-JEG ER FIN-

God kveld fine lesere♥

Når slutter vi å synes at vi selv er fine og bra nok som vi er? En kommentar fra datteren fikk meg til å begynner å reflektere over det. Leseleksen hennes inneholdt ordet FIN. Da sier hun klart og selvsikkert: Mamma, jeg er FIN! Ja, du er den fineste jeg vet om, sa jeg.

Små barn er selvsikre når det kommer til seg selv og sine ferdigheter. Nå kan ikke jeg snakke for alle barn, men slik jeg opplever mine. De svinger seg rundt når kjolen/skjørtet kommer på og synes de er så fine. Titter i speilet og synes de er fine. Smilet går nesten helt rundt når de mestrer noe og klapper i hendene. Ingen bekymringer i livet og ingen “stygge” tanker om seg selv. Når forsvinner denne tankegangen?

Som tenåring kommer også gjerne usikkerheten og dårlig selvtillit. Noen er for store, for små, for høye, for lave, for kvisete, for tykke, for tynne. Ja, listen er lang. Vi går fra å være bekymringsløse barn som ser på seg selv som FIN til en tenåring med mange negative tanker. Jeg husker dette så godt selv. Med en høyde som bikker 180 prøvde jeg det jeg kunne å se lavere ut. Ryggen lut og knekk i knærne- lekkert! Jeg husker ikke helt når det snudde, men tror det var da jeg var på modellkurs. Der lærte vi å være stolte over høyden vår! Jeg rettet meg opp, og har i ettertid fått høre fra flere at jeg var hun med så strak rygg. 

Tenk om vi alle kunne være slik som små barn er. Være fornøyd med oss selv. Ikke fokusere på det som måtte være “feil”. Jeg er så lei av å høre folk si at de har noen kilo for mye, for korte ben, for slappe armer, stygge knær og i det hele tatt. Det er så trist! Hvor ofte hører du et voksent menneske si: Jeg er FIN. Det er ikke greit å si at man selv er fin. Janteloven sier så. Gir du et kompliment til noen så prøver de bare å feie det vekk. Jeg synes vi skal gi hverandre flere komplimenter og ta de imot, ikke feie de vekk. 

Det er ikke bare det ytre som teller, men desverre så er det det som er roten til mye vondt. I dagens samfunn er det mye fokus på utseende og kropp. Jeg kjenner at jeg er spent på fremtiden og hva den vil bringe for mine to små. Hvordan skal vi prøve å styre barna i riktig retning og være fornøyd med seg selv? Å bygge opp en god selvtillit og gi mye ros hjemme tror jeg er viktig. Og selvfølgelig masse kjærlighet! 

Jeg er idag veldig fornøyd. Kroppen min er sterk, frisk og sunn. Den har båret frem to perfekte jenter og gjort den viktigste jobben i livet etter min mening. Trening holder kroppen i form, gir den gode følelsen og holder ryggen i sjakk. Vi har vel alle noe vi ikke er fornøyd med, men hvorfor kaste bort tid på å tenke på det? Nei, vi får være fornøyd med det vi har fått tildelt og gjøre det beste ut av det. 

“En får værra som en er når en itte vart som en sku. Inni er vi like både je og du!”

Jeg utfordrer deg: still deg foran speilet og si til deg selv JEG ER FIN!

Trykk liker under om du tar utfordringen:)

1 kommentar
  1. For et fint innlegg 🙂
   Jeg husker selv når jentungen var på den alderen, til og med da hun hadde kreft og hadde mistet alt håret stod hun foran speilet og hadde på den fineste kjolen – “mamma, sant jeg er fiiiin?” Helt fantastisk!!
   Er værre nå, hun er 16 år og ingenting er fint lenger, enda hun er helt nyyydelig:) Jaja, det går seg vel til 🙂
   Ha en flott dag, fiiiine du 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg