Sitter du fast i hamsterhjulet?

DON´T LIVE THEIR LIFE. LIVE YOUR LIFE!

Etter endt videregående så går veien videre til høyskolen, ihvertfall for de fleste. Dette er forventet av deg. Uten utdanning kommer du ingen vei sies det. Som nyutdannet så er neste steg på stigen å få seg en fast jobb. Når man får seg jobb så kan du ta opp lån og kjøpe deg et sted å bo, og etterhvert stifte familie. Det er da det hele starter, du entrer hamsterhjulet. Hjulet går og du starter å løpe, inn i evigheten. Årene går og du skjønner ikke hvor tiden blir av. Livet i hjulet kan være preget av lek og moro, så lenge alt er under kontroll. Men det kan også virke mot sin hensikt. Hvis jaget etter å løpe fortere enn de andre oppstår og du kommer ut av kontroll. Vi lever i et samfunn som er preget av at vi skal prestere høyt på jobb, fritid, familie, hjem og ikke minst for deg selv. 

Jeg levde et liv jeg elsket med drømmejobben, familie, hus og venner. Hamsterhjulet mitt hadde et godt driv. Men en dag datt jeg ut av hjulet mitt, bokstavelig talt. Jeg hadde det moro og farten var høy, men jeg hadde ikke kontroll. Det er da jeg fikk erfare hvilken fart mitt hjul hadde, og at denne farten hadde gjort meg veldig sliten. Det er først når man tillater seg å kjenne etter at man kjenner hvor sliten man er. Jeg fikk en kraftig smell og lærepenge, men dette har også gitt meg en av de største oppdagelsene i livet. Jeg oppdaget at livet i det hamsterhjulet ikke var så lukrativt. Det var rett og slett uutholdelig.

Altfor mange av oss lever livet i hamsterhjulet akkurat slik samfunnet, vi selv eller de rundt oss forventer. Eller fordi vi ikke kjenner etter hva vi egentlig vil. Tiden løper fra oss og vi bare følger det vante, for sånn har det alltid vært. Dette er normalen, og slik det er i dagens samfunn. Vi streber etter å være en del av dette hamsterhjulet og enda flere finner ut at det var kanskje ikke lykken allikevel. Det å leve sitt liv etter hva andre skal mene om oss blir slitsomt i lengden. Det er jo ikke de andre som skal betale våre regninger eller lage middagen hjemme hos oss. Men om du kunne tillate deg å drømme og realisere drømmene dine, hva da? En stor del av befolkningen er ikke tilfreds i jobben vi har idag, men frykten for å bytte jobb eller følge drømmen vår er for stor. 

Tør du å stoppe opp og kjenne etter hvordan du har det i ditt hamsterhjul? Finn ut hvordan du har det i ditt hjul, vær ærlig med deg selv og kjenn på dine behov. Vi har så mange muligheter vi kan gripe om vi bare tør å kjenne etter. Jeg har fått en ny mulighet. Eller et nytt liv som jeg velger å kalle det. Jeg hadde en mulighet som lå foran øynene mine, men som jeg ikke hadde tid til å ta fatt i. Helt til nå. Nå har jeg endelig muligheten til å velge farten på hjulet selv, løpe fort når jeg vil, ta en pause, rett og slett hoppe av hjulet når jeg trenger det. For hamsterhjulet forsvinner ikke, det er bare opp til meg å bestemme♥  

4 kommentarer
  1. Jeg må også ut av hamsterhjulet. Derfor har jeg kjøpt meg et lite gårdsbruk langt fra allfarvei. Jeg må tenke alternativt for å holde min mentale helse på topp. Hamsterhjulet krever at du springer hele tiden, uansett fart. Jeg vil ha muligheten til å stå helt stille i perioder. Det kan jeg ikke dersom jeg ikke hopper helt ut av hjulet:-)Ha en fin uke:-)

  2. Jeg hoppet av hamsterhjulet da jeg flyttet fra storbyen til ei fjellbygd i 2012. Det beste valget jeg har gjort. Nå skal det sies at det finnes noen hjul her og, så en må passe på, men livet er generelt mye roligere her. Ønsker deg lykke til og en god dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg