De 5 viktigste grunnene til at jeg la ned butikken min!

Jeg valgte å legge ned butikken min etter mange år med blodslit. Prosessen begynte nok litt tidligere i hodet mitt enn jeg først trodde, men det har jeg funnet ut i ettertid. 

Her er årsakene til at jeg la ned butikken:

1. Den største og viktigste årsaken var min egen helse. Da kroppen min sa STOPP og jeg fikk beskjed om å roe ned helt så åpnet jeg også øynene. Siden jeg drev en liten selvstendig butikk så er det ikke lett å drive videre når man selv er nede for telling. De fleste arbeidsoppgavene var det bre jeg som visste om og kunne utføre. Såklart hadde jeg ansatte som kunne være i butikken i åpningstiden, men ting ville stoppe opp tilslutt med meg nede. I tillegg så skjønte jeg at dette var en livsstil jeg ikke kunne fortsette med når jeg ble frisk igjen uansett. Butikken var den største årsaken til at kroppen min sa stopp.

2. En annen viktig årsak var barna mine. Jeg følte at jeg ikke strakk til som mamma og grûnder. Butikken ble altoppslukende og det merket både jeg, manenn og barna. De er små en gang og jeg ville få med meg de årene. Jeg ville være tilstede!

3. Motivasjonen min var borte. Det er en livsstil å drive egen butikk. Dersom motivasjonen begynner å forsvinne så mister man også lysten. Jeg hadde i over 1år kjent at motivasjonen min sakte, men sikkert ble redusert. Jeg elsket fortsatt å drive butikk, men mange av de kjedelige oppgavene ble mer og mer tiltak å ta tak i. Jeg utsatte de gjerne. Det er veldig vanlig når man er i ferd med å bli utbrent.  

4. Økonomi er også en viktig årsak. Med så mange arbeidstimer så burde jeg vært millionær! haha! Lønn er ikke det viktigste så lenge man trives i jobben, men når jeg viet hele livet mitt til denne jobben så kjente jeg at litt mer lønn hadde ikke vært negativt. Visste du at jeg tjente mer som nyutdannet økonom enn som butikkeier? Just sayin! Dersom det hadde vært mulig for meg å ta ut mer lønn så kunne det skapt mer motivasjon, eller jeg kunne tatt meg mer fri og heller betalt en ansatt for å jobbe. Det er tøft å drive en selvstendig butikk på et lite sted, og jeg regner ikke med at det blir lettere i fremtiden. Desverre.

5. Midt oppi alt var meg selv en viktig årsak. Ikke bare helsen min, men også Margit. Hvem er jeg, hva vil jeg og hvilke verdier har jeg? I løpet av disse årene hadde jeg satt meg selv helt i passasjersetet, eller baksetet vil jeg nok si. Det var på tide å prioritere meg selv!

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å ha tatt denne avgjørelsen, noe annet hadde vært trist. Og vet du hva jeg gleder meg mest over?

Jeg har tatt livet tilbake!

1 kommentar
  1. Fantastisk at du har klart å ta valget! Da håper jeg du får nyte årene med barna og at du slipper å springe i hamsterhjulet til evig tid. Jeg har gjort det samme og i sommer flytter vi inn i vår egen drøm. Da blir livet snudd på hodet og til det bedre. Jeg er også helt ferdig med å jobbe dobbelt og trippelt bare for å vise at jeg realiserer meg selv. Lykke til videre:-) Ønsker deg alt godt

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg