Are you just FINE?

Nå er ferien over og for de fleste så betyr det tilbake til jobb. Ferien gir ikke bare rom for avslapping, lading av batterier og tid sammen, men også tid for refleksjon. I en hektisk hverdag så er det lett å “glemme” og ikke kjenne etter. Vi går litt på autopilot og tar oss ikke tid til å tenke over livet på samme måte som når vi har fri. Er du der du vil i livet? Drømmer du om noe annet? Gruer du deg til å komme tilbake til jobb? 

Livet går fort. Det merker jeg ihvertfall nå etter at jeg ble mamma. Det gikk nok like fort før det også, men da merket jeg det ikke på samme måte. Og da gjelder det å smi mens jernet er varmt. Jeg er fan av det Petter Stordalen sier: “Slutt oftere”. Det skal mye til å møte drømmejobben tidlig i livet, så fortsett å lete. Og på veien vil du utvikle deg og bli en enda mer erfaren ansatt. Du vil jo dra med deg masse bra fra forskjellige arbeidsplasser som både du og arbeidsgiver vil dra nytte av. I tillegg så vil jo behovene dine endres på reisen. Alt fra utfordringer, reisevei, ansvar, frihet og kanskje også retning. Det ser jeg bare på meg selv. Som nyutdannet økonom fikk jeg drømmejobben (oh yeah!) og trivdes kjempebra, men så ble jeg mamma og det ble vanskelig å pendle så langt. Etterhvert bestemte vi oss for å flytte tilbake til hjembygda, og da startet tankene mine å spinne. Drømmen hadde lenge vært å starte min egen interiør-butikk, og da alt lå til rette for det så ble det slik. Jeg vokste i rollen, stortrivdes og elsket å bygge business. Men noen skjedde da barn nummer to kom, livet ble mer hektisk, butikken vokste og jeg jobbet tilslutt døgnet rundt. Da endret mine og familiens behov seg. Jeg ønsket fortsatt å være min egen sjef, drive firma, jobbe via sosiale medier og få mer frihet i hverdagen. Og slik ble det. Jeg oppfordrer ineg til å bare si opp jobben sin uten en plan. For inntekt er vi avhangig av. Men begynn å tenk over hva vil jeg? Hva drømmer jeg om? Titt på stillingsannonser, ta et kurs/skole om du vil endre retning, oppsøk en veileder, se etter muligheter. Ønsker du å starte for deg selv? Da må du researche og sette deg inn i hva det innebærer. 

Men har det kostet? Såklart! Det vanskeligste med å gjøre en forandring er faktisk å gjøre forandringen. Hvorfor? Fordi du må foreta deg noe! Vi mennesker trives altfor godt i komfortsonen vår, men selve magien skjer jo utenfor den… Det kan være greit og enkelt å bare være i en jobb som er helt ok og gir deg lønn, men tenk hvilke muligheter du kan gå glipp av. Så hvorfor gidder vi ikke å gjøre ting til det bedre? Når vi ikke er helt fornøyd eller ønsker en endring? Fordi vi sier til oss selv: I´m just fine. Vi har det jo tross alt helt ok. Men er ok bra nok når livet kan by på så mye mer? Vel, det er det bare du selv som kan avgjøre:)

De siste årene har jeg vært så heldig å få møte så mange spennende og fine mennesker. Noen ønsker en liten endring, mens andre drømmer om noe stort. Jeg har møtt mennesker som har falt ut av arbeidslivet pga sykdom og ufør var eneste mulighet for inntekt. Men som idag har bygget opp en stor business hjemmefra fordi de ønsket en endring og kunne gjøre dette takket være muligheten til å tilpasse jobben etter formen. Jeg har møtt mammaer som ønsket å redusere stillingen sin for å ha mer tid sammen med barna, og har kompansert dette med inntekt via egen business hjemmefra. Og jeg har møtt mennesker som ønsket å være sin egen sjef og jobbet seg opp. Felles for alle disse er at de ønsket en endring og ikke var fornøyd med å være “Just Fine”.

Er du en av de som er “just fine” og ønsker en endring? Kanskje du drømmer om å jobbe hjemmefra, starte noe eget, bestemme arbeidstid selv, få lønn etter innsats og være din egen sjef? Enten fulltid eller heltid. Ved siden av mammapermisjon, studier eller annen jobb. Kanskje du er i et veiskille og vil gå din egen vei? Uansett utgangspunkt, ønske og mål så vil jeg gjerne høre fra deg. Jeg vil veilede deg og hjelpe deg på veien, dele av min kunnskap og sammen skal vi få til den endringen du ønsker. Jeg har mulighet til å hjelpe 3 nye til å bygge sin business hjemmefra nå. Bli en del av teamet og sammen skal vi bli “absolutely fine”! Kontakt meg på sosiale medier eller [email protected] ♥

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg