-Bordet er dekket-

Helgene er tid for ekstra kos, god mat og tid sammen med de du er glad i. Jeg liker å lage god mat og dekke bordet litt ekstra selv om det bare er “oss” her hjemme. Det er litt hyggeligere å sitte ved et bord og nyte et godt måltid om det er lagt litt ekstra i utformingen. Ofte er det ikke så mye ekstra som skal til annet enn noen fine boller, former, kurver, sausnebb. Ja det meste utenom kjelene rett på bordet. 

Jeg har to favoritter når det kommer til dekketøy som boller og annet tilbehør: Riviera Maison og Greengate. Den første er litt mer klassisk, enkel og tøff mens den sistnevnte er mer romantisk, fargerik, og søt. Sammen er de kjempekule! Idag ble det en god dose med dekketøy fra Riviera Maison. Der finner jeg så mye kjekt kjøkkenutstyr og ting man ofte trenger. Oliven krukken er helt super til fetaost. Det er hull i øsa som følger med. Jeg er ikke glad i fetaost-glassene, det renner olje nedover glasset. Flere som misliker det?

Baguette bowl// Salt kvern// pepper kvern// Olives jar// Home trivet// Fransk bolle// RM vinglass// 

Jeg er så glad i den fine Baguett bollen! Like fin til frokost som til middag.

Imorgen skal vi i barnedåp. Jeg har lagt frem klærne til alle 4. Det er ordentlig deilig! Slippe alt stress imorgen og bare nyte en lat morgen. Skjorta til mannen er ferdig strøket. Jeg kan ikke fordra å stryke. Faktisk har jeg utsatt det lengst mulig idag, da er det trist å se at det tar bare noen minutter når jeg først gjør det. Note to myself! Uansett nå er alt klart og det kan virkelig anbefales. 

Håper du dekker bordet litt ekstra imorgen, det er jo tross alt søndag♥

-Friday Fredag-

Hei på fredagskvelden♥

En fredag utenom det vanlige for min del. Freidag fredag er ikke hverdagslig for meg. Jeg elsker å jobbe fredager i butikken, det er akkurat som om forlk har litt mer tid og er i helgemodus. Vi startet dagen tidlig som vanlig, sånn er det med små barn. Ferdig pakket, vasket ut og bilen fylt opp var vi på veien tidlig. Godt å komme hjem igjen etter noen dager på fjellet. Første klesvask var ferdig før klokken var 12- det kaller jeg effektivt:)

Nå er vi tilbake der vi var for kort tid siden. Sol, nesten bare veier og fuglekvitter. Det ble en løpetur sammen med vesla idag. Herremin så deilig det var! Jeg elsker å få sola midt i tryne. Tenk at vi veldig snart kan skrive vår på kalenderen. Det er en milepæl jeg kan leve med kjenner jeg:)

Jeg knipset en del bilder idag. Mer kommer imorgen!

GOD HELG til deg♥

-Helt Blå-

Nå er vi skikkelig fjols til fjells:)

Deilig med noen dager fri, selv om været kunne vært bedre. Som de sier: “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”. Nærmest snøstorm på fjellet så vi har kledd oss deretter. Utelek i snøen er moro for det. Ekstra godt for de små med vafler og kakao etter endt utelek. Mor selv ga seg ikke med det. Jeg kledde meg for snøstorm, ja nærmest for en tur over nordpolen. Deretter bar det ut på løpetur. Jeg ble overrasket over hvor deilig det var, ikke var det kaldt og bena gikk lett oppover. Det var helt til jeg skulle starte på veien hjemover. Herremin for en motvind og snøføyke! Snøen pisket i ansiktet nærmest som sandpapir. og jeg følte meg mistet pusten akkuart som et lite barn som blir blåst i ansiktet. Jeg kom tilbake med mascaraen nedi munnvika (dumt med sminke på tur ja) og snørr/slim helt ned på haka. Snakk om å se ut som en idrettsutøver a! Haha! Det skal sies at etter endt tur var det så verdt det og utrolig deilig. Krype nydusjet opp i sofaen med en kopp kakao, og være sånn godsliten. Tips til deg: ta alltid med joggesko på tur!

Været var helt motsatt tidligere i uken. Vi knipset noen bilder av dagens outfit på jobb. Min nye genser fra byTimo er et lite kunstverk. Nydelig strikk i en utrolig myk kvaitet. Sånn man aller helst bare vil kose med:) På siden har den en blonde. Alt i alt er den helt nydelig! 


Genser- By Timo

Imorgen tidlig bærer det tilbake til hverdagen. Godt med ferie, men også deilig å komme tilbake til hverdag og faste rutiner. Jeg passer best til det:)

Nattaklem fra her oppe i snøstormen

-Morgenprat-

Klassisk Lexington pute♥

Hei og hopp!

Her i Villa Drømmeverden skal vi ha et par dager med vinterferie. Ungene har fri fra skole og barnehage og mannen har friuke. Jeg skal unne meg selv noen fridager, noe jeg ikke er altfor flink til. Arbeidsoppgaver hoper seg opp om jeg tar fri, og da er man egentlig ganske langt. Derfor blir det fri fra selve butikkjobbingen, men ikke kontorarbeid og nettbutikk. Macen min er på reperasjon og det tekniske er ikke helt tipp topp, derfor er jeg ikke like tilgjeneglig på mail denne uken. Alle får svar etterhvert, det tar bare noen ekstra dager desverre.

Late morninger, frokost sammen, utelek, grillkos, puslespill/spill, god mat, bena høyt og skiaktivitet er stikkord for disse dagene. Dette er luksus for meg som i hverdagen sjonglerer mellom barn, butikken min, blogg, trening, kontor og hjem. Det er ikke vanskelig å få timene i mitt liv til å gå. Noen ganger kunne jeg ønske jeg bare kunne bruke tiden på en ting. Bloggen for eksempel. Eller bare butikken. Nei, egentlig klarer jeg ikke velge så alt i alt er jeg fornøyd å ha mye å gjøre. Å kun være hjemme med barna hadde jeg ikke klart i lengden, det er eg for rastløs til. Og de ville gått lei de også:)

Beige Lexington pute

Nå skravler jeg i vei. Sånn er det når jeg først setter igang. Skal ikke forundre meg om jeg skravler i søvne også:)

Flere som har vinterferie? Fortell meg gjerne hva dere skal i ferien? 

Skål med kaffekoppen fra denne kanten♥

-Inn i det aller helligste: tips på soverommet-

God morgen♥

Det er så deilig å våkne til lyse morgener nå! Jeg føler at jeg spretter opp og er klar for en ny dag. Jentene har vinterferie så da blir morningene litt ekstra trege og koselige.  De vokser til og tiden går så fort. Jeg må ta meg tid til å nyte for den kommer ikke igjen. Idag har jeg hjemmekontor, men arbeidstiden blir litt forskjøvet. Vi skal ut og leke♥ 

Soverommet vårt er jeg så fornøyd med! Det er viktig å ha et godt rom å hvile seg på, vi tilbringer tross alt ganske mange timer her. For meg er det viktig at soverommet er ryddig, rent og behagelig å være i. Før vi bygget dette huset har vi hatt mange “stygge” soverom. Det har alltid vært det rommet vi har nedprioritert og ordnet sist av alle rom. I tillegg har soverommet ofte vært et oppbevaringssted for kontorsaker, esker, klær og annet rot. I “gamlehuset” på gården, som vi bodde mens vi bygde, var soverommet vårt malt i okergult, mørkegrønt, og vinrødt med teppe i samme skalaen. Der var det ubehagelig å våkne opp med hangover! Haha:)

Vi har hatt mange soverom og jeg har testet ut mange farger og stiler. Her er mine beste soverom-tips:

♥Sengen: Legg litt penger i en god seng. Den skal du samle energi i, la kroppen hvile og være god for din kropp. Gode sko og seng er noe av det viktigste for ryggen din! Du trenger ikke kjøpe den dyreste, men kjøp den som passer deg og dine behov. Mange senger kan du bestemme fastheten på, fjærtype og sommer/vinter overmadrass. Hør litt rundt og søk etter noen som kan dette! Vi har en wonderland som vi er kjempefornøyd med:)

♥Fargevalg: vi har hatt helt lyst, fargerikt og mørkt soverom. Jeg ELSKER å ha det mørkt. Ikke bare er det fint (synes jeg), men det er så behagelig. Selv på sommeren er soverommet vårt mørkere om natten enn det lyse soverom var. Fargen gir meg en ro og lunhet. Farge og stil er veldig induviduelt. Spreke farger bør du unngå på soverommet om det gir deg energi, det gir motsatt virkning for søvn. Rødt er ikke anbefalt f.eks. Blått gir ro og kan gi en følelse av svalhet.

♥Orden: Jeg kan ikke få presisert nok hvor mye orden kan gi ro og god søvn på soverommet. Det finnes ikke noe verre enn masse rot rundt sengen og du nærmest må bane deg vei for å legge deg. Vi har en walk-in garderobe tilknyttet rommet vårt, da slipper vi klær ol på soverommet. Skal du ha oppbevaring av klær på soverommet bør du samle dette i garderobeskap og kommoder, lukk igjen skuffer og skap så blir du kvitt rotet. Det finnes mye smarte løsninger av hyller, skap, oppbevaringsbokser osv om du må ha klær, kontorsaker eller annet på soverommet.

♥Re opp sengen: Et soverom som er uoppredd er lite innbydende. Det er så deilig å legge seg i en seng som skriker mot deg: kom og legg deg! Hver morgen må jeg re opp sengen med sengeteppe, hotellputer og pynteputer. Samtidig rister jeg dyna og putene så de blir fluffy. 

♥Interiørstæsj: Jeg som er interiørgal må selvfølgelig også pynte litt her inne. Re gjerne opp sengen med hotellputer, pynteputer og sengeteppe. En lampe på hvert nattbord eller på veggen er både koselig og nyttig. Skap stemning med lys, fotorammer/bilder, noe hyggelig fra barna og kunstige blomster (evt ekte). Skap stemning med tekstiler: puter, tepper, sengesett, gardiner. Heng gjerne morgenkåpe/pysj opp på en stor knagg, enkelt og dekorativt. 

Pelspledd-RM// Pelsputer-RM// Lingardiner med sølvskimmer//  

Håper dette kunne gi deg litt inspirasjon til å fikse opp på soverommet, rydde eller kanskje bare endre litt på det som allerede er:)

Nå får jeg kle på barna og kanskje pakke med noen grillpølser, litt utekos på en onsdag♥

-Lykke på en mandag-

En sen oppdatering fra denne kanten. Jeg elsker mandager, ny start på uken og følelsen av å komme igang igjen. Men hva skjer med været? Igår var det skikkelig vår ute og idag banket kong vinter på døren igjen. Jeg måtte ta meg selv skikkelig i nakken for å ikke bli sur og la det ødelegge resten av dagen min. Følelsen av vår lurte oss denne gangen, men snart er den her for fult! Jeg står klar med åpne armer♥

Ser du hvem som er hjemme igjen? Oh yeah, mine to små er vel hjemme igjen fra fjelltur. Minstemor hadde ikke ro i rompa til å bli med på bildet. Hun hadde mye hun måtte se over her hjemme. Mamman min, skrek hun da jeg kom hjem fra jobb og ga meg en gooooood klem♥ Så søt! Det ble både tid til bading, lesing og litt lek før de sovnet på et blunk. Det har vært deilig med noen dager alene, men det kan ikke sammenlignes med tiden sammen med disse to♥

Maskin nummer 3 er ferdig hører jeg. Jeg må få den opp på snora og komme meg i seng. Kan tenke meg det er to små kropper som kommer krypende oppi senga vår imorgen tidlig. Vinterferie fra skolen gir rom for ekstra hygge på hverdager. Felles frokost alle 4 står på planen imorgen tidlig. En dag til med jobb så blir det noen dager med vinterferie på denne frua også. Kan ikke huske når jeg hadde det sist. Da jeg var student kanskje?

Klem fra denne kanten! 

 

-Ikke etter planen-

God søndagskveld til deg♥

Håper helgen har vært topp? Jeg for min del har jobbet mye siden jentene er bortreist på vinterferie. Planen min var å jobbe mye med nettbutikken idag, men den planen gikk i vasken. Igår sa macen min STOPP! Den vil ingenting, så imorgen skal jeg innom elektrobutikken. Tvi tvi!

Idag var det bare å tenke i andre baner for en dag på rompa orket jeg ikke. Når jentene er bortreist så har jeg en trang til å få unna mye som jeg ikke får gjort ellers. Vårt kjære walk-in har stått nesten ferdig siden vi flyttet inn. Så idag var dagen. Jeg skrudde opp flere hyller, flyttet oppheng og har kastet klær. Noe klær som er tilbake til den gangen jeg var 18-22år har sett sine bedre dager. Jeg måtte prøve og mimre litt- herremin har jeg gått med noe av det der! Moro:)

Været disse dagene er jo ikke til å tro! Jeg får skikkelig påskeferie følelse, godt det ikke er så altfor langt unna. En løpetur i solen gjorde susen idag. Måtte det nydelige været vare:)


Etasjefat-Riviera Maison

Nå har jeg fått fikset en PC som er litt avdanket. Stolt av meg selv som ikke er så teknisk:)

God mandag til deg!

-Lekent og lett-

Når det blir lysere ute har jeg en trang til å kle meg i lettere klær og mer farger. Pasteller er min favoritt, da aller helst rosa. Støvlettene byttes ut med nette sko, converse eller ankelstøvletter. Småsko på bar asfalt♥

Jeg viste denne buksen for kort tid siden på instagram (@drommeverden_no), men da sammen med grå ulljakke og topp. Nå har jeg byttet ulljakken ut med vårlig cardigan,  selvfølgelig rosa. Buksen er multicolored og kan matches med rosa, grå, blå, mint, corall, hvit, sort?.ja i det hele tatt det meste. Stilig, edgy og cofy på en gang. Alt etter hva man mikser den sammen med. Idag ville jeg være litt leken:) 

Da har jentene reist på en mini vinterferie og jeg flytter inn i butikken for noen dager. Nesten ihvertfall. Sånn er det å drive for seg selv, innimellom må man bare. Ingen gjør jobben for meg. Men for all del, jeg klager ikke! Dette er bare gøy- nå skal jeg gjøre ting jeg ikke kan. Litt som pippi. Tror kanskje jeg skal ta dere med på jobben. Ja, det tror jeg:)

Multi bukse// cardigan// lintopp

God fredagkveld til deg♥

-Vår i Luften-

Mild luft, bar asfalt, det drypper fra takrenna, det er LYST lenge♥

Jeg elsker å kjenne at energien nesten sprekker i kroppen. Et ekstra gir setter inn og smilet sitter løst. Idag har jeg virkelig kjent på følelsen av vår, og jeg er nok ikke den eneste. Tenk nå er det ikke lenge igjen til 1.mars og vi kan si at det er vår!

Idag tok jeg med Marielle ut på løpetur før klokken var 09. Solen tittet frem, asfalten var bar mange steder og flere steder rant vannet. Herremin det var deilig! Det boblet nærmest inni meg, og svetten rant. Det har det nesten ikke gjort i hele vinter. Jeg har blitt varm, men ikke så veldig svett. Vel hjemme var det bare å ta for seg skafferiet. Ut med papir/papp, tomflasker, glass og metall. Fylte opp bilen og rett i søpla. Mannen skal bygge noe i skafferiet til helga og da er ikke jeg sen med å gjøre klart, det var dealen:) 


Med en fornemmelse av vår måtte jeg style om stuen til skikkelig vår. Jeg synes det er så deilig med rene, duse farger nå før pasteller og mer farge kommer inn i heimen. Innerst inne vil jeg nok ha rosa allerede nå, men siden det er min ultimate sommerfarge får det vente. Noen duse rosa lys er helt innafor:)

Mitt beste interiørråd når det kommer til sesong og de ulike årstidene så må det være tekstiler. Bruk et knippe puter i duse farger, gjerne med forskjellig tekstur eller mønster. Disse kan være din base gjennom året. Min base består av puter i beige og hvitt. Tilsett et par puter etter sesong eller årstid. Da blir uttrykket helt forskjellig. Eksempler kan være rødt til jul, corall til sommeren, burgunder/lilla til høsten. Med blomster, kubbelys og noen telysholdere/lykt i samme farge som putene så har man den rette stemningen. Det er en rimelig måte å endre i heimen uten å blakke seg helt. Jeg liker å ha en clean base når det kommer til veggfarge, farge på møbler og det meste av tekstilene. Gøy å leke seg etter årstid, sesong og humør♥

Puter fra venstre: Lin med metalltrykk// Blomstret m metall// zic zac- Lexington// Strikket hvit// Diamant- Lexington// Linpute med sølveffekt// Annet interiør: Rottingkurv- Riviera Maison// Logopute-Lexington// Vase-Riviera Maison// Double Hurricane- Riviera Maison// zic zac Lattekopp

Idag har jeg tilsatt pute nr.3 og 5, Lexington logoputen, friske tulipaner og rosa kubbelys. Det andre er en del av basen min. Faktisk blir disse nye putene en del av basen min fremover også, beige og hvitt!

Ungene sover, teakoppen er laget og jeg skal “flytte inn” i nettbutikken. Den fylles opp daglig og ordrene strømmer på. Hard work pays off. *tusen takk*

Titt innom imorgen for mer inspirasjon♥

-Bissi Bee-

Uken min startet som den ofte gjør. En ny uke ligger foran meg med mange nye muligheter og mål. Noe av det første jeg gjør når jeg kommer på jobb er å lage meg en to-do liste for den kommende uken. Deretter tar jeg fatt på uken. Dagen løp av gårde og før jeg visste ordet av det var den over. Jeg kom i mål med mange oppgaver og brukte kvelden til å jobbe med nettbutikken. En ganske vanlig dag i mitt liv. Skikkelig bissi bee:)

Det nyeste i garderoben min er en nydelig strikkejakke i beige med gulltråder. Den passer til alt! Jeg liker plagg som kan brukes mye og har det lille ekstra. Litt glam er ikke meg imot. 
Jeg får drikke opp kaffen min og ta minstemann under armen. Turbomamma it is:)