Back in Biz!

….and it feels great!!

Sommerferie er herlig, men hverdagen er hjertelig velkommen nå. Jeg elsker hverdagen med dens rutiner, utfordringer og to-do lister. Og snart banker høsten på døren også. Det føles som om hverdagen er litt på vent enda denne uka, inntil skolen starter igjen neste uke. Da er vi skikkelig igang igjen. Og for første gang så er jeg mer enn klar for både hverdag og høst♥

En litt rolig start på hverdagen er greit. Det gir meg tid til å planlegge og få oversikt. Hverdagen er hektisk for de fleste, og følelsen av å ikke strekke til er ikke noe god. Jeg sitter nå å fyller inn kalenderen min. Alt fra hva jentene skal, aktiviteter, møter, gjøremål, arbeidstid, treninger og me-time. Jeg lager to-do lister over gjøremål og setter opp en prioritering etter viktighet. I kalenderen bruker jeg forskjellige farger utifra om det er jobb, familie-tid, trening, viktige møter eller annet. På den måten ser jeg om det er en god balanse i hverdagen. Og jeg vet også at jeg har satt opp nok tid til det forskjellige. 

Det å bygget opp et eget firma og være sin egen sjef kan være utfordrende om en ikke er strukturert. Jeg setter opp arbeidstid i kalenderen for å vite at jeg prioriterer jobben og jobber nok timer (ofte ikke så utfordrende men..) Her er det opp til meg å bestemme tiden selv. Jobbe tidlig, på dagen eller sent. Eller en god blanding. Jeg styrer tiden etter livet og ikke motsatt. Som vil si at jeg jobber slik det passer meg og familien best. Mange som bygger firma under paraplyen Forever har en annen jobb i tillegg, noe som ikke er noe problem siden de styrer sin egen innsats og arbeidstid. Det å jobbe noen kveldstimer i uken med sitt eget firma kan gi så mye, spesielt om alternativet er å se på TV/netflix. Noe må man ofre på veien for å nå sine drømmer. For meg er det viktig å sette av arbeidstid og følge det, akkurat som i en hvilken som helst annen jobb. Ser man på firma sitt som en fritidshobby så vil det titt og ofte bli nedprioritert, for vi har da ikke mye ekstra fritid i hverdagen? Mitt beste tips til å få tid til noe du vil er å skrive det opp i kalenderen. Enten det er jobb, trening, venninne-tid osv. 

Det å skrive alt opp i kalenderen gjør alt mye lettere. Da slipper jeg å tenke på alt jeg må huske på, og heller bruke hodet på andre ting. Med smart tidsbruk så får jeg utrettet mye:) 

Hva er dine beste tips for å strukturere hverdagen? 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg