-Mammapermisjon-


Tenk at det er 9år siden jeg ble mamma for første gang. Min lykkeligste dag i livet, selve vendepunktet. Jeg velger å dele livet i to; livet før og etter barn. Jeg visste ikke at man kunne overøses med så mye kjærlighet på en og samme gang, hvor kom den kjærlighetsbølgen fra? Jeg har valgt å kalle denne kjærligheten for mammahjerte. For som jeg har sagt mange ganger tidligere: “Å få barn er som å leve med hjertet utenfor kroppen”.


Mai 2008 ble jeg mamma for første gang, og det påfølgende året ble en av mine lykkeligste år her i livet. Et helt år sammen med babyen min lå foran meg! Jeg koste meg hjemme, trillet turer, dro på shopping og småturer hit og dit. Jeg og Pernille var alene hjemme hele uken siden Kristian jobbet borte, så vi styrte tiden vår helt selv. Husker jeg dro på Ikea kl.19 og kom hjem mange timer etterpå en gang. Pernille var da bitteliten, hadde ingen rutiner og sov i vogna si. For en frihet! Pernille var med meg overalt, enten det var til tannlegen, trening, frisør, negltime, møter osv. Det var liksom meg og henne:) Vi koste oss like mye hjemme som ute blant folk. Hun sov ganske mye så interessen min for interiør blomstret veldig dette året, jeg pusset opp møbler, sydde gardiner, malte, snekret og lot kreativiteten vokse frem. Året hjemme i mammapermisjon var fantastisk, men gikk ganske fort. Mai 2009 var det tilbake til jobb igjen, og Kristian tok over roret hjemme. Overgangen fra hjemmetilværelse til full jobb er rett og slett pervers. Jeg storkoste meg på jobben min hos Parfums Christian Dior, som var selve drømmejobben♥ Men tiden sammen med Pernille ble knapp, nærmest redusert til å bli helgemamma. Den perioden Kristian var hjemme i pappapermisjon synes jeg det var greit å jobbe for da visste jeg at de to koste seg hjemme. Men da tid for barnehage kom ble jeg ganske satt ut av spill. Pernille storkoste seg i barnehagen og vi hadde verdens fineste barnehageansatte, men jeg måtte levere henne ganske tidlig for å rekke jobb. Desverre rakk jeg ikke å hente henne i bhg selv så vi hadde en nabodame som stilte som “hentevakt”. Det ga meg som mamma en time før levering og en time etter henting sammen med Pernille, stort sett den tiden hun var sliten, trøtt, sulten og grinete. Det rev i mammahjerte♥ Da det nærmet seg juletider så ble jeg lagt inn på sykehuset med ekstreme smerter i magen. De trodde det var blindtarmen. Etter mange undersøkelser av meg så fant de ikke noe konkret, men jeg måtte bli natten over for observasjon. Den kvelden hadde jeg en lang samtale med en lege. Hun kom frem til årsaken og ga meg følgende råd: si opp jobben din! En 1-åring, en mann som jobber borte, en krevende jobb med kjørevei og “hentevakt” i bhg gjorde meg syk. Jeg hadde lenge ønsket meg mer tid sammen med Pernille, dårlig samvittighet hadde bygget seg opp og jeg var konstant i konflikt med klokka. Den kvelden støvsugde jeg Finn for ledige jobber, jeg visste at hun hadde rett. Men uansett hva jeg fant så var det litt reisevei og lange dager. Jeg søkte etter en mulighet jeg ikke fant, en fleksibel jobb, muligheten for å jobbe hjemmefra, muligheten til å jobbe på kveldstid da Pernille sov og jeg uansett bare satt alene hjemme…. Men jeg fant ikke det jeg lette etter.


Jan 2013 ble jeg mamma på nytt. Mammahjerte vokste seg dobbelt så stort♥ Denne gangen ble permisjonen litt mer hekstisk enn den første. Pernille var da 4år og skulle kjøres til og fra bhg, følges opp, lekes med og kjøres til aktiviteter. Jeg hadde ikke den friheten som med førstemann, men sånn er det med flere barn. Vi koste oss med trilleturer, gulvlek, kafebesøk, shopping, barseltreff og babykos. Men det var en bakside i mammapermisjonen som ingen så. Jeg hadde startet min egen butikk 3år tidligere og den krevde sitt, til tross for permisjon. Jeg hadde flinke ansatte som tok seg av den daglige driften av butikken i åpningstiden, men all adminstrasjon og kontorarbeid lå på meg. Så med en baby på armen jobbet jeg med nettbutikken, besvarte mailer, første regnskap, bestilte varer, var ute på innkjøp, dro på innkjøpsmesse osv. Ja, faktisk var Marielle på sin første innkjøpsmesse bare 9 dager gammel. Det gikk veldig fint å styre en butikk, bare jeg var strukturert og brukte tiden fornuftig. Men det gikk utover tiden jeg hadde sammen med babyen min. Jeg var ganske tidlig ut i jobb igjen 1 dag i uken og noen lørdager, det var stort sett kos og jeg fikk utsatt permisjonen litt. Det største problemet med egen butikk kom da permisjonen til både Kristian og meg var over. Siden Marielle er født i januar og det er ett hovedopptak til barnehage så fikk vi ikke bhg-plass før august. Det var 8 tøffe måneder. Jeg hadde da en butikk som trengte meg, permisjonen var ferdig og ingen plass i bhg. Samtidig så ville jeg gjerne ha mer tid sammen med babyen min for denne gangen hadde tiden gått fra meg. Vi fikk hjelp fra familie så jeg kunne jobbe noen dager i uken. Ingen heldig situasjon, men det var beste løsning. 


Idag vet jeg om en mulighet som jeg kunne ønske jeg hadde visst om tidligere. Network marketing. Muligheten til å jobbe hjemmefra, og sette sine egne arbeidstider. Akkurat hva jeg så etter da min første permisjon var ferdig, men jeg visste ikke hva dette var eller kunne gi. Idag vet jeg bedre, jeg bygger min egen business under paraplyen Forever Living. Mange av mine kollegaer startet å bygge opp sin egen business mens de var i mammapermisjon. De startet i det små med å bruke produktene til seg selv, babyen og resten av familien. Basert på deres egen erfaring solgte de produkter til andre og deretter startet med å bygge opp en solid business. For denne jobben er perfekt å kombinere med mammarollen! Da permisjonen var ved veis ende så hadde de en solid inntekt så de kunne forlenge permisjonen sin, uten å tape på det økonomisk. Og mange dro aldri tilbake til den jobben de hadde, de ønsket heller denne friheten denne jobben kan gi. Jeg vet jo selv hvor vanskelig det kan være å måtte gå hjemme mange måneder etter endt permisjon mens man venter på barnehagestart. En annen sak er jo at mange mammaer ønsker ikke å sende en 1-åring i barnehagen, da er det perfekt å jobbe hjemmefra. Tenk å kunne jobbe hjemmefra, ha babyen sin hjemme et år ekstra og kunne gi barnet en deltidsplass når den tid kommer! Denne muligheten ligger der for alle som vil gripe den. Jeg skulle ønske jeg kjente til dette da jeg selv var i mammapermisjon♥

Går du hjemme i mammaperm eller venter du barn? Jeg trenger absolutt flere småbarnsmammaer i teamet mitt! Ta kontakt for mer info, kanskje dette er den muligheten du ser etter? ♥ [email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg