Margit

1 uke på 3 dager!!!

God morgen♥ Denne uken har gått altfor fort og hatt altfor få timer. Prøv å jobbe inn en uke på 3 dager. Det har jeg gjort.

Om det gikk? Nja, nesten. En super effektiv uke ble det og nå tar jeg en velfortjent ferie. Alt på jobben skal nå være på stell, det samme gjelder for heimen. Koffertene er pakket og vi er på vei ut døren. Spania next!

I en travel hverdag er frokosten noe av det viktigste for at jeg skal fungere bra. Jeg går aldri ut døren uten frokost i magen. Min favoritt er en blanding av bær, youghurt, cottage cheese og nøtter. Men innimellom er det godt med noe annet også. Slik som disse Banana Oatmeal cookiesene. De inneholder både banan og havregryn, noe som metter godt og gir god næring. Jeg har delt oppskriften tidligere her. 

Jeg får hive i meg siste kaffeskvetten og komme meg ut døren. Pernille skal følges til bussen før vi durer av gårde. Ja, også må vi innom og nusse litt på veslemor. Hun sover hos besteforeldrene, greit med en unge mindre på akkurat denne morningen. Jenete skal være hjemme og bli skjemmet bort:) Nei, nå maser mannen om at jeg må raske på. Jada, jada?..

Vi blogges fra Spain! 

 

Deilig Ostekake! #sunn

16.mai og dagen før dagen♥ Har du alt klart? Vi er på vei hjem fra sommer-paradiset vårt. Alt er klart for morgendagen, var flink å fikk alt unna før vi dro på tur. Jeg vil dele en fantastisk god ostekake med dere. Ikke bare har den en utrolig syrlig limesmak, men den er også en sunn variant. Fri for sukker og hvetemel, altså en lavkarbo vennlig kake. Perfekt å lage utover nå, eller kanskje til imorgen?

Du trenger:
1 boks seterrømme ♥1 philadelphia ost, naturell♥1 lime ♥3dl fløte♥ 2 plater gelatin + vann♥2 ss sukrinmelis 

300g mandler♥100g meierismør♥ 1ts kanel

Slik gjør du: kjør mandlene i stavmikser/blender, smelt smøret og bland dette sammen med kanel. Legg dette i bunnen av en rund kakeform. Klem det "hard" slik at det utgjør en kakebunn. Legg gelatinen i varmt vann, la det løse seg opp. Pisk fløten og bland inn rømme og philadelphia osten. Rasp litt av skallet av limen, del den i to og skvis ut saften. Både raspet og saften tilsettes i osteblandingen sammen med sukrinmelis og gelatinen. Hell blandingen over mandelbunnen og sett formen til avkjørling. Kaken er klar når osteblandingen har" stivnet".

Lag den i kveld og den er klar til imorgen:)

 


Trist med regnvær, men en god unnskylning for å holde på inne.

-Kickin It-

God morgen♥ Min beste start på dagen må være de dagene jeg får svettet fra meg før jeg starter arbeidsdagen. Det er digg å kjenne at man lever, men det er ikke eneste grunnen til at det er en god start. Jeg får startet kroppen skikkelig igang og det gir meg så mye ekstra energi. 

Jeg trenger å samle energi for å få unna alle arbeidsoppgavene mine. Den beste energien får jeg fra trening. Og sunn og næringsrik mat. Frokost er dagens viktigste måltid. Jeg er aller mest glad i frokost i form av youghurt, nøtter og bær. Idag laget jeg min nye favoritt! Vil du prøve?

Vanilje kesam♥ cottage cheese♥ bar♥ valnøtter♥ kokos

Bland 50-50 med vaniljekesam og cottage cheese. Fyll på med bær og valnøtter. Strø litt kokos over. NAM!
Jeg får komme meg ut på tur før jeg skal ned og style butikken ferdig. Igår gikk dagen med til ommøblering og påfyll av nyheter. Utrolig hva jeg får til når jeg bestemmer meg for noe. Alene flyttet jeg om på møbler, utstillinger og skrudde opp hylle. Ha! Hvem trenger en mann? Eller en vaktmester? Nei, jeg er så sta og finner en indre styrke når det gjelder. Som butikkeier må man gjøre mye selv, allle tjenester koster og det gjelder å velge de viktigste utgiftene. Mer om det senere forresten!

Ta fatt på dagen og gjør den fin:)

Sundaybliss

Snilleste mannen lot meg sove lenge idag♥ Fantastisk å få sove ut. Jeg hoster meg gjennom natta, så søvnen blir sånn der. Vesla og mannen dro ut en tur. Storesøster ville sove borte en natt til så hun er ikke hjemme. Det vil i at jeg nå er alene hjemme for en liten stund. Det er så sjelden at jeg nesten ikke visste hva jeg skulle gjøre. 10minutter stillhet, en kopp kaffe og bare la tankene fly. Jeg er heldig♥

På gårdsplassen står det en bil og skriker sårt etter en vask. Uff, jeg kan ikke fordra å vaske bil! Det er like givende som å vaske bad. Fint der og da, men det varer ikke lenge. Jeg får vel fylle vaskebøtta og finne frem støvsugeren, tror vi har hele sandkassa inni bilen.

Fin Søndag til deg! Lag en fin en♥

-Plankemat-

God lørdagskveld♥ Jeg må bare dele denne fine ideen med dere! Igår var det som sagt duket for jentekveld for go´gjengen, endelig. Min kreative og flinke venninne hadde en super måte å servere maten på. For hva gjør man når man har litt manko på store nok fat? Jo, man lager sitt eget. 

Siden vi var ganske mange og maten var fingermat så var dette helt perfekt. Hun har satt sammen to lange planker og beiset de. Deretter er de trukket med kontakt papir, veldig greit med tanke på mat og gris. Plankene er plassert oppå dessertskåler for å få litt høyde på fatet. Hun hadde laget lefseruller med forskjellig deilig fyll. Laks, kremost, corizo, aioli, fårepølse, kalkunskine og mye mer. NAM!Når maten var tømt ble det chips og sjokolade på planken. Var ikke dette en smart ide? Jeg skal ihvertfall lage meg en slik planke, med et bord på 3meter så kan den komme godt ti nytte. Tenk å servere reker på en slik planke da! 


Dagen har jeg tilbragt på jobb. Elsker å jobbe lørdagen, en helt spesiell stemning hos kundene. Mannen er kommet i hus, uken som gressenke er igjen over. Den har vært rene plankekjøringen:) Ting har stort sett gått på skinner og hverdagen kom fort tilbake. Det kan være utfordrende å være alene en uke med to små, full jobb og diverse aktiviteter. Men med riktig planlegging og rutiner så går det veldig fint. Jeg har derfor null sympati for de som syter over å være noen dager alene hjemme med barn hvert skuddår!

Nattaklem♥

 

Fysen på noe godt?

Håper uken har startet bra♥ Jeg var glad for å være tilbake på jobb igjen. Nå gjelder det å få unna det siste før det skal være stengt i mange dager. Mange av dere har kanskje startet påskeferien? Det skal bli godt med ferie når den tid kommer. Skikkelig fjellpåske med ski, appelsin, kvikk-lunsj, bålkos og spill. Et must på tur er kakao, jeg er skikkelig svak for det!

Ikveld var jeg så fysen etter trening at jeg nesten dumpet hodet nedi påske-egget. Det var nære på! Men jeg får stålsette meg å vente litt til. Jeg har bestemt meg for å skeie skikkelig ut en dag i påsken:) Men ikveld var det bare å se hva vi hadde i skapet og lage seg noe godt. Valget falt på kakao. Mmmm? Jeg laget en sunnere variant fri for sukker, og karbohydrat vennlig. Vil du teste?

1dl fløte♥ 1dl vann♥ 1dl H-melk♥ 1ss sukrin♥ 2ss kakao/ 2ruter mørk sjokolade (minimum 70% kakao)

Rør alt sammen og kok opp. Hell opp i en romslig kopp. Pisk en 1/3L kartong fløte til krem og legg litt på toppen. NYT!Tid for Frikjent på TV. Herremin jeg digger den serien. Flere som ser på?

Margitklem♥

-Banana Oatmeal Cookies-

Har du noen brune bananer i kjøleskapet? Selv synes jeg bananene blir brune før jeg i det hele tatt får vurdert om jeg skal spise de. Det skal sies at jeg har 2 jenter, ja og en mann, som er glad i bananer. Men alikevel?. Brune og bløte blir de. Nå har jeg funnet ut hva de bør brukes til. For vi kaster da ikke mat!

Her om dagen fikk jeg det for meg at nå måtte de bananene brukes til noe. Ja, før de tok bena fatt selv og løp ut av kjøleskapet. Det eneste jeg kom på var banankake som vi bakte da jeg var liten. Å, minner! På let etter denne kaken i kokeboken min så kom jeg over en oppskrift jeg hadde skrevet ned for en stund siden. Mener jeg fikk den da jeg bodde i USA. Banana Oatmeal Cookies! Disse falt i smak hos jentene mine og meg. Et sunnere alternativ til kjeks. Vil du teste?

Oppskrift: 4 modne bananer♥ 4dl havregryn♥ 1dl olje♥ 2dl kokosmasse♥ 1/2 ts salt♥ 1ts kanel ♥1ts vaniljesukker Stevia♥ 1dl sesammel♥ 1/2ts kardemomme

Mos bananene med f.eks en stavmikser. Tilsett olje og krydder, deretter rør inn havregryn, kokosmasse og sesammel. Lag passe store kuler som klapper flate. Oppskriften ga 24 cookies. Stek de i på 175 grader midt i ovnene. Ca 15 minutter.

Mitt favoritt kjøkkenhåndkle i himmelblå fra Lexington finner du her.

Hva med å lage de til lørdagsfrokosten? Deilig med bær til, eller spis de med brunost eller syltetøy. Gjerne når de fortsatt er varme. NAM♥


Over og ut fra sofaen! Du vet det har vært en travel dag på jobb når bena verker og lunsjen ble først inntatt klokken 14.30. High Five!

Liker du dette innlegget? Del det gjerne med dine venner på facebook. 

Frisk start på dagen: FROKOSTTIPS!

God morgen♥

Her er vi tidlig oppe som vanlig, slik er det med småbarn i hus. Fått i deg frokosten enda? Hvis ikke har jeg en super frokst å anbefale for deg her. Enkel å lage, metter lenge og har en god dose proteiner. For du spiser vel frokost? Dagens viktigste måltid. Jeg klarer ikke gå lenge fra jeg står opp til jeg må ha noe mat i magen. De gangene jeg trener tidlig tar jeg en neve med nøtter og vann. Deretter blir det en god proteinporsjon etter endt trening. Jeg er aller mest glad i frokost som inneholder frukt, nøtter og en form for youghurt. Brød til frokost er helt ok, men da må det nesten være helg. Gjerne med noe egg til. Tror det må være den følelsen av friskhet og noe lett som trigger meg.

♥1/3 boks cottage cheese ♥1 youplait youghurt 0% ♥bær ♥valnøtter

Bland sammen cottage cheese og en youghurt. Topp det med bær ettet ønske og valnøtter. NAM!Nå skal jeg nyte frokosten min. Lille er i bedre form så idag skal vi virkelig kose oss. Liker at hun er skikkelig tilbake♥

Bruk dagen godt! 
 

-Hjemmebakte knekkebrød-

God morgen fredag♥  Her startet jeg dagen grytidlig, en time på spinningsykkelen før jeg vekket jentene. Mannen er reist på jobb for helgen så da må jeg klare meg selv. Det er deilig å starte tidlig og få ting unna. Det betyr at jeg kan nyte sofa og gullrekka ikveld. Planen er å kose meg med knekkebrød med litt attåt slik som her.

Jeg har bakt disse knekkebrødene i over 3år nå. De er så sprø og smakfulle! Disse er sunne, hjemmelagde og fri for mel. Mitt kosthold består av lite karbohydrater så disse passer meg perfekt. Slik har jeg levd de siste 4 årene og det gjør kroppen godt. Ingen magevondt, oppblåst mage og et gjevnt blodsukker.

Oppskrift på Margits knekkebrød:

200g solsikkekjerner♥ 100g linfrø♥ 100g sesamfrø♥ 100g hvetekli♥ 2ss fiberhusk♥ 2ts salt♥ 9-10dl vann

Bland sammen frøene og det andre tørre. Hell i vannet og rør om. La det svelle i 15min på kjøkkenbenken. Fordel massen på 3 stekebrett som er dekket med bakepapir. Smør det utover hele stekebrettet og del det opp i ruter med en pizzarulle. Jeg pleier å lage 16 biter per brett. Sett alle 3 brettene inn i ovnen på 160g varmluft.  La det steke i 35 min, da bytter du om på rekkefølgen på stekebrettene. Stek ca 30min til, følg med på slutten så det ikke blir brent i kantene. skjær det opp i ruter med engang du tar de ut av ovnen, helst i de samme sporene som du laget før du stekte de. Legg på rist, la de "tørke" og deretter putt de i en tett boks. Enjoy!Nå må jeg drikke opp kaffen og komme meg ut døren sammen med vesla. Barnehagen og jobben kaller:)

La en deilig fredag♥

 

-En god start med hjemmelaget Granola-

God torsdagkveld til deg♥

Med en hektisk livsstil og fokus på et sunt kosthold så har jeg funnet min favoritt frokost. Jeg har en tendens til å få dilla på ting som jeg spiser i en lang periode. Til frokost sverger jeg til youghurt, frukt/bær og nøtter på hverdagene. Det metter godt og er enkelt, i tillegg til at jeg liker dette bedre enn brødskive. I helgene liker jeg en blanding av egg, brød/knekkebrød og deilig pålegg. Siden jeg ofte trener på morningen er youghurt/cottage cheese med hjemmelaget granola en sikker vinner!

Jeg har laget denne granolaen i 3-4 år nå og går ikke lei. Det finnes mange varaianter der ute, men jeg har kommet frem til min favoritt. Kokos setter en deilig touch på det hele. Kanskje du vil lage den du også? Jeg deler oppskrift:)

Drømmeverdens Granola:

1dl Mandler ♥ 1dl valnøtter ♥ 1dl hasselnøtter ♥ 1dl sesamfrø ♥ 1dl linfrø ♥ 1dl solsikkekjerner ♥ 3/4 dl tørket kokos ♥ 1dl rapsolje ♥  2dl vann

Hakk opp mandler, valnøtter og hasselnøtter. Tilsett frø og kokos. Bland alt sammen i en bolle og hell over olje og vann, rør det hele sammen. Fordeles på et stekebrett og stekes i ovnen på 200 grader i 10-15 min. Pass på så det ikke blir brent! Rør litt innimellom så alt blir "stekt".
Jeg spiser granolaen sammen med youghurt/ gresk youghurt/ cottage cheese og frukt eller bær. I tillegg er det godt bare som snacks! Denne oppskriften inneholder lite karbohydrater, men en del gode fettstoffer. Mmmmm?.

Krukken ble satt på bordet for jeg synes den passet så fint sammen med fatet mitt. Men den må tilbake på fatet på benken sammen med andre krukker. Ellers er jeg redd lillemor vil miste den i gulvet. *Oooops*
Nå er jeg klar i godstolen med en kopp deilig tea og The Kardashians på TV, etterfulgt av Bloggerne. Må jo få med meg fine Marna (komikerfrue:) Skikkelig me-time♥

Flere som nyter litt sofatid? Forresten redd jeg blir skikkelig støl imorgen etter en god styrkeøkt idag, har blitt altfor mye løping i det siste. Men nå er jeg tilbake på den fronten og. Smerte er deilig:) Haha!

God kveld til deg♥ Margit♥

-Høstens Grønnsaksgryte-


God Onsdasgskveld fine dere♥

Idag har jeg hatt min første fridag på lenge! Eller fridag i den betydning at jeg ikke skulle på jobb, møte, innkjøp eller ut av huset. Dagen idag var satt av til hjemmekontor, husarbeid og litt kos. Startet fridagen med en deilig løpetur i piskeregn, fantastisk godt etterpå. Deretter var det bare å stålsette seg og få unna jobb på lista mi. Mye er unnagjort og mange varer er lagt inn i den nye nettbutikken:) Godt å være igang. 

Størstejenta kom med bussen etter skolen og jeg møtte henne på bussholdeplassen. Det er ikke så mye tid vi har sammen, bare meg og henne. Idag var planen å tørke støv av kokkekunstene våre og la henne regjere på kjøkkenet. Hva er vel bedre enn Grønnsaksgryte nå på høsten? Vi kuttet grønnsaker, sang sammen og hadde den gode samtalen♥ Gleder meg til flere slike stunder med henne fremover! Jeg har nemlig gitt meg selv en kontordag i uken, det trenger jeg skal jeg holde meg a jour og ha hodet over vannet. Utrolig digg sjef jeg har!:)


Høstens Grønnsaksgryte a la Pernille:

 • 7stk Gulrøtter 
 • 1 liten sellerirot
 • 1 kålrot
 • 1 purre
 • 1 broccoli 
 • 500g karbonadedeig eller storfekjøtt
 • halve kjelen med vann
 • grønnsaksbuljong
 • krydder: jegermiks, pepper, salt, hvitløk

Kok opp vannet med buljong og krydder. Kutt opp alle grønnsakene og ta de oppi. Stek kjøttet og tilsett i gryten. Idag hadde vi litt kjøttpølse oppi siden vi hadde det i kjøleskapet og det faller alltid i smak hos de små. Kokes til alt er mørt, og jo lenger jo bedre.

Det beste av alt er at vi har middagen klar imorgen! (og da smaker den også bedre)

Høstklem fra Margit

Dinner For Two

God Søndagsmorgen!
Siste dagen i helgen og den bør nytes. Jeg elsker fredager. Da ligger helgen foran oss og helgen virker så lang. Men plutselig er det søndag og helgen er snart over.
Deilig med helg, men ok å starte arbeidsuken igjen også. Gleder meg til å komme på jobb igjen!

Igår ble det en middag for to på meg og mannen. Storesnupp er på overnatting hos venninne for første gang, tenk deg så spennende. Husker hvor stas det var selv:)
Det var utrolig deilig å legge lillegull og nyte maten i fred og ro. For enhver småbarnsforledre vet hvor livlig det kan være ved bordet til vanlig. Jeg tar meg i å kaste i meg maten og få det overtsått. Før lillegull begynner å kaste mat og storegull drøyer tiden med å småspise i sakte tempo. Nei, hverdager er det nok av. Det var på høy tid med en rolig middag, god mat og vin i glasset.
Kan ikke huske sist…

Må tipse dere om et tilbehør jeg laget igår til biffen!
Hvitløksfreste brekkbønner:
Fres olje og grovhakket hvitløk i pannen. Når det er skikkelig varmt og lukter deilig hvitløk legger du brekkbønnene oppi. Vend de i oljen et par minutter.
Ikke kast hvitløksbitene, de er supergode å spise til! (roasted garlic nesten)

Bruk søndagen til å lade opp for en ny fin uke!


Kalkunrester?

God kveld!
Flere som fikk med seg sesongpremiere på Greys idag?
Deilig når de "faste" programmene er igang igjen. 

Jeg la ut et bilde av vår reste-kalkunform på instagram og fikk så mange spørsmål om oppskrift, så her kommer den:
Kalkun/kylling 
1/2 brokkoli
paprika
purre
1boks baconost
1boks creme fraiche
raspet ost på toppen.

Hakk opp kalkun, brokkoli, paprika og purre i passe biter og legg i en ildfast form. Bland sammen baconost og creme fraiche, hell det over. Topp med raspet ost. 
Server med salat, evt ris og hvitløksbaguett.
Supergodt, barnevennlig og vi fikk brukt opp restene i kjøleskapet:)
Idag har jeg tatt bilder i dagslys av stuen vår, de kommer imorgen.
Jeg har freshet opp med en ny farge i stua, ble så stusselig når det røde gikk ut.

God natt, 
imorgen venter ny dag på jobb og der skal det planlegges omgjøring, bestilles nye varer og jammen tror jeg ikke mer varer havner på salg!

Familie-Søndag!

