Løvinnen feirer år!


Det er min dag i dag, herregud for en herlig dag!

Jepp, i fare for å sette meg selv i scenelyset for mye så skriker jeg det heller ut: JA, JEG HAR BURSDAG:) Og jeg digger om mulig enda mer å ha bursdag nå enn når jeg var liten. Min egen dag er helt ok, når resten av årets dager har fokus på barna stort sett.

Jeg trodde det skulle være skummelt å runde 30år da jeg gjorde det for 2 år siden. Men jeg har fotsatt til gode å kjenne noe på den krisa. Mye mulig det er fordi jeg har kommet meg ganske langt her i livet. Jeg har sikret meg en god utdannelse, 2 barn, mann, egen business og bygget 2 hus. Og janteloven? Den har jeg tråkket på for lengst:)

Med en del livserfaring og en selvsikkerhet jeg skulle ønske jeg hadde som 20-åring så er jeg mer lykkelig nå enn noen gang. Det er ikke ille å bli eldre. Faktisk er det helt ok å kunne fortelle andre at jeg er 32-år. Det er ikke sjeldent jeg får spørsmål fra nye kunder om det virkelig er jeg som driver butikken. Jepp, svarer jeg da stolt. Men du er jo så ung får jeg høre. Ung og ung, jeg er 32-år kan jeg svare nå. Ha!

Over og ut!

Drømmeverden Frokostpannekaker!


God morgen! Frokost er det viktigste måltidet iløpet av dagen. En god start på dagen gir en god dag. Innimellom liker jeg å lage noe annet enn den vanlige frokosten min som består av cottage cheese, youghurt, nøtter og bær. En favoritt her i huset er frokost pannekaker. Oppskriften er utarbeidet fra en variant Wenche viste på God Morgen Norge for mange år siden. Herremin nå savnet jeg GMN kjente jeg. Ja, til vanlige hverdager igjen snart.

Du ttrenger:

1 beger kesam♥ 3 egg♥ 1ts bakepulver♥ 3ss sesammel♥ evt litt kardemomme og sukrin

Bland sammen og stek de som små lapper/sveler i panna. Server med bær, cottage cheese, mango, eller annen frukt. Prøv deg frem:)

Håper du får en fin start på dagen! 

Denne frøkna har bursdag idag så vi får se hva dagen bringer:) Jeg vet ihvertfall at den skal bli fin og feires med min fine familie.

Hjemme alene for en kveld

God lillelørdag til deg! Det har vært så deilig å være på ferie, men det er jammen meg enda bedre å komme hjem igjen. Nå rmannen er inne i sin 4.uke hjemme og ungene likeså så kan det være en utfordring for de fleste. Vi har hatt mange fine dager sammen og opplevd mye. Men jeg skal ikke lyve å si at det er helt faktastisk å sitte helt alene i stuen akkurat nå! Mannen er ute på vift (noe bilrelatert såklart) og ungene sover. Jeg har tent masse lys, fylt glasset med kald pepsi-max (lov idag) og smurt inn magen med wrapping og ansiktet med maske. Hverdagslykke på en vanlig onsdag:)

Dagen startet med en styrkeøkt, godt å pumpe litt igjen. Det ble proteinpannekaker til frokost, oppskrift kommer imorgen. Hele huset fikk smake på vaskefilla og klær vasket. Alt dette før klokken rundet 12.30. Jeg har så mye energi for tiden, jeg elsker det! Trening, sunt kosthold og bra med søvn er oppskriften. I tillegg til noe helt supert som jeg skal dele med dere om litt. Dette er noe alle husmødre må ha, vi skal jo levere på mange plan. 


Nyt kvelden videre!

Jeg har fult opp med planlegging av så mye spennende for tiden at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne nesten. Veldig snart skal jeg dele med dere:)

Klem fra hun som fyller år imorgen:)

Ferie med barn: Krabbefiske i Havna!


En aktivitet vi har gjort flittig i ferien er krabbefiske. Siden været ikke har vært vist seg fra sin beste side mer enn 50% av tiden så må man finne på alternative aktiviter med barn. Jeg for min del kunne fint kost meg inne med en god bok, en kopp kaffe og pledd, eller kanskje tatt en shoppingtur. Men det funker dårlig med to små. Det har blitt lite strandliv, men vi har gjort masse annet kos. Krabbefiske er moro! 

En liten spasertur fra sommer-paradiset vårt ligger Nevnlunghavn. Jeg elsker den lille havna som er så idyllisk! Søte små hus, brygga, iskrembod, fiskebutikk og en gammel rekefabrikk finner man bl.a der. Det er så deilig å sitte på bryggekanten og dingle med bena mens man venter på at en krabbe skal bite på. Barndomsminner:)Nå er vi vel hjemme fra sommer-paradiset vårt etter en fin langhelg. Været har minnet meg mer om høst, men men. Med nok klær og pågangsmot er det utrolig hva man får til. Og ungene? De har stortkost seg, og skjønner nok ikke hva vi voksne klager over dette sommerværet etter. Noe av det kjedeligste med å reise bort er pakkingen før man drar og utpakkingen. Jeg må pakke ut med en gang ellers blir bagasjen liggende lenge, gjerne opptil en uke. Ikke spør meg hvorfor. Ikveld dusjet jeg ungene, pakket ut, satte på klesvask og skiftet på senga vår på under en time. Det er virkelig klapp på skulderen! Haha

 

 

Mykje lys og mykje varme!

 


God kveld i stua! Mange som har brent i peisen denne helgen? Det ser slik ut på facebook. Kanskje ikke så rart med tanke på det regnfallet vi har hatt denne helgen og lite som minner om at vi er i slutten av juli. For meg er juli en varm og fin måned. Idag våknet vi til at det bøttet ned. Jeg sparket meg selv ut døren for å få unna ukens 6 og siste treningsøkt. Der og da skjønte jeg ikke helt hva jeg drev med, men etter endt løpetur var jeg så fornøyd. Jeg følte meg så frisk og rask, det er deilig å løpe i regnvær. Det aller beste må være den dusjen etterpå og pakke seg inn i varme klær, etterfulgt av en god frokost. Mmmm? Søndagsmorninger altså <3

Med to små og et par utålmodige foreldre kan slike regnfulle dager bli litt av en utfordring. En halvtime ute kan ofte være nok, både for store og små. Vi pakket badetøy og dro til badeland. Begge jentene var nærmest elektriske! Mor selv er ikke altfor begeistret for slike felles bad, men hva gjør man ikke for ungene. Jeg er så tøysete når det kommer til lo og hår som svømmer rundt på gulvet overalt der inne. Jeg lukket øynene og koste meg med de små. Begge jentene er så tøffe i vannet, moro å se. Etter over 4timer var vi helt utslitte alle mann:) 

Dobbel hurricane// Tau lys// St.Barths stor pute// St.Barths beige pute// Rottinglykt liten// Rottinglykt stor// Classic Hurricane


Her om dagen byttet jeg om i stuen igjen. Jeg gikk tilbake til jordfarger: beige, hvit, brun og drivved. Måtte bare teste det ut! Mulig det er følelsen av høst som tok meg i et svakt øyeblikk. Det blir en egen ro over sofakroken synes jeg. Rosa og corall er ikke tatt helt bort enda, men mulig det forsvinner mer og mer. Nå fremover er det lunere stil, mer tekstiler og tente lys som gjelder. Hva synes dere?

Varme klemmer herfra! 

Et nytt kapittel venter!


Hei fredag kveld! Lysene er tent og jeg har slengt meg ned i godstolen etter en effektiv og aktiv dag. Jeg startet dagen med en løpetur i deilig solskinn, det var godt å kjenne at solen varmet så tidlig på morgenen. Dagen på jobb bare fløy avsted. Etter jobb ventet et spennende møte. Dette har jeg ventet en god stund på.

Nå sitter jeg her med mange tanker og sommerfugler i magen. Samtidig har jeg en indre ro. Jeg har jobbet, tenkt og brukt mye tid på dette den siste tiden. Nå er avgjørelsen tatt og jeg er klar! Denne høsten blir spennende, slitsom og en av de beste. Herremin som jeg gleder meg til å fortelle dere. Desverre må dere vente til neste uke før jeg kan avsløre noe. Jeg er klar, og du skal få være med!

Som om ikke dette er nok. Igår startet jeg opp med noe nytt og spennende. Jeg skal lære, teste og bli mer erfaren før jeg skal introdusere dere for det. Jeg er heldig som skal få oppleve og være med på så mye spennende fremover. Lucky wife, lucky life:)


Jeg vet at det er kjedelig at jeg ikke kan si så stort mer akkurat nå, men samtidig er det ganske gøy å være hemmelighetsfull. Det aller beste med dette er at jeg har så mye spennende å vise, fortelle og dele med dere fremover. Jeg skal levere!

Over og ut:)

Time to hit the GYM!


God morgen fine folk! Har dere sovet godt? Det har jeg, og det beste er at jeg våkner før klokken og er skikkelig uthvilt. En av grunnene til det er en aktiv livsstil og nok søvn. I tillegg er det en annen grunn, men mer om det om litt. I hele sommer har jeg trent på morningen, nesten hver dag og uten unntak. Det er så deilig å trene før dagen starter med alle dens planer og gjøremål. Ikke bare er det greit å få det unna, men det gir meg masse energi resten av dagen.

Det siste året har jeg fått skikkelig smaken på styrektrening, Jeg har trent jevnt med styrke på treningssenter de siste 10-15 årene, ja til og med før det var “in” for jenter. Jeg har ofte vært den eneste jenta foran speilet. Nå er jeg så glad for at det er flere jenter som har fått smaken på styrketrening. I januar 2014 hadde jeg en prolaps i ryggen som satte meg veldig ut av spill, på mange plan. Jeg fikk et treningsprogram for å styrke opp både rygg og resten av kroppen, dette var veldig lett-vekts trening. Jeg hatet det, men bet tenna sammen. Idag 1,5år senere er jeg sterkere enn noen gang. Gradvis har jeg økt vektene og fått mange nye øvelser. Jeg føler meg bedre enn på lenge! 

De to siste dagene har jeg kjørt styrketrening igjen, etter nesten 2 uker uten. Det har kun vært løpetrening og litt enkel styrke på ferie. Det var så deilig å kjenne styrke og litt smerte igjen:) Nå har jeg satt meg noen delmål utover høsten. Dette er rette tiden for å sette seg mål, kanskje du har noen mål også? Jeg vil dele litt mer trening med dere fremover. Alt fra øvelser, tips, treningsmote og kosthold. Kanksje dere også får se meg som instruktør i sal igjen? 

Jeg digger GIRLPOWER! Er du med? Send meg gjerne motiverende trenings-snaps, så kan vi motivere hverandre. Snap: drommeverden.

 

 

 

Litt over halvveis!

(hvite sandaler som jeg nærmest bor i finnes her)

Nå er vi over halvveis i sommeren 2015. Det har gått så fort! Når jeg ser tilbake på hva vi har gjort denne sommeren så er det mer enn det føles som. Selv om været ikke har vært på topp (vi har vel alle forrige sommer friskt i minne) så har vi hatt noen fine dager også. Jeg er dårlig på å like regnfulle sommerdager, men jeg ELSKER skikkelige sommerdager. Slik som denne: summer moments!

Om en uke har jeg bursdag, sommerens høydepunkt. Ihvertfall pleide det å være det. Jeg elsker fortsatt bursdager altså. Hva vi skal gjøre og oppleve på dagen min legger jeg i hendene på mannen og barna. Jeg vet du titter innom her Kristian:) Det er ikke så ofte han er hjemme på selve dagen min, som oftest er han tilbake på jobb. Men ikke i år, da skal vi ha ferie alle mann faktisk. Jeg har noen dager med ferie til gode som jeg skal ta neste uke. Tvi tvi for fine dager!

Sommeren er på langt nær over, vi har HELE august igjen osgå! Det gledes!

Helt skjelven!


God kveld! Har du noen gang gjort noe du ikke hadde lyst til? Har du utfordret deg selv for å se om du tør? Det har jeg gjort ikveld. Jeg ble utfordret og fortalt at dette måtte jeg bare være med på. Med frykt og klamme hender lot jeg meg overtale. Nå er jeg glad for at jeg turte og lurer på om jeg skal prøve det en gang til?. Adrenalinet strømmet på og jeg var helt skjelven etterpå. Kamera mitt hadde selvfølgelig flatt batteri så da må jeg nok gjøre det en gang til for å ta bilder til dere. Ja, det må jeg ja:) *nervøs*


Ikveld har jeg tent masse lys i stuen. Jeg vil minnes denne dagen som vi aldri glemmer: 22.juli. Denne dagen skal ikke glemmes, ei heller de som ikke overlevde eller de som overlevde. Er det noen som skal glemmes så er den forferdelige gjerningsmannen som er årsaken til alt. Jeg velger å ikke skrive hans navn, vi vet alle hvem det er men han skal ikke nevnes. Er det noe han ønsker så er det å bli husket, nevnt og få navnet sitt på trykk i media. Vi må slutte å skrive om han for det er det han ønsker- i mine øyne er han død! Jeg er så lei av å lese om at han ønsker ditt og datt ellers sulter han seg osv. La mannen sulte! 

Tenn lys du også<3 

Vil jeg elske babyen i magen like mye?


Sommeren for 3 år siden var jeg gravid med barn nummer to. Jeg husker så godt alle joggeturene den sommeren, turene hvor jeg reflekterte mye og “løste problemer”. Jeg tenker alltid mye når jeg løper, det er min terapi. De magiske 12 ukene rundet jeg i sommerferien og alt ble mer virkelig. Vi skulle bli foreldre til et barn til og pernille skulle bli storesøster. Jeg skulle bli to-barnsmamma. 

Jeg tenkte mye på den lille som vokste i magen min. Blir det en gutt eller en jente? Jeg tippet mye siden vi ikke ville vite kjønnet gang nummer to heller, men egentlig spilte det veldig liten rolle. Ville vi få et friskt barn? Det var en ganske stor bekymring, men etterhvert som magen vokste ble jeg mindre bekymret av en eller annen grunn. Kan ha vært magefølelsen. Spørsmålet som bekymret meg veldig mye fra start til mål turte jeg ikke å spørre noen om: ville jeg bli like glad i barn nummer to?

Det var først etter at jeg ble mamma første gang at jeg forstod dette med morskjærlighet og mammahjerte. Mange snakker om at kjærligheten til et barn ikke kan beskrives, og det er sant. Det finnes ikke noe rett ord for det. Den er så sterk og enorm at den kan ikke forklares. Kjærligheten til Pernille var så inderlig og sterk, det hadde den vært fra første dag. Jeg klarte ikke å forestille meg at jeg kunne få en like sterk kjærlighet til babyen i magen. Ville den kjærligheten jeg hadde for Pernille fortsette, måtte den deles, eller ble barn nummer to en god nummer to? Jeg tenkte, funderte og drøftet mye rundt dette. Redselen for å ikke elske barn nummer to like mye var definitivt til stedet.

Idet den lille babyen endelig ble født etter en forferdelig lang fødsel og lagt på brystet mitt møtte jeg et par øyne og fikk en følelse jeg aldri glemmer. Blodet bruste i kroppen og jeg kjente en lykke og kjærlighet som ikke kan beskrives. Den sterke mammakjærligheten jeg følte for Pernille måtte ikke deles, men jeg fikk den samme til Marielle. Jeg har gått fra en stor mammakjærlighet til to store mammakjærligheter. Det er definitivt det man kan kalle dobbel lykke!

Det er så godt å kjenne på denne mammakjærligheten. Begge jentene mine betyr like mye for meg, de betyr alt! Det er også så flott å se kjærligheten mellom de. Pernille er en kjempesnill storesøster som virkelig passer på lillesøster og ønsker henne alt godt. Marielle ser opp til storesøster og vil gjøre som henne. De leker ganske godt sammen og leier gjerne:)

Er det flere enn meg som var redd for å ikke elske det neste barnet like mye som den førstefødte? Eller kanskje omvendt også?

Jeg er heldig som får være mamma til to så fine jenter!

Mamma-Margit