Når fritiden blir stress!


“Noe er galt når vi løper til turn med en fiskekake i den ene hånda og ungen i den andre. De har dårlig tid, skolen er slutt og barna skal rekke turn. Ingen har rukket hjemom, og alle er sultne. Vi lurer på om det er dette som er fritiden? Er det dette som er “familiens kjernetid”? Vi pålegger oss i dag et stort press for å være med på ulike aktiviteter. Barn skal drive med idrett, kunst, musikk etc. Jo flere aktiviteter, desto større status. Noen barn har opp til seks ulike fritidsaktiviteter hver uke. Når skole, SFO og jobb er ferdig, handler det derfor om å få barna rundt på på alt med det det innebærer av levering, henting, kaste i seg mat, komme hjem, gjøre lekser og stupe i seng. Dagen er overstått, og logistikken vel gjennomført denne dagen også! ” kilde: BT.no 

Jeg kom over denne artikkelen for noen dager siden og den traff meg rett i hjertet. Den dårlige samvittigheten vokste inni meg. Dette var som å lese om meg selv, tidligere. Da jeg drev butikken. Jeg løp fra jobb i siste liten for å rekke barnehage og SFO, vi spiste på veien og skiftet når vi kom frem. Andre dager rakk vi hjemom i 20min. På den tiden skulle barn skiftes på og noe kjapt spises. Nå hadde ikke mine barn så mange aktiviteter, men en aktivitet hver. I tillegg så hadde jeg mine aktiviteter, møter og jobb. De dagene vi ikke hadde noe så koste jeg meg, eller vi. Tid til de gode samtalene, spise god og sunn mat, holde tempoet nede.


Det er helt forferdelig å føle at livet står på hodet! Når man ikke strekker til noe sted, hverken hjemme eller på jobb. Alt var en kamp med klokka. Vi stresset avsted på morningen, stresset ut av bhg for å rekke SFO eller motsatt, stresset avsted på aktiviteter, stresset med å spise, stresset med å rekke et eller annet som i bunn og grunn ikke var så viktig! Jeg husker så godt når 2-åringen spurte meg: “mamma, har vi liten tid nå?” Snakk om å møte seg selv i døra!

For hva sitter vi igjen med av kvalitetstid? Kanskje et par timer på ettermiddagen? For morningen gikk med til å rekke skole, bhg og jobb. For meg var det ikke verdt det. Jeg vil at barna mine skal få gode opplevelser og tid sammen som familie. Jeg har vokst opp med familiemiddag hver dag, og det er noe jeg selv verdsetter høyt. Siden Kristian jobber borte hele uken så synes jeg det er ekstra viktig at jeg og barna spiser sammen. Vi holder på famile-tradisjonen, og skaper et bånd. Det er her de gode samtalene finner sted. 

Det siste året har vært spesielt for meg. Sommeren 2016 bestemte jeg meg for å legge ned butikken min, og med den forsvant også stress, bekymringer og tidsklemma. Det var rett og slett ikke verdt det. Ungene er små en gang, og jeg vil være tilstede så mye som mulig. Det er fortsatt mange år igjen at jeg kan nyte at de fortsatt vil være sammen med meg:) Det siste året har Pernille fått testet ut Cheerleading, noe som ikke var så lett å gjennomføre da jeg hadde butikken. Hun trener 2 ganger i uken, og med litt kjørevei så hadde det blitt for mye stress. Det er helt utrolig hva hun har lært på bare ett år og hun elsker det! Mammahjerte bobler selvfølgelig over♥

Frihet er noe jeg verdsetter høyere enn noe annet. Muligheten til å følge opp barna mine, bestemme egne arbeidstider og jobbe hjemmefra. Det er det jeg jobber mot. Vi er mange mammaer i teamet med det samme målet: Frihet! Jeg heier på oss! Vi lever i et samfunn som har STRESS som mellomnavn og TIDSKLEMMA som etternavn. Jeg vil ikke være en del av det lenger. Det hamsterhjulet hoppet jeg av for 1 år siden, og skal ikke tilbake. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg