Bursdag fikk frem megga Margit!

Hei! Da var bursdagshelgen over for denne gang. Pernille er strålende fornøyd og ingenting er bedre enn det. Mor selv er også veldig fornøyd. Ikke bare fordi dagen ble så koselig, men fordi forberedelsene og prosessen innebar en ro. En ro jeg ikke har følt på veldig veldig lenge.

Alle som har arrangert et selskap, stort eller lite, vet at det er en del å forberede. Både dagene før og på selve dagen. Da er det lett å la stresset ta overhånd. Ihvertfall om tiden egentlig ikke strekker til. Der var jeg tidligere. Det slo aldri feil. Og megga Margit kom frem!

Hverdagen bestod av å løpe etter klokka, alltid være bakpå og drive med brannslokking på alle kanter. Dagene hadde ikke nok timer ift all jobben jeg hadde med butikken min. Livet bestod av mye stress, selvom de færreste kunne se det på meg. Jeg er god på å skjule, vise en ytre ro. Når tidsklemma biter deg skikkelig i leggen og du løper i det evinnelige hamsterhjulet så er det ikke så mye ekstra som skal til før alt rakner. Trist, men sant.

For min del så var bursdagsselskaper nok til at det raknet. Jeg fant ikke tid til å gjøre istand før jeg MÅTTE. Dette var gjerne lørdag ettermiddag, etter jobb i butikken. Da skulle jeg bake, dekke bord, lage mat, rydde hus, fikse opp ute inne her og der. Ja, og pakke inn gavene! Jeg holdt på til kl.02 natten før…det slo aldri feil.

Det knøt seg i magen min når det nærmet seg bursdag, jul eller 17.mai. Jeg visste at det ville gi meg en stor klump i magen og følelsen av angst. Misforsto meg rett- jeg elsker å lage istand til selskap, invitere inn og lage det koselig for de rundt meg. Men det er helt til stresset tar overhånd, og megga kom frem. Herremin som jeg hatet det!

Denne gangen hadde jeg en ro jeg ikke har kjent på veldig veldig lenge. Bursdagen kom ikke som "julaften på kjerringa". Jeg hadde tid til å feire datteren vår, og lage istand selskap. Alt fra mat, kaker, vasking av hus og forberedelser var ferdig i god tid. Jeg rakk til og med å plante blomster i potter og bed, vaske vinduer og fikse opp på terrassen. Den følelsen av å være et hestehodet foran er verdt mye❤ Kvelden før kunne jeg og Kristian sitte foran peisen ute, se på Eurovision og ta et glass vin. DA leker livet da❤

Jeg vet også hvorfor jeg hadde en ro over det hele denne gangen. Denne gangen hadde jeg TID. Mulig jeg var flinkere til å planlegge også, men det har igjen med tid å gjøre. I tillegg så har jeg en balanse i kroppen og livet mitt som er gull verdt🌟 Det er vanskelig å forklare for de som ikke kjenner på denne balansen, men jeg kjenner at jeg eier mitt egen liv og min egen tid. Det er ingen som eier meg. Jeg har sagt det før og gjentar meg gjerne: det å hoppe av hamsterhjulet er så mye mer verdt enn det meste her i verden. Livet er for kort til å ikke ha TID til å leve livet. For hva løper vi etter egentlig? Jeg hadde ikke noe liv utenom jobben min, for det hadde jeg ikke tid til. Nå som jeg styrer arbeidstiden min selv, så legger jeg opp jobben etter livet. Ikke motsatt. Og det er en stor forskjell.

Jeg vet mange vil kjenne seg igjen i dette. Tiden vi lever i, samfunnet, alt går så mye fortere. Tidsklemma er noe de fleste med barn kjenner på, tenk bare at vi har et eget ord for det i dag!? Det å kjenne på det negative stresset i tide og utide, føle at man ikke strekker til og løpe etter klokka er ingen god følelse.

Livet er her og nå, ikke la det forsvinne i hamsterhjulet. Ta livet tilbake og nyt. For livet er så forbanna deilig når det er i balanse❤

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg