Hvordan holde orden på vaskerommet?

God morgen♥ Vel, hjemme tilslutt. Flyet var forsinket og jeg rakk siste flytog med 10minutters margin. Da jeg ankom Drammen så fant jeg ikke bilen. Da snakker vi panikk kl.02 om natten! Lite høy i hatten småløp jeg bort til naboparkeringen på stasjonen. Der stod bilen. Viking hadde tauet bort alle bilene for parkeringen skulle være stengt hele helgen. Gudskjelov ingen bot. 


Igår gikk dagen med til å pakke ut og vaske klær. Godt å starte en ny uke med ganske tomme skittentøysdunker. Vi var ute nesten hele dagen igår, så deilig vær! Første klesvask hang også ute igår. Beste lukten det♥

Tidligere hadde jeg et vaskerom som konstant var kaos. Etter at vi flyttet inn her har jeg gitt meg selv noen regler for å holde orden. Det er nok en av grunnene for at jeg trives her inne, i tillegg til at jeg aldri har klesvasken hengende over meg. Inne på vaskerommet har jeg 3 kurver som jeg sorterer tøy i: hvitt, sort, farget. Siden jeg har to jenter blir det en del tøy som er rosa, lilla og rødt. Dette går i kurver fargen tøy og fyller den opp ganske ofte. I tillegg har mannen en egen dunke til arbeidstøy, det er ikke sjelden han kommer hjem med oljeflekker og søle. Disse dunkene er superkjekke! Jeg ser fort hvilken maskin som bør kjøres og skittentøyet ser oversiktitlig ut (disse krever litt plass da). 

Mine vaskeromregler vil jeg dele med deg:

Vask minst en maskin med klær hver dag, så slipper du skippertak♥ Brett tøyet med engang det er tørt♥ Rydd det bort fortløpende♥

AS SIMPLE AS THAT:)

Vi vet det innerst inne, men det var det å gjennomføre det da. Etter at jeg begynte med dette så har jeg bare fortsatt. Det er rett og slett blitt en rutine. Jeg sier ikke at jeg aldri har et kaotisk vaskerom innimellom, men det er stort sett ryddig. For de som ikke har vaskerom, men som har felles bad og vaskerom er dette en super regel!

Hvis du skal lage deg vaskerom, pusse opp eller bygge har jeg noen tips til deg. Plass til flere skittentøysdunker (2-5stk), benkeplass, snorer i taket/plass til klesstativ og skap, skap, skap. En liten benk er veldig kjekt og nesten uunværlig, jeg legger ferdig brettede klær der mens jeg bretter. Skap har vi en del av på vårt vaskerom. Plass til vaskemidler, bøtter, vaskeutstyr, liten søppeldunke, duker/putetrekk og mannens arbeidstøy. Godt å få alt vekk og bort. 

Tilslutt har jeg et tips til småbarnforeldre! Jeg har to blomstrete esker på den øverste hyllen, en til Marielle og en til Pernille. Her legger jeg ferdigvaskede klær som de har vokst fra. Jeg tar en opprydding i skapene deres innimellom og legger bort. Alikevel er det noen plagg som jeg ser synger på siste verset når de bruker det, da legger jeg det i esken etter det er vasket. Eskene tømmer jeg når jeg tar en skikkelig rydderunde i skapene deres. Funker supert her i huset:)

En hel søndag ligger foran oss. Her blir det noen få prosjekter og masse kos. Et prosjekt ute til jentene begynner å ta form, dere skal få se.

Lag en fin søndag♥

6 kommentarer
  1. Du er heldig som har plass til vaskerom, men samtidig kommer du med flere gode råd, særlig dette med en maskin daglig og brett det unna så fort det er tørt! Ikke minst så vaskerommet dere veldig delikat og fint ut 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg