-Kjøkkentips-

Hei og hopp fra kjøkkenet♥

Kjøkkenet vårt er virkelig husets hjerte. Rommet i seg selv er stort med rom for mange. Vi har spisestuen på kjøkkenet og spiser de fleste måltidene her. I tillegg har vi en stor kjøkkenøy med barstol som er topp for en rask frokost, kontorjobbing eller lekser. Pernille liker å sitte der med leksene mens jeg lager mat, og lillesøster vil gjerne også opp for å tegne. Kjøkkenøy er noe av det smarteste med hele kjøkkenet vårt, Ikke bare er den fin å sette ved, men den er så deilig å bruke som arbeidsbenk. Den rommer mye og er midt i rommet. Eller arbeidstrekanten om man vil. Anbefales!

Jeg ELSKER kjøkkenet mitt♥ Ikke bare er det flott å se på. Jeg innrømmer gjerne at jeg har fått et kjøkken etter mine drømmer, ja alt jeg ønsket meg og litt til. For det er vel lov å være fornøyd med kjøkkenet sitt? Vel, noe av det beste ved kjøkkenet vårt er oppsettet og arbeidssonen. Det er ingenting jeg ville endret på. I en travel hverdag er det greit å ha et kjøkken som fungerer. Jeg vil gi dere noen kjøkkentips.

 • Arbeidstrekanten: hold vask, kjøleskap og stekesonen i nærheten av hverandre. Gjerne lag det som en trekant. 
 • Brødfjøl: lag plass til brødfjøl og brødboks rett ved kjøleskapet. 
 • Plasser oppvaskmaskin rett ved vasken. Gjerne på høyre side om du er høyrehendt.
 • kildesortering: har du plass må jeg anbefale kildesorteringsskuff. 
 • Du får bedre oversikt i store kjøpmannsskuffer enn skap, til f.eks tørrvarer/bakevarer.
 • Lag plass til skjærefjøl rett ved kokesonen, kjekt å skjære opp grønnsaker el.l mens man steker/koker.
 • stekeovn opp i høyden er godt
 • NOK benkplass, man kan nesten aldri få nok plass
 • plass til kaffemaskin, kaffetrakter, vannkoker osv om man liker dette
 • Har man plass så må jeg anbefale kjølehjørne på det sterkeste

Dette er noen av de punktene jeg er aller mest fornøyd med når det kommer til vårt kjøkken. Jeg har tegnet kjøkkenet selv så jeg føler det er veldig gjennomtenkt. Flere ganger satt jeg med tegningene og “latet” som jeg lagde mat, ryddet oppvask, bakte osv. På denne måten fikk jeg testet ut kjøkkenet før jeg satte det til produksjon. Det hjalp også på at dette er andre huset vi har bygget, og også det andre kjøkkenet vi har bestemt. Litt erfaringer dro jeg med meg fra første byggingen.

-kjøkkenøy til å kutte grønnsaker osv på, vis a vis kokesonen-

-Kaffekrok-

-Store kjøpmannsskuffer til tørrvarer og egen benk til baking-

-Brødboks rett ved kjølehjørnet, gjør hverdagen lettere-

-Kildesorteringsskuff under vasken og oppvaskmaskin til høyre-

♥Husets Hjerte♥

Nå har jeg testet dette kjøkkenet i 2år, fortsatt like fornøyd og begeistret. Det koster en del å bygge et nytt kjøkken så bruk derfor god tid på planleggingen. Tegn kjøkken hos flere leverandører, dette gir deg mange gode ideer/tips og prisene kan variere.

Lykke Til!

Kjøkkenhilsen fra Margit

7 kommentarer
  1. Hei! Nydelig kjøkken, ingen tvil! Lurer på om du er fornøyd med vasken? Har sååå lyst på, men livredd for at den skal bli ødelagt av gryter og “vanlig” bruk som i en vask av stål… 🙂

  2. Kjersti: Jeg er fornøyd med vasken. Synes den er lettere å holde ren ift stålvask. Etter 2 år er det noen riper i bunnen, men ikke noe som jeg tenker over. Vår er fra ikea så den kostet heller ikke skjorta. Kan byttes ut etter noen år om man ønsker det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg