Den dagen jeg sluttet å bry meg om hva andre mente var den dagen jeg vant!

God morgen♥ Altfor mange av oss bryr oss om hva andre mener og vil leve opp til normalen. Men hva er normalen? Er det et A4 liv med en 8-16 jobb, barn, stasjonsvogn, hus og hund? Mange kan ikke komme med en egen mening før noen andre gjør det først. Eller tør å tråkke ut av komfortsonen. De som viser seg frem mer enn andre sees på som selvopptatte og tror at de er noe. Ja, for janteloven kicker oss i ræva så fort vi gjør noe utenfor normalen!

Jeg hadde det selv slik i mange år. Det var skummelt å synes i mengde, å ha en mening eller gjøre noe utenfor normalen. Som 17åring reiste jeg helt alene til USA og gikk ett år på skole der. Det var min oppvekker i livet. Over there er det lov å ha en egen mening, det er lov å syntes i mengden og det er lov å tro at man er noe. Den dagen jeg valgte å bli en blogger tok jeg et valg. Jeg valgte å syntes og visste at flere ville ha en mening om meg. På samme tid startet jeg butikk på et ganske lite sted, noe som gjør meg veldig synlig. Når man blir en synlig person så vil også folk ha en mening om deg. 

Iløpet av disse 7årene som blogger og 5år som butikk-eier så har jeg hørt mye forskjellig om meg selv. Til og med ting jeg ikke visste. Noen har meninger om mitt hjem, min butikk, meg som person, eller meg som mamma. En gang fikk jeg høre at mannen min hadde flyttet ut, en leser hadde bare lest overskriften “mannen forlot meg”. Haha! Butikken min skulle legge ned, nok en leser som kun hadde lest overskriften. Ja og slik kan jeg fortsette. Er du en av de som bare leser overskrifter? Vel, så feil kan dere ta. Det vil alltid finnes skravlekjerringer der ute som sprer rundt seg med løgn, eller nettroll som sprer hat. Stort sett bunner alt i misunnelse og uvitenhet. 

Hvor mange har ikke hørt noen si: jeg har hørt at hun bla bla bla.? Det er skummelt å tro på at noen har hørt noe, da har de ofte lagt på historien sin for å gjøre den litt mer juicy. Jeg tar alltid slike utsagn med en klype salt. Derfor sprer jeg ikke slike historier videre til andre. Noe av det verste jeg vet er baksnakking av andre. En ting er å ha en konkret mening om noe, men man snakker ikke stygt om en annen person! Jeg snakker heller aldri stygt om kundene mine, det er tross alt de jeg lever av. Jeg er utrolig ydmyk over at SÅ mange velger å handle hos meg. Ja, for Drømmeverden er meg. 

Den dagen jeg sluttet å bry meg om hva andre mente var riktig fikk jeg et friere liv. Jeg vet at alle kan ikke like meg eller det jeg gjør. Men så lenge jeg behandler alle slik jeg vil at de skal behandle meg så vet jeg at jeg gjør mitt beste.
Den dagen jeg ikke brydde meg om hva andre mente, var den dagen jeg vant♥  Og den dagen jeg ble fornøyd med meg selv så sluttet jeg å bry meg om hva andre tenkte. For vi er tross alt vår egen største kritiker. Jeg elsker livet mitt og slik skal det forsette å være- jeg lever ikke livet mitt for å tilfredstille andre.

Bruker du mye tid på å bry deg om hva andre mener?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg