Jeg er kvitt søtsuget igjen!!!


God kveld!

Jeg er ekstremt glad i alt som er søtt. Daglig må jeg jobbe mot søtsuget som melder seg i tide og utide. Til tross for et sunt kosthold og trening melder søtsuget seg. Jeg spiser ofte og små måltider for å holde blodsukkeret i sjakk, men alikvel har jeg alltid lyst på noe. Etter at jeg nærmest kuttet ut karbohydrater for 4 år siden og innførte mer fett i kostholdet mitt merket jeg en liten forbedring. Men jeg har nok arvet søtsuget til min pappa. For de som kjenner han så vet dere at han er kjent for sin kjærlighet til sjokis:)

Jeg har testet det meste. Krom tabletter, pusse tennene når man er fysen, drikke masse vann, spise grønnsaker istedet, ja listen er lang. Jeg er ekstremt bestemt og målbevisst, så det er stort sett bare godis på lørdager selv om jeg har lyst på det hele tiden. Det er slitsomt, men man ikke kose seg hele tiden. Da er det ekstra deilig å ha funnet noe som endelig virker. Og det uten at jeg har gjort noe for det.

For et år siden begynte jeg å bruke Aloe Vera Gel og Argi+ og opplevde en super effekt! Argi+ gir meg masse futt og fatt, og Aloe Vera Gel gir meg balanse i kroppen og en glad mage. Men i juli var jeg ikke noe flink til å bruke de, jeg gikk tom på ferie og kom liksom aldri igang igjen. Helt til jeg kjente at NÅ må jeg gjøre affære. For en måned siden satte jeg igang igjen, og nå skal jeg ALDRI gå tom eller slutte. Jeg har ikke hatt lyst på søtsaker de siste 3 ukene! Første helgen uten noe søtt var fantastisk! Jeg har til om med hatt veka mi, da er jeg vanligvis helt crazy etter smågodt. Denne gangen gikk det helt fint uten. Dette er jo bare moro!

Jeg må varmt anbefale disse produktene til alle som har en kropp og en mage. Disse gjør så godt for meg. Hvem sier vel nei til mer futt og fart, en glad mage og en balansert kropp? Ikke jeg ihvertfall. Helsen og kroppen min er viktig i en travel hverdag med barna. Jeg valgte å bli forhandler av Forever for 1år siden fordi jeg ble forelsket i produktene. Når jeg finner produkter jeg liker og om finker så liker jeg å dele, sharing is caring. Argi+ finnes HER, Aloe Vera gel finnes HER. Jeg bruker boksen Vital 5 som inneholder disse to produktene og litt annet snacks, totalt inneholder den alt jeg trenger for helsen min. Den finnes HER.

Har du spørsmål så send meg mail: [email protected]

Nå skal jeg krype opp i sofaen med en kopp tea♥

Høsten smyger seg på!


God kveld mandag! Nok en uke er igang, deilig synes jeg. Hverdagen og rutiner begynner å komme tilbake til der det skal være. Godt både for store og små. Nå har jeg laget meg en kopp tea og kryper opp i sofaen. Litt småting som skal ordnes på macen og Jakten på kjærligheten ruller på TV i bakgrunnen. Litt koselig, men herremin så kleint. Speed dating og jeg kan kjenne på stillheten helt hit. All ære til de som har meldt seg på, jeg hadde aldri turt. Haha!

Jeg ville bare si hei til dere og slenger med noen bilder av en høstlig stue♥

 

Bare Margit

//Sponset Opphold//                                     


Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! Helgen har jeg tilbragt i Oslo. All by myself. Margit stod øverst på lista denne helgen, det var på høy tid. Jeg har ikke vært så flink til å sette meg selv først de siste årene. Hver gang jeg har vært på tur så har det vært i forbindelse med butikken og innkjøp. Da er det alt annet enn egentid og avslapping. Jeg er stort sett Mamma-Margit, Drømmeverden-Margit, Kone-Margit eller Husmor-Margit. Det er deilig å bare være Margit. 

 Det er en utrolig frihetsfølelse å bo midt i Oslo og bare ta hensyn til seg selv. For meg som bort sånn ca midt i ingenmannsland så er det stort å kunne kjøpe deilig kaffe rett utenfor døren:) Gangavstand til ALT. Mitt favoritthotell i Oslo er Clarion Hotel Royal Christiania. Rett over veien ligger Oslo City og Oslo S. Perfekt når man kommer med toget og slipper å gå med kofferten rundt i hele byen. Ikke bare ligger hotellet med gangavstand til både shopping og kollektivt, men de har en fantastisk frokost. Jeg ELSKER hotell-frokost og jeg verdtsetter en bra utvalg av både pålegg, varmmat, frukt og min favoritt som er youghurt med frø og nøtter. Når jeg er ute å reiser så har jeg alltid med treningstøy. Ingenting er en bedre start enn å starte dagen med svetting før man dusjer og inntar frokosten. Royal Christiania har et velutstyrt og fint treningsrom til å være et hotell. Du kan se mer HER.

Jeg har vært på et fantastisk event i Oslo Spectrum i helga. Jeg har verdens beste jobb! Nå gleder jeg meg til å ta fatt på alle de nye mulighetene. For en skattekiste! Her er det bare å ta fatt på det man ønsker fra den skattekisten. Jeg skal dele mer med dere, men først må alt synke inn og så skal jeg dele med dere. 
Nå som kroppen min krangler med meg og har sagt tydelig fra at nok er nok så er slike helger helt GULL. Dette var akkurat det jeg behøvde nå. En time-out fra hverdagen. Jeg har startet reisen for å skape den beste utgaven av meg selv. Det er på tide å sette meg selv i høysetet. 

Er du flink til å sette deg selv først?
 

Jeg drev rovdrift på meg selv!


For en stund siden ble jeg intervjuet av den lokale avisen, Bygdeposten. Det var i forbindelsen med nedleggelse av butikken min. På det tidspunktet var det mye fokus på hvorfor jeg skulle det. Kundene lurte, de rundt meg lurte og lokale medier lurte. Du elsker jo butikken din og vi elsker den, sa en kunde til meg. Det er helt riktig, jeg elsket butikken min! Min Drømmeverden som jeg hadde bygget opp, ekspandert og utvidet. Det hele startet i fjøset hjemme på noen titalls kvm og endte opp med 200kvm midt i sentrum 6år senere.

Jeg ELSKER butikken min, jobbe med interiør og være grunder. For 6år siden fulgte jeg drømmen min og hoppet i det, noe jeg ikke angrer på. Men alt har sin pris. En butikk har ikke bare sine åpningstider, men også all jobben bak. Den jobben ingen andre enn du og dine ansatte ser, eller det er mer enn de ansatte ser også skal jeg være ærlig. De ser bare en del av isberget. Jeg var på jobb de fleste av mine våkne timer, om ikke fysisk så psykisk. Tankene og hodet mitt jobbet non stop, med alt fra kreative ideer til ting jeg måtte huske. 

Jeg bygget opp en business stein for stein. Det kostet meg mange timer, ga meg nærmest grå hår og mange våkenetter. Det tok tid, men jeg skapte en solid bedrift. Men var det verdt det? Jeg gjorde det meste selv, alt fra lett snekker-arbeid og vasking til innkjøp og kundebehandling. Ansatte hjalp meg med mye, men jeg burde hatt flere ansatte. Hadde økonomien vært enda bedre så kunne jeg kjøpt meg mer fri, men jeg vet ikke om denne kontrollfreaken her hadde klart det. Jeg likte å ha kontroll i alle ledd. 

Det har vært tøft å drive butikk ved siden av 2 barn, en mann som jobber borte hele uken og alle aktiviteter og et familieliv. Eller, jeg drev ikke butikk ved siden av, jeg drev butikk og hadde familien ved siden av. Desverre feil rekkefølge. Jeg hadde konstant dårlig samvittighet på begge områder. Når Drømmeverden ikke lenger var en Drømmeverden sa det stopp. Jeg kjente det fysisk på kroppen. Jeg stoppet akkurat i tide….

Leanna Dress+ Cognac!


God morgen! Hvor ble helgen av? Vi har lagt to familiebursdager bak oss, mulig det har noe å si. Jeg hadde store planer om å begynne med noen prosjekter her hjemme, men fikk aldri begynt. Høsten har knapt begynt så jeg har god tid til å fullføre prosjekt-listen min:)

Jeg er så utrolig glad i den nye kjolen min. (Finnes HER) Den passer perfekt til høstens store farge cognac! Favoritt-jakken vår er kommet inn i cognac farge HER. Enn så lenge funker det med sandaler til, men jeg tenker å kjøpe meg et par ankelstøvletter i cognac fargen. Gjerne semsket. Det står høy på ønskelisten min ja! Kjolen kan også brukes med så mange forskjellige farger og skape forskjellige uttrykk. Elsker slike plagg altså♥

Marielle ville også smile, som hun kaller det. Hun finner frem kamera mitt stadig vekk, gir det til meg og vil smile. Foreløpig elsker hun å bli tatt bilder av, håper det fortetter. Legg merke til hvordan hun står med benet sitt, akkurat som meg. Noe sier meg at hun har observert meg før hun selv kom bort:)

Nå får vi komme oss ut døren her. Marielle skal få være med meg på en løpetur i joggevogna. Hun elsker å få være med på tur. Idag skal hun litt senere i barnehagen for hun skal på sin aller første tannlege time. Det blir spennende! Vi har snakket mye om det, så gjenstår det å se om hun vil gape:)

God Tirsdag da dere!
 

-En prinsesse morgen-


God morgen fra sofaen! Jeg og jentene starter dagen med Rapunzel på skjermen. Prinsessefilm står høyt på lista her hjemme. Jentene har fått litt søtt og salt i skålene sine og jeg en kopp kaffe. Dagens første kopp er best♥ Vi tenner lys og starter dagen sakte. Det er helg det!

Idag skal vi ut og ordne noen små ting, og en gave til pappaen min. Han hadde bursdag igår og vi skal på middag idag. Forsalg til hva man gir en som har alt? Hørte rykter om spekemat idag. Det er kanskje noe av det BESTE jeg vet. Det var noe av det jeg savnet mest i svangerskapet med Marielle. Tror jeg spiste en eller annen form for spekemat hver dag i ett år etterpå:) 

Jeg begynner å få en ganske lang liste med prosjekter her hjemme nå. Sånn er det når man slipper kreativiteten løs. Føler den har ligget i dvale i noen år nå, skøvet til side til fordel for butikken. Egentlig må jeg en tur på Ikea… men kanskje ikke på en lørdag!

Corall hurricane Amanda lattekoppLumieres telysholder

Skal dere noe spennende idag?

Ønsker deg en fin lørdag♥

-Gjør det lunt hjemme-


Høsten sniker seg snart på og da er tiden inne for å lune opp hjemmet. En måte å gjøre det på er å bruker tepper på gulvet. Mange av dere har nok teppe under sofa-gruppa og/eller under spisestuen. Dette ligger jo der hele året. Men for å lune opp mer så kan vi legge tepper på kjøkkenet, enten midt på gulvet eller ved kokesonen eller oppvasksonen. Et annet alternativ er å legge tepper i hallen eller gangen, i tillegg til teppe vi kanskje har innenfor døra. 

Jeg er ikke så glad i tepper med mye farge og mønster for det stjeler for mye av oppmerksomheten. Derfor faller jeg ofte på ensfargede tepper, aller helst beige. Men nå har jeg endelig funnet et som passer inn hos meg og som har litt mønster! Finnes HER. Lekkert er det rett og slett! Ja, faktisk så fint at jeg ikke får bestemt meg om det skal på kjøkkenet eller i hallen. Kanskje det må bli et i begge rommene, hva synes du? Det kommer også et lite teppe som passer inn rett på innsiden av vår doble inngangsdør.Finnes HER.  Så mulig jeg blir helt NØDT til å ha de to som matcher i hallen. 

Ikveld skal jeg ut å spise og på kino. Herremin kan ikke huske sist jeg var det. Det gledes stort!

Det vil komme mer høst inpo fra meg etterhvert♥ 

Mamma, er du hjemme nå???


God kveld! Første skoledag er over for de fleste skolebarn idag. Stort for de små uansett om det er første skoledag i 1.klasse eller 3.klasse som det var for Pernille sin del. Stas å se igjen alle i klassen, snakke om sommerferien og få nye bøker. Jeg husker selv hvor sprekkeferdig jeg var etter å fortelle om min sommerferie, og høre hva alle andre hadde gjort. For ikke å snakke om hvor stas det var å møte opp i nye skoleklær! Pernille har fått en del nytt i sin høstgarderobe, men siden sommeren er her for fult igjen så valgte hun er sommerkjole som ikke var ny. Men hun var strålende fornøyd og selvfølgelig verdens fineste♥

Pernille har ikke SFO på onsdager. Siden januar har hun tatt bussen hjem og vært 1-2 timer alene hjemme. Dette har hun ønsket selv og vi har hatt det som en liten prøve. Hun smører seg mat selv og gjør lekser, ihvertfall prøver. Etter det har hun fått lov til å leke på rommet sitt eller se på TV. Det har gått strålende! Nesten hver gang har leksene vært gjort til sitt fulle, og hun var så stolt. 

Idag vurderte jeg å reise ut så hun fikk komme hjem alene, men så passet det seg best å jobbe hjemmefra. Jeg satt på terrassen da hun låste seg inn inngangsdøren her hjemme. Hun kom rett ut på terrassen siden døren stod oppe. “Mamma, du er hjemme!”, ropte hun. Deretter løp hun mot meg og ga meg en god klem og ropte jippi. Jeg spurte om hun egentlig ville være alene hjemme. Hun hadde håpet at jeg var hjemme og ville ikke at jeg skulle åpne butikk igjen. ALDRI! “Jeg elsker faktisk at du er ferdig med den butikken mamma og vil ikke at du skal jobbe igjen”, sa hun. Sterke ord fra en liten jente. Men det er av fulle folk og små barn man får høre sannheten. Er det ikke?

Jeg satt igjen med en klump i halsen, litt vondt i magen og tårer i øynene. Nok en bekreftelse på at valget mitt var rett♥


Resten av dagen ble fylt med lek ute, middag ute, bading i bassenget og mye fjås og fjas sammen med begge jentene mine. Pernille står på henda, hodet eller slår hjul sånn ca hele tiden. Hun er blitt skikkelig flink! Nå ønsker hun å begynne på dans, jeg har foreslått cheerleading for henne. Hun visste ikke hva det var så jeg viste henne litt. Ungen lå på gresset og bare lo og lo. Mye mulig hun er bittelitt flinkere enn meg. Haha! Men dere, er det noen som vet om noe i nærheten av Modum, eller i Modum? Tips meg gjerne:)
 

Når hverdagen treffer deg i bakhodet!


Good Morning! Eller coffee o´clock! Da er hverdagen tilbake og slår oss i bakhodet. Pernille skal begynne i 3.klasse og gleder seg stort. Vet ikke om hun var like fornøyd med å stå opp så tidlig men. Alt blir en vane og rutine igjen. Jeg liker å stå opp skikkelig tidlig for å få mest mulig ut av dagen. Ihvertfall etterhvert. Akkurat idag var det ikke så deilig men det kommer seg utover uka. Bare jeg får kaffen min jeg. Det er noe av det første jeg gjør når jeg står opp. Trasker ut på kjøkkenet og setter på kaffen. En god start er viktig♥


Igår var vi på Back to school party for alle elever her i kommunen. Selveste Katastrofe spilte opp til dans. Han har mange flere fengende sanger enn jeg kunne huske. For en fyr altså! Pernille kom seg helt fram til scenen sammen med venninner, og jammen fikk de ikke high-five med både Elly Ekko og Petter Katastofe. Marielle digger “Sangen du hater” og hun sang med for full hals. Lille søtnosen min! Hun var skikkelig i sitt ess da hun fikk sitte på skuldrene mine og holde begge armene opp i været. Sang og digget med. Nå er definitivt hennes nye favoritt Katastrofe. Eller Katalanastofe som hun sier:)


Lykke til med Back to School alle sammen, og ekstra lykke til for alle 1.klassingene. En stor dag!
 

Planleggingsdag er ikke hva det engang var!


Planleggingsdag

Bare ordet får meg til å bli stresset og få høy puls. Ihvertfall var det slik tidligere. En butikk har faste åpningstider og kan ikke bare stenge når det passer seg. Jeg husker jeg misunnet de som hadde fridag sammen med barna sine, eller kosedag som de fleste kanskje kaller det. Jeg måtte jobbe i butikken eller styre en hel del for å ta meg fri. Og en fridag fra selve butikken i åpningstiden betydde ikke fri på kvelden, ikke på dagen heller egentlig. Telefonen ringte, mailer måtte besvares og noen ganger måtte jeg til og med dra med kidsa ned i butikken. Jeg blir svett!

Idag var det planleggingsdag for begge to, altså både skole og barnehage var stengt. Det ble en skikkelig kosedag ute i solen. Vi har priset sommeren igjen med bading, is-spising og soling (på meg da). Alle barbie dukkene med tilhør av ymse slag fikk også bli med ut. Jentene lekte flere timer ute på teppet. Ikke bare hadde jeg mine to hjemme, men vi hadde besøk av ei venninne av Marielle fra barnehagen. Pappaen hennes jobber hos min pappa så dette ble vinn-vinn for alle. Jentene koste seg, jeg fikk solt meg litt og pappa slapp å ha en ansatt mindre på jobb. 

Endelig er planleggingsdag blitt kosedag for oss også!! 


Endelig er Planleggingsdag blitt kosedag for oss også♥ Flere som har hatt det?

Jeg elsker å være min egen sjef med full frihet. Ikveld har jeg jobbet litt fra macen. Ikke fordi jeg måtte, men fordi jeg ville. Det er frihet det! Og dere, jeg har flyttet om på kjøkkenet. Igjen. Og litt nytt har flyttet inn. Nå er vi så fornøyd. Jeg skal knipse flere bilder til dere:)