Ting er ikke så perfekt som du tror!


Det kan jeg skrive under på… For er det en ting jeg har lært etter å ha drevet butikk i 6år så er det nettopp dette. Jeg har fått komme tett innpå mennesker, både på godt og vondt. Iløpet av disse årene har jeg hatt så mange fine samtaler med kunder, mange av de har blitt mer enn kunder også. Mennesker jeg setter pris på. Men det er ikke de jeg vil snakke om idag, for dette er ekte og ærlige mennesker som ikke lever bak en fasade. Men desverre så er det mange som lever bak en fasade. Vi kjenner vel alle til noen som gjør oss litt ekstra nysgjerrige. De har det så fint og flott her i livet, har fint hus, fin bil, kjærlighetsturer hit og dit, ute og reiser, designklær, shopper, sosiale, morsomt på jobb, baker-leker-ut påtur med barna…. Og ALT blir dokumentert på “skryteboka” (les: facebook). Jeg vil ikke ta alle under en kam, for noen mennesker lever nok drømmelivet. Og jeg er stor fan av drømmelivet, men nå er jo også det individuelt hva som er betegnelsen på det. Vi har ett liv og det synes jeg vi alle skal leve til det full og fylle det med alt som er viktig for oss. 

Det jeg vil ta opp med dere lesere idag er at ting sjelden er så perfekt som det ser ut som. Jeg ble som sagt godt kjent med mange mennesker, og etterhvert sluttet jeg å la meg overraske. Ting var sjelden slik som jeg hadde sett det for meg. Den supermammaen som mange av oss så opp til var sliten, bakte alltid med toro-mix og glemte også å ta med gummibukse på skogdagen. Hun fine fruen som alltid hadde pumps, design veske og en liten hund på armen handlet aldri noe til fullpris, og måtte alltid holde av ting frem til lønningsdag. Jeg har mange historier å velge mellom, og vil dele noen med dere. 

“En kunde var skikkelig missunnelig på nabo familien. De var så flinke til å ta med barna ut på tur, bake og lage fine søndagsmiddager. En søndag ble det lagt ut en slik status og bilder på facebook hvor de bakte boller, var ute på tur og hun laget stek til middag. Den kvelden møttes mennene ute i hagen. Mannen til nabokona uffet seg og gledet seg til mandag med jobb og hverdag igjen. For ungene bare krangler, kjerringa skrek og stemningen var ikke bra. Dette fortalte mannen til kunden min den kvelden og hun fikk seg en tankevekker. På bildene så alt så idyllisk ut. Kunden min fortalte meg også at naboparet gikk fra hverandre 1år etter…”

“En kunde som kjører en ny og fin BMW, en sånn bil som står på min ønskeliste, kom ganske stresset og irritert innom en dag. Hun kom da rett fra NAV. Permisjonen hennes var akkurat ferdig og hun hadde ikke jobb, noe hun visstnok ikke hadde før hun ble gravid heller. Hun visste ikke hvordan de skulle klare seg nå som hun ikke fikk penger og mannen hennes gikk også på NAV. Men det var ikke aktuelt å selge bilen skjønte jeg. Det var viktig å opprettholde statusen..”

Det er skremmende hvor mange som levde i skikkelig dårlige forhold. Kvinner jeg trodde var sunne og spreke hadde spiseforstyrrelser. Mammaer som ikke visste hvor de skulle starte fordi barnet deres var en skikkelig utfordring. Hvor mange som slet økonomisk. Depresjoner og andre psykiske lidelser. Men det de alle hadde til felles var at de hadde et perfekt liv på facebook. 

Det jeg vil frem til er at du ikke må la deg lure av det perfekte liv på sosiale medier! Mange av oss vet at dette ikke er tilfelle, men mange lar seg også lure. Jeg er for at vi skal inspirere og vi trenger ikke dele for mye bak fasaden. I mange år har jeg blogget, og stort sett deler jeg det som er fint. Jeg har ikke et behov for å dele for mye privat. Mitt ønske er å være personlig, men ikke privat. Og jeg har mennesker rundt meg jeg ikke vil utlevere. For min del ønsker jeg å inspirere. Både interiørmessig, men også når det gjelder livet, mammarollen, trening og det å følge drømmen sin. Jeg liker ikke at folk lager seg en så perfekt fasasde det er vanskeklig å leve opp til, det er stort sett ikke den hele og fulle sannheten. For vi er alle mennesker, og det er menneskelig å feile♥
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg