Alt var ikke bedre før!

De siste ukene har jeg fått kjenne på stress- litt sånn løpe fra det ene til det andre, huske å pakke ditt kvelden før, ordne datt og bake kake til dagen etter osv. Det krever planlegging på høyt nivå og tunga rett i munnen. Egentlig liker jeg å ha mange baller i lufta, planlegge og være strukturert. For jeg er innmari god på nettopp det. Faktisk var det en av styrkene mine da jeg drev butikken og var 110% avhengig av å være strukturert for å få dagene til å gå opp med mye jobb, alene med ungene, aktiviteter og hverdagsliv. Jeg er fortsatt avhengig av å være strukturert skal jeg få jobben min gjort. Det er jo lett å la seg distrahere når en jobber mye hjemmefra.

Forskjellen fra da til nå er at jeg kan styre mye av arbeidstiden min selv for å få dagene til å gå opp. Det stresset jeg har merket de siste ukene kjenner jeg at vekker noe i meg. Jeg minnes tiden da jeg drev butikken. Den konstante høye pulsen inni meg, løping fra det ene til det andre, alltid litt sent ute, dårlig samvittighet for alt og alle. Jeg vet at jeg er min verste utgave når jeg blir stressa. Litt hverdagsstress er ikke det jeg snakker om nå, for det opplever jeg ofte. Jeg snakker mer om det negative stresset som jeg opplevde daglig og altfor ofte.

Jeg hadde ingen 8-16 jobb den gang. Herremin det er luksus det, sett i forhold til hvordan dagene mine var. Jeg har mange ganger vurdert å legge ut en "følg min hverdag" her på bloggen. Faktisk skrev jeg logg for flere arbeidsdager, for en hel uke for å være ærlig. Jeg fant disse notatene for litt siden og holdt på å falle av stolen. For et rotterace! Nesten glad jeg ikke la det ut, for det gjør meg flau. Jeg tror ingen vet hvor mye jeg jobbet den gang, ikke engang Kristian vet for han var ikke hjemme. Tror ikke jeg innså det helt selv heller. Så ja, en 8-16 jobb hadde jeg taklet lett! Reine ferien det, neida, joda🙈

Det å kjenne tidsklemma og stress godt under huden over lengre tid er ikke godt. Ikke er det bra for helsa heller. Kortvarig stress er ok, langvarig stress er ikke ok. Desverre er det mange i samme situasjon som jeg var i. Mange kjenner det spesielt på denne tiden. De teller ned til ferie, ikke fordi de er lei jobben og gleder seg til ferie. Men mer det at de teller ned dager de må holde ut før de kan bruke ferien på å komme seg. Det er faktisk veldig trist å tenke på. 3 uker ferie som nærmest blir som ei sykemelding for å komme seg på beina og gjøre seg klar for en ny runde med tidsklemma og stress. Jeg håper disse menneskene heller bruker ferien på å stille seg noen spørsmål. For det finnes valg her i livet. Det kan være tøft å ta valget, men premien kan være så bra❤ Som Petter Stordalen sier: "vi burde si opp oftere!" Det er noe i det. Ikke la jobben eie deg. Vi har ett liv og det skal jammen nytes❤

Valget om å legge ned hele Drømmeverden interiør var et kjempetøft valg. Men sier man ja til noe så sier man nei til noe annet. I mitt tilfelle så sa jeg nei til butikken og ja til barna mine og livet.

Livet leker for tiden❤ Hadde ikke tyngdekraften holdt meg nede så hadde jeg svevd på min rosa sky🦄

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg