Tid til å nyte julen!


Julen er i ferd med å senke seg her i Villa Drømmeverden. Kakene er i boks, juletreet er pyntet, julekortene er sendt, gavene er pakket inn og det er bare 2 dager igjen på skolen for Pernille. Alt er på stell og det er ikke lille julaften før om noen dager, den er ny for meg. Jeg vet jeg har gjentatt meg selv snart i hele desember, men jeg nyter førjulen til de grader!

Julen har også gitt meg tid til å tenke og reflektere over ting. Et år går fort og det føles nesten ut som julen ifjor bare var for noen uker siden. Jeg får vondt i magen. Tempoet på både meg og til varene som fløy ut av butikken min ifjor var ekstremt høyt. Jeg jobbet fra tidlig om morningen (vi snakker i 06-draget) til sene kvelden i hele desember. Før butikken åpnet pakket jeg ordre i nettbutikken og etter at jeg kom hjem fra butikken så svarte jeg på mail osv. Totalt hadde jeg 1 fridag til å få unna julegavene på. Tallene ga meg rus for å holde koken oppe.

Når jeg tenker tilbake på de siste årene og juletiden så blir jeg uvel. Rett og slett kvalm. For all del alt var tilsynelatende på stell da også, for det er slik jeg er. Jeg bakte et kakeslag på kvelden i ny og ne. Julekortene ble bestilt i hu og hast midt på natta. Vi bakte pepperkaker sammen etter jobb en lørdag og pyntet de før jeg skulle på jobb igjen søndag. Så lenge jeg planla alt til punkt og prikke for meg og familien så gitt det akkurat. Og ingen merket at alt ble skviset inn der JEG hadde litt ledig tid. Alt vi måtte og “burde” gjøre før jul rakk vi akkurat. Men nøt jeg det? Jeg kan si at det gjorde jeg ikke. For alt dette kom oppå alt annet stress jeg hadde på jobben. For meg ble det mer en plikt å skulle krysse av tingene på julelista mi. Jeg holdt pusten frem til lille julaften kl.18, for da gjenstod det bare å handle inn maten til jula etter jobb, levere de siste julekortene, pynte juletre og forberede maten til julaften. Jeg landet litt utpå julaften, sank sammen som en potetsekk. Å jul med din glede!

I år kan jeg med hånden på hjertet si at jeg STORKOSER meg og jeg er tilstedet for meg selv og familien min. Denne uken har vi hatt juleverksted, pakket inn pakker sammen, tegnet med de nye tusjene fra julekalenderen, lest eventyr og bakt. Bare fordi vi hadde ekstra tid. Jeg elsker julen og endelig kan jeg også nyte den igjen. Det har vært et viktig verdivalg for meg. 

Jeg håper du nyter førjulstiden og ikke ser på den som stress. Da kan jeg anbefale deg å se om du lever livet ditt slik du ønsker♥

2 kommentarer
  1. Hei Margit 😀 Så koselig å lese at du koser deg med juleforberedelser og barna . Ønsker deg og dine en God Jul og et Godt Nyttår 🎉🎉Ser lampen på bilde bak deg og skulle gjerne hatt en sånn selv . Hvor er den kjøpt ? Vh. Trine

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg