Kroppen har sagt fra, nok er nok!

Søndag, en dag for hvile og familie sysler. Du skal holde hviledagen hellig sies det. Siden jeg startet Drømmeverden interiør for 4,5år siden har jeg hverken holdt fridager, helligdager, helger, eller ferier fritt for jobb. Jeg er på jobb hele tiden. Enten det er på mail, sosiale medier, nettbutikk, telefon eller blogg. På toppen av dette jobber hodet mitt dag og natt. Jeg lager huskelister, bestillingslister, blogginnlegg og budsjett i tide og utide. 

Min uke består av jobb i butikken på dagtid og kontorjobb/Pc- jobb hver kveld fra mandag til søndag, stort sett. Jeg har flere arbeidstimer enn hva som er vanlig, men slik er det når man driver for seg selv. Alle tjenester koster og ansatte koster fra de kommer til de går. Skulle likt å fått betalt for alle mine arbeidstimer. Da hadde jeg hatt millioninntekt. Minst. Desverre er ikke det en ralitet, men jeg bygger opp min egen bedrift stein for stein. Hvorfor? Ja, si det. Det gir meg energi å bygge noe eget, jobbe med det jeg liker og de fine kundene våre. Ikke en dag har jeg gått på jobb uten et smil om munnen. Det er deilig å ha en jobb man ELSKER♥

Denne uken har det skjedd mye spennende og det samme vil neste uke gi. Jeg har en tendens til å engasjere meg for mye på mange plan. Det stjeler mye energi og tar mye av min tid. Denne uken har kroppen gitt meg et klart signal: Nå MÅ du roe ned og tenke på deg selv. Innerst inne har jeg visst dette lenge. Det vil ikke være mulig å holde et slikt tempo som jeg gjør i lang tid. Derfor har jeg bestemt meg for å selektere ut ting som stjeler min tid og ikke gir noe tilbake. Jeg må ta noen valg. Det er hyggelig å være med på mye, bidra og ikke minst syntes på mange plan. Desverre er jeg bar ett menneske og jeg kan ikke klones. For meg er det viktigst å få bedriften til å gå best mulig så da må jeg velge oppgaver som gir best avkastning i den andre enden. Det gjenstår å se hva jeg må gi slipp på.

Jeg er ikke bare en gründerkvinne, men også en mamma og kone. Det aller viktigste i livet er min lille familie. Da er slike dager som jeg har hatt denne helgen helt innafor. Tid med mine, uten jobb eller jobb-tanker. Idag ble det en fin utflukt med de to små. Pernille på sykkel og Marielle i vogna. Mor selv løp etter storesnupp som syklet som et uvær. Vi møtte en fin gjeng med stor og små venner for leik og moro. En engansgrill, pølser og sjokoladekake satte prikken over ién. Slike dager gir meg energi. Og nok et fint minne er samlet i minneboka♥

Det er fint å være sin egen sjef, og for mange er det veldig fristende. Men vit at det er alltid en bakside.

Nå er jeg klar for en ny uke! Håper du har hatt en fin helg.

Mannen forlot meg!

Da var det helg igjen, tenk det! For en uke siden var jeg i deilige Spania. Mmmmm?savner varmen. Snakk om kuldefest her hjemme.

Mannen stakk av med a Olga denne helga. Hun trakk det lengste strået. #drittkjerring. Og med mannen bortreist så blir det jentefest her hjemme! Rosa champagne, stettglass og high heels. Høres ikke det ok ut? Det kan friste det, men det får bli med pynten. Vi satser på pysj, barneTV, godis og rødbrus. Jentefest blir det ihvertfall og det med de to søteste små jentene jeg vet om:)

Champagnen og glassene står klare til en annen anledning. Eller vet dere hva? Jeg er redd den blir stående i det uendelige. Barskapet har en solid samling av champagne, cava og prosecco. Vi kjøper og får i gave, men drikker vi det? Nope. Mannen erter meg mye for det der. Jeg skal alltid vente på en passende anledning, han venter enda. Haha! Sist vi spratt champagnen var da grunnplaten til huset endelig var støpt, vi feiret at vi vant byggesaken vår og fikk bygge der vi ønsket. Mulig det blir mer champis nå som jeg har kjøpt glass som er mer egnet. Anyway! Jeg digger den nye champagnekjøleren og for en gang skyld har jeg ikke fylt den med blomster. Finnes her og dere sjekk prisen da! Imorgen må jeg shoppe blomster, det finnes ikke en frisk bukett i hele huset. Jeg MÅ ha friske blomster i heimen♥ 


Vinkjøler// Sparkling glass// osteklokke

Nå skal jeg pakke ungene, klær og leker i bilen. De skal kose seg hos besteforeldrene mens mor skal jobbe litt. Regn eller ei, det blir en flott lørdag på jobb. Kanskje vi sees? Perfekt shopping og café vær♥

Klem fra champagne-fruen som skal bli bedre på å drikke skumpa:)

Gründerposten #2 : Svangerskapet

Tiden før du starter noe eget kan sammenlignes med et svangerskap. Det tar tid å sette drømmen ut i livet. Det er mye som skal tenkes gjennom, vurderes og reflekteres over. Ideer skapes og forkastes. Helt til du sitter igjen med det beste og det mest gjennomtenkte.

Det er gratis å drømme, men det kan koste mye å sette det til livs. Da er det greit at det meste er gjennomtenkt. Ihvertfall forsøkt. Du skal gå på tryne mange ganger, men forhåpentligvis ikke verre enn at det er mulig å reise seg igjen. Veien blir til mens man går og man lærer underveis. Om veien allerede er gått opp så skaper man jo ikke noe nytt. En grûnder vil skape noe nytt. jeg har ikke troen på å skape noe som allerede noen andre har gjennomført. Copycats kommer ikke langt.

Jeg var heldig å fikk tid hos en bedriftsrådgiver. Hun grillet meg på mange områder og stilte krevende spørsmål. Det ga meg rom for å virkelig tenke gjennom alt. Og ikke minst stille spørsmål og søke råd. 

Mine tips til deg:

Forretsningside- visjon og mål: Hva skal du drive med og hvordan skal virksomheten drives? Det er greit å sette seg ned å tenke gjennom. Sett opp en god plan som inneholder en forretningside, hvordan du vil gjennomføre ideen. Dette er greit som et styringsverktøy for deg selv, i tillegg til at du må ha noe å presentere for forretningspartnere, banken, regnskapsfører og andre som du skal presentere ideen din til. 

Selskapsform: Sett deg inn i de forskjellige formene for selskap. Noen firma passer å være et enkeltmannsforetak, mens et annet bør være et AS. Jeg personlig liker best formen AS. Du ansetter deg selv og du får de samme rettighetene som en annen ansatt. Som jeg fikk beskjed om da jeg sjekket rundt: enhver kvinne i Norge som skal starte sitt eget bør starte et AS. Det er trygt i forhold til barn og barselpermisjon, sykdom, og økonomisk. Det er en klar grense mellom din og firmaets økonomi. Ja, det kostet 100.000 kr å starte et AS tidligere, nå ligger det vel på 30.000,- Dette er ikke penger du betaler for firma og kan se på som “borte”. Om man starter en butikk kan man bruke disse pengene på innkjøp av varer til videresalg. Altså perfekt siden du trenger en del kapital for å starte en butikk uansett. For varer må man jo ha:)

Budsjett: Sett opp budsjett! Jeg startet med å sette opp et budsjett på hva det ville koste å starte opp. Ta med alle kostander som skilter, lys, hyller, markedsføring, poser, og annet man trenger for å starte. Sett deretter opp et budsjett per måned for hele året. Dette synes jeg var veldig vanskelig siden man ikke vet hva man kan forvente. Men et minimums budsjett for å dekke kostander bør du ha. 

Regnskapsfører: Skaff deg en regnskapsfører tidlig! Få hjelp til å velge selskapsform og opprette firma om du synes det er lettere enn å sitte med det alene. Still spørsmål og samle masse informasjon. 

Jeg synes det viktigste var å tenke gjennom det meste før jeg satte ideen min ut i livet. Tenk på det som et svangerskap, ta uke for uke og ikke forhast deg. Det tar tid å starte noe eget. Drømmeverden er jo min baby nr.3, altså verdt hele svangerskapet.

Gründerposten nr 1 kan du se her.

Håper du finner denne posten nyttig for seg, eller kanskje du kjenner noen som kan ha nytte av den? Del gjerne med dine venner. Husk at sharing er caring:)

Frost Bursdag vol.2

Ikveld smakte go´stolen ekstra godt. det tar på med bursdag-feiring!

Pernille fylte 7år for et par uker siden og da hadde vi Frost bursdag her hjemme, den kan du se her.  Idag var tiden inne for barnebursdag sammen med en klasse-venninne. Samme tema som regjerte idag: Frost. Jeg tror det vil være det samme tema på samtlige bursdager til alle klasse-venninnene dette året:)

Bordet dekket vi enkelt og greit med papirduk, papp og ballonger. Svusj i søpla når festen var over. Vi valgte glass fremfor plastglass for å unngå de helt store brus-utover-hele-duken. Etter pølsefesten serverte vi Frost-sjokoladekake, cupcakes med blå smørkrem, fruktspyd og marsmellows Olaf. Vi fant fort ut at kake og cupcakes var unødvendig, men spyd var populært! Fruktspydene har brun sjokolade og blå sjokolade på. Er ikke Olaf spydene fine? Et kreativt innslag som imponerte meg. Tusjene er spiselige og kjøpt på Panduro. 


(Mange fine bilder av en flott jentegjeng, men siden jeg ikke har spurt om godkjenning fra foreldrene så vises de ikke her)

Det er lov å være blid med Else på Tv, så skal jeg finne køya. Bena verker etter en lang dag som er gjennomført 80% i horisontal retning.

Vi blogges!

-Ramatuelle Summer-

Været og temperaturen kan bare bli bedre. Nå tror jeg det går riktig vei. Dagene blir lysere og dagene blir lengre. Det føles som om dagene blir lengre. Jeg elsker denne årstiden. Og om kort tid kan vi virkleig skilte oss med sommer. Min absolutte favoritt?

Så fort vi nærmer oss juni måned må jeg ha rosa i hjemmet. Det finnes ikke noe mer sommerlig enn det. Nå mangler jeg bare en stor bukett med pioner så er alt på stell. Jeg er forelsket i den sommerlige og fine serien Ramtuelle Summer fra Riviera Maison. Første gang jeg så denne var i november da jeg var på innkjøp hos RM i Nederland. Siden da har jeg ventet. Nå er ventetiden over, og den er endelig i hus. Den er like fin i stuen, ved spisestuen eller ute på terrassen. Enn så lenge har jeg innredet med den i stuen, men tror det flytter ut etterhvert.

Free Drinks pute// rosa pute// rosa kubbelys// rosa krukke// Dekkebrikke// telysholder m skjell// servietter

Jeg er klar for Sommer, er du?

 

 

Borte bra, hjemme best!

God mandag! Eller nei, tirsdag. Denne uken kommer til å gå så fort. Da gjelder det å starte dagen bra!

Gå hånd i hånd med den store, lille jenta mi bort til bussholdeplassen. Den koselige samtalen. En deilig løpetur i landlige omgivelser, musikk på ørene, duskeregn i håret. Svetten renner og ansiktet er rødt som en tomat. Deilig! En god frokost før jobb.

Deilig å være tilbake til hverdagen. Godt med ferie, men hverdagene er best.

//Jeg har på meg en sølv jakke lik som denne genseren her. Om du er intr i jakken så har jeg en igjen i str M, send meg en mail på [email protected]//

Jeg titter innom senere med bilder av en sommerlig stue.

God middag:)

Trøbbel i Paradis!

Da er vår mini ferie ved veis ende. Dagene har gått altfor fort!

Idag har ikke været vært så bra. Våkne opp til overskyet og duske regn, hva gir du meg? Denne dagen var satt av til bare kos og avslapping, eller til fri disposisjon som det så fint kalles. Planen var å ligge i vannrett stilling fra morgen til ettermiddag, men slik ble det ikke. Det er ikke lov å regne i paradis er det vel? Vi er vel alle av samme oppfatning: det regner aldri i syden? Vel, vel det var bare å brette opp ermene og ta imot dagen slik den kom. Å tusle langs strandpromenaden, titte i butikker, ta en matbit og bare kose seg med fine folk. Det er en deilig søndag det også:)

Siste kvelden er nå over og vi er klare for å køye. Bussen går kl. 05.00(!) imorgen. Greit med noen timer på øyet. Det har vært deilig med en liten ferie, men nå savner jeg senga mi. Fy så vonde senger det er her, og ingen dyne. Jeg elsker å sove med dyne! Den største gleden med å komme hjem må være de to små håpefulle. Noen dager uten de er mer enn nok. Mammahjerte gleder seg♥

Desverre er det ikke blitt så mye blogging, nettet her faller ut hele tiden og da går jeg lei. Jeg har flere bilder på lur. Kveldens outfit ble en deilig mønstret bukse og glitter topp. Buksen finnes her og toppen her.

Jeg har stylet om til sommer hjemme. Gleder meg til å vise dere imorgen. Nyt bonus-mandagen:)

Gamlebyen Malaga

God morgen? Alt bra hjemme i Norge?

Dagen igår gikk i ett fra morgen til kveld. Et lite avbrekk midt på dagen som vi tilbragte på solsenger. Jeg elsker varmen! Kunne ligget slik i mange mange timer. Eller nesten ihvertfall. Kjenner at jeg til tider blir så rastløs, og slik var jeg ikke før. Mye mulig det er mamma-genet som spiller meg et puss:) 

Vi var i gamle Malaga by og der var det vakkert. Flotte bygninger, smale gater, frodige og rent. Maten vi spiste var så som så. Jeg gledet meg så til å spise tapas, men mye mulig tapas her er anderledes enn det vi er vant til? Her fikk vi mye fritert fisk, og det meste av maten var fritert. Og litt smakløst. Serrano skinken var det som smakte best:) 


En deilig morgen-løpetur er tilbakelagt. Nå skal vi spise frokost før solen kaller. Ser ut til å bli en varm dag idag også:)

God pinseaften dere!

1 uke på 3 dager!!!

God morgen♥ Denne uken har gått altfor fort og hatt altfor få timer. Prøv å jobbe inn en uke på 3 dager. Det har jeg gjort.

Om det gikk? Nja, nesten. En super effektiv uke ble det og nå tar jeg en velfortjent ferie. Alt på jobben skal nå være på stell, det samme gjelder for heimen. Koffertene er pakket og vi er på vei ut døren. Spania next!

I en travel hverdag er frokosten noe av det viktigste for at jeg skal fungere bra. Jeg går aldri ut døren uten frokost i magen. Min favoritt er en blanding av bær, youghurt, cottage cheese og nøtter. Men innimellom er det godt med noe annet også. Slik som disse Banana Oatmeal cookiesene. De inneholder både banan og havregryn, noe som metter godt og gir god næring. Jeg har delt oppskriften tidligere her. 

Jeg får hive i meg siste kaffeskvetten og komme meg ut døren. Pernille skal følges til bussen før vi durer av gårde. Ja, også må vi innom og nusse litt på veslemor. Hun sover hos besteforeldrene, greit med en unge mindre på akkurat denne morningen. Jenete skal være hjemme og bli skjemmet bort:) Nei, nå maser mannen om at jeg må raske på. Jada, jada?..

Vi blogges fra Spain! 

 

-Kom Mai du skjønne milde-

God kveld♥ Dagen igår var så utrolig fin. Små og store koste seg og sovnet med et smil om munnen. Jeg la meg tidlig til en forandring. Herremin så deilig å være uthvilt etter en slik dag. Det skal jeg bli flinkere til. Legge meg tidlig. 

Mai måned er en utrolig fin måned. Det begynner å spire og gro rundt oss, liker at det blir grønt. Utesesongen starter for fult. Eller la meg legge til en rettelse, den pleier å starte. Er det bare meg, eller har denne mai måneden vært mye kaldere enn mai pleier å være? Jeg tror det. Året 2008 tilbragte jeg den første uken i mai på terrassen før jeg fødte 11.mai. Nå krysser jeg fingrene for mer sol og varme veldig snart.

For min del blir det mest sannsynlig sol om bare 2 arbeidsdager. Gleder meg til å reise bort.

Krysser fingrene for sol snart. Eller hva sier du?