Skal barna våre vokse opp i et slikt samfunn?


Jeg er mamma til to små jenter. Det er den viktigste jobben jeg har her på denne jord. Hver dag menger jeg meg med pene ting i butikken min, puter i regnbuens farger, trendy klær og alt som glitrer og klirrer. Jeg lever av å selge pene ting, men det er ikke det vikgste når fakta kommer på bordet. Min viktigste jobb er å trøste, pleie, skape trygghet, gi omsorg og skape en best mulig barndom for mine små. Jeg skal oppdra de til å bli sterke, selvstendige, omsorgsfulle og trygge jenter. Hver dag får de høre hvor flotte jenter de er!

Jeg gjør det beste jeg kan for å skape trygge jenter, både på seg selv og andre. Men selv om jeg gjør mitt beste så er jeg bekymret for de. Jeg vet at det vil komme en periode i livet hvor de ikke vil høre på meg, den alderen hvor mamma er det teiteste. Vi har vel alle vært dere engang? Innen den tid så håper jeg at jeg at vi har skapt jenter som er trygge på seg selv, og ikke lar seg påvirke for mye av de rundt og samfunnet forøvrig. Hvorfor? For idag er jeg bekymret for retningen samfunnet tar veien. Skal barna våre vokse opp i et så fucka samfunn?? Beklager ordbruken, men jeg har ikke ord… 

Da jeg var tenåring gikk vi jentene kledd ganske likt. Flere enn meg som husker miss sixty bukse, buffalo sko, leggings, pique tskjorte og college genser? Eller hva med buske med skjørt utenpå? Jisess… Vi var kledd likt, men alikevel var vi så ulike. Det kan man ikke alltid si om dagens unge. Store lepper, store pupper, hair extensions, lange vipper, lange negler, solbrun hud… ja listen kan bare fortsette. Ikke nok med at klesstilen er det samme, men de skal jammen meg se like ut også! Og hver gang de tar en selfie så lager de duckface.

Jeg er bekymret som mamma. Hvor skal det ende? Det er nærmest blitt akseptert at unge jenter fikser på alt. Flere store bloggere er åpne om alt de har fikset på og skriver gjerne om sine platiske operasjoner. Desverre er mange av leserne deres unge jenter som lett lar seg påvirke. Om deres store forbilde fikser på seg selv, hvorfor skal ikke de kunne gjøre det samme? Det er trist å se at bloggere som ligger høyt oppe på blogglisten og når ut til mange ufarliggjører dette. De har faktisk et ansvar. Jeg som mamma gruer meg til mine døtre blir gamle nok til å surfe på nettet selv….

Klem fra en bekymret mamma som håper samfunnet vil snu♥ 

5 kommentarer

Siste innlegg