Håper dere har hatt en fin søndag!
Her i heimen har vi hatt en skikkelig familiedag. Jeg og minstemor sov helt til 9.30, det er langt fra hevrdagskost her i huset. Det verste med å sove så lenge er at man føler at hele dagen har gått, før den i det hele tatt har begynt. Derfor bestemte jeg meg for å skrinlegge de fleste planer for dagen og bare kose meg med mine tre gull.
Helt arbeidsløse har vi ikke vært. Idag takket vi for den flotte sommeren vi har hatt og kjørte hagemøbler, uteleker, sykler og basseng på låven. Nå er vi skikkelig klare for høst og vinter, og kan glede oss til en ny sommer. Jeg pakket også bort en del sommertøy til jentene. Nå er det ull som gjelder!
Etter mange timer ute i den fine høstlufta var det ekstra godt å komme inn igjen til vafler og kakao.

Jeg slang sammen en porsjon lavkarbo-vafler også. 
Helt eksakt oppskrift har jeg ikke, for jeg liker å slumpe:)
Men i utgangspunktet brukte jeg: 
2egg// 1ts sukrin// litt kardemomme// 1dl fløte// 2ss smeltet smør// malte mandler til det ble en fin røre. 
NAM!
Dagen ble avsluttet i badekaret for begge jentene. De elsker å bade sammen, søskenkjærlighet<3
Nå er det ekstra moro med Marielle som har blitt 8mnd og har de siste dagene lært seg å sitte selv. Nå hermer hun etter storesøster og plasker i vannet som en gal.
Vi ble våte alle mann:)

Nå er jeg klar for en ny uke, håper dere er det samme.

God søndagskveld

Termin og supercookies!09.Februar 2013

Datoen vi gikk å ventet på i flere måneder. Rart hvor opphengt man blir i en dato. Det er tross alt ikke mange som føder på teindatoen. Heldige meg fødte 3uker før, greit å være ferdig:)
Med sine nesten 3,7kg var det ikke så mye som tydet på at terminen var helt riktig.

Jeg har testet ut Fotballfruens supercookies, som er en lavkarbo cookie.
Hun bruker mandelmel (ferdigkjøpt), men jeg kjører mandlene i blenderen.Rimeligere og like godt:)
Oppskrift finnes her

 
Lurer på om de supercookiesene ga meg ekstra energi!
Huset er nå skinnende rent. Lørdagskvelden skal bare NYTES.
God mat, hver gang vi møtes og masse deilig oppskjært frukt.
 
Hva skal du bruke lørdagskvelden til?

Giveaway kommer på bloggen imorgen, gled dere:)

Bolle-Mandag!

Mandager er fine!
Ny uke med nye muligheter.
 Fridag med prinsessa mi, regnet som pisket mot vinduene, stearinlys og baking.
Planen idag var å få ryddet litt mer i flyttelasset, men siden jeg våknet med en stiv nakke og skulder ble det kosedag istedet. Lett bytte!
 Idag ble det lavkarbo-boller:
 • 160 gram mandelmel
 • 2 egg
 • 4 ss kremfløte
 • 6 ss kesam
 • 8-10 ss sukrin
 • 2 klyper salt
 • 100 gram smør
 • 2 toppet teskjeer bakepulver
 • 4-6 ss fiberhusk
 • 3-4 ss kardemomme
Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett fløte og kesam, smelt smøret. Bland alt det tørre inn og hell i smøret.
 La deigen hvile i ca 10min. Trill boller og legg på bakepapir. Stek på 180grader i 15-20min.
Vi fikk ett brett med 12 boller.


Nederst i bildet kan dere skimte et par øreklokker, de bruker mini når jeg setter igang kjøkkenmaskinen.
Lille pingla mi! *smiler*
Hun elsker å bake, og er en villig liten hjelper.

Avsluttet dagen med Step & Styrke timen min, favoritt-gruppetime!
Ekstra gøy er det nå som den er helt full. Jeg bruker mye av meg selv som instruktør og da gir det ekstra energi å se at kundene møter opp.

Håper din mandag har vært like fin?

Mandagsklem fra

Hjemmelaget iskrem!Lørdag er herlig!
Skal vi danse på TV og bena høyt i sofaen etter ukas siste arbeidsdag.
Nok en fin uke i butikken, deilig å kjenne at dere kunder liker butikken min både i gata og på nett.
Tusen takk, til dere alle!
 
For å drive butikk er ikke bare kos og dilling, men mye tårer, frustrasjon og usikkerhet.
Jeg får mye spørsmål om hvordan man starter for seg selv, hvordan det er å drive butikk osv.
Et innlegg om dette kommer straks.


Kveldens søtsak ble min favoritt for tiden: hjemmelaget iskrem.
Super enkelt og så godt!
Jeg mikset idag fryste bjørnebær, fryste bringebær, naturell youghurt og en dæsj med fløte i blenderen.  Andre ganger bruker jeg fryste jordbær, fryste skogsbær eller det jeg måtte ha av bær i fryseren. It's your choice!
Konsistensen blir som sorbetis.
Dette er en lavkarbo iskrem.
 
ENJOY!
 


Imorgen reiser prinsessa mi på høstferie noen dager.
Jeg liker ikke å være uten henne, men vi har godt av det begge to. Hun kommer til å kose seg på fjellet og her mangler det ikke på gjøremål. Flere av rommene her i huset er ikke ferdig innredet og esker er ikke pakket ut. Skal bli gøy å vise huset vårt!


                                                                       Klem fra

Mmmmm...

God mandag!
 Dagens middag:
Fårikål=Høst
Ikke fult så delikat når retten er ferdig, gråere mat skal man lete lenge etter. *smiler*
Men sååå godt!

Ny uke, nye muligheter!
Gleder meg til å ta fatt på en ny uke, mandager er deilig slik.

Jeg får mange henvendelser, mail og kommetarer om produkter dere ser her på bloggen, fargekoder og tapeter. Info-innlegg kommer fremover, tror det er lettere enn å svare alle:)

Klem fra

GULROTKAKE

God kveld!
 Tenkte å dele med dere en deilig gulrotkake som jeg bakte til min bursdag.
Den er smakfull, saftig og til å bli hekta på!

Kake:
300g meierismør
360g sukker
4 egg
270g hvetemel
2ts bakepulver
2ts malt kanel
2ts kardemomme
1ts vaniljesukker
4 gulrøtter

Rør smør og sukker hvitt, tilsett deretter eggene (ett av gangen). Riv gulrøttene og bland i røren sammen med alt det tørre. Passer i 25x35cm langpanne eller stor rund form. 175grader i ca 1time.

Fyll:
125g naturell kremost
150g meierismør
300g melis
1ss appelsinsaft

Bland fyllet sammen. 
Jeg brukte food processor og det gjorde den fin og luftig!

NAM!
Ekstra stas å bake når man har en flink hjelper. Men innimellom er det greit å legge seg nedpå når det blir slitsomt å raspe gulrøtter.


Dagen idag har vært solrik og deilig!
Ikke gjort noe man MÅ, men bare det man vil. Det er lov når man har bursdag.

Ny arbeidsuke starter imorgen, gleder meg!
Mye som skjer med butikken fremover, så imorgen starter rydding og planlegging.

Fin uke videre!

Forevige SoMMeReN!

God morgen lesere!
Noe av det beste med sommeren er ikke bare solen, varmen og lange sommerkvelder. 
Nei, det må være smaken av JoRDbæR!
 Desverre har vi ikke tilgang til den deilige norske bæret hele året, så da må det foreviges.
Hver sommer rører jeg jordbær slik at vi kan nyyyte frem til neste sommer.
Min kjære hadde handlet inn 2(!) kasser med jordbær, ingen fare for at vi går tomme denne vinteren!
Bærene renses, vaskes og kuttes opp i biter.
Deretter røres bær, sukker og certo frysepulver sammen i Kenwood maskinen.
SUPER-ENKELT!

 Med litt kyndig ekstrahjelp går det som en lek!
Dette er en fin og koselig aktivitet å gjøre med barn.

Helles over i beger og fryses.
Gleder meg allerede til nystekte vafler med sommerens herlighet på, etter en dag ute i snøen!

Foreviger du sommeren?

Klem