Halloween er kommet for å bli!


Halloween er rett rundt hjørnet, enten vi liker det eller ikke. Jeg husker da jeg var ung og gikk på høyskolen, ved siden av skolen jobbet jeg i bokhandel. Mulig jeg er den eneste som solgte masse bøker uten å ha lest en eneste en selv. Man kan selge alt bare man setter seg inn i det, jeg leste bokanmeldelsene:) Uansett, da var det ganske mange negative kunder som mumlet rundt det her med Halloween. Dette amerikanske tullet som handelsstanden startet i Norge! 

Selv har jeg opplev skikkelig Halloween det året jeg bodde i USA. Det vi ser her i Norge er ingenting ift over there. Alle butikker var pyntet og bugnet av alt fra godteri, pynt og kostymer. Store varemerker som Oreo, M&M og Reeses laget egne Halloween varianter. Folk pyntet hagene sine med spøkelser, hekser, eddekopp-nett og “fugleskremsler”. Mye av pyntingen var på nivå med julen. Kostymer var det så mye av i butikkene at det var vanskelig å velge. Speningen var til å ta og føle på den siste tiden før Halloween og alle forberedte seg til den store dagen. På skolen snakket vi mye om kostymer og hva vi skulle gjøre denne dagen. Sinnsykt MORO! Da dagen kom gikk jeg rundt fra dør til dør med en stor gjeng venner. Godtebøttene til de vi ringte på døren til var noe av det største jeg har sett. Vi samlet inn mer godteri enn vi noen sinne kunne klare å konsumere:) Vi delte med de mindre barna som ikke hadde orket å gå så lenge. 

I disse dager ser jeg mange diskusjoner på nettet når det komme til denne tradisjonen. “Heller julebukk enn Halloween” fant jeg en tråd på tidligere idag. Altfor mange er skeptiske og vil ikke se noe til denne tradisjonen, som de mener ikke er en tradisjon i Norge. Da må jeg nok skuffe, jeg tror det vi har sett til nå bare er begynnelsen. Når våre barn vokser opp tror jeg det vil ta av enda mer, siden mange av de har fått det inn med morsmelka. Hvorfor ta dette fra barna som synes dette er moro? Jeg er ikke imot julebukk, men jeg sier om Ole Brum: Ja takk til begge deler!

Mine tupper skal få lage hvert sitt gresskar som vi har gjort hvert år. Og i år skal jeg prøve meg på gresskar-pai alá den jeg smakte på i USA. Kostymene er klare og de skal få ta en liten ringe på runde. Er  utelyset slukket hos noen så tar vi selvsagt hensyn til det. 

//Mitt nye fine fat finnes her. //

 

Håper DU vil åpne døren når de små håpefulle ringer på døren din!

Husk at mange av de har gledet seg til dette lenge, forberedt kostyme og telt dager. 

 

10 kommentarer
  1. Jeg vil åpne døren, men ingen ringte på i fjor, og jeg hadde 3 store skåler med godis.. Det var veldig kjedelig da jeg ikke hadde kjøpt noe av det jeg likte, slik at jeg ikke skulle spise det opp, hehe. Men i år skal jeg jobbe på halloween, så fikk lov av sjefen å kle meg ut, så får i alle fall kost meg på jobb! 😀

  2. Hei
   Flott innlegg. Har feiret Halloween flere ganger i USA og det er utrolig flott. Det er hva vi gjør det til her hjemme i Norge. Vi huler ut gresskar, lager gele med edderkopper, Halloween muffins mm. Noen ganger inviterer ungene venner på halloweenfest. Vi prater om regler hjemme, oppfør deg ordentlig, ikke ring på der det er mørkt og takk for det du får. Dette en en veldig koselig og magisk kveld. 🎃👻

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg