Tar du vare på det viktigste du har?


Spiller du på lag med kroppen din? Lytter du til den, fyller på riktig drivstoff og gir nok hvile? 

Jeg snakker nærmest daglig med folk som klager over at de er så trøtte og slitne. Kroppen hangler og magen er vrang. Det er faktisk ikke normalt å føle seg sliten, trøtt eller fysen hele tiden. Da får ikke kroppen det optimale, rett og slett. En ting er de som havner i kategorien utbrent, men det er en helt annen sak. Jeg snakker her om mennesker som ikke orker noe ekstra, havner på sofaen så fort de kommer hjem og sovner foran TV tidligere enn vanlig. Vi kan se på kroppen vår som en minibank, daglig må vi fylle på for å kunne ha noe å ta ut.

Den siste tiden har jeg blitt mer opptatt av helse enn noen gang. Kroppen vår er ganske magisk om vi behandler den riktig. Jeg har selv kjent hvordan det er  være på bunnen og hvor bra kroppen min har hatt av å bli tatt ekstra godt vare på. Regelmessig trening, kosttilskudd, ren mat, frisk luft og nok hvile har vært min medisin♥ Tidligere pleide jeg ikke å ta kosttilskudd, jeg mente selv at jeg fikk nok via maten jeg spiste. Desverre er ikke det tilfelle. Vi får ikke nok via maten vi spiser. Det er bare å fylle opp lagrene!

Får du i deg 5 om dagen? Det er norske helsemyndigheters minste anbefaling om hvor mye grønt og frukt du skal spise hver dag. 1 enhet er det du får plass til i en håndfull. I tillegg da så er det 4 fulle never til, med variert innhold. Dette er et minimum. Får du i deg 5 fulle håndfuller med frukt og grønt hver eneste dag? De færreste av oss gjør det. 85% av får ikke i seg 5 om dagen. Og når det kommer til ungene våre så får bare 1 av 20 i seg anbefalt mengde. Dette synes jeg er skremmende! Når det gjelder frukt og grønt så er det to viktige betrakninger: 1.de færreste får i seg anbefalt mengde 2.frukt og grønt har ikke det næringsinnholdet det burde hatt- spesielt ikke i vinterhalvåret. 

Så hva betyr dette for oss? Mange lever i dag med alvorlige brister i ulike næringsemner, noe som har en alvorlig konsekvens. Nemlig helsa vår! Vi har en helse og det er det viktigste vi har. Gi kroppen det den trenger. Det å kjenne på overskudd, glede og få være frisk er gull verdt. Heldigvis er det mange ting vi kan bidra med selv. Er man ikke i stand til å ta vare på seg selv så kan man heller ikke ta vare på andre♥

Mine daglige favoritter:

Aloe vera gel: ren aloe vera, hele 96% av innholdet er aloe vera. Jeg drikker denne for en glad mage hver dag. I tillegg så er den proppfull av gode næringsstoffer!

Forever Daily: gir deg dagsbehovet for 12 viktige vitaminer og 8 mineraler, samt vår egen frukt- og grønnsaksblanding som gir deg en miks av 20 ulike frukter, bær og grønnsaker. Aloe Vera Gel, lykopen og koenzym Q10 er noen av de andre ingrediensene. En multivitamintablett som virkelig lever opp til sitt navn!

Argi+ : innovativt kosttilskudd, utviklet spesielt for deg som lever et aktivt liv. Inneholder aminosyren L-arginin og gir dagsbehovet av vitamin C, D, B6, B12 og folsyre. Bidrar til: immunsystemets normale funksjon, å redusere trøtthet og utmattelse, normal muskelfunksjon, normal dannelse av røde blodceller, normal energiomsetning 

Arctic Sea: Kosttilskudd med et omega-3-innhold spesielt tilpasset for å etterligne en kost rik på fisk og skalldyr. Inneholder en balansert kombinasjon av omega-3-fettsyrene DHA og EPA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg